Про звернення обласної ради


УКРАЇНА
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА
Сьоме демократичне скликання

(Тридцять четверта сесія)

РІШЕННЯ

від 21.02.2020 № 1377-34/2020
м. Івано-Франківськ

 

Про звернення обласної ради

 

 

Відповідно до статті 43 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” обласна рада

вирішила:

  1. Схвалити звернення обласної ради до Президента України Володимира Зеленського, Голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова, Голови Служби безпеки України Івана Баканова.
  2. Рішення надіслати Президенту України Володимиру Зеленському, Голові Верховної Ради України Дмитру Разумкову, Голові Служби безпеки України Івану Баканову.

     3. Текст звернення оприлюднити на офіційному вебсайті обласної ради та в засобах масової інформації області.

  1. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника голови обласної ради В. Гладія.

Голова обласної ради                                                                            Олександр Сич


Додаток
до рішення обласної ради
від 21.02.2020. № 1377-34/2020

 

Президенту України
Володимиру Зеленському

Голові
Верховної Ради України
Дмитру Разумкову

Голові
Служби безпеки 
України
Івану Баканову

 

ЗВЕРНЕННЯ

 

25 січня пішов з життя Михайло Мулик – ветеран дивізії “Галичина”, голова крайового братства дивізійників “Галичина”, почесний громадянин міста Івано-Франківська.

Михайло Мулик народився 28 жовтня 1920 року в селі Горожанка Монастириського району на Тернопільщині. Батько Іван був підстаршиною українських січових стрільців. У 1937 році М. Мулик став членом Організації українських націоналістів. За її завданням у вересні 1943 року вступив до лав Української дивізії “Галичина”.

6 лютого 2020 року народний депутат України від партії “Опозиційна платформа – За життя” Вадим Рабінович з трибуни парламенту заявив, що
доброю звісткою є смерть дивізійника Михайла Мулика. Наводимо  цитату його ганебних слів: “Є гарні новини. У Івано-Франківську поховали чергового ветерана Дивізії СС “Галичина” Михайла Мулика. Похорони були державні, мер міста, люди у фашистській формі… При вас не тільки грабують, але й повністю узаконюють фашизм та фашистів. Біда у нашому домі. Треба вставати на захист… Слава Україні тій, яка покінчить з фашизмом”.

Також Рабінович назвав фашистами всіх, хто вважає дивізійників героями і борцями за незалежність і звернувся з відповідною заявою до правоохоронних органів щодо перевірки людей, які прийшли на похорони шанованої людини Михайла Мулика, буцімто на наявність “фашистських символів”.

Дуже прикро, що до сих пір совєтська пропаганда залишається у головах багатьох людей. І дивізію “Галичина” часто сплутують з німецькими загонами СС. І скільки б ми не пробували переконувати, що це була українська дивізія, яка захищала наш український народ, нашу землю і щодо СС ніякого відношення не має. СС співпадає тільки з назвою Січові стрільці. І дивізія “Галичина” – це зовсім не те, що вклав у свій час совок. Нехай Михайло Мулик спочиває з миром. Його до сих пір бояться. Коли ми відстоюємо свою державу, то ми страшні для Совєцкого Союзу. А Рабінович – це безсумнівно п’ята колона Москви.

Після свого українофобського виступу в стінах українського парламенту Вадим Рабінович здійснив вояж до Москви, прогулявся Красною площею
і у соцмережах опублікував дописи про штучне розпалювання ворожнечі між українцями і росіянами.

Звертаємось з проханням перевірити антидержавницькі висловлювання та дії народного депутата України від партії “Опозиційна платформа – За життя” Вадима Рабіновича і за наявності складу злочину – притягнути його до кримінальної відповідальності за розпалювання ворожнечі і поширення українофобських висловлювань.

 

Прийнято на тридцять четвертій сесії
Івано-Франківської обласної ради
сьомого демократичного скликання
21 лютого 2020 року

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]