ПРОТОКОЛ № 3 другої сесії обласної ради восьмого демократичного скликання


23 грудня 2020 року                                                  Зал засідань Івано-Франківської
                                                                                    обласної ради (IV поверх)

 

 

Засідання розпочалося о 10.00 год.,
завершилося – о 16.20 год.

 

Усього депутатів – 84:
присутні – 79,
відсутні – 5 (список додається).

 

 

 

Державний Гімн України

Молитва “Отче наш”

 

 

 

На сесії присутні:

директори департаментів та начальники управлінь обласної державної адміністрації, окремих обласних підприємств і установ – доповідачі з питань порядку денного другої сесії, керівники правоохоронних органів (списки додаються).

 

Голова засідання:

О. Сич – голова обласної ради

 

Президія:

О. Сич – голова обласної ради,

В. Гладій – перший заступник голови обласної ради,

М. Палійчук – заступник голови обласної ради

 

Голова обласної ради О. Сич оголосив другу сесію обласної ради правомочною та відкрив пленарне засідання.

 

Представники Національної скаутської організації України “Пласт” передали голові обласної ради Сичу Олександру Максимовичу Вифлеємський вогонь миру.

 

Голова обласної ради О. Сич та перший заступник голови обласної ради В. Гладій вручили депутатам обласної ради восьмого демократичного скликання М. Гринечко, Г. Карп та О. Федорук посвідчення та нагрудні знаки депутата обласної ради.

 

 

СЛУХАЛИ:Виступи і заяви уповноважених представників депутатських фракцій в обласній раді:
ВИСТУПИли:Р. Кукурудз – голова депутатської фракції політичної партії “Європейська Солідарність” в обласній раді – оголосив заяву депутатської фракції щодо позиції політичної партії “Європейська Солідарність” стосовно Державного бюджету України на 2021 рік;
Є. Бардяк – депутат обласної ради – заявила про створення в обласній раді депутатської групи “Рівні можливості” та обрання її керівників (заява додається).
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття порядку денного другої сесії обласної ради за основу:“За” – 74, “проти” – 0, “утрималось” – 0.Порядок денний другої сесії обласної ради прийнято за основу.
Виступив:Р. Кукурудз – депутат обласної ради – запропонував внести додатково на розгляд другої сесії питання
“Про підтримку звернення Львівської обласної ради до Голови Верховної Ради України та Прем’єр-міністра України щодо звільнення Міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета”.
Голосували:За внесення до порядку денного другої сесії питання “Про підтримку звернення Львівської обласної ради до Голови Верховної Ради України та Прем’єр-міністра України щодо звільнення Міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета”:“За” – 36, “проти” – 1, “утрималось” – 4.Пропозиція прийнята.
Виступив:О. Сич – голова обласної ради – подав пропозицію питання номер 41 “Про створення комунального підприємства Івано-Франківської обласної ради “БУДІНВЕСТ” розглянути тридцять третім у порядку денному другої сесії.
Голосували:За пропозицію розглянути питання “Про створення комунального підприємства Івано-Франківської обласної ради “БУДІНВЕСТ” тридцять третім у порядку денному другої сесії:“За” – 69, “проти” – 0, “утрималось” – 0.Пропозиція прийнята.
За прийняття порядку денного другої сесії обласної ради в цілому, з урахуванням проголосованих пропозицій:“За” – 76, “проти” – 0, “утрималось” – 0.Порядок денний другої сесії обласної ради прийнято в цілому.

Порядок денний:

 

1.СЛУХАЛИ:Про Регламент Івано-Франківської обласної ради восьмого демократичного скликання
Доповідав:О. Сич – голова обласної ради
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу:“За” – 76, “проти” – 0, “утрималось” – 0.Проєкт рішення прийнято за основу.
За пропозиції постійної комісії обласної ради з питань захисту прав людини, законності та правопорядку:“За” – 42, “проти” – 5, “утрималось” – 15.Пропозиції не прийняті.
За прийняття проєкту рішення в цілому:“За” – 77, “проти” – 1, “утрималось” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 10-2/2020 додається).
2.СЛУХАЛИ:Про Положення про постійні та тимчасові комісії обласної ради
Доповідав:В. Гладій – перший заступник голови обласної ради
Голосували:За прийняття проєкту рішення за основу:“За” – 77, “проти” – 0, “утрималось” – 0.Проєкт рішення прийнято за основу.
За пропозиції постійної комісії обласної ради з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та інвестицій:“За” – 75, “проти” – 0, “утрималось” – 0.Пропозиції прийняті.
За пропозиції постійної комісії обласної ради з питань культури, духовності та інформаційної політики:“За” – 77, “проти” – 0, “утрималось” – 0.Пропозиції прийняті.
За пропозицію голови обласної ради О. Сича:“За” – 77, “проти” – 0, “утрималось” – 0.Пропозиція прийнята.
За прийняття проєкту рішення в цілому, з урахуванням проголосованих пропозицій:“За” – 77, “проти” – 0, “утрималось” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 11-2/2020 додається).
3.СЛУХАЛИ:Про голову постійної комісії обласної ради з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та інвестицій Н. Іваніва
 Доповідав:О. Сич – голова обласної ради
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:“За” – 75, “проти” – 0, “утрималось” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 12-2/2020 додається).
4.СЛУХАЛИ:Про звернення обласної ради щодо фінансування коштів з резервного фонду державного бюджету
 Доповідав:Н. Іванів – голова постійної комісії обласної ради з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та інвестицій
виступив:Р. Ткач – депутат обласної ради
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу:“За” – 75, “проти” – 0, “утрималось” – 0.Проєкт рішення прийнято за основу.
За пропозицію доповідача – голови постійної комісії обласної ради з питань бюджету, соціально-економіч­ного розвитку та інвестицій Н. Іваніва:“За” – 76, “проти” – 0, “утрималось” – 0.Пропозиція прийнята.
За прийняття проєкту рішення в цілому, з урахуванням проголосованої пропозиції:“За” – 74, “проти” – 0, “утрималось” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 13-2/2020 додається).
5.СЛУХАЛИ:Про звернення обласної ради щодо сприяння Уповноваженому із захисту державної мови у здійсненні контролю за виконанням Закону України “Про забезпечення функціонування української мови як державної”
 Доповідала:Н. Перцович – депутат обласної ради
виступили:Т. Виноградник, І. Дебенко, М. Іваночко – депутати обласної ради
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу:“За” – 73, “проти” – 0, “утрималось” – 0.Проєкт рішення прийнято за основу.
За пропозицію доповідача – депутата обласної ради Н. Перцович:“За” – 58, “проти” – 0, “утрималось” – 7.Пропозиція прийнята.
За пропозицію депутата обласної ради Т. Виноградника:“За” – 43, “проти” – 0, “утрималось” – 5.Пропозиція прийнята.
За пропозицію депутата обласної ради І. Дебенка:“За” – 54, “проти” – 1, “утрималось” – 1.Пропозиція прийнята.
За пропозицію депутата обласної ради М. Іваночка:“За” – 69, “проти” – 0, “утрималось” – 0.Пропозиція прийнята.
За прийняття проєкту рішення в цілому, з урахуванням проголосованих пропозицій:“За” – 77, “проти” – 0, “утрималось” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 14-2/2020 додається).
виступив:Н. Іванів – депутат обласної ради – заявив, що не брав участі у голосуванні при розгляді питання “Про голову постійної комісії обласної ради з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та інвестицій Н. Іваніва” у зв’язку із наявністю у нього конфлікту інтересів.
6.СЛУХАЛИ:Про поточну ситуацію та стан боротьби із захворюваністю на COVID-19 в області
Доповідав:І. Дмитренко – директор департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації
виступили:С. Федорців, М. Іваночко, М. Королик, Б. Пліс, Я. Гоголь, О. Понайда, Є. Бардяк, В. Семенюк, В. Мельничук, І. Дебенко, В. Федоришин, Р. Ткач, Р. Кукурудз, Н. Дьоміна – депутати обласної ради
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу:“За” – 71, “проти” – 0, “утрималось” – 0.Проєкт рішення прийнято за основу.
За пропозицію депутата обласної ради В. Федоришина:“За” – 28, “проти” – 1, “утрималось” – 5.Пропозиція не прийнята.
За пропозицію депутата обласної ради Р. Ткача:“За” – 31, “проти” – 2, “утрималось” – 11.Пропозиція не прийнята.
За пропозицію депутата обласної ради Ю. Мазура:“За” – 53, “проти” – 3, “утрималось” – 2.Пропозиція прийнята.
За прийняття проєкту рішення в цілому, з урахуванням проголосованої пропозиції:“За” – 72, “проти” – 0, “утрималось” – 1.Рішення прийнято.
За пропозицію голови обласної ради О. Сича повернутися до голосування за проєкт рішення
“Про поточну ситуацію та стан боротьби із захворюваністю на COVID-19 в області”:“За” – 70, “проти” – 0, “утрималось” – 0.Пропозиція прийнята.
За пропозиції постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики:“За” – 74, “проти” – 0, “утрималось” – 0.Пропозиції прийняті.
Повторно за прийняття проєкту рішення в цілому, з урахуванням проголосованих пропозицій:“За” – 75, “проти” – 0, “утрималось” – 1.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 15-2/2020 додається).
7.СЛУХАЛИ:Про хід виконання регіональної цільової програми розвитку донорства крові, її компонентів та виготовлення препаратів з них на 2018-2020 роки
Доповідав:І. Дмитренко – директор департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:“За” – 67, “проти” – 0, “утрималось” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 16-2/2020 додається).
8.СЛУХАЛИ:Про хід виконання регіональної цільової програми з профілактики та лікування раку грудної залози на 2018-2020 роки
Доповідав:І. Дмитренко – директор департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:“За” – 72, “проти” – 0, “утрималось” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 17-2/2020 додається).
9.СЛУХАЛИ:Про хід виконання програми “Покращення діагностики, лікування та профілактики злоякісних новоутворів на 2017-2020 роки”
Доповідав:І. Дмитренко – директор департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:“За” – 71, “проти” – 0, “утрималось” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 18-2/2020 додається).
10.СЛУХАЛИ:Про виконання обласної цільової соціальної програми з оздоровлення та відпочинку дітей на 2016-2020 роки
Доповідав:В. Кімакович – директор департаменту освіти, науки та молодіжної політики обласної державної адміністрації
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:“За” – 72, “проти” – 0, “утрималось” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 19-2/2020 додається).
11.СЛУХАЛИ:Про виконання Обласної програми охорони навколишнього природного середовища до
2020 року
 Доповідав:А. Пліхтяк – начальник управління екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації
виступили:Т. Виноградник, М. Королик, І. Дебенко – депутати обласної ради,О. Сич – голова обласної ради
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:“За” – 67, “проти” – 0, “утрималось” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 20-2/2020 додається).
Голова обласної ради О. Сич звернувся до депутатів з пропозицією оголосити обідню перерву у другій сесії після розгляду питання “Про внесення змін до обласного бюджету на 2020 рік”. Депутати обласної ради погодилися із пропозицією.
12.СЛУХАЛИ:Про виконання обласного бюджету за 9 місяців
2020 року
ДОПОВІДАла:І. Мацькевич – директор департаменту фінансів обласної державної адміністрації
виступили:Г. Карп, Т. Виноградник, М. Іваночко, І. Очкур, Р. Кукурудз – депутати обласної ради
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:“За” – 73, “проти” – 0, “утрималось” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 21-2/2020 додається).
13.СЛУХАЛИ:Про внесення змін до рішення обласної ради від 20.12.2019. № 1332-33/2019 “Про розподіл коштів бюджету розвитку обласного бюджету на 2020 рік” (зі змінами)
ДОПОВІДАла:Г. Магулій – директор департаменту розвитку громад та територій, дорожнього, житлово-комунального госпо­дарства, містобудування та архітектури обласної державної адміністрації
виступив:Н. Іванів – депутат обласної ради
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу:“За” – 70, “проти” – 0, “утрималось” – 0.Проєкт рішення прийнято за основу.
За пропозицію депутата обласної ради Н. Іваніва:“За” – 53, “проти” – 0, “утрималось” – 0.Пропозиція прийнята.
За прийняття проєкту рішення в цілому, з урахуванням проголосованої пропозиції:“За” – 70, “проти” – 0, “утрималось” – 1.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 22-2/2020 додається).
14.СЛУХАЛИ:Про внесення змін до рішення обласної ради
від 03.02.2014. № 1187-27/2014 “Про обласний фонд охорони навколишнього природного середовища”
(зі змінами)
ДОПОВІДАв:А. Пліхтяк – начальник управління екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:“За” – 70, “проти” – 0, “утрималось” – 1.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 23-2/2020 додається).
15.СЛУХАЛИ:Про внесення змін до рішення обласної ради
від 20.12.2019. № 1333-33/2019 “Про фінансування природоохоронних заходів з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища за рахунок планових надходжень у 2020 році”
(зі змінами)
ДОПОВІДАВ:А. Пліхтяк – начальник управління екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації
виступили:О. Федорук, І. Шевчук – депутати обласної ради
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу:“За” – 71, “проти” – 0, “утрималось” – 0.Проєкт рішення прийнято за основу.
За пропозицію депутата обласної ради І. Шевчука:“За” – 61, “проти” – 0, “утрималось” – 1.Пропозиція прийнята.
За прийняття проєкту рішення в цілому, з урахуванням проголосованої пропозиції:“За” – 72, “проти” – 0, “утрималось” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 24-2/2020 додається).
16.СЛУХАЛИ:Про внесення змін до регіональної цільової Програми паспортизації пам’яток містобудування та архітектури місцевого значення Івано-Франківської області на 2016-2020 роки
доповідала:Г. Магулій – директор департаменту розвитку громад та територій, дорожнього, житлово-комунального госпо­дарства, містобудування та архітектури обласної державної адміністрації
виступили:С. Федорців, Н. Іванів, І. Шевчук – депутати обласної ради
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу:“За” – 71, “проти” – 0, “утрималось” – 0.Проєкт рішення прийнято за основу.
За пропозиції постійної комісії обласної ради з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та інвестицій:“За” – 62, “проти” – 0, “утрималось” – 1.Пропозиції прийняті.
За пропозицію депутата обласної ради Н. Іваніва:“За” – 51, “проти” – 0, “утрималось” – 0.Пропозиція прийнята.
За прийняття проєкту рішення в цілому, з урахуванням проголосованих пропозицій:“За” – 63, “проти” – 0, “утрималось” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 25-2/2020 додається).
17.СЛУХАЛИ:Про внесення змін до Програми розвитку освіти Івано-Франківщини на 2016-2023 роки (зі змінами)
ДОПОВІДАв:В. Кімакович – директор департаменту освіти, науки та молодіжної політики обласної державної адміністрації
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:“За” – 71, “проти” – 0, “утрималось” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 26-2/2020 додається).
18.СЛУХАЛИ:Про внесення змін до комплексної програми “Здоров’я населення Прикарпаття 2013-2020”
ДОПОВІДАв:І. Дмитренко – директор департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:“За” – 70, “проти” – 0, “утрималось” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 27-2/2020 додається).
19.СЛУХАЛИ:Про внесення змін до Програми забезпечення мобілізаційної підготовки та оборонної роботи в області на 2018-2022 роки
 Доповідав:І. Адамчук – завідувач сектору мобілізаційної роботи апарату обласної державної адміністрації
виступили:О. Левицький, Р. Ткач, І. Дебенко – депутати обласної ради,І. Мацькевич – директор департаменту фінансів обласної державної адміністрації
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:“За” – 7, “проти” – 2, “утрималось” – 13.
Рішення не прийнято.
20.СЛУХАЛИ:Про внесення змін до рішення обласної ради
від 20.09.2019. №
 1194-30/2019 “Про регіональну цільову програму діяльності господарського підроз­ділу управління обласної державної адміністрації з питань ресурсного забезпечення на 2020-2022 роки”
ДОПОВІДАВ:М. Іванишин – начальник управління обласної державної адміністрації з питань ресурсного забезпечення
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:“За” – 66, “проти” – 0, “утрималось” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 28-2/2020 додається).
21.СЛУХАЛИ:Про внесення змін до обласного бюджету на 2020 рік
ДОПОВІДАла:І. Мацькевич – директор департаменту фінансів обласної державної адміністрації
виступили:Я. Гоголь, М. Королик – депутати обласної ради
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу:“За” – 63, “проти” – 0, “утрималось” – 0.Проєкт рішення прийнято за основу.
За пропозиції постійної комісії обласної ради з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та інвестицій:“За” – 65, “проти” – 0, “утрималось” – 0.Пропозиції прийняті.
За пропозицію депутата обласної ради М. Королика:“За” – 66, “проти” – 0, “утрималось” – 0.Пропозиція прийнята.
За прийняття проєкту рішення в цілому, з урахуванням проголосованих пропозицій:“За” – 70, “проти” – 0, “утрималось” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 29-2/2020 додається).

Голова обласної ради О. Сич оголосив обідню перерву у пленарному засіданні другої сесії.

 

Перерва (12.45 год. – 13.45 год.)

 

За результатами реєстрації за допомогою електронної системи після перерви на пленарному засіданні другої сесії присутні 56 депутатів обласної ради.

 

22.СЛУХАЛИ:Про Програму охорони навколишнього природного середовища Івано-Франківської області до 2025 року
ДОПОВІДАВ:А. Пліхтяк – начальник управління екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації
виступили:О. Грищук, М. Королик, В. Боднарчук – депутати обласної ради
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:“За” – 61, “проти” – 0, “утрималось” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 30-2/2020 додається).
23.СЛУХАЛИ:Про регіональну цільову програму енергозбере­ження для населення Івано-Франківської області на 2021 рік
ДОПОВІДАв:С. Подошва – директор департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури обласної державної адміністрації
виступили:Р. Ткач, І. Дебенко – депутати обласної ради
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу:“За” – 67, “проти” – 1, “утрималось” – 0.Проєкт рішення прийнято за основу.
За пропозиції постійної комісії обласної ради з питань промисловості, підприємництва, будівництва та дорожнього господарства:“За” – 61, “проти” – 0, “утрималось” – 0.Пропозиції прийняті.
За прийняття проєкту рішення в цілому, з урахуванням проголосованих пропозицій:“За” – 60, “проти” – 1, “утрималось” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 31-2/2020 додається).
24.СЛУХАЛИ:Про регіональну цільову програму розвитку донорства крові, її компонентів на 2021-2025 роки
ДОПОВІДАв:І. Дмитренко – директор департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації
виступили:О. Сич – голова обласної ради,Р. Ткач, О. Грищук – депутати обласної ради
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:“За” – 73, “проти” – 0, “утрималось” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 32-2/2020 додається).
25.СЛУХАЛИ:Про комплексну програму “Здоров’я населення Прикарпаття на 2021-2025 роки”
доповідав:І. Дмитренко – директор департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації
виступили:О. Сич – голова обласної ради,Н. Дьоміна – депутат обласної ради
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:“За” – 72, “проти” – 0, “утрималось” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 33-2/2020 додається).
26.СЛУХАЛИ:Про затвердження регіональної цільової програми зовнішнього освітлення селищних та сільських населених пунктів області до 2025 року
ДОПОВІДАла:Г. Магулій – директор департаменту розвитку громад та територій, дорожнього, житлово-комунального госпо­дарства, містобудування та архітектури обласної державної адміністрації
виступив:С. Федорців – депутат обласної ради
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:“За” – 70, “проти” – 0, “утрималось” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 34-2/2020 додається).
27.СЛУХАЛИ:Про затвердження регіональної цільової програми “Питна вода” на 2021-2025 роки
доповідала:Г. Магулій – директор департаменту розвитку громад та територій, дорожнього, житлово-комунального госпо­дарства, містобудування та архітектури обласної державної адміністрації
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:“За” – 73, “проти” – 0, “утрималось” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 35-2/2020 додається).
28.СЛУХАЛИ:Про регіональну цільову програму підтримки індивідуального житлового будівництва на селі та поліпшення житлово-побутових умов сільського населення “Власний дім” на 2021-2025 роки
доповідав:Т. Гаврилко – голова Івано-Франківського обласного фонду підтримки індивідуального житлового будівництва на селі
виступили:Я. Гоголь, А. Левкович – депутати обласної ради
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:“За” – 72, “проти” – 0, “утрималось” – 1.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 36-2/2020 додається).
29.СЛУХАЛИ:Про затвердження обласної цільової соціальної програми національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2021-2025 роки
доповідав:В. Кімакович – директор департаменту освіти, науки та молодіжної політики обласної державної адміністрації
виступили:В. Мельничук, Р. Ткач, В. Федоришин – депутати обласної ради,О. Сич – голова обласної ради
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:“За” – 63, “проти” – 0, “утрималось” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 37-2/2020 додається).
30.СЛУХАЛИ:Про затвердження обласної цільової соціальної програми “Молодь Прикарпаття” на 2021-2025 роки
доповідав:В. Кімакович – директор департаменту освіти, науки та молодіжної політики обласної державної адміністрації
виступили:Н. Перцович, О. Левицький – депутати обласної ради
Зважаючи на пропозицію депутата обласної ради О. Левицького, голова обласної ради О. Сич надав протокольне доручення обласній державній адміністрації передбачати фінансування заходів, спрямованих на національно-патріотичне виховання учнівської та студентської молоді області, просвітницьку діяльність, а також фінансову підтримку музеїв, виставок тощо, на умовах співфінансування з місцевих бюджетів при поданні обласній раді на затвердження постійними комісіями планів-заходів з реалізації регіональних цільових програм в галузі освіти і культури.
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:“За” – 75, “проти” – 0, “утрималось” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 38-2/2020 додається).
31.СЛУХАЛИ:Про Регіональну цільову програму надання шефської допомоги військовим частинам Збройних Сил України, Національної гвардії України та Державної прикордонної служби України, військово-патріотичного виховання молоді на 2021-2025 роки
доповідала:М. Саманів – завідувач сектору оборонної роботи апарату обласної державної адміністрації
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:“За” – 75, “проти” – 0, “утрималось” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 39-2/2020 додається).
32.СЛУХАЛИ:Про Програму розвитку Дністровського регіональ­ного ландшафтного парку на 2021-2025 роки
 Доповідав:М. Ковтун – в. о. директора обласного комунального підприємства Івано-Франківської обласної ради “Дністровський регіональний ландшафтний парк імені Сергія Дідича”
виступив:О. Сич – голова обласної ради
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:“За” – 74, “проти” – 0, “утрималось” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 40-2/2020 додається).
33.СЛУХАЛИ:Про створення комунального підприємства Івано-Франківської обласної ради “БУДІНВЕСТ”
Доповідав:М. Палійчук – заступник голови обласної ради
виступили:С. Басараб, Р. Ткач – депутати обласної ради
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:“За” – 63, “проти” – 0, “утрималось” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 41-2/2020 додається).
34.СЛУХАЛИ:Про обласний бюджет на 2021 рік
ДОПОВІДАла:І. Мацькевич – директор департаменту фінансів облас­ної державної адміністрації
виступили:Т. Виноградник, Г. Карп, М. Іваночко, І. Очкур, Р. Кукурудз, Д. Дзвінчук, І.Депутович, Р. Ткач, С. Басараб, М. Корнелюк, О. Понайда – депутати обласної ради,О. Сич – голова обласної ради
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу:“За” – 70, “проти” – 0, “утрималось” – 0.Проєкт рішення прийнято за основу.
За пропозиції постійної комісії обласної ради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, міжрегіонального та міжнародного співробітництва:“За” – 26, “проти” – 2, “утрималось” – 11.Пропозиції не прийняті.
За пропозиції постійної комісії обласної ради з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та інвестицій:“За” – 63, “проти” – 0, “утрималось” – 1.Пропозиції прийняті.
За пропозицію депутата обласної ради Р. Кукурудза:“За” – 31, “проти” – 0, “утрималось” – 18.Пропозиція не прийнята.
За прийняття проєкту рішення в цілому, з урахуванням проголосованих пропозицій:“За” – 73, “проти” – 0, “утрималось” – 0.Рішення прийнято.
За пропозицію голови обласної ради О. Сича повернутися до голосування за проєкт рішення
“Про обласний бюджет на 2021 рік”:“За” – 50, “проти” – 0, “утрималось” – 0.Пропозиція прийнята.
За пропозицію депутата обласної ради Д. Дзвінчука:“За” – 32, “проти” – 0, “утрималось” – 9.Пропозиція не прийнята.
Повторно за прийняття проєкту рішення в цілому, з урахуванням попередньо проголосованих пропозицій:“За” – 77, “проти” – 0, “утрималось” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 42-2/2020 додається).
35.СЛУХАЛИ:Про виконання постанови Верховного Суду у справі № 0940/2394/18 (№ К/9901/26524/19), постанови Восьмого апеляційного адміністративного суду у справі № 857/5629/19 (№ 0940/2394/18) та рішення Івано-Франківського окружного адміністративного суду у справі № 0940/2394/18 щодо надання това­риству з додатковою відповідальністю “Рогатин­пісок” гірничого відводу для розробки Північно-Західної ділянки Москалівського родо­вища піску
доповідав:В. Гладій – перший заступник голови обласної ради
виступив:Р. Ткач – депутат обласної ради
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:“За” – 23, “проти” – 0, “утрималось” – 0.
Рішення не прийнято.
36.СЛУХАЛИ:Про оренду майна спільної власності терито­ріальних громад сіл, селищ, міст області
доповідав:В. Даниш – начальник управління об’єктами спільної власності територіальних громад області
виступив:М. Вітенко – депутат обласної ради
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу:“За” – 59, “проти” – 0, “утрималось” – 0.Проєкт рішення прийнято за основу.
Враховуючи пропозицію депутата обласної ради М. Вітенка, голова обласної ради О. Сич доручив управлінню об’єктами спільної власності територіальних громад області розробити карту об’єктів оренди, які знаходяться у спільній власності територіальних громад сіл, селищ міст області, та оприлюднити відповідну інформацію на відкритому інтернетресурсі (із зазна­ченням площі приміщень, їх фотофіксацією тощо).
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення в цілому:“За” – 66, “проти” – 0, “утрималось” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 43-2/2020 додається).
37.СЛУХАЛИ:Про затвердження Методики розрахунку орендної плати за майно спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області
доповідав:В. Даниш – начальник управління об’єктами спільної власності територіальних громад області
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:“За” – 66, “проти” – 0, “утрималось” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 44-2/2020 додається).
38.СЛУХАЛИ:Про затвердження Примірного договору оренди нерухомого або іншого окремого індивідуально визначеного майна спільної власності територіаль­них громад сіл, селищ, міст області
доповідав:В. Даниш – начальник управління об’єктами спільної власності територіальних громад області
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:“За” – 68, “проти” – 0, “утрималось” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 45-2/2020 додається).
39.СЛУХАЛИ:Про завершення приватизації нежитлового приміщення (літер А) площею 1001,4 кв. м на вул. Ребета, 10 у м. Івано-Франківську
доповідав:В. Даниш – начальник управління об’єктами спільної власності територіальних громад області
виступив:Т. Виноградник – депутат обласної ради
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:“За” – 64, “проти” – 0, “утрималось” – 2.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 46-2/2020 додається).
40.СЛУХАЛИ:Про приватизацію нежитлових приміщень
(літер А) площею 5376,2 кв. м, (літер А1) площею 632,2 кв. м, (літер А2) площею 640,8 кв. м, (літер Е) площею 10,3 кв. м на вул. Ботанічній, 28а у м. Івано-Франківську
доповідав:В. Даниш – начальник управління об’єктами спільної власності територіальних громад області
виступив:Т. Виноградник – депутат обласної ради
Беручи до уваги пропозицію депутата обласної ради Т. Виноградника, голова обласної ради О. Сич доручив управлінню об’єктами спільної власності територіальних громад області долучати до проєктів рішень обласної ради про приватизацію чи завершення приватизації об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області матеріали експертної оцінки цих об’єктів.
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:“За” – 51, “проти” – 0, “утрималось” – 5.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 47-2/2020 додається).
41.СЛУХАЛИ:Про приватизацію нежитлових приміщень
(літер Б) площею 483,5 кв. м, (літер В) площею
311,2 кв. м, (літер Г) площею 92,2 кв. м, (літер Д) площею 26,3 кв. м на вул. Ботанічній, 28а у м. Івано-Франківську
доповідав:В. Даниш – начальник управління об’єктами спільної власності територіальних громад області
виступили:Т. Виноградник, Р. Ткач – депутати обласної ради,О. Сич – голова обласної ради
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:“За” – 55, “проти” – 0, “утрималось” – 4.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 48-2/2020 додається).
42.СЛУХАЛИ:Про затвердження у новій редакції Статуту комунального некомерційного підприємства “Івано-Франківський обласний центр громадського здоров’я Івано-Франківської обласної ради”
Доповідав:І. Дмитренко – директор департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації
виступили:А. Яворський – голова постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики,Н. Щербій – депутат обласної ради
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:“За” – 71, “проти” – 0, “утрималось” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 49-2/2020 додається).
43.СЛУХАЛИ:Про зміну найменування та затвердження Статуту Івано-Франківської обласної дитячо-юнацької спортивної школи осіб з інвалідністю в новій редакції
Доповідав:О. Оклієвич – начальник управління спорту обласної державної адміністрації
Голосували:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:“За” – 72, “проти” – 0, “утрималось” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 50-2/2020 додається).
44.СЛУХАЛИ:Про зміну найменування та затвердження Положення про Івано-Франківський регіональний центр з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю “Інваспорт” в новій редакції
Доповідав:О. Оклієвич – начальник управління спорту обласної державної адміністрації
Голосували:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:“За” – 71, “проти” – 0, “утрималось” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 51-2/2020 додається).
45.СЛУХАЛИ:Про звіт директора обласного комунального підприємства Івано-Франківської обласної ради “Дністровський регіональний ландшафтний парк імені Сергія Дідича”
Доповідав:М. Ковтун – в. о. директора обласного комунального підприємства Івано-Франківської обласної ради “Дні­стровський регіональний ландшафтний парк імені Сергія Дідича”
Голосували:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:“За” – 49, “проти” – 1, “утрималось” – 2.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 52-2/2020 додається).
46.СЛУХАЛИ:Про укладення контракту з директором обласного комунального підприємства Івано-Франківської обласної ради “Дністровський регіональний ландшафтний парк імені Сергія Дідича”
Доповідав:В. Гладій – перший заступник голови обласної ради
Голосували:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:“За” – 67, “проти” – 0, “утрималось” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 53-2/2020 додається).
47.СЛУХАЛИ:Про звіт генерального директора комунального некомерційного підприємства “Івано-Франківський обласний фтизіопульмонологічний центр Івано-Франківської обласної ради” Малофія Любомира Степановича
Доповідав:Л. Малофій – генеральний директор комунального некомерційного підприємства “Івано-Франківський обласний фтизіопульмонологічний центр Івано-Франків­ської обласної ради”
Голосували:За прийняття проєкту рішення за основу:“За” – 69, “проти” – 0, “утрималось” – 0.Проєкт рішення прийнято за основу.
За пропозиції постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики:“За” – 68, “проти” – 0, “утрималось” – 0.Пропозиції прийняті.
За прийняття проєкту рішення в цілому, з урахуванням проголосованих пропозицій:“За” – 71, “проти” – 0, “утрималось” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 54-2/2020 додається).
48.СЛУХАЛИ:Про звільнення генерального директора комуналь­ного некомерційного підприємства “Івано-Франків­ський обласний фтизіопульмонологічний центр Івано-Франківської обласної ради” Малофія Любо­мира Степановича
Доповідав:І. Дмитренко – директор департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації
Голосували:За прийняття проєкту рішення за основу:“За” – 63, “проти” – 0, “утрималось” – 0.Проєкт рішення прийнято за основу.
За пропозиції постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики:“За” – 62, “проти” – 0, “утрималось” – 0.Пропозиції прийняті.
За прийняття проєкту рішення в цілому, з урахуванням проголосованих пропозицій:“За” – 57, “проти” – 1, “утрималось” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 55-2/2020 додається).
49.СЛУХАЛИ:Про передачу на баланс та в оперативне управління іншого окремого індивідуально визначеного майна Перегінської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату Івано-Франківської обласної ради
Доповідав:В. Кімакович – директор департаменту освіти, науки та  молодіжної політики обласної державної адміністрації
Голосували:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:“За” – 58, “проти” – 0, “утрималось” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 56-2/2020 додається).
50.СЛУХАЛИ:Про передачу іншого окремого індивідуально визначеного майна Перегінської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату Івано-Франків­ської обласної ради
Доповідав:В. Кімакович – директор департаменту освіти, науки та  молодіжної політики обласної державної адміністрації
Голосували:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:“За” – 63, “проти” – 0, “утрималось” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 57-2/2020 додається).
51.СЛУХАЛИ:Про передачу іншого окремого індивідуально визначеного майна Гвіздецької спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату Івано-Франків­ської обласної ради
Доповідав:В. Кімакович – директор департаменту освіти, науки та  молодіжної політики обласної державної адміністрації
Голосували:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:“За” – 63, “проти” – 0, “утрималось” – 1.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 58-2/2020 додається).
52.СЛУХАЛИ:Про передачу нежитлових будівель Гвіздецької спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату Івано-Франківської обласної ради
Доповідав:В. Кімакович – директор департаменту освіти, науки та  молодіжної політики обласної державної адміністрації
Голосували:За прийняття проєкту рішення за основу:“За” – 60, “проти” – 0, “утрималось” – 0.Проєкт рішення прийнято за основу.
За пропозиції постійної комісії обласної ради з питань аграрної політики, земельних відносин та розвитку гірських територій:“За” – 60, “проти” – 0, “утрималось” – 0.Пропозиції прийняті.
За прийняття проєкту рішення в цілому, з урахуванням проголосованих пропозицій:“За” – 63, “проти” – 0, “утрималось” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 59-2/2020 додається).
53.СЛУХАЛИ:Про депутатські запити
Доповідав:В. Гладій – перший заступник голови обласної ради
Голосували:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:“За” – 36, “проти” – 0, “утрималось” – 0.Рішення не прийнято.
Повторно за прийняття проєкту рішення за основу:“За” – 58, “проти” – 0, “утрималось” – 0.Проєкт рішення прийнято за основу.
виступила:Є. Бардяк – депутат обласної ради – подала пропозицію доповнити перелік депутатських запитів, зазначених у додатку до проєкту рішення, запитом до т. в. о. голови обласної державної адміністрації М. Савки щодо виділення у 2021 році коштів з обласного бюджету для капітального ремонту дороги Калуш – Осмолода на ділянці Зелений Яр – Красне.
Голосували:За пропозицію депутата обласної ради Є. Бардяк:“За” – 42, “проти” – 0, “утрималось” – 2.Пропозиція не прийнята.
За прийняття проєкту рішення в цілому:“За” – 56, “проти” – 0, “утрималось” – 1.Рішення прийнято.
виступив:В. Гладій – перший заступник голови обласної ради – подав пропозицію повернутися до голосування за проєкт рішення “Про депутатські запити”.
ГОЛОСУВАЛИ:За пропозицію першого заступника голови обласної ради В. Гладія повернутися до голосування за проєкт рішення
“Про депутатські запити”:“За” – 49, “проти” – 0, “утрималось” – 0.Пропозиція прийнята.
За пропозицію депутата обласної ради Є. Бардяк:“За” – 53, “проти” – 0, “утрималось” – 0.Пропозиція прийнята.
За прийняття проєкту рішення в цілому, з урахуванням проголосованої пропозиції:“За” – 52, “проти” – 0, “утрималось” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 60-2/2020 додається).
54.СЛУХАЛИ:Про підтримку звернення Львівської обласної ради до Голови Верховної Ради України та Прем’єр-міністра України щодо звільнення Міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета
Доповідав:Р. Кукурудз – депутат обласної ради
Голосували:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:“За” – 33, “проти” – 0, “утрималось” – 0.
Рішення не прийнято.

 

 

Голова обласної ради Сич Олександр Максимович оголосив другу сесію обласної ради закритою.

 

Державний Гімн України

 

 

 

 

 

 

 

 

Голова обласної ради                                                              Олександр Сич

 

 

Протокол вела:
Заступник начальника відділу
документообігу виконавчого
апарату обласної ради                                                               Ольга Данилів

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]