ПРОТОКОЛ № 7 шостої сесії обласної ради восьмого демократичного скликання


УКРАЇНА
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА

 

ПРОТОКОЛ № 7
шостої сесії обласної ради
восьмого демократичного скликання

 

 

23 квітня 2021 року                                                    Зал засідань Івано-Франківської
                                                                                          обласної ради (IV поверх)

 

 

Засідання розпочалося о 10.00 год.,
завершилося – о 17.50 год.

 

Усього депутатів – 84:

присутні – 81,

відсутні – 3 (список додається).

 

 

 

Державний Гімн України

 

Молитва “Отче наш”

 

 

На сесії присутні:

голова Волинської обласної ради Недопад Григорій Вікторович, заступник голови Волинської обласної ради Поліщук Юрій Петрович та депутат Волинської обласної ради Вітів Анатолій Миколайович.

 

У сесії брали участь:

народний депутат України Вінтоняк Олена Василівна, голова обласної державної адміністрації Бойчук Андрій Михайлович, директори департаментів та начальники управлінь обласної державної адміністрації, окремих обласних підприємств і установ – доповідачі з питань порядку денного шостої сесії, керівники правоохоронних органів (списки додаються).

 

Голова засідання:

О. Сич – голова обласної ради

 

Президія:

О. Сич – голова обласної ради,

В. Гладій – перший заступник голови обласної ради,

М. Палійчук – заступник голови обласної ради

 

Голова обласної ради О. Сич оголосив шосту сесію обласної ради правомочною та відкрив пленарне засідання.

Голова обласної ради О. Сич та голова обласної державної адміністрації А. Бойчук вручили Цінний подарунок голови Івано-Франківської обласної ради за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у розвиток фізичної культури і спорту на Прикарпатті та з нагоди 60-річчя від дня народження Оклієвичу Оресту Євгенійовичу – начальнику управління спорту обласної державної адміністрації.

 

Голова обласної ради О. Сич вручив видані Головою Верховної Ради України посвідчення першого заступника голови Івано-Франківської обласної ради Гладію Василю Івановичу та посвідчення заступника голови Івано-Франківської обласної ради Палійчуку Миколі Васильовичу.

 

Ректор Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника І. Цепенда за дорученням спеціалізованої ради Інституту політичних та етнонаціональних досліджень імені І. Ф. Кураса Національної академії наук України вручив голові Івано-Франківської обласної ради О. Сичу диплом доктора політичних наук.

 виступив:Голова обласної ради О. Сич поінформував депутатів про те, що до обласної ради звернулася обласна державна адміністрація з проханням перенести розгляд питань “Про ситуацію та стан надання медичної допомоги хворим на розлади психіки і поведінки” у зв’язку з необхідністю проведення ґрунтовного аналізу фінансово-економічної діяльності психоневрологічних закладів області за результатами завершеного контрактування з Національною службою здоров’я України та “Про затвердження регіонального плану управління відходами в Івано-Франківській області до 2030 року” до прийняття відповідних нормативно-правових актів щодо Порядку погодження регіональних планів управління відходами.

Водночас О. Сич зазначив, що облдержадміністрація поінформувала про те, що проєкт рішення “Про внесення змін до Комплексної регіональної цільової програми розвитку водного господарства в області до 2021 року” буде подано на розгляд обласної ради після ухвалення Верховною Радою України змін до Закону України “Про затвердження Загальнодержавної цільової програми розвитку водного господарства та екологічного оздоровлення басейну річки Дніпро на період до 2021 року”.

Також голова обласної ради О. Сич зауважив, що на доопрацювання повернуто низку проєктів рішень на стадії їх розгляду постійними комісіями, зокрема “Про затвердження Регіональної програми розвитку автомобільних доріг та безпеки дорожнього руху Івано-Франківської області на 2021-2025 роки” та “Про створення комунального закладу “Обласний пластовий вишкільний центр” Івано-Франківської обласної ради”.

 ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття порядку денного шостої сесії обласної ради за основу:

“За” – 80, “проти” – 0, “утрималось” – 0.

Порядок денний шостої сесії обласної ради прийнято за основу.

 Виступив:Н. Іванів – голова постійної комісії обласної ради з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та інвестицій – озвучив пропозицію постійної комісії обласної ради з питань бюджету, соціально-економіч­ного розвитку та інвестицій щодо внесення на розгляд шостої сесії питання “Про внесення змін до Плану заходів з реалізації Стратегії розвитку Івано-Франківської області на 2021-2023 роки”.
 Голосували:За внесення до порядку денного шостої сесії питання “Про внесення змін до Плану заходів з реалізації Стратегії розвитку Івано-Франківської області на 2021-2023 роки”:

“За” – 78, “проти” – 0, “утрималось” – 0.

Пропозиція прийнята.

 ВИСТУПИВ:І. Очкур – депутат обласної ради – від імені депутатської фракції політичної партії “Європейська Солідарність” в обласній раді вніс пропозицію розглянути питання за номером 41 “Про скасування рішення обласної ради від 19.02.2021. № 87-4/2021 “Про припинення діяльності Долинського обласного центру соціальної підтримки дітей та сімей “Теплий дім” Івано-Франківської обласної ради” одинадцятим у порядку денному шостої сесії.
 ГОЛОСУВАЛИ:За розгляд питання “Про скасування рішення обласної ради від 19.02.2021. № 87-4/2021 “Про припинення діяльності Долинського обласного центру соціальної підтримки дітей та сімей “Теплий дім” Івано-Франківської обласної ради” одинадцятим у порядку денному шостої сесії:

“За” – 67, “проти” – 0, “утрималось” – 0.

Пропозиція прийнята.

 ВИСТУПИВ:В. Гладій – перший заступник голови обласної ради – подав пропозицію питання за номером 40 у порядку денному шостої сесії “Про звернення обласної ради щодо врегулювання на законодавчому рівні питань захисту прав дітей та функціонування закладів інституційного догляду та виховання дітей” розглянути перед питанням “Про скасування рішення обласної ради від 19.02.2021. № 87-4/2021 “Про припинення діяльності Долинського обласного центру соціальної підтримки дітей та сімей “Теплий дім” Івано-Франківської обласної ради”.
 ГОЛОСУВАЛИ:За розгляд у порядку денному шостої сесії питання “Про звернення обласної ради щодо врегулювання на законодавчому рівні питань захисту прав дітей та функціонування закладів інституційного догляду та виховання дітей” перед питанням “Про скасування рішення обласної ради від 19.02.2021. № 87-4/2021 “Про припинення діяльності Долинського обласного центру соціальної підтримки дітей та сімей “Теплий дім” Івано-Франківської обласної ради”:

“За” – 53, “проти” – 0, “утрималось” – 0.

Пропозиція прийнята.

 ВИСТУПИВ:Т. Виноградник – депутат обласної ради – висловив пропозицію внести додатково у порядок денний шостої сесії питання “Про створення тимчасової контрольної комісії обласної ради щодо діяльності комунального підприємства Івано-Франківської обласної ради з експлуатації майна, Івано-Франківського обласного комунального агролісогосподарського підприємства “Івано-Франківськоблагроліс”, комунального підприємст­ва Івано-Франківської обласної ради “Централізована закупівельна організація Івано-Франківської обласної ради”.
 ГОЛОСУВАЛИ:За внесення до порядку денного шостої сесії питання “Про створення тимчасової контрольної комісії обласної ради щодо діяльності комунального підприємства Івано-Франківської обласної ради з експлуатації майна, Івано-Франківського обласного комунального агролісогоспо­дарського підприємства “Івано-Франківськоблагроліс”, комунального підприємства Івано-Франківської обласної ради “Централізована закупівельна організація Івано-Франківської обласної ради”:

“За” – 34, “проти” – 1, “утрималось” – 8.

Пропозиція прийнята.

 Виступив:О. Сич – голова обласної ради – подав пропозицію внести у порядок денний шостої сесії додаткове питання “Про внесення змін до рішення обласної ради від 19.02.2021. № 80-4/2021 “Про реорганізацію та зміну структури виконавчого апарату обласної ради”.
 Голосували:За внесення до порядку денного шостої сесії питання “Про внесення змін до рішення обласної ради від 19.02.2021. № 80-4/2021 “Про реорганізацію та зміну структури виконавчого апарату обласної ради”:

“За” – 79, “проти” – 0, “утрималось” – 0.

Пропозиція прийнята.

  За прийняття порядку денного шостої сесії обласної ради в цілому, з урахуванням проголосованих пропозицій:

“За” – 79, “проти” – 0, “утрималось” – 0.

Порядок денний шостої сесії обласної ради прийнято в цілому.

Порядок денний:

 

1.СЛУХАЛИ:Про звернення обласної ради щодо внесення змін до Порядку відбору проєктів робіт з реставрації, консервації, ремонту на пам’ятках культурної спадщини, які будуть реалізовані в рамках програми “Велике будівництво”, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 09.12.2020. № 1214
 Доповідав:В. Гладій – перший заступник голови обласної ради
 ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:

“За” – 72, “проти” – 0, “утрималось” – 0.

 ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 118-6/2021 додається).
2.СЛУХАЛИ:Про звернення обласної ради до Верховної Ради України щодо прийняття у другому читанні проєкту Закону України “Про управління відходами”
 Доповідав:В. Гладій – перший заступник голови обласної ради
 Голосували:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:

“За” – 75, “проти” – 0, “утрималось” – 0.

 ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 119-6/2021 додається).
3.СЛУХАЛИ:Про звернення обласної ради щодо необґрунто­ваного зменшення розміру освітньої субвенції на оплату праці педагогічних працівників
 Доповідала:Є. Бардяк – депутатка обласної ради
 виступили:О. Понайда, Г. Карп, В. Мельничук, О. Федорук, Б. Ленігевич – депутати обласної ради,

М. Палійчук – заступник голови обласної ради

 ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу:

“За” – 77, “проти” – 0, “утрималось” – 0.

Проєкт рішення прийнято за основу.

  За пропозицію доповідачки – депутатки обласної ради Є. Бардяк:

“За” – 77, “проти” – 0, “утрималось” – 0.

Пропозиція прийнята.

  За пропозицію доповідачки – депутатки обласної ради Є. Бардяк:

“За” – 74, “проти” – 0, “утрималось” – 0.

Пропозиція прийнята.

  За пропозицію заступника голови обласної ради М. Палійчука:

“За” – 68, “проти” – 0, “утрималось” – 0.

Пропозиція прийнята.

  За пропозицію заступника голови обласної ради М. Палійчука:

“За” – 71, “проти” – 0, “утрималось” – 0.

Пропозиція прийнята.

  За прийняття проєкту рішення в цілому, з урахуванням проголосованих пропозицій:

“За” – 78, “проти” – 0, “утрималось” – 0.

 ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 120-6/2021 додається).
4.СЛУХАЛИ:Про звернення обласної ради щодо передачі шкільних автобусів у комунальну власність територіальних громад
 Доповідав:І. Депутович – депутат обласної ради
 виступили:Є. Бардяк, І. Дебенко – депутати обласної ради
 ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу:

“За” – 74, “проти” – 0, “утрималось” – 1.

Проєкт рішення прийнято за основу.

  За пропозицію доповідача – депутата обласної ради І. Депутовича:

“За” – 75, “проти” – 0, “утрималось” – 0.

Пропозиція прийнята.

  За прийняття проєкту рішення в цілому, з урахуванням проголосованої пропозиції:

“За” – 77, “проти” – 0, “утрималось” – 0.

 ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 121-6/2021 додається).
5.СЛУХАЛИ:Про звернення обласної ради щодо заборони діяльності антиукраїнських політичних партій “Опозиційна платформа – За життя” та “Партія Шарія”
 Доповідав:І. Дебенко – депутат обласної ради
 виступив:М. Іваночко – депутат обласної ради
 ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:

“За” – 75, “проти” – 0, “утрималось” – 0.

 ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 122-6/2021 додається).
6.СЛУХАЛИ:Про звернення обласної ради щодо звільнення з російської в’язниці політичного в’язня Олега Приходька
 Доповідав:І. Дебенко – депутат обласної ради
 ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:

“За” – 74, “проти” – 0, “утрималось” – 0.

 ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 123-6/2021 додається).
7.СЛУХАЛИ:Про клопотання обласної ради щодо повторного присвоєння звання Героя України Провіднику Організації Українських Націоналістів Степанові Бандері та Головнокомандувачу Української Повстанської Армії Романові Шухевичу
 Доповідала:Н. Перцович – депутатка обласної ради
 виступили:М. Іваночко, М. Королик, І. Дебенко, О. Понайда, О. Когут, В. Мельничук – депутати обласної ради,

М. Палійчук – заступник голови обласної ради

 ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу:

“За” – 77, “проти” – 0, “утрималось” – 0.

Проєкт рішення прийнято за основу.

  За пропозицію депутата обласної ради В. Мельничука:

“За” – 74, “проти” – 0, “утрималось” – 0.

Пропозиція прийнята.

  За прийняття проєкту рішення в цілому, з урахуванням проголосованої пропозиції:

“За” – 78, “проти” – 0, “утрималось” – 0.

 ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 124-6/2021 додається).
8.СЛУХАЛИ:Про звернення обласної ради щодо зволікання з розслідуванням, встановленням та притягненням до відповідальності осіб, винних у зриві спецоперації із затримання “вагнерівців”
 Доповідав:Р. Кукурудз – депутат обласної ради
 ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:

“За” – 52, “проти” – 0, “утрималось” – 0.

 ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 125-6/2021 додається).
9.СЛУХАЛИ:Про представлення до нагородження Почесною грамотою Кабінету Міністрів України Йошіхіко Окабе
 Доповідала:М. Гринечко – голова постійної комісії обласної ради з питань культури, духовності та інформаційної політики
 ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:

“За” – 78, “проти” – 0, “утрималось” – 0.

 ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 126-6/2021 додається).
10.СЛУХАЛИ:Про представлення до нагородження Грамотою Верховної Ради України Мазака А. В.
 Доповідав:Б. Томенчук – голова постійної комісії обласної ради з питань освіти, науки, спорту та молодіжної політики
 ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:

“За” – 74, “проти” – 0, “утрималось” – 0.

 ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 127-6/2021 додається).
11.СЛУХАЛИ:Про звернення обласної ради щодо врегулювання на законодавчому рівні питань захисту прав дітей та функціонування закладів інституційного догляду та виховання дітей
 Доповідав:В. Гладій – перший заступник голови обласної ради
 виступили:Т. Виноградник, Р. Ткач, Н. Перцович – депутати обласної ради,

О. Вінтоняк – народний депутат України,

О. Сич – голова обласної ради,

А. Бойчук – голова обласної державної адміністрації

 ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу:

“За” – 59, “проти” – 0, “утрималось” – 0.

Проєкт рішення прийнято за основу.

  За пропозицію депутата обласної ради Т. Виноградника:

“За” – 18, “проти” – 0, “утрималось” – 5.

Пропозиція не прийнята.

  За прийняття проєкту рішення в цілому:

“За” – 52, “проти” – 1, “утрималось” – 1.

 ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 128-6/2021 додається).
12.СЛУХАЛИ:Про скасування рішення обласної ради від 19.02.2021. № 87-4/2021 “Про припинення діяльності Долинського обласного центру соціальної підтримки дітей та сімей “Теплий дім” Івано-Франківської обласної ради”
 ДОПОВІДАла:В. Попович – виконувачка обов’язків начальника служби у справах дітей обласної державної адміністрації
 виступили:А. Бойчук – голова обласної державної адміністрації,

М. Королик, М. Якимчук, М. Головчук, Н. Чаплинська, Д. Лащук, І. Дебенко, Т. Виноградник, Н. Перцович, О. Левицький, А. Левкович, Р. Ткач, Б. Томенчук, Ю. Мазур, Б. Пліс – депутати обласної ради,

В. Гладій – перший заступник голови обласної ради,

О. Сич – голова обласної ради

 ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу:

“За” – 77, “проти” – 0, “утрималось” – 0.

Проєкт рішення прийнято за основу.

  За пропозицію депутата обласної ради М. Королика:

“За” – 64, “проти” – 0, “утрималось” – 1.

Пропозиція прийнята.

  За пропозицію депутата обласної ради М. Королика:

“За” – 69, “проти” – 0, “утрималось” – 0.

Пропозиція прийнята.

  За пропозицію постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики:

“За” – 56, “проти” – 0, “утрималось” – 1.

Пропозиція прийнята.

  За пропозицію постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики:

“За” – 78, “проти” – 0, “утрималось” – 0.

Пропозиція прийнята.

  За прийняття проєкту рішення в цілому, з урахуванням проголосованих пропозицій:

“За” – 77, “проти” – 0, “утрималось” – 0.

 ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 129-6/2021 додається).

 

Голова обласної ради О. Сич оголосив обідню перерву у пленарному засіданні шостої сесії.

Перерва (13.05 год. – 14.00 год.)

За результатами реєстрації за допомогою електронної системи після перерви на пленарному засіданні шостої сесії присутні 64 депутати обласної ради.

 

Голова обласної ради О. Сич представив присутню на сесії делегацію Волинської обласної ради у складі голови ради Григорія Недопада, заступника голови ради Юрія Поліщука та депутата обласної ради Анатолія Вітіва і запросив до вітального слова голову Волинської обласної ради Григорія Недопада.

 

13.СЛУХАЛИ:Про стан захворюваності, вакцинації та поширення коронавірусної інфекції COVID-19 в області
 ДОПОВІДАв:І. Дмитренко – директор департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації
 виступили:М. Королик, О. Федорук, М. Іваночко, Н. Перцович,
В. Семенюк, Є. Бардяк, Н. Кизимишин, Т. Виноградник, О. Книшук, Б. Пліс, Р. Кукурудз, І. Дебенко, Н. Дьоміна, А. Левкович, В. Семенюк, О. Левицький
– депутати обласної ради,

А. Яворський – голова постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики

 ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу:

“За” – 68, “проти” – 0, “утрималось” – 0.

Проєкт рішення прийнято за основу.

  За пропозицію депутата обласної ради Р. Кукурудза:

“За” – 52, “проти” – 0, “утрималось” – 1.

Пропозиція прийнята.

  За пропозицію депутата обласної ради Р. Кукурудза:

“За” – 55, “проти” – 0, “утрималось” – 0.

Пропозиція прийнята.

  За пропозицію депутата обласної ради Р. Кукурудза:

“За” – 43, “проти” – 0, “утрималось” – 1.

Пропозиція прийнята.

  За прийняття проєкту рішення в цілому, з урахуванням проголосованих пропозицій:

“За” – 68, “проти” – 0, “утрималось” – 0.

 ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 130-6/2021 додається).
14.СЛУХАЛИ:Про внесення змін до рішення обласної ради від 19.02.2021. № 80-4/2021 “Про реорганізацію та зміну структури виконавчого апарату обласної ради”
 ДОПОВІДАв:О. Сич – голова обласної ради
 ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:

“За” – 68, “проти” – 0, “утрималось” – 0.

 ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 131-6/2021 додається).
15.СЛУХАЛИ:Про виконання обласного бюджету за 2020 рік
 ДОПОВІДАла:І. Мацькевич – директор департаменту фінансів обласної державної адміністрації
 виступили:Г. Карп, О. Понайда, Р. Кукурудз – депутати обласної ради
 ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:

“За” – 65, “проти” – 0, “утрималось” – 0.

 ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 132-6/2021 додається).
16.СЛУХАЛИ:Про внесення змін до рішення обласної ради
від 19.02.2021. № 68-4/2021 “Про розподіл коштів бюджету розвитку обласного бюджету на 2021 рік”
 доповідала:І. Мацькевич – директор департаменту фінансів обласної державної адміністрації
 ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу:

“За” – 63, “проти” – 0, “утрималось” – 0.

Проєкт рішення прийнято за основу.

  За пропозиції та доповнення постійної комісії обласної ради з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та інвестицій:

“За” – 61, “проти” – 0, “утрималось” – 0.

Пропозиції та доповнення прийняті.

  За прийняття проєкту рішення в цілому, з урахуванням проголосованих пропозицій:

“За” – 62, “проти” – 0, “утрималось” – 0.

 ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 133-6/2021 додається).
17.СЛУХАЛИ:Про внесення змін до рішення обласної ради
від 19.02.2021. № 70-4/2021 “Про фінансування природоохоронних заходів з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища за рахунок планових надходжень у 2021 році”
 ДОПОВІДАв:А. Пліхтяк – начальник управління екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації
 виступили:М. Іваночко, І. Очкур, О. Левицький, С. Волошин – депутати обласної ради
 ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу:

“За” – 65, “проти” – 0, “утрималось” – 0.

Проєкт рішення прийнято за основу.

  За пропозиції постійної комісії обласної ради з питань екології, раціонального природокористування та розвитку туризму:

“За” – 63, “проти” – 0, “утрималось” – 0.

Пропозиції прийняті.

  За пропозицію депутата обласної ради І. Очкура:

“За” – 62, “проти” – 0, “утрималось” – 0.

Пропозиція прийнята.

  За пропозицію депутата обласної ради О. Левицького:

“За” – 61, “проти” – 0, “утрималось” – 0.

Пропозиція прийнята.

  За пропозицію депутата обласної ради С. Волошина:

“За” – 65, “проти” – 0, “утрималось” – 0.

Пропозиція прийнята.

  За прийняття проєкту рішення в цілому, з урахуванням проголосованих пропозицій:

“За” – 65, “проти” – 0, “утрималось” – 0.

 ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 134-6/2021 додається).
18.СЛУХАЛИ:Про внесення змін до рішення обласної ради від 23.12.2020. № 30-2/2020 “Про Програму охорони навколишнього природного середовища Івано-Франківської області до 2025 року”
 ДОПОВІДАв:А. Пліхтяк – начальник управління екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації
 ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:

“За” – 64, “проти” – 0, “утрималось” – 0.

 ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 135-6/2021 додається).
19.СЛУХАЛИ:Про внесення змін до обласної програми підтримки сімей загиблих, постраждалих учасників Революції Гідності, учасників бойових дій, осіб, які перебу­вають чи перебували у складі добровольчих форму­вань, що утворилися для захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, та інших громадян, які залучалися і брали безпо­середню участь в антитерористичній операції в районах її проведення, чи у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації в Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення, затвердженої рішенням обласної ради від 06.06.2014. № 1259-28/2014, (зі змінами)
 Доповідав:В. Корженьовський – директор департаменту соціальної політики обласної державної адміністрації
 ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:

“За” – 63, “проти” – 0, “утрималось” – 0.

 ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 136-6/2021 додається).
20.СЛУХАЛИ:Про внесення змін до рішення обласної ради від 18.03.2016. № 113-4/2016 “Про визнання бійців-добровольців, які брали участь у захисті терито­ріальної цілісності та державного суверенітету на Сході України”
 ДОПОВІДАВ:В. Корженьовський – директор департаменту соціальної політики обласної державної адміністрації
 ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:

“За” – 63, “проти” – 0, “утрималось” – 0.

 ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 137-6/2021 додається).
21.СЛУХАЛИ:Про внесення змін до обласної Програми пошуку та перепоховання жертв воєн, депортацій та репресій тоталітарних режимів на 2019-2021 роки
 ДОПОВІДАв:В. Тимків – директор комунального підприємства обласної ради з питань пошуку та перепоховання жертв воєн, депортацій та репресій тоталітарних режимів “Пам’ять”
 ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:

“За” – 61, “проти” – 0, “утрималось” – 0.

 ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 138-6/2021 додається).
22.СЛУХАЛИ:Про внесення змін до комплексної програми “Здоров’я населення Прикарпаття на 2021-
2025 роки”
 ДОПОВІДАВ:І. Дмитренко – директор департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації
 ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:

“За” – 64, “проти” – 0, “утрималось” – 0.

 ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 139-6/2021 додається).
23.СЛУХАЛИ:Про внесення змін до Програми розвитку освіти Івано-Франківщини на 2016-2023 роки (зі змінами)
 ДОПОВІДАв:В. Кімакович – директор департаменту освіти, науки та молодіжної політики обласної державної адміністрації
 ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:

“За” – 60, “проти” – 0, “утрималось” – 0.

 ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 140-6/2021 додається).
24.СЛУХАЛИ:Про внесення змін до обласного бюджету на
2021 рік
 ДОПОВІДАла:І. Мацькевич – директор департаменту фінансів обласної державної адміністрації
 виступили:М. Іваночко, Б. Ленігевич, Р. Ткач, В. Гладун, Н. Іванів – депутати обласної ради
 ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу:

“За” – 60, “проти” – 1, “утрималось” – 0.

Проєкт рішення прийнято за основу.

  За пропозиції та доповнення постійної комісії обласної ради з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та інвестицій:

“За” – 57, “проти” – 0, “утрималось” – 0.

Пропозиції та доповнення прийняті.

  За пропозицію депутата обласної ради Б. Ленігевича:

“За” – 55, “проти” – 0, “утрималось” – 0.

Пропозиція прийнята.

  За пропозицію депутата обласної ради Н. Іваніва:

“За” – 62, “проти” – 0, “утрималось” – 0.

Пропозиція прийнята.

  За прийняття проєкту рішення в цілому, з урахуванням проголосованих пропозицій:

“За” – 65, “проти” – 0, “утрималось” – 0.

 ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 141-6/2021 додається).

 

 

 

 

 

 

Голова обласної ради                                                            Олександр Сич

 

 

Протокол вела:
Заступник начальника відділу
документообігу виконавчого
апарату обласної ради                                                              Ольга Данилів

 

ПРОДОВЖЕННЯ ПРОТОКОЛу № 7
шостої сесії обласної ради
восьмого демократичного скликання

 

Ведення пленарного засідання шостої сесії обласної ради продовжив перший заступник голови обласної ради В. Гладій у зв’язку із відлученням голови обласної ради О. Сича для підписання Меморандуму про міжрегіональну співпрацю між Івано-Франківською обласною радою та Волинською обласною радою.

 

25.СЛУХАЛИ:Про хід виконання програми розвитку та вдосконалення служби екстреної (швидкої) та невідкладної медичної допомоги Івано-Франківської області на 2018-2022 роки
 доповідав:І. Дмитренко – директор департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації
 виступила:Є. Бардяк – депутатка обласної ради
 ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:

“За” – 62, “проти” – 0, “утрималось” – 0.

 ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 142-6/2021 додається).
26.СЛУХАЛИ:Про діяльність комунального некомерційного підприємства “Обласний госпіталь ветеранів війни Івано-Франківської обласної ради”
 ДОПОВІДАв:І. Дмитренко – директор департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації
 ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:

“За” – 65, “проти” – 0, “утрималось” – 0.

 ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 143-6/2021 додається).
27.СЛУХАЛИ:Про створення відокремлених підрозділів комуналь­ного некомерційного підприємства “Івано-Франків­ський обласний фтизіопульмонологічний центр Івано-Франківської обласної ради”
 доповідав:І. Дмитренко – директор департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації
 ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:

“За” – 63, “проти” – 0, “утрималось” – 0.

 ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 144-6/2021 додається).
28.СЛУХАЛИ:Про регіональну цільову програму профілактики правопорушень на 2021-2025 роки
 доповідала:І. Гнип – виконувачка обов’язків директора юридичного департаменту обласної державної адміністрації
 виступив:М. Палійчук – заступник голови обласної ради
 ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:

“За” – 48, “проти” – 0, “утрималось” – 0.

 ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 145-6/2021 додається).
29.СЛУХАЛИ:Про Програму удосконалення системи соціального захисту населення в Івано-Франківській області на 2021 рік
 доповідав:В. Корженьовський – директор департаменту соціаль­ної політики обласної державної адміністрації
 ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:

“За” – 58, “проти” – 0, “утрималось” – 0.

 ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 146-6/2021 додається).
30.СЛУХАЛИ:Про комплексну цільову соціальну програму розвитку цивільного захисту Івано-Франківської області на 2022-2025 роки
 доповідав:В. Стебницький – начальник управління з питань цивільного захисту обласної державної адміністрації
 виступила:Є. Бардяк – депутатка обласної ради
  З уваги на пропозицію депутатки обласної ради Є. Бардяк, перший заступник голови обласної ради В. Гладій надав протокольне доручення обласній державній адміністрації провести моніторинг забезпе­чення медичних закладів області засобами протипожеж­ного захисту і за його результатами надати відповідну інформацію.
 ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:

“За” – 58, “проти” – 0, “утрималось” – 0.

 ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 147-6/2021 додається).
31.СЛУХАЛИ:Про затвердження регіональної програми розвитку земельних відносин в Івано-Франківській області на 2021-2025 роки
 доповідала:Н. Гаврищук – начальник Головного управління Держгео­кадастру в Івано-Франківській області
 виступили:С. Федорців, Р. Ткач – депутати обласної ради,

О. Книшук – голова постійної комісії обласної ради з питань аграрної політики, земельних відносин та розвитку гірських територій

 ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:

“За” – 61, “проти” – 0, “утрималось” – 0.

 ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 148-6/2021 додається).
32.СЛУХАЛИ:Про затвердження регіональної цільової програми попередження дитячої бездоглядності та безпри­тульності серед дітей, соціального захисту і підтримки дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, захисту їх житлових прав на 2021-2025 роки
 Доповідала:В. Попович – виконувачка обов’язків начальника служби у справах дітей обласної державної адміністрації
 ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:

“За” – 59, “проти” – 0, “утрималось” – 0.

 ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 149-6/2021 додається).
33.СЛУХАЛИ:Про виконання постанови Верховного Суду у справі № 0940/2394/18 (№ К/9901/26524/19), постанови Вось­мого апеляційного адміністративного суду у справі № 857/5629/19 (№ 0940/2394/18) та рішення Івано-Франківського окружного адміністративного суду у справі № 0940/2394/18 щодо надання товариству з додатковою відповідальністю “Рогатинпісок” гірни­чого відводу для розробки Північно-Західної ділянки Москалівського родо­вища піску
 Доповідав:В. Гладій – перший заступник голови обласної ради
 виступив:Т. Виноградник – депутат обласної ради
 ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:

“За” – 26, “проти” – 0, “утрималось” – 0.

  Рішення не прийнято.
34.СЛУХАЛИ:Про затвердження списку рідкісних і таких, що перебувають під загрозою зникнення, видів рослин на території Івано-Франківської області
 ДОПОВІДАв:А. Пліхтяк – начальник управління екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації
 ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:

“За” – 59, “проти” – 0, “утрималось” – 0.

 ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 150-6/2021 додається).
35.СЛУХАЛИ:Про внесення змін до Положення про порядок призначення на посаду та звільнення з посади керівників підприємств, установ, закладів, організа­цій спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області
 доповідав:В. Даниш – начальник управління об’єктами спільної власності територіальних громад області
 виступив:Р. Ткач – депутат обласної ради
 ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:

“За” – 50, “проти” – 0, “утрималось” – 1.

 ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 151-6/2021 додається).
36.СЛУХАЛИ:Про передачу на баланс та в оперативне управління об’єкта нерухомого майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області на вул. Січових Стрільців, 30а у м. Івано-Франківську
 доповідав:В. Даниш – начальник управління об’єктами спільної власності територіальних громад області
 виступив:Т. Виноградник – депутат обласної ради
 ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:

“За” – 62, “проти” – 0, “утрималось” – 0.

 ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 152-6/2021 додається).
37.СЛУХАЛИ:Про приватизацію окремого майна на вул. Ботанічній, 28а у м. Івано-Франківську
 доповідав:В. Даниш – начальник управління об’єктами спільної власності територіальних громад області
 виступили:А. Левкович, Т. Виноградник – депутати обласної ради
 ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:

“За” – 49, “проти” – 0, “утрималось” – 0.

 ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 153-6/2021 додається).
38.СЛУХАЛИ:Про майно спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області – адміністративний будинок на вул. Незалежності, 5 у м. Івано-Фран­ківську
 доповідав:В. Даниш – начальник управління об’єктами спільної власності територіальних громад області
 виступили:Р. Кукурудз, Т. Виноградник, Р. Ткач, С. Федорців – депутати обласної ради
 ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу:

“За” – 53, “проти” – 0, “утрималось” – 1.

Проєкт рішення прийнято за основу.

  За пропозиції постійної комісії обласної ради з питань комунального майна та житлово-комунального господарства:

“За” – 40, “проти” – 0, “утрималось” – 1.

Пропозиції не прийняті.

  За повернення до голосування за пропозиції постійної комісії обласної ради з питань комунального майна та житлово-комунального господарства:

“За” – 43, “проти” – 0, “утрималось” – 0.

Пропозиція прийнята.

  Повторно за пропозиції постійної комісії обласної ради з питань комунального майна та житлово-комунального господарства:

“За” – 41, “проти” – 0, “утрималось” – 0.

Пропозиції не прийняті.

  За прийняття проєкту рішення в цілому:

“За” – 47, “проти” – 0, “утрималось” – 0.

 ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 154-6/2021 додається).
39.СЛУХАЛИ:Про внесення змін до рішення обласної ради від 08.12.2017. № 693-19/2017 “Про нерухоме майно спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області на пл. Міцкевича, 4 у м. Івано-Франківську”
 доповідав:В. Даниш – начальник управління об’єктами спільної власності територіальних громад області
 виступили:В. Кушнір, Р. Ткач, Т. Виноградник – депутати обласної ради
  Зважаючи на висловлені депутатами обласної ради пропозиції і зауваження, перший заступник голови обласної ради В. Гладій звернув увагу начальника управління об’єктами спільної власності територіальних громад області В. Даниша на необхідність надання депутатам детальнішої інформації у пояснювальних записках до проєктів рішень з питань майна спільної власності територіальних громад області, які в подальшому будуть вноситися на розгляд обласної ради.
 ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:

“За” – 26, “проти” – 1, “утрималось” – 0.

  Рішення не прийнято.
40.СЛУХАЛИ:Про затвердження Делятинському психоневро­логічному інтернату технічних документацій із землеустрою
 доповідав:А. Прокопів – начальник відділу земельних ресурсів та раціонального природокористування виконавчого апа­рату обласної ради
 ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:

“За” – 65, “проти” – 0, “утрималось” – 0.

 ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 155-6/2021 додається).
41.СЛУХАЛИ:Про погодження технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж частини земельної ділянки, на яку поширюється право сервітуту, на вул. Б. Лепкого, 27/1 у м. Івано-Франківську
 доповідав:А. Прокопів – начальник відділу земельних ресурсів та раціонального природокористування виконавчого апа­рату обласної ради
 ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:

“За” – 65, “проти” – 0, “утрималось” – 0.

 ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 156-6/2021 додається).
42.СЛУХАЛИ:Про передачу земельної ділянки на
вул. Довженка, 21 у с. Крихівці Івано-Франківської міської ради у комунальну власність Івано-Франківської міської територіальної громади
 Доповідав:А. Прокопів – начальник відділу земельних ресурсів та раціонального природокористування виконавчого апа­рату обласної ради
 виступив:В. Кушнір – депутат обласної ради
  Беручи до уваги пропозицію депутата обласної ради В. Кушніра, перший заступник голови обласної ради В. Гладій наголосив на необхідності надання депутатам вичерпної інформації до проєктів рішень з метою оперативного розгляду питань на сесіях обласної ради. Водночас В. Гладій зазначив, що питання порядку денного сесій попередньо розглядаються на засіданнях постійних комісій відповідно до їх функціональної спрямованості, де депутати мають змогу ознайомитися з усіма наявними матеріалами.
 ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:

“За” – 67, “проти” – 0, “утрималось” – 0.

 ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 157-6/2021 додається).
43.СЛУХАЛИ:Про звіт директора Івано-Франківського фахового музичного коледжу імені Дениса Січинського
 Доповідав:П. Гундер – директор Івано-Франківського фахового музичного коледжу імені Дениса Січинського
 Голосували:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:

“За” – 63, “проти” – 0, “утрималось” – 0.

 ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 158-6/2021 додається).
44.СЛУХАЛИ:Про звільнення директора Івано-Франківського фахового музичного коледжу імені Дениса Січинського Гундера П. М.
 Доповідала:М. Корнелюк – заступник начальника управління культури, національностей та релігій обласної державної адміністрації
 Голосували:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:

“За” – 65, “проти” – 0, “утрималось” – 0.

 ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 159-6/2021 додається).
45.СЛУХАЛИ:Про надання дозволу комунальному некомерцій­ному підприємству “Івано-Франківський обласний клінічний кардіологічний центр Івано-Франківської обласної ради” на списання майна
 Доповідав:І. Дмитренко – директор департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації
 Голосували:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:

“За” – 62, “проти” – 0, “утрималось” – 0.

 ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 160-6/2021 додається).
46.СЛУХАЛИ:Про депутатські запити
 Доповідав:В. Гладій – перший заступник голови обласної ради
 Голосували:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:

“За” – 67, “проти” – 0, “утрималось” – 0.

 ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 161-6/2021 додається).
47.СЛУХАЛИ:Про внесення змін до Плану заходів з реалізації Стратегії розвитку Івано-Франківської області на 2021-2023 роки
 Доповідав:С. Подошва – директор департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури обласної державної адміністрації
 Голосували:За прийняття проєкту рішення за основу і в цілому:

“За” – 59, “проти” – 0, “утрималось” – 0.

 ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 162-6/2021 додається).
48.СЛУХАЛИ:Про створення тимчасової контрольної комісії обласної ради щодо діяльності комунального підприємства Івано-Франківської обласної ради з експлуатації майна, Івано-Франківського обласного комунального агролісогосподарського підприємства “Івано-Франківськоблагроліс”, комунального підпри­ємства Івано-Франківської обласної ради “Централі­зована закупівельна організація Івано-Франківської обласної ради”
 Доповідав:Т. Виноградник – депутат обласної ради
 виступили:М. Палійчук – заступник голови обласної ради,

С. Федорців, І. Дебенко, М. Королик, А. Левкович, В. Мельничук, Р. Ткач – депутати обласної ради

 ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проєкту рішення за основу:

“За” – 52, “проти” – 2, “утрималось” – 3.

Проєкт рішення прийнято за основу.

  За пропозицію заступника голови обласної ради М. Палійчука встановити кількісний склад тимчасової контрольної комісії – 16 осіб:

“За” – 35, “проти” – 0, “утрималось” – 0.

Пропозиція прийнята.

  За пропозицію доповідача – депутата обласної ради Т. Виноградника делегувати до складу тимчасової контрольної комісії від кожної депутатської фракції в обласній раді по 2 особи (усього 12 осіб):

“За” – 32, “проти” – 5, “утрималось” – 0.

Пропозиція прийнята.

 виступили:В. Мельничук – депутат обласної ради,

Л. Млиниська – начальник відділу правової та кадрової роботи виконавчого апарату обласної ради – поінформувала, що відповідно до статті 48 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” рішення про створення тимчасової контрольної комісії ради вважається прийнятим, якщо за це проголосувало не менше однієї третини від загального складу ради, а також надала роз’яснення стосовно проведення згідно з Регламентом обласної ради рейтингового голосування пропозицій, що стосуються одного й того ж питання.

 ГОЛОСУВАЛИ:За повернення до голосування за пропозиції заступника голови обласної ради М. Палійчука та доповідача – депутата обласної ради Т. Виноградника:

“За” – 60, “проти” – 0, “утрималось” – 0.

Пропозиція прийнята.

  Повторно за пропозицію заступника голови обласної ради М. Палійчука встановити кількісний склад тимчасової контрольної комісії – 16 осіб:

“За” – 36, “проти” – 0, “утрималось” – 0.

Пропозиція прийнята.

  Повторно за пропозицію доповідача – депутата обласної ради Т. Виноградника делегувати до складу тимчасової контрольної комісії від кожної депутатської фракції в обласній раді по 2 особи (усього 12 осіб):

“За” – 31, “проти” – 3, “утрималось” – 6.

Пропозиція прийнята.

  Відповідно до Регламенту обласної ради прийнятою для подальшого розгляду вважається пропозиція, що отримала більшість голосів депутатів, які взяли участь у голосуванні.

Оскільки пропозиція заступника голови обласної ради М. Палійчука отримала більшість голосів депутатів, які взяли участь у голосуванні, то кількісний склад тимчасової контрольної комісії буде становити 16 осіб.

 виступили:В. Мельничук – голова депутатської фракції “Батьківщина” в обласній раді – запропонував до складу тимчасової контрольної комісії кандидатури депутатів Слободяна Любомира Ярославовича, Ленігевича Богдана Васильовича та Мельничука Василя Івановича,

Р. Кукурудз – голова депутатської фракції політичної партії “Європейська Солідарність” в обласній раді – подав пропозицію ввести до складу тимчасової контрольної комісії депутатів Глинського Юрія Степановича, Левковича Андрія Васильовича і Ткача Романа Володимировича,

М. Палійчук – заступник голови обласної ради – вніс пропозицію від депутатської фракції політичної партії “За Майбутнє” в обласній раді обрати до складу тимчасової контрольної комісії депутатів Гораль Ліліану Тарасівну, Лащука Дмитра Васильовича та Якимчука Михайла Ігоровича,

І. Дебенко – голова депутатської фракції Всеукраїнського об’єднання “Свобода” в обласній раді – подав пропозицію ввести до складу тимчасової контрольної комісії депутатів Федорціва Сергія Івановича, Понайду Олега Володимировича і Гринечко Мар’яну Валеріївну та обрати головою комісії Федорціва Сергія Івановича,

Н. Левконович – голова депутатської фракції “Слуга Народу” в обласній раді – надала пропозицію про введення до складу тимчасової контрольної комісії депутатів Савки Марії Володимирівни та Качура Олега Степановича,

О. Гончарук – голова депутатської фракції політичної партії “Всеукраїнське об’єднання “Платформа Громад” в обласній раді – запропонував кандидатури депутатів Карп Галини Василівни та Виноградника Тараса Теофіловича до складу тимчасової контрольної комісії.

 ГОЛОСУВАЛИ:За персональний склад тимчасової контрольної комісії, запропонований депутатськими фракціями в обласній раді:

“За” – 65, “проти” – 0, “утрималось” – 0.

Пропозиції прийняті.

 виступив:О. Качур – депутат обласної ради – зазначив, що депутатська фракція “Слуга Народу” в обласній раді пропонує обрати головою тимчасової контрольної комісії депутата Савку Марію Володимирівну.
 ГОЛОСУВАЛИ:За кандидатуру депутата обласної ради Т. Виноградника на посаду голови тимчасової контрольної комісії:

“За” – 27, “проти” – 3, “утрималось” – 1.

Пропозиція не прийнята.

  За кандидатуру депутата обласної ради С. Федорціва на посаду голови тимчасової контрольної комісії:

“За” – 35, “проти” – 0, “утрималось” – 0.

Пропозиція прийнята.

  За кандидатуру депутата обласної ради М. Савки на посаду голови тимчасової контрольної комісії:

“За” – 32, “проти” – 1, “утрималось” – 2.

Пропозиція прийнята.

  Відповідно до Регламенту обласної ради прийнятою для подальшого розгляду вважається пропозиція, що отримала більшість голосів депутатів, які взяли участь у голосуванні.

Головою тимчасової контрольної комісії обрано депутата обласної ради Федорціва Сергія Івановича, оскільки його кандидатура отримала більшість голосів депутатів, які взяли участь у голосуванні.

 виступили:А. Левкович, О. Левицький – депутати обласної ради,

С. Федорців – депутат обласної ради – подав пропозицію пункт 2 проєкту рішення викласти у такій редакції: “Визначити основним завданням тимчасової контрольної комісії здійснення контролю за діяльністю комунального підприємства Івано-Франківської обласної ради з експлуатації майна, Івано-Франківського обласного комунального агролісогосподарського підприємства “Івано-Франківськоблагроліс”, комунального підпри­ємства Івано-Франківської обласної ради “Центра­лізована закупівельна організація Івано-Франківської обласної ради”.

 ГОЛОСУВАЛИ:За пропозицію депутата обласної ради С. Федорціва:

“За” – 33, “проти” – 0, “утрималось” – 1.

Пропозиція прийнята.

 виступив:С. Федорців – депутат обласної ради – запропонував у пункті 4 проєкту рішення встановити термін подання тимчасовою контрольною комісією звіту про проведені дослідження та зроблені висновки – до 1 липня 2021 року.
 ГОЛОСУВАЛИ:За пропозицію депутата обласної ради С. Федорціва:

“За” – 29, “проти” – 1, “утрималось” – 0.

Пропозиція прийнята.

 виступив:Т. Виноградник – доповідач – депутат обласної ради – подав пропозицію у пункті 4 проєкту рішення встановити термін подання тимчасовою контрольною комісією звіту про проведені дослідження та зроблені висновки – до 1 вересня 2021 року.
 ГОЛОСУВАЛИ:За пропозицію доповідача – депутата обласної ради Т. Виноградника:

“За” – 35, “проти” – 1, “утрималось” – 2.

Пропозиція прийнята.

 виступив:В. Гладій – перший заступник голови обласної ради – зазначив, що оскільки прийнято обидві пропозиції депутатів обласної ради С. Федорціва і Т. Виноградника, то відповідно до Регламенту обласної ради необхідно провести їх рейтингове голосування.
 ГОЛОСУВАЛИ:За повернення до голосування за пропозиції депутатів обласної ради С. Федорціва і Т. Виноградника:

“За” – 48, “проти” – 0, “утрималось” – 0.

Пропозиція прийнята.

  Повторно за пропозицію депутата обласної ради С. Федорціва у пункті 4 проєкту рішення встановити термін подання тимчасовою контрольною комісією звіту про проведені дослідження та зроблені висновки – до 1 липня 2021 року:

“За” – 25, “проти” – 0, “утрималось” – 0.

Пропозиція не прийнята.

  Повторно за пропозицію доповідача – депутата обласної ради Т. Виноградника у пункті 4 проєкту рішення встановити термін подання тимчасовою контрольною комісією звіту про проведені дослідження та зроблені висновки – до 1 вересня 2021 року:

“За” – 38, “проти” – 2, “утрималось” – 0.

Пропозиція прийнята.

  За прийняття проєкту рішення в цілому, з урахуванням проголосованих пропозицій:

“За” – 60, “проти” – 0, “утрималось” – 0.

 ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 163-6/2021 додається).

 

Голова депутатської фракції “Батьківщина” в обласній раді В. Мельничук привітав краян з прийдешніми святами – Вербною неділею та Великоднем.

 

 

Перший заступник голови обласної ради Гладій Василь Іванович оголосив шосту сесію обласної ради закритою.

 

Державний Гімн України

 

 

 

 

Перший заступник
голови обласної ради                                                              Василь Гладій

 

Протокол вела:
Заступник начальника відділу
документообігу виконавчого
апарату обласної ради                                                               Ольга Данилів

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]