Про створення філії Національного музею народного мистецтва Гуцульщини та Покуття ім. Й. Кобринського


УКРАЇНА
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА
Сьоме демократичне скликання

(Тридцять п’ята сесія)

РІШЕННЯ

 

від 29.05.2020. № 1479-35/2020
м. Івано-Франківськ

 

Про створення філії Національного
музею народного мистецтва
Гуцульщини та Покуття
ім. Й. Кобринського

 

Відповідно до статті 43 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, Закону України “Про музеї та музейну справу”, беручи до уваги рішення Тишківської сільської ради Городенківського району від 02.08.2019 року № 694-19/2019 “Про взяття в комунальну власність сільської ради та передачу приміщення житлового будинку під музей “Резиденція родини Шухевичів” та з метою збереження пам’яті про видатну родину Шухевичів, обласна рада

вирішила:

  1. Створити філію Національного музею народного мистецтва Гуцульщини та Покуття ім. Й. Кобринського Музей-садибу родини Шухевичів у с. Тишківці Городенківського району.
  2. Передати на баланс та в оперативне управління Національного музею народного мистецтва Гуцульщини та Покуття ім. Й. Кобринського нерухоме майно на вулиці Незалежності, 9а в селі Тишківці Городенківського району Івано-Франківської області.
  3. Погодити Національному музею народного мистецтва Гуцульщини та Покуття ім. Й. Кобринського додаткові штатні одиниці для обслуговування новоствореної філії згідно з додатком.
  4. Департаменту фінансів обласної державної адміністрації (І. Мацькевич) при перегляді бюджету на ІІ півріччя 2020 року врахувати бюджетні запити управління культури, національностей та релігій обласної державної адміністрації, пов’язані з наданням Національному музею народного мистецтва Гуцульщини та Покуття ім. Й. Кобринського додаткових штатних одиниць та утриманням філії.
  5. Управлінню культури, національностей та релігій обласної державної адміністрації (В. Федорак), Національному музею народного мистецтва Гуцульщини та Покуття ім. Й. Кобринського (Я. Ткачук) здійснити заходи, пов’язані зі створенням філії вищевказаного музею, згідно з чинним законодавством.
  6. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника голови обласної ради В. Гладія та постійні комісії обласної ради з питань соціально-економічного розвитку, управління комунальною власністю, розвитку малого і середнього бізнесу (О. Дзеса), з питань гуманітарної політики та свободи слова (Ю. Черневий).

 

 

Голова обласної ради                                                                          Олександр Сич


Додаток
до рішення обласної ради
від 29.05.2020. № 1479-35/2020

 

Додаткові штатні одиниці
Національного музею народного мистецтва
Гуцульщини та Покуття ім. Й. Кобринського

№ з/пНазва посадиКількість штатних одиниць
1.Завідувач філії 1
2.Старший науковий співробітник1
3.Науковий працівник1
4.Касир квитковий0,5
5.Музейний доглядач1
Музейний доглядач0,5
Всього:5

 

 

Начальник управління культури,
національностей та релігій
облдержадміністрації                                      Володимир Федорак

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]