Про стан виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ області


УКРАЇНА
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА
Сьоме демократичне скликання
(Тридцять друга сесія)

РІШЕННЯ

 

від 15.11.2019. № 1255-32/2019
м. Яремче

Про стан виплати заробітної плати
працівникам бюджетних установ

області

Керуючись статтею 43 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, обласна рада

вирішила:

  1. Інформацію обласної державної адміністрації про стан виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ області взяти до уваги.
  2. Звернутися до Прем’єр-міністра України О. Гончарука та Голови Верховної Ради України Д. Разумкова стосовно забезпечення коштами на виплату заробітної плати працівникам бюджетних установ, що фінансуються з місцевих бюджетів області (звернення додається).
  3. Рекомендувати головам районних державних адміністрацій, головам районних рад, міським головам міст обласного значення вжити всіх необхідних заходів щодо оптимізації видатків місцевих бюджетів, спрямування нерозподілених вільних залишків коштів загального фонду, які склалися станом на 01.01.2019 року та коштів від перевиконання місцевих бюджетів за відповідні звітні періоди, в першу чергу на виплату заробітної плати працівникам бюджетних установ, не допустивши виникнення простроченої кредиторської заборгованості.
  4. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника голови обласної ради В. Гладія і постійні комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та податків (М. Палійчук), з питань охорони здоров’я та соціальної політики (М. Піцуряк) і з питань гуманітарної політики та свободи слова (Ю. Черневий).

Голова обласної ради                                                                     Олександр Сич


Додаток
до рішення обласної ради
від 15.11.2019. № 1255-32/2019

Прем’єр-міністру України
О. Гончаруку

Голові Верховної Ради України
Д. Разумкову

ЗВЕРНЕННЯ

Ми, депутати обласної ради, стурбовані ситуацією щодо несвоєчасної виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ, які фінансуються з місцевих бюджетів області у 2019 році.

Так, станом на 07.11.2019 р. обсяг кредиторської заборгованості із виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ області складав 168,4 млн. гривень, в тому числі термін виплати якої пройшов – 31,6 млн. гривень (м. Івано-Франківськ – 15,9 млн. гривень,м. Бурштин – 2,2 млн. гривень, Богородчанський район – 1,8 млн. гривень, Косівський район – 3,6 млн. гривень, Рогатинський район – 4,6 млн. гривень, Тлумацький район – 2,2 млн. гривень), з них по установах освіти – 8,6 млн. гривень, охорони здоров’я – 20,9 млн. гривень.

Водночас, незабезпеченість бюджетними призначеннями на виплату заробітної плати у бюджетній сфері до кінця поточного року складе 298,1 млн. гривень, з них по видатках, які фінансуються за рахунок коштів освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам – 115,9 млн. гривень, медичної субвенції – 111,6 млн. гривень.

З метою збалансування показників місцевих бюджетів з початку року додатково спрямовано на вказану мету за рахунок власного фінансового ресурсу бюджетів різних рівнів близько 150,0 млн. гривень і планується спрямувати ще близько 75,0 млн. гривень. Однак, у місцевих бюджетах виникають проблеми із своєчасною виплатою заробітної плати і власного фінансового ресурсу недостатньо.

З урахуванням зазначеного, просимо при розподілі нерозподіленого резерву коштів освітньої субвенції з державного бюджету врахувати потребу для Івано-Франківської області в сумі – 70,3 млн. гривень, медичної субвенції – 111,6 млн. гривень, коштів стабілізаційної дотації – 70,6 млн. гривень.

 

Прийнято на тридцять другій сесії
Івано-Франківської обласної ради
сьомого демократичного скликання
15 листопада 2019 року

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]