Про посилення профілактичного впливу і протидії проявам наркоманії, пияцтва, алкоголізму та тютюнокуріння серед населення області


УКРАЇНА
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА
Сьоме демократичне скликання

(Тридцять п’ята  сесія)

РІШЕННЯ

від 29.05.2020. № 1439-35/2020
м. Івано-Франківськ

 

Про посилення профілактичного
впливу і протидії проявам наркоманії,
пияцтва, алкоголізму та тютюно
куріння
серед населення області

 

 

Відповідно до статті 43 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, враховуючи неодноразові звернення представників громадськості, стурбованих неефективністю профілактичних програм щодо наркоманії, алкоголізму та тютюнокуріння, обласна рада

 

вирішила:

  1. Довідку департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації про посилення профілактичного впливу і протидії проявам наркоманії, пияцтва, алкоголізму та тютюнокуріння взяти до уваги (додається).
  2. Затвердити заходи щодо посилення профілактичного впливу і протидії проявам наркоманії, пияцтва, алкоголізмутатютюнокуріння серед населення області на 2020 рік згідно з додатком.
  3. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника голови обласної ради В. Гладія та постійну комісію обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики (М. Піцуряк).

 

Голова обласної ради                                                                          Олександр Сич


 

Додаток
до рішення обласної ради
від 29.05.2020. № 1439-35/2020

Заходи
щодо посилення профілактичного впливу і
протидії проявам наркоманії, пияцтва, алкоголізму та
тютюнокуріння серед населення області
на 2020 рік

 

  1. Систематично розміщувати публікації у засобах масової інформації області, проводити тематичні зустрічі та інші форми інформування населення про небезпеки, пов’язані із вживанням психоактивних речовин, а також про методи профілактики психічних розладів, пов’язаних з таким вживанням.

Департамент охорони здоров’я облдержадміністрації,
управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації,
служба у справах дітей облдержадміністрації

  1. Проводити культурно-мистецькі та просвітницькі заходи серед студентської та шкільної молоді стосовно профілактики вживання алкоголю, тютюнокуріння, наркоманії, соціально-небезпечних захворювань, пропаганди здорового способу життя.

Департамент освіти, науки
та молодіжної політики облдержадміністрації,
управління культури, національностей
та релігій облдержадміністрації

  1. Активізувати проведення інформаційно-роз’яснювальних семінарів для працівників освіти щодо профілактичної роботи з питань протидії пияцтву і курінню.

Департамент освіти, науки
та молодіжної політики
облдержадміністрації

  1. Забезпечити виявлення споживачів наркотиків серед осіб віком до 35 років включно під час проведення профілактичних наркологічних оглядів шляхом тестування сечі на вміст наркотичних речовин.

Департамент охорони здоров’я облдержадміністрації

  1. Відновити діагностику тютюнокуріння у громадян, що звертаються до лікарів, рекомендувати фахові консультації, враховуючи досвід впровадження в області у 2009-2012 роках соціальної програми зменшення шкідливого впливу тютюну на здоров’я населення.

Департамент охорони здоров’я облдержадміністрації

  1. Забезпечити скерування водіїв транспортних засобів, у яких під час медичних оглядів діагностовано стан сп’яніння, на позачергові профілактичні наркологічні огляди.

Департамент охорони здоров’я облдержадміністрації


Додаток (Довідка)

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]