Про звернення обласної ради щодо накладення вето Президента України на законопроєкт “Про державне визнання і підтримку Пласту – Національної скаутської організації України”


УКРАЇНА
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА
Сьоме демократичне скликання

(Тридцята сесія)

РІШЕННЯ

 

 

від 20.09.2019. № 1180-30/2019
м. Івано-Франківськ

 

 

Про звернення обласної ради
щодо накладення вето Президента
України на законопроєкт
“Про державне визнання і підтримку
Пласту – Національної скаутської
організації України”

 

 

Відповідно до статті 43 Закону України “Про місцеве самоврядування
в Україні” обласна рада

вирішила:

  1. Схвалити звернення обласної ради до Президента України В. Зеленського, Верховної Ради України, народних депутатів України від області (за списком) щодо накладення вето Президента України на законопроєкт “Про державне визнання і підтримку Пласту – Національної скаутської організації України” (додається).
  2. Рішення надіслати Президенту України В. Зеленському, Верховній Раді України, народним депутатам України від області (за списком).
  3. Текст звернення оприлюднити в засобах масової інформації області.
  4. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника голови обласної ради В. Гладія.

 

 

Голова обласної ради                                                                            Олександр Сич

 


Додаток
до рішення обласної ради
від 20.09.2019. № 1180-30/2019

 

 Президенту України
В. Зеленському

Верховна Рада України

Народним депутатам
України від області
(за списком)

 

Звернення

 

Заснований на початку минулого століття “Пласт” відіграє важливу роль у розбудові Української державності, у вихованні еліти української нації. З “Пласту” вийшло багато борців за незалежність України, державних та релігійних діячів, дипломатів, науковців, митців. Зокрема, вихідцями “Пласту” були Степан Бандера, Роман Шухевич, Богдан Гаврилишин, Любомир Гузар, інші видатні українці.

Сьогодні “Пласт” є найбільшим рухом української молоді у світі, що, як і раніше, незмінно продовжує докладати зусилля для патріотичного виховання нового покоління молодих українців, гідних синів і дочок нашої держави.

Гартування патріотизму і духу боротьби серед української молоді власними силами пластового руху не припинялося ні під час двох світових воєн, ні навіть тоді, коли українська земля занурилася у темний морок правління та репресій комуністичного режиму.

У той же час, викликає подив те, що Глава держави Володимир Зеленський наклав вето на законопроєкт “Про державне визнання і підтримку Пласту – Національної скаутської організації України”.

Ми, депутати обласної ради, наголошуємо, що ініціатива щодо державного визнання та підтримки “Пласту” виходила із суспільного запиту, а рішення про її блокування є помилковим та недалекоглядним.

Звертаємося до Президента України Володимира Зеленського забезпечити якнайшвидше прийняття законопроєкту “Про державне визнання і підтримку Пласту – Національної скаутської організації України”, зокрема із фінансуванням пластового руху з державного бюджету, починаючи з 2020 року.

Звертаємось до народних депутатів України невідкладно повторно розглянути законопроєкт про державне визнання і підтримку “Пласту” та підтримати державне фінансування “Пласту”, передбачити відповідні видатки в державному бюджеті на 2020 рік.

 

 

Прийнято на тридцятій сесії
Івано-Франківської обласної ради
сьомого демократичного скликання
20 вересня 2019 року

 

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]