Про стан виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ області


УКРАЇНА
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА
Сьоме демократичне скликання
(Тридцять четверта сесія)

РІШЕННЯ

 

від 21.02.2020. № 1387-34/2020
м. Івано-Франківськ

 

 

Про стан виплати заробітної плати
працівникам бюджетних установ

області

 

 

Керуючись статтею 43 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” обласна рада

вирішила:

  1. Інформацію обласної державної адміністрації про стан виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ області у 2020 році взяти до уваги.
  2. Рекомендувати головам районних державних адміністрацій, головам районних рад, міським головам міст обласного значення та радам об’єднаних територіальних громад вжити всіх необхідних заходів щодо оптимізації видатків місцевих бюджетів, спрямування вільних залишків коштів загального фонду, які склалися станом на 01.01.2020 року та коштів від перевиконання місцевих бюджетів за відповідні звітні періоди, в першу чергу на виплату заробітної плати працівникам бюджетних установ, не допустивши виникнення простроченої кредиторської заборгованості.
  3. Зобов’язати управління Державної казначейської служби України в області здійснювати контроль за реєстрацією розпорядниками коштів місцевих бюджетів бюджетних зобов’язань щодо виплати заробітної плати лише в межах затверджених бюджетних призначень на цю мету, в тому числі їх помісячного розподілу.
  4. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника голови обласної ради В. Гладія, постійні комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та податків (М. Палійчук), з питань охорони здоров’я та соціальної політики (М. Піцуряк) і з питань гуманітарної політики та свободи слова (Ю. Черневий).

 

 

Голова обласної ради                                                                        Олександр Сич


Довідка
про стан виплати заробітної плати
працівникам бюджетних установ області
станом на 13.02.2020 року

 

Питання погашення заборгованості із виплати заробітної плати працівникам бюджетної сфери області, а також своєчасної її виплати у поточному році знаходиться на постійному контролі облдержадміністрації.

Так, в січні ц.р. під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації проведено слухання за участю голів райдержадміністрацій та органів місцевого самоврядування з питань забезпечення місцевих бюджетів призначеннями на заробітну плату у 2020 році.

Крім того, дане питання розглядається на щотижневих онлайн-нарадах у голови обласної державної адміністрації. Надаються відповідні доручення.

З урахуванням зазначеного, станом на 13.02.2020 року обсяг кредиторської заборгованості з виплати  заробітної плати за січень по області складав 22,6 млн. гривень, в тому числі прострочена по органах місцевого самоврядування – 2,2 млн. гривень.

За інформацією райдержадміністрацій та місцевих фінансових органів, з метою недопущення виникнення кредиторської заборгованості із виплати заробітної плати медичним працівникам та приведення обсягу її фактичного нарахування у відповідність до затвердженого фінансового ресурсу, в тому числі помісячного розподілу коштів медичної субвенції з державного бюджету, комунальними некомерційними підприємствами області розроблені відповідні заходи по оптимізації видатків.

Як наслідок, кредиторської заборгованості немає.

Щодо установ освіти області, то обсяг кредиторської заборгованості з оплати праці по видатках, які фінансуються за рахунок власного фінансового ресурсу місцевих бюджетів станом на 13 лютого п.р. складав  15,5 млн. гривень (Верховинський район – 0,6 млн. гривень, Городенківський – 4,0 млн. гривень, Надвірнянський – 3,9 млн. гривень, Рожнятівський – 1,4 млн. гривень, Тлумацький – 3,5 млн. гривень, Тлумацька ОТГ – 0,3 млн. гривень, Витвицька ОТГ – 0,8 млн. гривень, Переріслянська ОТГ – 0,7 млн. гривень).

Місцевими бюджетами розпочато виплату авансових платежів за лютий 2020 року.

 

 

 

Директор департаменту                                                      Ірина Мацькевич

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]