Пленарне засідання – 17.12.2015


ПРОТОКОЛ № 2
другого пленарного засідання
першої сесії обласної ради
сьомого демократичного скликання

 

17 грудня 2015 року                                                  Зал засідань Івано-Франківської

                                                                                        обласної ради

 

Засідання розпочалося о 10.00 год.,

засідання завершилося об 11.30 год.

 

Усього депутатів – 84:

присутні – 82 (список додається),

відсутні – 2.

 

Голосували:За продовження першої сесії обласної ради:“За” – 77, “проти” – немає, “утрималось” – немає.

 

На сесії присутні:

голова обласної державної адміністрації, депутат обласної ради Гончарук Олег Романович, заступники голови обласної державної адміністрації, директори департаментів та начальники управлінь обласної державної адміністрації, голови районних рад, міські голови міст обласного значення, голови районних державних адміністрацій, керівники правоохоронних і судових органів, обласних підприємств, установ і організацій, обласних організацій політичних партій і громадських організацій, представники засобів масової інформації (списки додаються).

 

Голова засідання:

О. Сич – голова обласної ради

 

Президія:

О. Сич – голова обласної ради,

В. Гладій – перший заступник голови обласної ради,

О. Галабала – заступник голови обласної ради,

О. Гончарук – голова обласної державної адміністрації, депутат обласної ради

 

Брат-семінарист Андрій проінформував депутатів обласної ради і присутніх на сесії про організацію Івано-Франківською Духовною Семінарією “Фронтового вертепу” для військовослужбовців в зоні проведення антитерористичної операції та просив сприяння у наданні грошової допомоги на придбання палива для поїздки з 4 по 14 січня 2016 року у Донецьку та Луганську області.

 

Голосували:За надання часу для виступу голові депутатської фракції політичної партії “Об’єднання “Самопоміч” в обласній раді Т. Винограднику для оголошення звернення фракції:“За” – 39, “утрималось” – 24.
ВИРІШИЛИ:Надати час для виступу голові депутатської фракції політичної партії “Об’єднання “Самопоміч” в обласній раді Т. Винограднику.
ВИСТУПИВ:Т. Виноградник – голова депутатської фракції політичної партії “Об’єднання “Самопоміч” в обласній раді – зачитав звернення депутатської фракції до Верховної Ради України, Президента України про забезпечення реалізації гарантованого Конституцією України виборчого права шляхом призначення повторних виборів Криворізького міського голови.

 

Голова обласної ради О. Сич запропонував внести до порядку денного першої сесії питання “Про затвердження складу президії обласної ради” і “Про реорганізацію та зміну структури виконавчого апарату обласної ради”.

 

Голосували:За пропозицію голови обласної ради О. Сича:“За” – 78, “проти” – немає, “утрималось” – немає.Пропозиція прийнята.
За прийняття порядку денного першої сесії обласної ради в цілому, з урахуванням змін:“За” – 79, “проти” – немає, “утрималось” – немає.Порядок денний першої сесії прийнято в цілому.

 

Голова обласної ради О. Сич привітав з днем народження депутата обласної ради, голову Долинської районної державної адміністрації Мазура Юрія Йосифовича.

 

Голова обласної ради О. Сич та голова обласної державної адміністрації О. Гончарук вручили державні нагороди:

 

за значний особистий внесок у розвиток агропромислового виробництва, вагомі трудові досягнення, багаторічну самовіддану працю та з нагоди Дня працівників сільського господарства:

орден “За заслуги” ІІI ступеня Шушвалю Володимиру Петровичу – трактористу товариства “Штерн Агро”,

орден княгині Ольги III ступеня Книшук Орисі Володимирівні – голові фермерського господарства “Прометей”, депутату обласної ради,

посвідчення про присвоєння почесного звання “Заслужений лісівник України” Фрику Олексію Богдановичу – директорові державного підприємства “Осмолодське лісове господарство” обласного управління лісового та мисливського господарства, депутату обласної ради,

посвідчення про присвоєння почесного звання “Заслужений працівник сільського господарства України” Михайлюку Мирославу Пилиповичу – заступникові директора – головному агроному дочірнього підприємства “Обрій” Городенківського товариства “Шляхбудіндустрія”;

 

за значний особистий внесок у розвиток національної культури і мистецтва, вагомі творчі здобутки та високу професійну майстерність:

посвідчення про присвоєння почесного звання “Заслужений діяч мистецтв України” Пірус Марині Дмитрівні – заступникові директора, старшому викладачу Калуського коледжу культури і мистецтв,

посвідчення про присвоєння почесного звання “Заслужений діяч мистецтв України” Скільському Миколі Степановичу – викладачеві Коломийського педагогічного коледжу Івано-Франківської обласної ради,

посвідчення про присвоєння почесного звання “Заслужений майстер народної творчості України” Кахнікевич Марії Василівні – майстрові художньої кераміки,

посвідчення про присвоєння почесного звання “Заслужений працівник культури України” Канюку Володимиру Володимировичу – керівникові народного аматорського хору “Карпатські джерела” Богородчанського районного палацу культури;

 

за вагомий особистий внесок у забезпечення розвитку національної освіти та високий професіоналізм:

Почесну грамоту Кабінету Міністрів України Томенчук Софії Петрівні – директору Івано-Франківського коледжу технологій та бізнесу.

 

Порядок денний:

 

1.СЛУХАЛИ:Про утворення постійних комісій обласної ради
Доповідав:О. Сич – голова обласної ради
ВИСТУПИВ:В. Попович – депутат обласної ради – запропонував доповнити назву постійної комісії обласної ради з питань захисту прав людини, боротьби з корупцією, законності та правопорядку словами “та люстрації”.
Голосували:За прийняття проекту рішення за основу:“За” – 79, “проти” – немає, “утрималось” – немає.Проект рішення прийнято за основу.
За пропозицію В. Поповича:“За” – 80, “проти” – немає, “утрималось” – немає.Пропозиція прийнята.
За прийняття проекту рішення в цілому, з урахуванням зміни:“За” – 80, “проти” – немає, “утрималось” – немає.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 6-1/2015 додається).
2.СЛУХАЛИ:Про обрання голів, заступників голів, секретарів та членів постійних комісій обласної ради
 Доповідав:О. Сич – голова обласної ради
 Голосували:За прийняття проекту рішення за основу:“За” – 80, “проти” – немає, “утрималось” – немає.Проект рішення прийнято за основу.
 ВИСТУПИЛИ:О. Дзеса – голова депутатської фракції Партії “Блок Петра Порошенка “Солідарність” в обласній раді – запропонував обрати заступником голови постійної комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та податків Кобилянського Богдана Миколайовича, а Мельниченко Оксану Михайлівну, за узгодженням з депутатською фракцією політичної партії “Об’єднання “Самопоміч” в обласній раді, обрати членом цієї комісії.
Голосували:За пропозицію О. Дзеси:“За” – 80, “проти” – немає, “утрималось” – немає.Пропозиція прийнята.
 О. Дзеса – запропонував обрати секретарем постійної комісії обласної ради з питань екології та раціонального природокористування Левковича Андрія Васильовича, а Шевчука Ігоря Михайловича, за узгодженням з депутат­ською фракцією політичної партії “Всеукраїнське об’єднання “Свобода” в обласній раді, обрати членом цієї комісії.
Голосували:За пропозицію О. Дзеси:“За” – 81, “проти” – немає, “утрималось” – немає.Пропозиція прийнята.
 О. Дзеса – запропонував обрати членом постійної комісії обласної ради з питань розвитку промисловості, будівництва, архітектури, дорожнього та житлово-комунального господарства Голінея Юрія Дмитровича, вивівши його зі складу постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики.
Голосували:За пропозицію О. Дзеси:“За” – 81, “проти” – немає, “утрималось” – немає.Пропозиція прийнята.
 О. Дзеса – запропонував обрати членом постійної комісії обласної ради з питань аграрної політики та земельних відносин Ткача Романа Володимировича замість Осташука Руслана Васильовича. Водночас Осташука Руслана Васильовича обрати членом постійної комісії обласної ради з питань захисту прав людини, законності, правопорядку, люстрації та боротьби з корупцією.
Голосували:За пропозицію О. Дзеси:“За” – 78, “проти” – немає, “утрималось” – немає.Пропозиція прийнята.
 О. Дзеса – запропонував обрати Дзвінчука Дмитра Івановича членом, а не заступником голови постійної комісії обласної ради з питань гуманітарної політики та свободи слова,В. Попович – депутат обласної ради – подав пропозицію депутатської фракції політичної партії “Всеукраїнське об’єднання “Свобода” в обласній раді обрати заступником голови постійної комісії обласної ради з питань гуманітарної політики та свободи слова Адамовича Сергія Васильовича.
Голосували:За пропозиції О. Дзеси та В. Поповича:“За” – 72, “проти” – 7, “утрималось” – немає.Пропозиції прийняті.
 О. Дзеса – запропонував обрати секретарем постійної комісії обласної ради з питань європейської інтеграції, міжнародного співробітництва, інвестицій та розвитку туризму Лащука Дмитра Васильовича, вивівши його зі складу постійної комісії обласної ради з питань депутатської діяльності, етики та регламенту.
Голосували:За пропозицію О. Дзеси:“За” – 80, “проти” – немає, “утрималось” – немає.Пропозиція прийнята.
 О. Дзеса – запропонував обрати головою постійної комісії обласної ради з питань депутатської діяльності, етики та регламенту Торб’яка Михайла Петровича, вивівши його зі складу постійної комісії обласної ради з питань захисту прав людини, законності, правопорядку, люстрації та боротьби з корупцією.
Голосували:За пропозицію О. Дзеси:“За” – 80, “проти” – немає, “утрималось” – немає.Пропозиція прийнята.
 В. Попович – подав пропозицію депутатської фракції політичної партії “Всеукраїнське об’єднання “Свобода” в обласній раді обрати Скрипничука Василя Михайловича членом постійної комісії обласної ради з питань регіональної політики, децентралізації та розвитку місцевого самоврядування, вивівши його як заступника голови комісії зі складу постійної комісії обласної ради з питань депутатської діяльності, етики та регламенту. Водночас обрати Іваночка Михайла Степановича заступником голови постійної комісії обласної ради з питань депутатської діяльності, етики та регламенту, вивівши його зі складу постійної комісії обласної ради з питань регіональної політики, децентралізації та розвитку місцевого самоврядування.
Голосували:За пропозицію В. Поповича:“За” – 81, “проти” – немає, “утрималось” – немає.Пропозиція прийнята.
 Т. Виноградник – голова депутатської фракції політичної партії “Об’єднання “Самопоміч” в обласній раді – запропонував обрати членом постійної комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та податків Станіслав­ського Богдана Миколайовича, вивівши його як секретаря комісії зі складу постійної комісії обласної ради з питань розвитку промисловості, будівництва, архітектури, дорожнього та житлово-комунального господарства.
Голосували:За пропозицію Т. Виноградника:“За” – 29, “проти” – 25, “утрималось” – 12.Пропозиція не прийнята.
 Т. Виноградник – запропонував обрати заступником голови постійної комісії обласної ради з питань гуманітарної політики та свободи слова Оробець Інну Петрівну.
Голосували:За пропозицію Т. Виноградника:“За” – 30, “проти” – 45, “утрималось” – немає.Пропозиція не прийнята.
 Т. Виноградник – запропонував обрати заступником голови постійної комісії обласної ради з питань регіональної політики, децентралізації та розвитку місцевого самоврядування Коцюра Сергія Петровича, вивівши його зі складу постійної комісії обласної ради з питань соціально-економічного розвитку, управління комунальною власністю, розвитку малого і середнього бізнесу. Водночас Фрика Олексія Богдановича, за узгодженням з депутатською фракцією Партії “Блок Петра Порошенка “Солідарність” в обласній раді, обрати членом постійної комісії обласної ради з питань регіональної політики, децентралізації та розвитку місцевого самоврядування.
Голосували:За пропозицію Т. Виноградника:“За” – 53, “проти” – 1, “утрималось” – 11.Пропозиція прийнята.
 О. Галабала – заступник голови обласної ради – подала пропозиції депутатської фракції Політичної партії “Воля” в обласній раді:– обрати Макоту Галину Зенонівну членом постійної комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та податків, вивівши її зі складу постійної комісії обласної ради з питань європейської інтеграції, міжнародного співробітництва, інвестицій та розвитку туризму;– обрати Федишину Ольгу Миколаївну членом постійної комісії обласної ради з питань промисловості, будівництва, архітектури, дорожнього та житлово-комунального господарства, вивівши її зі складу постійної комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та податків.
Голосували:За пропозиції О. Галабали:“За” – 75, “проти” – немає, “утрималось” – немає.Пропозиція прийнята.
За прийняття проекту рішення в цілому, з урахуванням змін:“За” – 79, “утримався” – 1.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 7-1/2015 додається).
3.СЛУХАЛИ:Про затвердження складу президії обласної ради
 Доповідав:О. Сич – голова обласної ради
 За прийняття проекту рішення за основу:“За” – 80, “проти” – немає, “утрималось” – немає.Проект рішення прийнято за основу.
 ВИСТУПИЛИ:О. Дзеса – голова депутатської фракції Партії “Блок Петра Порошенка “Солідарність” в обласній раді – запропонував ввести до складу президії обласної ради уповноваженого представника фракції Дзвінчука Дмитра Івановича,І. Шевчук – депутат обласної ради – подав пропозицію ввести до складу президії обласної ради уповноваженого представника депутатської фракції політичної партії “Всеукраїнське об’єднання “Свобода” в обласній раді Поповича Василя Борисовича,Т. Виноградник – голова депутатської фракції політичної партії “Об’єднання “Самопоміч” в обласній раді – запропонував ввести до складу президії обласної ради уповноваженого представника фракції Токарчука Олега Володими­ровича,М. Палійчук – голова депутатської фракції “УКРАЇНСЬКЕ ОБ’ЄДНАННЯ ПАТРІОТІВ – УКРОП” в обласній раді – подав пропозицію ввести до складу президії обласної ради уповноваженого представника фракції Дроняка Миколу Миколайовича.
Голосували:За пропозиції ввести до складу президії обласної ради Дзвінчука Дмитра Івановича – уповноваженого представника депутатської фракції Партії “Блок Петра Порошенка “Солідарність” в обласній раді, Поповича Василя Борисовича – уповноваженого представника депутатської фракції політичної партії “Всеукраїнське об’єднання “Свобода” в обласній раді, Токарчука Олега Володимировича – уповноваженого представника депутатської фракції політичної партії “Об’єднання “Самопоміч” в обласній раді та Дроняка Миколу Миколайовича – уповноваженого представника депутатської фракції “УКРАЇНСЬКЕ ОБ’ЄДНАННЯ ПАТРІОТІВ – УКРОП” в обласній раді:“За” – 79, “проти” – немає, “утрималось” – немає.Пропозиції прийняті.
За прийняття проекту рішення в цілому, з урахуванням змін:“За” – 79, “проти” – немає, “утрималось” – немає.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 8-1/2015 додається).
4.СЛУХАЛИ:Про реорганізацію та зміну структури виконавчого апарату обласної ради
 Доповідав:О. Сич – голова обласної ради
 Голосували:За прийняття проекту рішення за основу:“За” – 80, “проти” – немає, “утрималось” – немає.Проект рішення прийнято за основу.
 ВИСТУПИВ:М. Палійчук – голова депутатської фракції “УКРАЇНСЬКЕ ОБ’ЄДНАННЯ ПАТРІОТІВ – УКРОП” в обласній раді – заявив про підтримку фракцією запропонованого проекту рішення, запропонував вивчити питання про утворення у виконавчому апараті обласної ради відділу з питань надання допомоги учасникам бойових дій, сім’ям загиблих учасників АТО та членам добровольчих формувань, доцільність об’єднання управління майна спільної власності територіальних громад області обласної ради та комунального підприємства обласної ради з експлуатації майна, а також повідомив про свою роботу як голови постійної комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та податків на громадських засадах.
Голосували:За прийняття проекту рішення в цілому:“За” – 80, “проти” – немає, “утрималось” – немає.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 9-1/2015 додається).
5.РІЗНЕ:О. Сич – голова обласної ради – повідомив про скликання другої сесії обласної ради 25 грудня 2015 року з розгляду питання “Про обласний бюджет на 2016 рік”,М. Палійчук – голова постійної комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та податків – довів до відома депутатів і присутніх інформацію про проведення засідання постійної комісії 17 грудня 2015 року о 12.00 год. та громадського обговорення основних показників проекту обласного бюджету на 2016 рік – 18 грудня 2015 року о 15.00 год.,М. Піцуряк – голова постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики – порушив питання перед обласною державною адміні­страцією про забезпечення коштами на підвищення з 1 грудня 2015 року заробітної плати працівникам бюджетної сфери відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2015 р. № 1013 і виплату індексації заробітних плат за 2015 рік, а також повідомив про проведення організаційного засідання постійної комісії 17 грудня 2015 року о 12.00 год.
ВИСТУПИЛА:Г. Карп – директор департаменту фінансів обласної державної адміністрації

 

Голова обласної ради Сич Олександр Максимович оголосив першу сесію обласної ради закритою.

 

Державний Гімн України.

 

Голова обласної ради                                                              Олександр Сич

 

Протокол вела:
Заступник начальника відділу
документаційного забезпечення
та контролю виконавчого
апарату обласної ради                                                               Ольга Данилів

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]