ПРОТОКОЛ № 2 другого пленарного засідання першої сесії обласної ради восьмого демократичного скликання (01.12.2020)


ПРОТОКОЛ № 2
другого пленарного засідання
першої сесії обласної ради
восьмого демократичного скликання

 

 

1 грудня 2020 року                                                    Зал засідань Івано-Франківської
                                                                                        обласної ради (IV поверх)

 

 

 

Засідання розпочалося о 10.00 год.,

завершилося – об 11.30 год.

 

Усього депутатів – 84:

присутні – 79,

відсутні – 5 (список додається).

 

 

 

Голова засідання:

О. Сич – голова обласної ради

 

Президія:

О. Сич – голова обласної ради,

В. Гладій – перший заступник голови обласної ради,

М. Палійчук – заступник голови обласної ради

 

Голова обласної ради О. Сич оголосив першу сесію обласної ради правомочною та відкрив друге пленарне засідання.

 

ГОЛОСУВАЛИ:За продовження першої сесії обласної ради:“За” – 79, “проти” – 0, “утрималось” – 0.Прийнято.
За прийняття порядку денного другого пленарного засідання першої сесії обласної ради за основу:“За” – 79, “проти” – 0, “утрималось” – 0.Порядок денний другого пленарного засідання першої сесії обласної ради прийнято за основу.
ВИСТУПИВ:О. Сич – голова обласної ради – подав пропозицію додатково внести до порядку денного другого пленарного засідання першої сесії питання “Про умови оплати праці голови обласної ради, першого заступника голови обласної ради та заступника голови обласної ради”.
ГОЛОСУВАЛИ:За пропозицію голови обласної ради О. Сича:“За” – 79, “проти” – 0, “утрималось” – 0.Пропозиція прийнята.
За прийняття порядку денного другого пленарного засідання першої сесії обласної ради в цілому, з урахуванням проголосованої пропозиції:“За” – 79, “проти” – 0, “утрималось” – 0.Порядок денний другого пленарного засідання першої сесії обласної ради прийнято в цілому.

 

Голова обласної ради О. Сич привітав краян із 29-ю річницею Всеукраїнського референдуму щодо незалежності України, на якому волевиявленням народу було підтверджено Акт проголошення незалежності України, ухвалений 24 серпня 1991 року Верховною Радою УРСР, а також привітав усіх, чиє ім’я Роман, з Днем ангела, зокрема депутатів обласної ради Романа Білика, Романа Мошуру та Романа Ткача.

 

виступили:О. Сич – голова обласної ради – поінформував депутатів обласної ради про реєстрацію в обласній раді депутатської фракції політичної партії “Всеукраїнське об’єднання “Платформа Громад” у складі десяти депутатів, голова фракції – Гончарук Олег Романович (заява депутатської фракції політичної партії “Всеукраїн­ське об’єднання “Платформа Громад” від 23.11.2020 р. додається),– повідомив депутатам, що депутатська фракція політичної партії “Європейська Солідарність” в обласній раді звернулася з ініціативою щодо скликання позачергової сесії обласної ради з розгляду питання “Про інформацію директора департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації про поточну ситуацію та стан боротьби із захворюваністю на
COVID-19 в області”. Водночас запропонував внести порушене питання на розгляд чергової сесії, доручивши обласній державній адміністрації підготувати інформацію і проєкт рішення із зазначеного питання з подальшим розглядом на засіданні профільної постійної комісії обласної ради, яка буде утворена на сьогоднішньому пленарному засіданні, з метою надання відповідних висновків і рекомендацій,Р. Кукурудз – голова депутатської фракції політичної партії “Європейська Солідарність” в обласній раді – заявив, що члени фракції підтримують пропозицію голови обласної ради О. Сича щодо розгляду згаданого питання на черговій сесії обласної ради і запропонував розглянути його першим у порядку денному другої сесії.
Голова обласної ради О. Сич надав протокольне доручення обласній державній адміністрації підготувати та подати у встановленому порядку на розгляд чергової сесії обласної ради проєкт рішення “Про інформацію директора департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації про поточну ситуацію та стан боротьби із захворюваністю на COVID-19 в області”.

 

Голова обласної ради О. Сич та перший заступник голови обласної ради В. Гладій вручили депутатам обласної ради восьмого демократичного скликання посвідчення та нагрудні знаки депутата обласної ради.

 

 

 

Порядок денний:

 

6.СЛУХАЛИ:Про утворення постійних комісій обласної ради
Доповідав:О. Сич – голова обласної ради
виступили:В. Федоришин – депутат обласної ради,В. Гладій – перший заступник голови обласної ради
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу:“За” – 76, “проти” – 0, “утрималось” – 0.Проєкт рішення прийнято за основу.
За пропозицію депутата обласної ради В. Федоришина:“За” – 16, “проти” – 2, “утрималось” – 58.Пропозиція не прийнята.
Перший заступник голови обласної ради В. Гладій провів відкрите поіменне голосування в цілому проєкту рішення
“Про утворення постійних комісій обласної ради”:“За” – 77, “проти” – 0, “утрималось” – 0.(Список депутатів обласної ради з результатами відкритого поіменного голосування додається).
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 6-1/2020 додається).
7.СЛУХАЛИ:Про обрання голів, заступників голів, секретарів та членів постійних комісій обласної ради
Доповідав:О. Сич – голова обласної ради
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу:“За” – 77, “проти” – 0, “утрималось” – 0.Проєкт рішення прийнято за основу.
За погоджену депутатами обласної ради від депутатської фракції Всеукраїнського об’єднання “Свобода” в обласній раді М. Рудик та Н. Щербій пропозицію обрати Рудик Марію Олександрівну членом постійної комісії обласної ради з питань освіти, науки, спорту та молодіжної політики замість запропонованої у проєкті рішення кандидатури Щербій Наталії Олегівни. Натомість обрати Щербій Наталію Олегівну членом постійної комісії обласної ради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, міжрегіонального та міжнародного співробітництва замість запропонованої у проєкті рішення кандидатури Рудик Марії Олександрівни:“За” – 75, “проти” – 0, “утрималось” – 0.Пропозиція прийнята.
За погоджену депутатами обласної ради від депутатської фракції Всеукраїнського об’єднання “Свобода” в обласній раді Н. Щербій та М. Головчуком пропозицію обрати заступником голови постійної комісії обласної ради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, міжрегіонального та міжнародного співробітництва Щербій Наталію Олегівну замість запропонованої у проєкті рішення кандидатури Головчука Михайла Михайловича. Натомість обрати Головчука Михайла Михайловича членом постійної комісії обласної ради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, міжрегіонального та міжнародного співробітництва:“За” – 75, “проти” – 0, “утрималось” – 0.Пропозиція прийнята.
За узгоджену з депутатськими фракціями “Батьківщина” та “Слуга Народу” в обласній раді пропозицію обрати Мельничука Василя Івановича секретарем постійної комісії обласної ради з питань захисту прав людини, законності та правопорядку замість запропонованої у проєкті рішення кандидатури Івасика Василя Васильовича. Натомість обрати Івасика Василя Васильовича членом постійної комісії обласної ради з питань захисту прав людини, законності та правопорядку замість запропонованої у проєкті рішення кандидатури Мельничука Василя Івановича:“За” – 75, “проти” – 0, “утрималось” – 0.Пропозиція прийнята.
Перший заступник голови обласної ради В. Гладій провів відкрите поіменне голосування в цілому проєкту рішення
“Про обрання голів, заступників голів, секретарів та членів постійних комісій обласної ради”, з урахуванням проголосованих пропозицій:“За” – 76, “проти” – 0, “утрималось” – 0.(Список депутатів обласної ради з результатами відкритого поіменного голосування додається).
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 7-1/2020 додається).
8.СЛУХАЛИ:Про затвердження складу президії обласної ради
Доповідав:О. Сич – голова обласної ради
ГОЛОСУВАЛИ:Перший заступник голови обласної ради В. Гладій провів відкрите поіменне голосування за основу і в цілому проєкту рішення “Про затвердження складу президії обласної ради”:“За” – 76, “проти” – 0, “утрималось” – 0.(Список депутатів обласної ради з результатами відкритого поіменного голосування додається).
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 8-1/2020 додається).
9.СЛУХАЛИ:Про умови оплати праці голови обласної ради, першого заступника голови обласної ради та заступника голови обласної ради
Доповідав:О. Сич – голова обласної ради
виступили:О. Сич – голова обласної ради, В. Гладій – перший заступник голови обласної ради, М. Палійчук – заступник голови обласної ради – оголосили про наявність у них конфлікту інтересів при розгляді питання “Про умови оплати праці голови обласної ради, першого заступника голови обласної ради та заступника голови обласної ради” і заявили, що не будуть брати участь у голосуванні із зазначеного питання.
ГОЛОСУВАЛИ:Перший заступник голови обласної ради В. Гладій провів відкрите поіменне голосування за основу і в цілому проєкту рішення “Про умови оплати праці голови обласної ради, першого заступника голови обласної ради та заступника голови обласної ради”:“За” – 74, “проти” – 0, “утрималось” – 0.(Список депутатів обласної ради з результатами відкритого поіменного голосування додається).
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 9-1/2020 додається).
10.СЛУХАЛИ:Різне
І. Приймак – депутат обласної ради – довів до відома керівництва та депутатів обласної ради звернення жителів Чернелицької селищної територіальної громади до обласної державної адміністрації щодо незадо­вільного проведення капітального ремонту автомобіль­ної дороги С090407 Хмелева – Вікно на ділянці км 6+532 – км 18+155. Водночас звернувся з проханням внести у порядок денний чергової сесії обласної ради питання про звіт обласної державної адміністрації в частині виконання розпоряджень облдержадміністрації від 13.03.2020. № 156 “Про затвердження переліку об’єктів будівництва, реконструкції, капітального та поточного середнього ремонтів автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам за бюджетною програмою 3131090 у 2020 році” та від 07.10.2020. № 526 “Про внесення змін до розпорядження облдержадміністрації від 13.03.2020 року № 156”.

 

Голова обласної ради О. Сич оголосив першу сесію обласної ради закритою.

Державний Гімн України

 

 

 

 

Голова обласної ради                                                              Олександр Сич

 

 

Протокол вела:
Заступник начальника відділу
документообігу виконавчого
апарату обласної ради                                                               Ольга Данилів

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]