ПРОТОКОЛ № 34 першого пленарного засідання двадцять сьомої сесії обласної ради сьомого демократичного скликання


ПРОТОКОЛ № 34
першого пленарного засідання
двадцять сьомої сесії обласної ради
сьомого демократичного скликання

15 лютого 2019 року

Зал засідань Івано-Франківської  обласної ради (IV поверх)

Засідання розпочалося о 10.00 год.,
завершилося – о 15.10 год.

Усього обрано депутатів – 84:

присутні – 77,

відсутні – 7 (список додається).

Державний Гімн України

Молитва “Отче наш”

На сесії присутні:

голова обласної державної адміністрації, депутат обласної ради Гончарук Олег Романович, заступники голови обласної державної адміністрації, директори департаментів та начальники управлінь обласної державної адміністрації, голови районних рад, голови районних державних адміністрацій, міські голови міст обласного значення, голови об’єднаних територіальних громад, керівники правоохоронних та судових органів, обласних підприємств і установ, обласних організацій політичних партій та громадських організацій, представники засобів масової інформації (списки додаються).

Голова засідання:

В. Гладій – перший заступник голови обласної ради

Президія:

С. Басараб – заступник голови обласної ради,

О. Гончарук – голова обласної державної адміністрації, депутат обласної ради

Від імені депутатів обласної ради перший заступник голови обласної ради В. Гладій привітав громаду Прикарпаття зі святом Стрітення Господнього.

Присутні на сесії вшанували учасників бойових дій на території інших держав.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять голови Івано-Франківської обласної ради шостого демократичного скликання у 2012-2015 роках Скрипничука Василя Михайловича, який відійшов у вічність 22 січня 2019 року.

Перший заступник голови обласної ради В. Гладій і присутні на сесії привітали з днем народження депутата обласної ради Оробець Інну Петрівну.

Перший заступник голови обласної ради В. Гладій та голова обласної державної адміністрації О. Гончарук вручили нагороди:

орден За заслугиIII ступеня Тимофіїву Віталію Васильовичу – механізатору фермерського господарства “Прометей” – за значний особистий внесок у розвиток агропромислового виробництва, вагомі трудові досягнення, багаторічну самовіддану працю;

орден За заслугиIII ступеня Попадюку Мирославу Петровичу – голові Снятинського районного об’єднання товариства “Просвіта” – за вагомий особистий внесок у розвиток національної культури і мистецтва, багаторічну просвітницьку діяльність та з нагоди 150-річчя заснування товариства “Просвіта”;

медаль “За заслуги перед Прикарпаттям”:

Думі Зіновію Євгеновичу – члену обласного культурно-наукового товариства “Рух” – за значний внесок у боротьбу і розбудову Української держави, активну громадську діяльність та з нагоди 30-ї річниці обласного культурно-наукового товариства “Рух”,

Яковині Оресту Васильовичу – директору комплексної центральної дитячо-юнацької спортивної школи фізкультурно-спортивного товариства “Спартак” – за багаторічну сумлінну працю, значний особистий внесок у розвиток спорту на Прикарпатті та високий професіоналізм,

Петрині Олегу Мироновичу – завідувачу проктологічного відділення обласної клінічної лікарні – за багаторічну сумлінну працю, значний особистий внесок у розвиток охорони здоров’я Прикарпаття, високий професіоналізм та з нагоди 60-річчя від дня народження;

Цінний подарунок голови Івано-Франківської обласної ради Черневому Юрію Івановичу – директору комунального вищого навчального закладу “Прикарпатський лісогосподарський коледж”, депутату Івано-Франківської обласної ради шостого та сьомого демократичних скликань – за багаторічну сумлінну працю, вагомий особистий внесок у розвиток місцевого самоврядування та з нагоди 55-річчя від дня народження.

Голова громадської організації “Івано-Франківське обласне об’єднання воїнів АТО” Р. Парцей запросив депутатів обласної ради та мешканців краю до участі у ході пам’яті та панахиді за загиблими у боях під Дебальцевим військовослужбовцями та розстріляними під час Революції Гідності активістами, яка відбудеться 17 лютого 2019 року об 11 год. у Катедральному соборі м. Івано-Франківська.

Представник громади села Старі Кривотули Тисменицького району В. Цапай звернувся до депутатів обласної ради з проханням вжити невідкладних заходів щодо забезпечення встановлення світлофора на небезпечній ділянці дороги державного значення Н-10 на території села Старі Кривотули Тисменицького району.

Перший заступник голови обласної ради В. Гладій надав протокольне доручення Службі автомобільних доріг в області вивчити та врегулювати питання безпеки дорожнього руху на дорозі державного значення Н-10 на території села Старі Кривотули Тисменицького району.

Директор Інституту гуманітарної підготовки та державного управління Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу, депутат обласної ради Д. Дзвінчук поінформував про організацію проведення обласної учнівської олімпіади з питань місцевого самоврядування, децентралізації влади та публічного управління на базі Інституту гуманітарної підготовки та державного управління Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу.

 

 

СЛУХАЛИ:Заяви депутатських фракцій в обласній раді:
ВИСТУПИЛИ:С. Никорович – депутат обласної ради – від імені громади селища Богородчани звернувся до голови обласної державної адміністрації О. Гончарука з проханням створити комісію з вивчення питання щодо відновлення та реставрації історичної пам’ятки XVII століття – Домініканського костелу у селищі Богородчани Богородчанського району, а також вишукати необхідні кошти на проведення зазначених робіт.
Перший заступник голови обласної ради В. Гладій надав протокольне доручення обласній державній адміністрації щодо створення комісії з вивчення питання відновлення та реставрації історичної пам’ятки XVII століття – Домініканського костелу у селищі Богородчани Богородчанського району та надання пропозицій стосовно фінансування згаданих вище робіт.
М. Королик – голова депутатської фракції політичної партії “Всеукраїнське об’єднання “Свобода” в обласній раді – звернувся до правоохоронних органів з вимогою забезпечити належне розслідування кримінальних проваджень за фактами знищення або пошкодження майна громадських активістів;– закликав депутатів обласної ради взяти участь у ході пам’яті Героїв Небесної Сотні, що відбудеться 18 лютого 2019 року о 18.30 год. з Вічевого майдану у м. Івано-Франківську.
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття порядку денного двадцять сьомої сесії обласної ради за основу:“За” – 69, “проти” – 0, “утрималися” – 0.Порядок денний двадцять сьомої сесії обласної ради прийнято за основу.
ВИСТУПИЛА:О. Федишина – депутат обласної ради – подала пропозицію додатково внести до порядку денного першого пленарного засідання двадцять сьомої сесії питання “Про звернення обласної ради щодо необхідності якнайшвидшого прийняття проектів законів України № 9518 та № 9519, спрямованих на створення умов для доступності придбання автомобілів громадянами України”.
ГОЛОСУВАЛИ:За внесення до порядку денного першого пленарного засідання двадцять сьомої сесії питання “Про звернення обласної ради щодо необхідності якнайшвидшого прийняття проектів законів України № 9518 та № 9519, спрямованих на створення умов для доступності придбання автомобілів громадянами України”:“За” – 48, “проти” – 0, “утрималися” – 1.Пропозиція прийнята.
ВИСТУПИВ:Б. Тимофійчук – депутат обласної ради – запропонував внести додатково на розгляд першого пленарного засідання двадцять сьомої сесії питання “Про наявність обставин непереборної сили та перелік суб’єктів господарювання, що постраждали внаслідок таких обставин”.
ГОЛОСУВАЛИ:За внесення до порядку денного першого пленарного засідання двадцять сьомої сесії питання “Про наявність обставин непереборної сили та перелік суб’єктів господарювання, що постраждали внаслідок таких обставин”:“За” – 62, “проти” – 0, “утрималися” – 0.Пропозиція прийнята.
Перший заступник голови обласної ради В. Гладій запропонував депутатам обласної ради розглянути внесені додатково питання останніми у порядку денному першого пленарного засідання двадцять сьомої сесії.
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття порядку денного першого пленарного засідання двадцять сьомої сесії обласної ради в цілому, з урахуванням проголосованих пропозицій:“За” – 70, “проти” – 0, “утрималися” – 0.Порядок денний першого пленарного засідання двадцять сьомої сесії обласної ради прийнято в цілому.

Порядок денний:

 

1.СЛУХАЛИ:Про звернення обласної ради щодо врегулювання організації вантажних залізничних перевезень сільськогосподарської продукції АТ “Укрзалізниця” та перспективи розвитку станцій на території Івано-Франківської області
Доповідав:І. Приймак – голова постійної комісії обласної ради з питань аграрної політики та земельних відносин
ВИСТУПИли:С. Никорович, Б. Станіславський, М. Королик, П. Книшук, В. Попович, Б. Тимофійчук, І. Дебенко – депутати обласної ради
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проекту рішення за основу:“За” – 72, “проти” – 0, “утрималися” – 0.Проект рішення прийнято за основу.
За пропозицію депутата обласної ради В. Поповича:“За” – 57, “проти” – 0, “утрималися” – 0.Пропозиція прийнята.
За прийняття проекту рішення в цілому, з урахуванням проголосованої пропозиції:“За” – 72, “проти” – 0, “утрималися” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 1051-27/2019 додається).
2.СЛУХАЛИ:Про виконання програми соціально-економічного та культурного розвитку області за 2018 рік
Доповідала:Ж. Табанець – директор департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури обласної державної адміністрації
ВИСТУПИли:В. Попович, М. Піцуряк, М. Іваночко, М. Королик – депутати обласної ради
Враховуючи пропозицію депутата обласної ради В. Поповича, перший заступник голови обласної ради В. Гладій надав протокольне доручення директору департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації М. Стовбану підготувати і надати депутатам в довідкових матеріалах другого пленарного засідання двадцять сьомої сесії інформацію про стан онкозахворюваності та захворюваності органів дихання населення області в розрізі адміністративно-терито­ріальних одиниць.
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проекту рішення за основу і в цілому:“За” – 65, “проти” – 0, “утрималися” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 1052-27/2019 додається).
3.СЛУХАЛИ:Про програму соціально-економічного та культур­ного розвитку області на 2019 рік
 Доповідала:Ж. Табанець – директор департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури обласної державної адміністрації
ВИСТУПИли:В. Кифорук, М. Піцуряк, Г. Карп – депутати обласної ради,О. Дзеса – голова постійної комісії обласної ради з питань соціально-економічного розвитку, управління комунальною власністю, розвитку малого і середнього бізнесу,М. Стовбан – директор департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проекту рішення за основу і в цілому:“За” – 66, “проти” – 0, “утрималися” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 1053-27/2019 додається).
4.СЛУХАЛИ:Про розподіл коштів бюджету розвитку обласного бюджету на 2019 рік
 Доповідав:В. Рачкевич – директор департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури обласної державної адміністрації
 ВИСТУПИли:М. Піцуряк, Б. Станіславський, А. Романюк, Б. Кобилян­ський, А. Яцишинець, О. Федишина, М. Ілюк, В. Мель­ничук – депутати обласної ради
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проекту рішення за основу:“За” – 70, “проти” – 0, “утрималися” – 0.Проект рішення прийнято за основу.
За пропозицію депутата обласної ради Б. Станіслав­ського:“За” – 66, “проти” – 0, “утрималися” – 0.Пропозиція прийнята.
За пропозицію депутата обласної ради А. Романюка:“За” – 64, “проти” – 0, “утрималися” – 0.Пропозиція прийнята.
За пропозицію депутата обласної ради Б. Кобилянського:“За” – 68, “проти” – 0, “утрималися” – 0.Пропозиція прийнята.
За пропозицію депутата обласної ради А. Яцишинця:“За” – 68, “проти” – 0, “утрималися” – 0.Пропозиція прийнята.
За пропозицію депутата обласної ради О. Федишиної:“За” – 69, “проти” – 0, “утрималися” – 0.Пропозиція прийнята.
За пропозицію депутата обласної ради О. Федишиної:“За” – 68, “проти” – 0, “утрималися” – 0.Пропозиція прийнята.
За пропозицію депутата обласної ради М. Ілюка:“За” – 69, “проти” – 0, “утрималися” – 0.Пропозиція прийнята.
За пропозицію депутата обласної ради В. Мельничука:“За” – 66, “проти” – 0, “утрималися” – 0.Пропозиція прийнята.
За прийняття проекту рішення в цілому, з урахуванням проголосованих пропозицій:“За” – 72, “проти” – 0, “утрималися” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 1054-27/2019 додається).
5.СЛУХАЛИ:Про встановлення розміру кошторисної заробітної плати при здійсненні будівництва об’єктів за рахунок коштів обласного бюджету
 Доповідав:В. Рачкевич – директор департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури обласної державної адміністрації
 ВИСТУПИли:Р. Ткач, О. Левицький, М. Піцуряк, М. Кузьма – депутати обласної ради
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проекту рішення за основу:“За” – 61, “проти” – 0, “утрималися” – 1.Проект рішення прийнято за основу.
За пропозицію депутата обласної ради Р. Ткача:“За” – 61, “проти” – 0, “утрималися” – 0.Пропозиція прийнята.
За прийняття проекту рішення в цілому, з урахуванням проголосованої пропозиції:“За” – 58, “проти” – 0, “утрималися” – 2.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 1055-27/2019 додається).
6.СЛУХАЛИ:Про фінансування природоохоронних заходів з обласного фонду охорони навколишнього природ­ного середовища за рахунок планових надходжень у 2019 році
Доповідав:А. Пліхтяк – заступник начальника управління екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації
ВИСТУПИли:В. Попович, М. Піцуряк, О. Галабала – депутати обласної ради,О. Гончарук – голова обласної державної адміністрації, депутат обласної ради
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проекту рішення за основу і в цілому:“За” – 66, “проти” – 0, “утрималися” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 1056-27/2019 додається).
7.СЛУХАЛИ:Про інформацію прокурора Івано-Франківської області про результати діяльності органів прокуратури області за 2018 рік
Доповідав:О. Стратюк – прокурор області
ВИСТУПИли:О. Галабала, О. Атаманюк, Б. Станіславський, В. Попо­вич, Н. Чаплинська, М. Піцуряк, С. Никорович – депутати обласної ради
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проекту рішення за основу і в цілому:“За” – 57, “проти” – 0, “утрималися” – 3.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 1057-27/2019 додається).

 

Перший заступник голови обласної ради В. Гладій оголосив обідню перерву у першому пленарному засіданні двадцять сьомої сесії.

 

Перерва (12.40 год. – 13.40 год.)

 

За результатами реєстрації за допомогою електронної системи після перерви на сесії присутній 51 депутат обласної ради.

8.СЛУХАЛИ:Про внесення змін до Програми розвитку місцевого самоврядування в Івано-Франківській області на 2016-2020 роки
Доповідав:В. Гладій – перший заступник голови обласної ради
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проекту рішення за основу і в цілому:“За” – 53, “проти” – 0, “утрималися” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 1058-27/2019 додається).
9.СЛУХАЛИ:Про внесення змін до Програми розвитку освіти Івано-Франківщини на 2016-2023 роки (зі змінами)
Доповідав:А. Сташків – заступник директора департаменту освіти, науки та молодіжної політики обласної державної адміністрації
ВИСТУПИли:М. Рудик, О. Атаманюк – депутати обласної ради
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проекту рішення за основу і в цілому:“За” – 56, “проти” – 0, “утрималися” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 1059-27/2019 додається).
10.СЛУХАЛИ:Про внесення змін до обласної цільової соціальної програми розвитку фізичної культури та спорту на 2017-2021 роки
Доповідав:О. Оклієвич – начальник управління спорту обласної державної адміністрації
Голосували:За прийняття проекту рішення за основу і в цілому:“За” – 58, “проти” – 0, “утрималися” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 1060-27/2019 додається).
11.СЛУХАЛИ:Про внесення змін до обласної комплексної Програми соціального захисту населення Івано-Франківської області на 2017-2021 роки, затвер­дженої рішенням обласної ради від 23.12.2016. № 402-12/2016, (зі змінами)
Доповідав:В. Корженьовський – директор департаменту соціальної політики обласної державної адміністрації
Голосували:За прийняття проекту рішення за основу:“За” – 60, “проти” – 0, “утрималися” – 0.Проект рішення прийнято за основу.
За пропозицію постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики:“За” – 54, “проти” – 0, “утрималися” – 0.Пропозиція прийнята.
За прийняття проекту рішення в цілому, з урахуванням проголосованої пропозиції:“За” – 61, “проти” – 0, “утрималися” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 1061-27/2019 додається).
12.СЛУХАЛИ:Про внесення змін до Обласної програми
охорони навколишнього природного середовища до 2020 року
Доповідав:А. Пліхтяк – заступник начальника управління екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації
Голосували:За прийняття проекту рішення за основу і в цілому:“За” – 56, “проти” – 0, “утрималися” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 1062-27/2019 додається).
13.СЛУХАЛИ:Про внесення змін до обласного бюджету на 2018 рік
Доповідала:І. Мацькевич – директор департаменту фінансів обласної державної адміністрації
ВИСТУПИли:О. Левицький, М. Піцуряк – депутати обласної ради
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проекту рішення за основу:“За” – 51, “проти” – 0, “утрималися” – 0.Проект рішення прийнято за основу.
За прийняття проекту рішення в цілому:“За” – 59, “проти” – 0, “утрималися” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 1063-27/2019 додається).
14.СЛУХАЛИ:Про стан і готовність системи цивільного захисту до дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій воєнного характеру
Доповідав:В. Стебницький – начальник управління з питань цивільного захисту обласної державної адміністрації
ВИСТУПИла:О. Галабала – депутат обласної ради
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проекту рішення за основу і в цілому:“За” – 59, “проти” – 0, “утрималися” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 1064-27/2019 додається).
15.СЛУХАЛИ:Про виконання Програми приватизації об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області на 2017-2020 роки
Доповідав:В. Даниш – начальник управління об’єктами спільної власності територіальних громад області
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проекту рішення за основу і в цілому:“За” – 59, “проти” – 0, “утрималися” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 1065-27/2019 додається).
16.СЛУХАЛИ:Про приватизацію майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області
Доповідав:В. Даниш – начальник управління об’єктами спільної власності територіальних громад області
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проекту рішення за основу і в цілому:“За” – 56, “проти” – 0, “утрималися” – 1.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 1066-27/2019 додається).
17.СЛУХАЛИ:Про передачу в оренду майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області
Доповідав:В. Даниш – начальник управління об’єктами спільної власності територіальних громад області
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проекту рішення за основу:“За” – 53, “проти” – 0, “утрималися” – 0.Проект рішення прийнято за основу.
За пропозицію постійної комісії обласної ради з питань соціально-економічного розвитку, управління комуналь­ною власністю, розвитку малого і середнього бізнесу:“За” – 56, “проти” – 0, “утрималися” – 0.Пропозиція прийнята.
За прийняття проекту рішення в цілому, з урахуванням проголосованої пропозиції:“За” – 55, “проти” – 0, “утрималися” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 1067-27/2019 додається).
18.СЛУХАЛИ:Про передачу нерухомого майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області на вул. Ломоносова, 7 у м. Надвірній
Доповідав:В. Даниш – начальник управління об’єктами спільної власності територіальних громад області
ВИСТУПИли:О. Федишина – депутат обласної ради,В. Гладій – перший заступник голови обласної ради
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проекту рішення за основу і в цілому:“За” – 54, “проти” – 0, “утрималися” – 2.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 1068-27/2019 додається).
19.СЛУХАЛИ:Про укладення з Івано-Франківською обласною організацією Українських Націоналістів в Україні договору на безоплатне користування нерухомим майном
Доповідав:В. Даниш – начальник управління об’єктами спільної власності територіальних громад області
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проекту рішення за основу і в цілому:“За” – 59, “проти” – 0, “утрималися” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 1069-27/2019 додається).
20.СЛУХАЛИ:Про надання приватному підприємству “Дажбог” гірничого відводу для розробки Кунисівського родовища суглинків
Доповідав:А. Пліхтяк – заступник начальника управління екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проекту рішення за основу і в цілому:“За” – 55, “проти” – 0, “утрималися” – 1.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 1070-27/2019 додається).
21.СЛУХАЛИ:Про погодження надання у користування ділянок надр з метою геологічного вивчення нафтогазо­носних надр, у тому числі дослідно-промислової розробки, з подальшим видобуванням нафти, газу (промислова розробка родовищ) шляхом продажу на аукціоні спеціальних дозволів на користування надрами
Доповідав:А. Пліхтяк – заступник начальника управління екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації
виступили:О. Галабала, С. Никорович – депутати обласної ради
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проекту рішення за основу:“За” – 59, “проти” – 0, “утрималися” – 0.Проект рішення прийнято за основу.
За пропозицію постійної комісії обласної ради з питань екології та раціонального природокористування:“За” – 61, “проти” – 0, “утрималися” – 0.Пропозиція прийнята.
За прийняття проекту рішення в цілому, з урахуванням проголосованої пропозиції:“За” – 63, “проти” – 0, “утрималися” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 1071-27/2019 додається).
22.СЛУХАЛИ:Про погодження надання державному підприємству спиртової та лікеро-горілчаної промисловості “Укрспирт” у користування ділянки надр
Доповідав:А. Пліхтяк – заступник начальника управління екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації
виступили:О. Галабала, Б. Тимофійчук, П. Книшук – депутати обласної ради,А. Левкович – голова постійної комісії обласної ради з питань екології та раціонального природокористування
Перший заступник голови обласної ради В. Гладій доручив виконавчому апарату обласної ради при підготовці на друге пленарне засідання двадцять сьомої сесії обласної ради проекту рішення “Про депутатські запити” врахувати висловлений депутатом П. Книшуком депутатський запит до начальника головного управління Національної поліції в області В. Голубоша щодо якнайшвидшого погашення заборгованості державним підприємством “Залучанський спиртовий завод” (с. Долішнє Залуччя Снятинського району) перед сільськогосподарськими товаровиробниками за поставлену продукцію (зерно).
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проекту рішення за основу і в цілому:“За” – 56, “проти” – 0, “утрималися” – 2.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 1072-27/2019 додається).
23.СЛУХАЛИ:Про затвердження Снятинському спеціалізованому агролісництву ОКП “Івано-Франківськоблагроліс” технічних документацій із землеустрою
Доповідав:А. Прокопів – начальник відділу земельних ресурсів та раціонального природокористування виконавчого апарату обласної ради
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проекту рішення за основу і в цілому:“За” – 54, “проти” – 0, “утрималися” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 1073-27/2019 додається).
24.СЛУХАЛИ:Про надання дозволу спеціалізованим агролісгоспам ОКП “Івано-Франківськоблагроліс” на розроблення технічних документацій із землеустрою
Доповідав:А. Прокопів – начальник відділу земельних ресурсів та раціонального природокористування виконавчого апарату обласної ради
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проекту рішення за основу і в цілому:“За” – 56, “проти” – 0, “утрималися” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 1074-27/2019 додається).
25.СЛУХАЛИ:Про затвердження Івано-Франківській обласній дитячо-юнацькій спортивній школі технічної документації із землеустрою
Доповідав:А. Прокопів – начальник відділу земельних ресурсів та раціонального природокористування виконавчого апарату обласної ради
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проекту рішення за основу і в цілому:“За” – 57, “проти” – 0, “утрималися” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 1075-27/2019 додається).
26.СЛУХАЛИ:Про надання дозволу Комунальному закладу “Івано-Франківський обласний клінічний кардіологічний центр” на списання майна
Доповідав:М. Стовбан – директор департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проекту рішення за основу і в цілому:“За” – 59, “проти” – 0, “утрималися” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 1076-27/2019 додається).
27.СЛУХАЛИ:Про звернення обласної ради щодо необхідності якнайшвидшого прийняття проектів законів України № 9518 та № 9519, спрямованих на створення умов для доступності придбання автомобілів громадя­нами України
Доповідала:О. Федишина – депутат обласної ради
виступили:В. Мельничук, М. Королик – депутати обласної ради
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проекту рішення за основу:“За” – 56, “проти” – 0, “утрималися” – 0.Проект рішення прийнято за основу.
За пропозицію депутата обласної ради В. Мельничука:“За” – 53, “проти” – 0, “утрималися” – 0.Пропозиція прийнята.
За прийняття проекту рішення в цілому, з урахуванням проголосованої пропозиції:“За” – 49, “проти” – 1, “утрималися” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 1077-27/2019 додається).
28.СЛУХАЛИ:Про наявність обставин непереборної сили та перелік суб’єктів господарювання, що постраждали внаслідок таких обставин
Доповідав:Б. Тимофійчук – заступник голови постійної комісії обласної ради з питань аграрної політики та земельних відносин
виступили:І. Приймак – голова постійної комісії обласної ради з питань аграрної політики та земельних відносин – заявив, що не буде брати участь у голосуванні у зв’язку з наявністю у нього конфлікту інтересів,А. Левкович – депутат обласної ради – заявив, що не буде брати участь у голосуванні у зв’язку з наявністю у нього конфлікту інтересів
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проекту рішення за основу і в цілому:“За” – 59, “проти” – 0, “утрималися” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 1078-27/2019 додається).
виступили:В. Гладій – перший заступник голови обласної ради – звернув увагу депутатів обласної ради на необхідність подання до 1 квітня 2019 року згідно із Законом України “Про запобігання корупції” декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2018 рік шляхом її заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції,М. Іваночко – депутат обласної ради – звернувся до депутатів обласної ради з проханням долучитися до збору коштів з фонду обласної ради на виконання депутатських повноважень для надання адресної матеріальної допомоги на лікування настоятелю Української Греко-Католицької Церкви села Фитьків Надвірнянського району отцю Івану Качанюку та учаснику російсько-української війни Юрію Остапчуку.

 

 

 

 

Перший заступник
голови обласної ради                                                              Василь Гладій

 

Протокол вела:
Заступник начальника відділу
документообігу виконавчого
апарату обласної ради                                                               Ольга Данилів

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]