Про звіт постійної комісії обласної ради з питань захисту прав людини, законності, правопорядку, антикорупційної політики, люстрації та очищення влади


УКРАЇНА
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА
Сьоме демократичне скликання
(Тридцять третя сесія)

РІШЕННЯ

 

 

від 20.12.2019. № 1336-33/2019
м. Івано-Франківськ

 

 

Про звіт постійної комісії
обласної ради з питань
захисту прав людини,
законності, правопорядку,
антикорупційної політики,
люстрації та очищення влади

 

 

Відповідно до статті 47 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, заслухавши звіт постійної комісії обласної ради з питань захисту прав людини, законності, правопорядку, антикорупційної політики, люстрації та очищення влади за період з грудня 2015 року по листопад 2019 року, обласна рада

вирішила:

Звіт постійної комісії обласної ради з питань захисту прав людини, законності, правопорядку, антикорупційної політики, люстрації та очищення влади взяти до уваги (додається).

 

 

Голова обласної ради                                                                      Олександр Сич


 

Звіт
постійної комісії обласної ради з питань захисту прав людини,
законності, правопорядку, антикорупційної політики,
люстрації та очищення влади

 

Постійна комісія обласної ради з питань аграрної політики та земельних відносин утворена відповідно до рішень обласної ради від 17.12.2015. № 6-1/2015 “Про утворення постійних комісій обласної ради” та від 17.12.2015. № 7-1/2015 “Про обрання голів, заступників голів, секретарів та членів постійних комісій обласної ради” (зі змінами).

До складу постійної комісії входить 7 депутатів. Голова комісії – Станіславський Богдан Миколайович, заступник голови комісії – Федорців Сергій Іванович, секретар комісії – Ерстенюк Михайло Васильович. Члени комісії – Виноградник Тарас Теофілович, Дідик Богдан Васильович, Книшук Орися Володимирівна, Осташук Руслан Васильович.

Слід зазначити, що з 17.12.2015 р. до 22.06.2018 р. головою комісії був обраний депутат обласної ради Виноргадник Тарас Теофілович.

Відповідно до рішення обласної ради від 22.06.2018. № 909-22/2018 головою комісії став депутат обласної ради Станіславський Богдан Миколайович.

Свою діяльність постійна комісія здійснює на принципах законності, гласності, рівноправності, керується вимогами Конституції України, законів України, Регламенту обласної ради та Положенням про постійні комісії обласної ради, в якому визначено функціональну спрямованість роботи комісії.

Відповідно до Конституції України, статті 47 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” постійна комісія є органом ради, що обирається з числа її депутатів для вивчення, попереднього розгляду і підготовки питань, які належать до функціонального відання, здійснення контролю за виконанням рішень ради.

За звітний період постійна комісія обласної ради з питань захисту прав людини, законності, правопорядку, антикорупційної політики, люстрації та очищення влади провела 29 засідань (одне з них спільне з постійною комісією з питань гуманітарної політики та свободи слова), на яких розглянуто 162 питання.

Засідання скликаються в міру необхідності з метою розгляду та прийняття фахових висновків і ефективних рекомендацій у межах функціональної спрямованості, визначеної Положенням.

До обов’язків постійної комісії входить попередній розгляд та погодження питань, які плануються для розгляду на сесійних засіданнях обласної ради та віднесені до функціональної спрямованості комісії.

Постійна комісія приймає висновки та рекомендації більшістю голосів після ретельного вивчення та обговорення.

Комісія особливу увагу звертає на питання виконання антикорупційної програми, програми профілактики правопорушень, та програми правової освіти населення, а також використання коштів обласного бюджету, передбачених для реалізації цих програм.

Всього таких обласних програм на сьогодні діє 3, це:

– Програма правової освіти населення області на 2018-2022 роки.

– Антикорупційна програма на 2017-2020 роки.

– Регіональна цільова програма профілактики правопорушень на 2016-2020 роки.

Ці програми та рішення з профільних питань перебувають на контролі комісії. За результатами вивчення питань, які належать до компетенції комісії, готуються висновки та рекомендації і направляються виконавцям.

На засіданнях комісії в порядку контролю погоджуються календарні плани фінансування вищезазначених програм.

Окрему увагу слід звернути на те, що на виконання протокольних доручень наданих комісії на ХХІІІ сесії обласної ради 21.09.2018 року, комісією підготовлено та скеровано на розгляд сесійного засідання обласної ради проект рішення “Про звернення обласної ради щодо невідкладного розгляду питання про прийняття до громадянства України бійця-добровольця антитерористичної операції Концелідзе Мераба Мурадовича”, який був розглянутий на виїзному пленарному засіданні сесії обласної ради в селищі Печеніжин Коломийського району та схвалений з внесеними правками більшістю голосів від загального складу ради.

Крім цього, комісія тісно співпрацює з правоохоронними органами області, а саме, звернення надіслані або скеровані керівництвом обласної ради на розгляд комісії розглядаються з участю представників правоохоронних органів і скеровуються відповідно за належністю для вжиття заходів реагування.

Також слід зазначити, що комісією попередньо розглядаються проекти рішень обласної ради про обрання представників від обласної ради до складу поліцейської комісії головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області та комісії поліції охорони.

Крім цього, комісія попередньо розглядає проекти рішень обласної ради про інформацію керівників правоохоронних органів області щодо результатів діяльності їх відомств.

Депутати постійної комісії завжди беруть активну участь у роботі комісії та напрацюванні висновків і рекомендацій.

Члени постійної комісії відповідально ставляться до депутатської діяльності і роботи в комісії.

Депутати працюють злагоджено і відповідально з метою вирішення основних завдань, поставлених перед комісією, а фаховість членів комісії, досвід роботи, комунікабельність дозволяють компетентно та ґрунтовно вирішувати питання, які вносяться на розгляд постійної комісії, приймати виважені рішення, висновки та рекомендації.

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]