Про звіт постійної комісії обласної ради з питань депутатської діяльності, етики та регламенту


УКРАЇНА
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА
Сьоме демократичне скликання

(Тридцять сьома сесія)

РІШЕННЯ

 

від 25.09.2020. № 1573-37/2020
м. Івано-Франківськ

 

 

Про звіт постійної комісії
обласної ради з питань
депутатської діяльності,
етики та регламенту

 

 

Відповідно до статті 47 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, заслухавши звіт постійної комісії обласної ради з питань депутатської діяльності, етики та регламенту, обласна рада

вирішила:

Звіт постійної комісії обласної ради з питань депутатської діяльності, етики та регламенту взяти до уваги (додається).

 

 

Голова обласної ради                                                                            Олександр Сич


 

Додаток
до рішення обласної ради
від 25.09.2020. № 1573-37/2020

 

Звіт
постійної комісії обласної ради
з питань депутатської діяльності, етики та регламенту

 

До складу постійної комісії обласної ради з питань депутатської діяльності, етики та регламенту входить 4 депутати (голова комісії – Михайло Торб’як, заступник голови комісії – Михайло Іваночко, секретар комісії – Сергій Радиш, член комісії – Андрій Яцишинець).

Упродовж звітного періоду проведено 14 засідань постійної комісії обласної ради з питань депутатської діяльності, етики та регламенту.

На своїх засіданнях комісія за дорученням голови обласної ради, відповідно до функціональних повноважень, неодноразово розглядала питання про Регламент обласної ради (“Про затвердження у новій редакції Регламенту Івано-Франківської обласної ради”, “Про Регламент Івано-Франківської обласної ради сьомого демократичного скликання”, “Про внесення змін до рішення обласної ради від 26.05.2016. № 175-5/2016 “Про Регламент Івано-Франківської обласної ради сьомого демократичного скликання”), оскільки цього вимагали зміни у чинному законодавстві та реалії сьогодення, зокрема введення в обласній раді в дію електронної системи голосування “Віче”.

Також члени постійної комісії рекомендували статтю 5 Регламенту доповнити пунктом 5.9. такого змісту: “Право особи бути присутньою на пленарному засіданні ради може бути обмежено з метою недопущення протиправних дій (вчинення бійки, хуліганських дій, появи у нетверезому стані, викриків тощо). У таких випадках присутня особа може бути виведена із залу засідань працівниками уповноважених органів правопорядку”, а також погодили та рекомендували внести на розгляд сесії обласної ради зміни до Регламенту обласної ради щодо проведення урочистих сесій та здійснення аналізу проєктів рішень працівниками виконавчого апарату обласної ради.

Окрім цього, постійна комісія розглянула проєкт Положення про постійні та тимчасові комісії обласної ради і подала до нього низку пропозицій та зауважень; рекомендувала до розгляду Положення про президію обласної ради тощо.

Аналізуючи проєкт рішення “Про хід виконання рішень обласної ради про депутатські запити”, комісія внесла пропозицію заслухати виконавців депутатських запитів на одному із пленарних засідань сесії обласної ради

Члени постійної комісії також розглядали питання про обласний бюджет, запити та звернення депутатів, пов’язані з депутатською діяльністю.

Питання, які розглядала постійна комісія, в основному стосувалися виконання депутатами Закону України “Про статус депутатів місцевих рад”, зокрема визначення і оприлюднення днів, годин та місць прийому громадян, розгляду ними пропозицій, звернень, заяв і скарг територіальної громади, вжиття відповідних заходів щодо оперативного їх виконання; звітування про роботу перед виборцями, дотримання депутатської етики  тощо.

На пленарних засіданнях сесій обласної ради члени комісії стежать за дотриманням депутатами обласної ради Регламенту та норм депутатської етики.

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]