Про звернення обласної ради щодо безкоштовного тестування працівників закладів охорони здоров’я методом імуноферментного аналізу  


УКРАЇНА
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА
Сьоме демократичне скликання
(Тридцять сьома сесія)

РІШЕННЯ

 

від 25.09.2020. № 1552-37/2020
м. Івано-Франківськ

Про звернення обласної ради
щодо безкоштовного тестування
працівників закладів охорони

здоров’я методом
імуноферментного аналізу  

 

Керуючись статтею 43 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, обласна рада

вирішила:

  1. Схвалити звернення обласної ради до Голови Верховної Ради України Д. Разумкова, Прем’єр-міністра України Д. Шмигаля та Міністра охорони здоров’я України М. Степанова щодо безкоштовного тестування працівників закладів охорони здоров’я методом імуноферментного аналізу (додається).
  2. Рішення надіслати Голові Верховної Ради України Д. Разумкову, Прем’єр-міністру України Д. Шмигалю та Міністру охорони здоров’я України М. Степанову.
  3. Звернення розмістити на офіційному веб-сайті Івано-Франківської обласної ради та оприлюднити в засобах масової інформації області.
  4. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника голови обласної ради В. Гладія і постійну комісію обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики (М. Піцуряк).

Голова обласної ради                                                                          Олександр Сич


Додаток
до рішення обласної ради
від 25.09.2020. №  1552-37/2020

Голові Верховної Ради України
Д. Разумкову

Прем’єр-міністру України
Д. Шмигалю

Міністру охорони здоров’я України
М. Степанову

ЗВЕРНЕННЯ

Ми, депутати Івано-Франківської обласної ради, стурбовані ситуацією, що склалася в області з проведенням обов’язкового тестування медичних працівників, які надають медичну допомогу хворим на коронавірусну хворобу COVID-19, та інших медичних працівників  відповідно до наказу Міністерства охорони здоров’я України від  16.06.2020. № 1411 “Про  внесення змін до Стандартів медичної допомоги “Коронавірусна хвороба (COVID-19)”.

У наказі зазначено, що медичні працівники, які безпосередньо надають медичну допомогу хворим або здійснюють догляд за хворими на COVID-19, працівники лабораторій, які обробляють зразки біоматеріалів, працівники патанатомічних бюро та бюро судово-медичних експертиз, які беруть участь у розтині тіла чи взятті секційного матеріалу, один раз на 14 днів підлягають тестуванню методом імуноферментного аналізу,  а інші медпрацівники – один раз на 30 днів.

Сьогодні тестування медичних працівників здійснюється за рахунок власних коштів закладів охорони здоров’я.

Оскільки Міністерство охорони здоров’я України декларує тестування медичних працівників як обов’язкове, а його обсяг вимагає значного фінансового ресурсу, ми, депутати Івано-Франківської обласної ради,

просимо:

передбачити в Державному бюджеті кошти на закупівлю тест-систем для проведення тестування працівників закладів охорони здоров’я методом імуноферментного аналізу або виділити цільові кошти  місцевим бюджетам на їх придбання.

Прийнято на  тридцять сьомій сесії
Івано-Франківської обласної ради
сьомого демократичного скликання
25 вересня 2020 року

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]