Про шляхи розвитку професійно-технічної освіти та коледжів області


УКРАЇНА
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА
Сьоме демократичне скликання
(Двадцять четверта сесія)

РІШЕННЯ

 

від 19.10.2018 № 974-24/2018
селище Печеніжин

 

Про шляхи розвитку
професійно-технічної
освіти та коледжів області

 

Відповідно до статті 43 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, заслухавши та обговоривши інформацію про шляхи розвитку професійно-технічної освіти та коледжів області, обласна рада

вирішила:

  1. Інформацію департаменту освіти, науки та молодіжної політики обласної державної адміністрації про шляхи розвитку професійно-технічної освіти та коледжів області прийняти до відома (додається).
  2. Обласній державній адміністрації спільно з керівниками закладів професійно-технічної освіти та коледжів області:

2.1. Розвивати мережу закладів професійно-технічної освіти різних типів, професійних спрямувань і форм власності з урахуванням демографічних прогнозів, регіональної специфіки та потреб ринку праці.

2.2. Забезпечити проведення організаційних заходів щодо передачі закладів професійно-технічної освіти з державної у спільну власність територіальних громад, сіл, селищ, міст області.

2.3. Оновлювати матеріально-технічну базу та впроваджувати інформаційні технології.

2.4. Забезпечити дослідження сучасного стану та перспективних потреб ринку праці у кваліфікованих робітниках та фахівцях.

2.5. Забезпечувати варіативність та гнучкість освітньо-професійних програм з урахуванням змін на ринку праці та попиту на нові професії.

2.6. Створювати умови для надання закладами професійно-технічної освіти освітніх й інших послуг населенню, зокрема здобуття або підвищення робітничої кваліфікації, а також перепідготовки незайнятого населення.

2.7. Співпрацювати з підприємствами, установами, організаціями – замовниками на підготовку кадрів, державною службою зайнятості.

2.8. Забезпечити проведення організаційних заходів стосовно передачі з державної у спільну власність територіальних громад, сіл, селищ, міст області вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації державної форми власності, що мають статус окремих юридичних осіб, відповідно до статті 24 Закону України “Про Державний бюджет України на 2018 рік”.

2.9. Налагодити тісну співпрацю закладів професійно-технічної, вищої освіти з підприємствами – замовниками кадрів з метою впровадження елементів дуальної форми навчання.

  1. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника голови обласної ради В. Гладія і постійну комісію обласної ради з питань гуманітарної політики та свободи слова (Ю. Черневий).

 

Голова обласної ради                                                                    Олександр Сич

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]