Про звернення обласної ради щодо недопущення погіршення становища малого та середнього бізнесу


УКРАЇНА
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА
Сьоме демократичне скликання

(Тридцять третя сесія)

РІШЕННЯ

від 13.12.2019. № 1276-33/2019
м. Івано-Франківськ

Про звернення обласної ради
щодо
недопущення погіршення
становища малого та середнього

бізнесу

Відповідно до статті 43 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” обласна рада

вирішила:

  1. Схвалити звернення обласної ради до Президента України Володимира Зеленського, Голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова щодо скасування законів України (додається).
  2. Рішення надіслати Президенту України Володимиру Зеленському, Голові Верховної Ради України Дмитру Разумкову.
  3. Текст звернення оприлюднити на офіційному вебсайті обласної ради та в інших засобах масової інформації області.

Голова обласної ради                                                                            Олександр Сич


Додаток
до рішення обласної ради
від 13.12.2019.№ 1276-33/2019

 

Президенту України
Володимиру Зеленському

 

Голові
Верховної Ради України
Дмитру Разумкову

 

 

ЗВЕРНЕННЯ

Ми, депутати Івано-Франківської обласної ради, звертаємо вашу увагу на неприпустимість ситуації, яка викликала широкий резонанс у підприємницькому середовищі нашого регіону щодо прийнятих Верховною Радою України законів “Про внесення змін до Закону України “Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг” та інших законів України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг” і “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі і послуг” та інших законів України з цих питань.

Вищезазначені закони фактично скасовують спрощену систему оподаткування і змушують підприємців малого та середнього бізнесу встановлювати касові апарати і вести повноцінний бухгалтерський облік.

Крім того, звертаємо увагу на те, що скасування системи оплати після отримання товару покупцем може знищити онлайн-продажі в Україні та перевести значну частину бізнесу в тінь.

Ці закони також значно розширюють сферу обов’язкового використання РРО та практично ліквідовують єдиний податок, а також збільшують адміністративні витрати малого бізнесу та розмір штрафів, що призведе до збільшення цін на споживчі товари та послуги.

Такі зміни призведуть до зворотнього ефекту і навіть зменшать надходження до бюджетів різних рівнів, збільшать витрати на соціальне забезпечення і трудову міграцію з України, знищать підприємництво та віру в стабільність відносин держави та малого бізнесу.

Вважаємо, що потрібно боротися за чесну сплату податків, починати з офшорів і митниці, де від українського оподаткування ховаються величезні кошти.

З огляду на вищенаведене, просимо скасувати закони України “Про внесення змін до Закону України “Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг” та інших законів України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг” і “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі і послуг”.

 

 

Прийнято на тридцять третій сесії
Івано-Франківської обласної ради
сьомого демократичного скликання
13 грудня
2019 року

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]