Стенограма першого пленарного засідання (20.11.2020)


С Т Е Н О Г Р А М А

ПЕРШОЇ СЕСІЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
ВОСЬМОГО ДЕМОКРАТИЧНОГО СКЛИКАННЯ
від 20.11.2020 р.
(перше пленарне засідання)

А.Корнійчук – голова Івано-Франківської обласної територіальної виборчої комісії. Шановні депутати та усі присутні! Запрошуємо всіх до залу. Будемо розпочинати першу сесію обласної ради.

Преосвященні владики, всечесні отці! Шановні депутати!

Відповідно до частини 3 статті 46 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” першу сесію новообраної обласної ради скликає обласна територіальна виборча комісія у кількості, яка забезпечує повноважність складу ради відповідно до статті 45 цього Закону, тобто за умови обрання не менш як двох третин депутатів від загального складу ради, а саме – 56 осіб.

На місцевих виборах 25 жовтня 2020 року обрано 84 депутати обласної ради з 856 кандидатів у депутати, висунутих 13 обласними організаціями політичних партій.

За результатами письмової реєстрації в сесійній залі присутні 83 з 84 депутатів, один відсутній через поважну причину…, отож, новообраної обласної ради восьмого демократичного скликання, що є підставою для початку роботи нашої сесії.

Відповідно до статті 46 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” та пункту 5.2. Регламенту обласної ради наша сесія є правомочною і оголошується відкритою.

(Звучить Гімн України).

Отож, на сесію запрошені Архієпископ і Митрополит Івано-Франківської Архієпархії Української греко-католицької церкви Кир Володимир Війтишин, Єпископ-ординарій
Коломийської єпархії Української греко-католицької церкви Кир Василь Івасюк.

Отож, запрошуємо високопреосвященних владик і всечесних отців до молитви та благословення.

(Звучить молитва).

Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Кир Володимир Війтишин. Слава Ісусу Христу!

Насамперед, ми, духовні особи, дякуємо за запрошення на першу сесію, аби привітати всіх, хто став вибраними. Ви отримали довіру від наших людей, від Прикарпаття, тому нехай вам Всемилостивий Господь благословляє, ми на вас надіємось і віримо у вас, і чекаємо розвитку для нас рідного нашого Прикарпаття.

Україна – одна, в Україні є багато українських партій, і у нас, на Прикарпатті, вони також є, але пам’ятаймо, як Україна одна, так і Прикарпаття одне. Тому всі разом сконсолідуйтеся для наших людей, для нашого краю, аби ми спільно, всі разом з вами працювали для добра наших людей і наших жителів. Нехай вам Всемилостивий Господь в цьому допомагає, а у нас, в духовенстві, будете мати підтримку і партнерів у спільній праці для наших людей.

Користуючись нагодою, вітаємо вас ще із завтрашнім днем, хто носить ім’я Михаїл, хто яко Бог, з ними переможемо, а також з Днем гідності і свободи. Дивлячись на них, на завтрашній день, на Архистратига Михаїла і також на тих людей, які своїм життям… своє життя віддали на вівтар Батьківщини України, нехай вони нам допоможуть сьогодні і завтра. Божого вам благословення! Вітаю!

Єпископ Коломийський, керуючий Коломийською єпархією УГКЦ Кир Василь. Преосвященні владики, шановні депутати, всі присутні!

Я хочу вам всім зробити невеличкий подарунок, всім присутнім. Я так кілька слів хочу, до вас звернутися.

Апостол Павло до євреїв сказав: без віри неможливо подобатись Богу.

Блаженніший Святослав наголошує, що віра – це Божа сила, яка діє в людині і надихає її до змін.

День 20 листопада цього року відкриває нову сторінку в історії Івано-Франківщини.

Нині пригадується час правління Ярослава Мудрого, який назвали, той період, золотою добою в історії Київської Русі. І ось своїми мудрими розпорядженнями і законами князь
Ярослав зміцнив Українську державу так, що сусідні держави дбали про те, щоб мати з ним приязнь.

За наказом Ярослава Мудрого своїм синам: “От я й відходжу з цього світу, а ви, сини мої, живіть між собою в любові, бо ви всі брати від одного батька і матері, і якщо будете жити в любові між собою, і Бог буде з вами, і відгорне від вас ворогів ваших, будете мирно жити. Якщо будете в ненависті жити, у сварках та бійках, то самі загинете і згубите землю, своїх батьків та дідів, котрі здобували її трудом своїм великим”.

Наш народ сподівається з різних партій, котрі мають об’єднатись нині, це було до виборів, а нині об’єднатись в одну партію “Доля народу України” і бути виразником єдності задля добра Українського народу.

Віра нині надихає вас, новообраних депутатів, перед Святим Письмом, Конституцією України взяти на себе відповідальність перед Богом і перед народом. Це не є пусті слова.

Бо Біблія – це є справжнє слово Боже, а Конституція України – це є основний державний закон.

Шановні депутати! Як Митрополит Андрей Шептицький навчає, що успіх будете мати тоді, коли ваші рішення будуть співпадати із Божими заповідями і заповідями любові ближнього. Ключ до перетворення нашої Івано-Франківщини знаходиться у вашому бажанні змінювати себе, бо важко змінити ті обставини, які є навколо нас. Коли ми любимо народ і людей, тоді будемо мати і бізнес, і державу, і гроші. Коли хочемо тільки мати бізнес і гроші, а народ і люди – другорядні, то тоді не буде ані держави, ані бізнесу.

Шановні депутати! Будьте патріотами України, і тоді йдіть сміливо з вірою в серці і словом Божим на устах мужньо виконувати свої обов’язки, обіцянки, які ви дали нашому Українському народові. Тут голос Царя Давида зі Старого Завіту, він підтримує сьогодні вас, кажучи: “Господь – моє світло, кого маю боятися? Господь – моє життя, кого маю страхатись?”

Опираючись на ці слова, відважно служіть Богові, Українському народу і під покровом Пресвятої Богородиці, яку ви всі любите, будуйте міцну Українську державу. Нехай Боже благословення перебуває на вашому скликанні нині, повсякчас і на віки вічні. Амінь.

Слава Ісусу Христу!

Голоси із залу. Слава навіки Богу!

Представник Митрополита Івано-Франківського і Галицького Кир Іоасафа. Ваші високопреосвященства, ваші високопреподобіє, всечесні й дорогі брати і сестри, шановні депутати! Слава Ісусу Христу!

Сьогодні особливий день, і по великій волі Божій через виявлення вільної волі нашого народу Прикарпатського краю ви стали на нову дорогу, на нову ниву нелегку.

Сьогодні я хотів би щиро від імені Його Високопреосвященства Митрополита Івано-Франківського і Галицького Іоасафа закликати на всіх вас Божого благословення, побажати вам плідної праці, миру, злагоди, благополуччя, успіхів і процвітання нашої України, нашого Прикарпатського краю, Його благодаттю і щедротами, чоловіколюбством завжди, нині і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

Богу нашому слава! І слава Україні!

Голоси із залу. (Без мікрофона).

Представник Митрополита Галицького Кир Андрія. Слава Ісусу Христу!

Шановна громадо! Адже з громади ви вибрані і сьогодні стали новими тими звіздами, які будуть сіяти в нашому Прикарпатському краї.

Пам’ятайте, як Високопреосвященніший владика Війтишин сказав ці слова: гуртуйтеся не тільки тоді, коли потрібно вам заглянути в кабінети, сказати Боже слово, а після йдете і ніби не бачите духовенства, гуртуйтеся. Багато молодих вас сіло за ці прекрасні крісла, вам довірили люди Прикарпатського краю, райони, села, тобто, беретеся за плуг, ніколи не дивіться ззаду, яку ви скибу кинули, чи це скиба є надзвичайно грубою чи тонкою, оріть, поки не виорите ниву.

Нехай ласка Божа за молитвами всіх Божих угодників… і як Владика Війтишин сказав,
завтра величне свято Архистратига Михаїла і всіх небесних сил безтілесних, це не тільки ті, які носять ім’я Михаїл, ні, любі мої, це кожного з нас… від хрещення ми отримали Ангела Хоронителя, який на протязі нашого земного життя він з нами. То нехай ці небесні сили, Архистратиг Михаїл дають вам силу на славу нести це ядро гідно депутата обласної ради. Служіть Богу на славу, людям на радість, а духовенству на втіху. Ласки Божої вам від Митрополита Андрія.

Слава Ісусу Христу! Слава Україні!

Представник Єпископа Коломийського і Косівського Кир Юліана. Слава Ісусу Христу!

Шановні депутати! В сьогоднішній святковий цей день прийміть вітання і благословення від Владики Юліана Коломийського і Косівського, єпископа. Нехай ваша праця буде плідною і благословенню, і пам’ятайте, що ви обрані народом, а знаємо, що голос народу – це голос Божий. Нехай Господь вас благословляє і допомагає у вашій праці на розвиток нашої України і нашого Прикарпаття.

Благословення Боже нехай буде над вами! Зі святом вас! І Божого благословення!

Слава Ісусу Христу! Слава Україні!

А.Корнійчук. Отож, продовжуємо нашу роботу.

З метою мінімізації поширення коронавірусної інфекції ми не запрошували на засідання представників інших органів місцевого самоврядування області, керівників обласних підприємств і установ, політичних партій та громадських організацій, представників засобів масової інформації. Однак, усі бажаючі можуть спостерігати за перебігом сьогоднішнього пленарного засідання, оскільки обласне телебачення “Галичина” здійснює його пряму трансляцію.

В.Книш – заступник голови обласної територіальної виборчої комісії. Шановні присутні! Запрошую голову обласної територіальної виборчої комісії Корнійчука Анатолія Вікторовича поінформувати вас “Про підсумки виборів депутатів Івано-Франківської обласної ради восьмого демократичного скликання та визнання їх повноважень”.

А.Корнійчук. Отож, шановні присутні! Івано-Франківська область була поділена на 10 округів, багатомандатних округів. Відповідно на цих округах було сформовано 62
територіально-виборчих комісії, які включали в себе 1027 дільниць.

Територіальною виборчою комісією було надруковано 1 млн. 48 тис. 419 бюлетенів. Ті бюлетені, які отримали люди, складають 433 тис. 834.

Було зареєстровано 856 кандидатів від 13 суб’єктів подання. Один суб’єкт подання було не зареєстровано відповідно до Закону України, так як не були витримані всі норми подання документів.

Так як наша новостворена обласна територіальна виборча комісія була створена постановою ЦВК 20 жовтня, 21 жовтня оновлений склад Івано-Франківської обласної територіальної виборчої комісії склав присягу. За цей час було роздано 87 відс. бюлетенів по області, надруковано 66 854 інформаційні плакати, всі плакати до дня голосування були розповсюджені по кожній з 1027 дільницях. Також до початку голосування 24 жовтня було через те, що Білоберізька сільська територіальна виборча комісія… на одній з дільниць були зіпсовані бюлетені, повторно надруковано 879 бюлетенів, відповідно до постанови, яку прийняла обласна територіальна виборча комісія. Бюлетені, які були зіпсовані, були погашені в той же день.

Також було вилучено документи в Дубівської сільської територіальної виборчої комісії відповідно до пункту 13 та 14 статті 254 Кодексу України… було вилучено виборчу документацію Дубівської сільської територіальної виборчої комісії, а саме виборчі бюлетені та іншу
виборчу документацію, проведено повторний підрахунок голосів на дільницях номер 260635, 260632, 260663, 260665, було складено підсумковий протокол Івано-Франківською обласною територіальною виборчою комісією з виборів депутатів обласної ради в межах частини територіального виборчого округу номер 7. Після встановлення результатів на даних дільницях та оприлюднення протоколу Дубівської сільської територіальної виборчої комісії документація була передана в Дубівську сільську територіальну виборчу комісію.

До моменту скликання першої сесії обласної ради на даний момент у нас зареєстровано 84 депутати. Також до моменту реєстрації було подано 8 заяв про відмову від отримання депутатських мандатів. Результати встановлювались відповідно до статті 200, від 5 жовтня постанова Центральної виборчої комісії, всі 62 протоколи територіальних виборчих комісій вносились в електронний кабінет територіальної виборчої комісії, відповідно до якого було сформовано список депутатів від політичних сил, які подолали 5-відсотковий бар’єр, у складі 84 чоловік та кількість депутатів, які йшли за виборчими списками, та депутати, які пройшли по єдиних багатомандатних виборчих округах.

Отож, список депутатів, які подолали виборчу квоту та пройшли в єдиному багатомандатному виборчому окрузі та ті, які отримали депутатський мандат за виборчими списками:

Івано-Франківська обласна організація політичної партії “Всеукраїнське об’єднання “Свобода”: Вітенко Микола Іванович, Головатюк Людмила Дмитрівна, Головчук Михайло Михайлович, Гринечко Мар’яна Валеріївна, Дебенко Ігор Богданович, Дяків Юрій Миколайович, Іваночко Михайло Степанович, Королик Михайло Михайлович, Копильчук Інна Зіновіївна, Понайда Олег Володимирович, Рудик Марія Олександрівна, Сич Олександр Максимович, Тебешевська Оксана Степанівна, Федорців Сергій Іванович, Чаплинська Наталія Любомирівна, Щербій Наталія Олегівна, Шевчук Ігор Михайлович, Яцишин Володимир Богданович.

Івано-Франківська обласна організація політичної партії “Всеукраїнське об’єднання
“Батьківщина”: Бардяк Євгенія Мар’янівна, Грицюк Дмитро Онуфрійович, Гладій Василь Іванович, Гладун Василь Васильович, Гоголь Ярослава Михайлівна, Іваськів Андрій Степанович, Когут Оксана Володимирівна, Книшук Орися Володимирівна, Книшук Богдан Петрович, Кава Наталія Михайлівна, Ленігевич Богдан Васильович, Мельничук Василь Іванович, Левицький Олександр Михайлович, Слободян Любомир Ярославович.

Івано-Франківська обласна організація політичної партії “За Майбутнє”: Бриндальський Андрій Петрович, Білик Роман Павлович, Ганиш Ольга Іванівна, Гондурак Віталій Федорович, Гораль Ліліана Тарасівна, Мірус Антоніна Петрівна, Мединський Микола Васильович, Мельниченко Оксана Михайлівна, Мошура Роман Богданович, Лащук Дмитро Васильович, Палійчук Микола Васильович, Томенчук Богдан Михайлович, Сіреджук Дмитро Дмитрович, Шевченко Олександр Леонідович, Шевченко Віктор Леонідович, Якимчук Михайло Ігорович.

Івано-Франківська територіальна організація політичної партії “Європейська Солідарність”: Басараб Сергій Михайлович, Волошин Сергій Ярославович, Глинський Юрій Степанович, Дьоміна Наталія Миколаївна, Кукурудз Ростислав Степанович, Кушнір Володимир Степанович, Князевич Володимир Романович, Левкович Андрій Васильович, Магаль Володимир Васильович, Мазур Юрій Йосифович, Очкур Ігор Васильович, Пліс Богдан Богданович, Перцович Наталія Святославівна, Приймак Іван Васильович, Ткач Роман Володимирович, Федорук Олександра Володимирівна, Федоришин Володимир Євгенійович.

Івано-Франківська обласна організація політичної партії “Всеукраїнське об’єднання
“Платформа Громад”: Боднарчук Володимир Дмитрович, Виноградник Тарас Теофілович, Гончарук Олег Романович, Депутович Іван Ілліч, Дзвінчук Дмитро Іванович, Іванів Назарій Іванович, Корнелюк Мирослава Мирославівна, Карп Галина Василівна, Семенюк Володимир Петрович, Тринів Ігор Васильович.

Івано-Франківська обласна організація політичної партії “Слуга Народу”: Грищук Остап Іванович, Івасик Василь Васильович, Кизимишин Назарій Михайлович, Качур Олег Васильович, Левконович Надія Михайлівна, Саїв Сергій Степанович, Савка Марія Володимирівна, Сивак Аріна Володимирівна, Яворський Андрій Михайлович.

Всі документи оприлюднені на сайті обласної ради. Рахунки Івано-Франківської обласної територіальної виборчої комісії закриті, результати виборів оголошені.

На цьому в мене все. Бажаю успіху новообраним депутатам.

(Оплески в залі).

Шановні депутати!

Є пропозиція інформацію “Про підсумки виборів депутатів Івано-Франківської обласної ради восьмого демократичного скликання та визнання їх повноважень” взяти до уваги.

Проект рішення із зазначеного питання вам надано у брошурі.

Інформую вас про те, що відповідно до частини 14 статті 46 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” до прийняття регламенту ради чергового скликання застосовується регламент ради, що діяв у попередньому скликанні.

Під час реєстрації ви отримали брошури з Регламентом обласної ради, а також законами України “Про місцеве самоврядування в Україні” та “Про статус депутатів місцевих рад”.

Відповідно до діючого Регламенту обласної ради рішення ради приймаються відкритим поіменним голосуванням, окрім випадків, передбачених чинним законодавством, в яких рішення приймаються таємним голосуванням. Розгляд так званих “процедурних” питань не потребує поіменного голосування.

Оскільки сьогодні система “Віче” не працює з об’єктивних причин, відкрите поіменне голосування буде проводитися шляхом зачитування списку депутатів, що передбачено Регламентом обласної ради.

Прошу заступника голови обласної територіальної виборчої комісії зачитати список депутатів для поіменного голосування.

Шановні депутати! Прошу голосувати.

В.Книш. Так, колеги, прошу згідно списку, новообрані депутати, проголосувати за дане питання. Прізвища будуть оголошуватись в абетковому порядку.

Бардяк Євгенія Мар’янівна.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. За. Басараб Сергій Михайлович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Прошу вставати і піднімати руку.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Білик Роман Павлович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Боднарчук Володимир Дмитрович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Бриндальський Андрій Петрович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Виноградник Тарас Теофілович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Вітенко Микола Іванович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Волошин Сергій Ярославович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Ганиш Ольга Іванівна.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Гладій Василь Іванович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Гладун Василь Васильович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Глинський Юрій Степанович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Гоголь Ярослава Михайлівна.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Головатюк Людмила Дмитрівна.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Головчук Михайло Михайлович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Гондурак Віталій Федорович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Гончарук Олег Романович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Гораль Ліліана Тарасівна.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Гринечко Мар’яна Валеріївна.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Грицюк Дмитро Онуфрійович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Грищук Остап Іванович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Дебенко Ігор Богданович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Депутович Іван Ілліч.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Дзвінчук Дмитро Іванович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Дьоміна Наталія Миколаївна.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Дяків Юрій Миколайович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Іванів Назарій Іванович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Іваночко Михайло Степанович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Івасик Василь Васильович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Іваськів Андрій Степанович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Кава Наталія Михайлівна.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Карп Галина Василівна.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Качур Олег Васильович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Кизимишин Назарій Михайлович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Книшук Богдан Петрович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Книшук Орися Володимирівна.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Князевич Володимир Романович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Когут Оксана Володимирівна.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Копильчук Інна Зіновіївна.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Корнелюк Мирослава Мирославівна.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Королик Михайло Михайлович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Кукурудз Ростислав Степанович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Кушнір Володимир Степанович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Лащук Дмитро Васильович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Левицький Олександр Михайлович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Левкович Андрій Васильович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Левконович Надія Михайлівна.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Ленігевич Богдан Васильович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Магаль Володимир Васильович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Мазур Юрій Йосифович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Мединський Микола Васильович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Мельниченко Оксана Михайлівна.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Мельничук Василь Іванович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Мірус Антоніна Петрівна.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Мошура Роман Богданович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Очкур Ігор Васильович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Палійчук Микола Васильович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Перцович Наталія Святославівна.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Пліс Богдан Богданович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Понайда Олег Володимирович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Приймак Іван Васильович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Рудик Марія Олександрівна.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Савка Марія Володимирівна.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Вийшла? Саїв Сергій Степанович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Семенюк Володимир Петрович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Сивак Аріна Володимирівна.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Сич Олександр Максимович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Сіреджук Дмитро Дмитрович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Слободян Любомир Ярославович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Тебешевська Оксана Степанівна.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Ткач  Роман Володимирович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. За? Проти? За?

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Томенчук Богдан Михайлович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Тринів Ігор Васильович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Федоришин Володимир Євгенійович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Федорук Олександра Володимирівна.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Федорців Сергій Іванович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Чаплинська Наталія Любомирівна.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Шевченко Віктор Леонідович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Шевченко Олександр Леонідович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Шевчук Ігор Михайлович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Щербій Наталія Олегівна.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Яворський Андрій Михайлович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Якимчук Михайло Ігорович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Яцишин Володимир Богданович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Дякую. Отож, підсумки голосування: з 84 – двоє не брали участь в голосуванні, 82 – за, усі. Рішення прийнято. Дякую.

(Оплески в залі).

А.Корнійчук. Так, отож, шановні присутні, шановні депутати!

До територіальної виборчої комісії надійшло привітання від Голови Верховної Ради. Текст зачитаю зараз: “Шановні друзі! Вітаю вас з обранням депутатами Івано-Франківської обласної ради. Висока довіра виборців покладає на вас значну відповідальність. Перед вами стоять важливі завдання продовжити впровадження реформи децентралізації, розробити стратегію соціально-економічного розвитку регіону та забезпечити її втілення в життя. Сподіваюся, що злагоджена робота депутатського корпусу обласної ради сприятиме стабільному зростанню та якісним змінам у всіх сферах життя громадян. Успішні, активні та достатні об’єднані територіальні громади – це те, до чого ми маємо прагнути, чого ми маємо досягнути.

Вірю, що на парламент та Івано-Франківську обласну раду чекає плідна співпраця, оскільки у нас є спільна мета – сильна та самостійна Україна, і саме ваші професійна відповідальність, енергійність та єдність стануть запорукою ефективної роботи депутатського корпусу.

Бажаю вам виважених рішень і вагомих здобутків на шляху розбудови успішної України.

З повагою, Дмитро Разумков”.

Отож, шановні депутати, під час реєстрації вам надано проект порядку денного першої сесії обласної ради восьмого демократичного скликання, сформований відповідно до пропозицій підготовчої групи з проведення першої сесії Івано-Франківської обласної ради восьмого демократичного скликання на своєму засіданні, яке відбулося 10 листопада 2020 року.

Є пропозиція наданий вам проект порядку денного першої сесії обласної ради восьмого демократичного скликання взяти за основу та затвердити в цілому.

Прошу визначитись та проголосувати.

Питання процедурне. Прошу голосувати. Членів Івано-Франківської обласної
територіальної виборчої комісії прошу порахувати.

Отож, хто за? Проти? Утримались?

Отож, за – 83. Вітаю. Рішення прийнято.

Розглядається питання друге – питання “Про обрання тимчасової президії обласної
ради”.

Шановні депутати!

Відповідно до частини 3 статті 46 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” з моменту визнання повноважень депутатів ради нового скликання рада обирає тимчасову президію з числа депутатів ради в кількості не більше п’яти осіб – представників партій, які набрали найбільшу кількість голосів на виборах. Члени тимчасової президії почергово головують на пленарних засіданнях ради до обрання голови обласної ради.

Підготовча група з проведення першої сесії Івано-Франківської обласної ради восьмого демократичного скликання запропонувала утворити тимчасову президію обласної ради у кількості чотирьох представників політичних партій, які набрали найбільшу кількість голосів на виборах, у такому складі:

Сич Олександр Максимович – представник Івано-Франківської обласної організації Всеукраїнського об’єднання “Свобода”;

Гладій Василь Іванович – представник Івано-Франківської обласної організації політичної партії “Всеукраїнське об’єднання “Батьківщина”;

Палійчук Микола Васильович – представник Івано-Франківської обласної організації політичної партії “За Майбутнє”;

Басараб Сергій Михайлович – представник Івано-Франківської територіальної організації політичної партії “Європейська Солідарність”.

Проект рішення – на окремому аркуші.

Прошу проголосувати.

Прошу Віталія Васильовича Книша зачитати список депутатів для поіменного голосування.

В.Книш. Шановні колеги! Голосуємо поіменно знову згідно абеткового порядку по списку депутатів.

Бардяк Євгенія Мар’янівна.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Басараб Сергій Михайлович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Білик Роман Павлович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Боднарчук Володимир Дмитрович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. За чи проти?

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. За. Бриндальський Андрій Петрович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Виноградник Тарас Теофілович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Вітенко Микола Іванович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Волошин Сергій Ярославович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Ганиш Ольга Іванівна.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Гладій Василь Іванович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Гладун Василь Васильович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Глинський Юрій Степанович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Гоголь Ярослава Михайлівна.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Головатюк Людмила Дмитрівна.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Головчук Михайло Михайлович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Гондурак Віталій Федорович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Гончарук Олег Романович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Гораль Ліліана Тарасівна.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Гринечко Мар’яна Валеріївна.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Грицюк Дмитро Онуфрійович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Грищук Остап Іванович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Дебенко Ігор Богданович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Депутович Іван Ілліч.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Дзвінчук Дмитро Іванович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Дьоміна Наталія Миколаївна.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Дяків Юрій Миколайович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Іванів Назарій Іванович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Іваночко Михайло Степанович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Івасик Василь Васильович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Іваськів Андрій Степанович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Кава Наталія Михайлівна.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Карп Галина Василівна.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Качур Олег Васильович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Кизимишин Назарій Михайлович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Книшук Богдан Петрович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Книшук Орися Володимирівна.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Князевич Володимир Романович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Когут Оксана Володимирівна.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Копильчук Інна Зіновіївна.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Корнелюк Мирослава Мирославівна.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Королик Михайло Михайлович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Кукурудз Ростислав Степанович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Кушнір Володимир Степанович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Лащук Дмитро Васильович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Левицький Олександр Михайлович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Левкович Андрій Васильович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Левконович Надія Михайлівна.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Ленігевич Богдан Васильович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Магаль Володимир Васильович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Мазур Юрій Йосифович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Мединський Микола Васильович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Мельниченко Оксана Михайлівна.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Мельничук Василь Іванович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Мірус Антоніна Петрівна.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Мошура Роман Богданович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Очкур Ігор Васильович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Палійчук Микола Васильович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Перцович Наталія Святославівна.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Пліс Богдан Богданович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Понайда Олег Володимирович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Приймак Іван Васильович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Рудик Марія Олександрівна.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Савка Марія Володимирівна.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Ще не повернулась до нас, так? Саїв Сергій Степанович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Семенюк Володимир Петрович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Сивак Аріна Володимирівна.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Сич Олександр Максимович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Сіреджук Дмитро Дмитрович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Слободян Любомир Ярославович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Тебешевська Оксана Степанівна.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Ткач Роман Володимирович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Томенчук Богдан Михайлович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Тринів Ігор Васильович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Федоришин Володимир Євгенійович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Федорук Олександра Володимирівна.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Федорців Сергій Іванович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Чаплинська Наталія Любомирівна.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Шевченко Віктор Леонідович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Ясно, Олександр Леонідович – немає.

Шевчук Ігор Михайлович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Щербій Наталія Олегівна.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Яворський Андрій Михайлович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Якимчук Михайло Ігорович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Книш. Яцишин Володимир Богданович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

Отже, за дане рішення проголосували 82 депутати. Рішення прийнято. Дякую.

А.Корнійчук. Тож запрошую членів тимчасової президії у президію для продовження
сесії.

(Оплески в залі).

О.Сич. Слава Ісусу Христу!

Голоси із залу. Слава навіки Богу!

О.Сич. Високопреосвященний владико, преосвященний владико, всечесні отці, шановні колеги-депутати, всі присутні в цьому залі!

Перш за все, дозвольте від імені всіх нас, всіх вас подякувати обласній територіальній виборчій комісії за якісно проведену роботу, проведені вибори і за можливість сформувати новообраний депутатський корпус Івано-Франківської обласної ради восьмого демократичного скликання.

(Оплески в залі).

Бажаємо членам обласної виборчої комісії всіляких гараздів у житті, по-перше, міцного-міцного здоров’я.

Дозвольте мені, раз я уже на правах тої політичної сили, яка набрала більшу кількість голосів у цих виборах, розпочати це засідання і привітати всіх новообраних колег з набуттям повноважень.

Я бажаю успіхів у нашій спільній праці, я бажаю успіхів кожному з вас персонально у виконанні ваших передвиборчих програм. Повірте мені, якщо не повірите, запитайте у депутатів тих, що залишились з попереднього сьомого скликання: п’ять років мине, як один день. Тож від сьогодні рекомендую думати про останній день повноважень ради нашого скликання і про той час, коли ви знову підійдете до передвиборчого бар’єру, і щиро зичу, аби, підійшовши до нього, ви так само, як колись перед Господнім судом, так і перед судом своїх виборців, прийшли з чистим сумлінням і з почуттям виконаного обов’язку.

А оскільки Регламент передбачає почергове ведення сесії, то я передаю слово як найбільш досвідченому з нас – Гладію Василю Івановичу.

Прошу, Василю Івановичу.

В.Гладій. Вітаю, шановне товариство! Хто найбільш досвідченіший, це ще треба подумати. Не досвідчених немає в цьому залі, ні в президії, ні в залі. Вітаю вас, шановні колеги-депутати, з обранням вас депутатами Івано-Франківської обласної ради, вітаю всіх присутніх, і вітаю всіх краян, які дивляться нас в прямому ефірі по обласному телебаченню “Галичина”.

(Оплески в залі).

Ми з вами затвердили порядок денний, пропозиція – продовжувати працювати.

Третє питання, яке ми з вами повинні розглянути, – “Про утворення тимчасової
лічильної комісії обласної ради та затвердження її складу”.

Шановні колеги-депутати!

За узгодженою позицією з представниками політичних сил пропонується утворити тимчасову лічильну комісію у кількості 10 осіб, ввівши до її складу представників від кожної з 6 політичних партій, пропорційно до кількості обраних депутатів.

Є пропозиція обрати тимчасову лічильну комісію обласної ради у наступному складі:

від обласної організації Всеукраїнського об’єднання “Свобода” – Дебенко Ігор Богданович, Шевчук Ігор Михайлович – таких депутатів;

від обласної організації політичної партії “Всеукраїнське об’єднання “Батьківщина” – Слободян Любомир Ярославович та Мельничук Василь Іванович;

від територіальної організації політичної партії “Європейська Солідарність” – Глинський Юрій Степанович та Пліс Богдан Богданович;

від обласної організації політичної партії “За Майбутнє” – Мірус Антоніна Петрівна та Ганиш Ольга Іванівна;

від обласної організації політичної партії “Всеукраїнське об’єднання “Платформа
Громад” – Семенюк Володимир Петрович;

та від обласної організації політичної партії “Слуга Народу” – Сивак Аріна Володимирівна.

Попередньо дані кандидатури узгоджені всіма майбутніми фракціями в обласній раді
восьмого демократичного скликання.

Даний проект рішення є у матеріалах сесії у вас на окремому аркуші.

Нам необхідно за нього проголосувати в поіменному режимі.

Я буду зачитувати прізвища, і ви повинні сказати, як ви голосуєте.

Є пропозиція голосувати… розпочати голосувати вже пофракційно, хоча у нас ще фракції не утворені, я буду зачитувати спочатку від Всеукраїнського об’єднання “Свобода”, і так по кількості депутатів будемо рухатись.

Чи є заперечення?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. Івано-Франківська обласна організація Всеукраїнського об’єднання “Свобода”:

Вітенко Микола Іванович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Головатюк Людмила Дмитрівна.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Головчук Михайло Михайлович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Гринечко Мар’яна Валеріївна.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Дебенко Ігор Богданович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Дяків Юрій Миколайович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Іваночко Михайло Степанович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Копильчук Інна Зіновіївна.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Королик Михайло Михайлович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Понайда Олег Володимирович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Рудик Марія Олександрівна.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Сич Олександр Максимович.

Голос із залу. За.

В.Гладій. За. Тебешевська Оксана Степанівна.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Федорців Сергій Іванович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Чаплинська Наталія Любомирівна.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Шевчук Ігор Михайлович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Щербій Наталія Олегівна.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Яцишин Володимир Богданович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. 18 депутатів, 18 – “за”.

Івано-Франківська територіальна організація політичної партії “Європейська Солідарність”: Басараб Сергій Михайлович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Волошин Сергій Ярославович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Глинський Юрій Степанович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Дьоміна Наталія Миколаївна.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Князевич Володимир Романович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Кукурудз Ростислав Степанович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Кушнір Володимир Степанович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Левкович Андрій Васильович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Магаль Володимир Васильович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Мазур Юрій Йосифович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Очкур Ігор Васильович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Перцович Наталія Святославівна.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Пліс Богдан Богданович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Приймак Іван Васильович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Ткач Роман Володимирович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Федоришин Володимир Євгенійович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Та Федорук Олександра Володимирівна.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. 17 депутатів, 17 – “за”.

Обласна організація політичної партії “За Майбутнє”: Білик Роман Павлович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Бриндальський Андрій Петрович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Ганиш Ольга Іванівна.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Гондурак Віталій Федорович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Гораль Ліліана Тарасівна.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Лащук Дмитро Васильович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Мединський Микола Васильович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Мельниченко Оксана Михайлівна.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Мірус Антоніна Петрівна.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Мошура Роман Богданович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Палійчук Микола Васильович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Сіреджук Дмитро Дмитрович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Томенчук Богдан Михайлович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Шевченко Віктор Леонідович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Шевченко Олександр Леонідович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. Відсутній. І Якимчук Михайло Ігорович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. З 16-и депутатів 15 – “за”, 1 – відсутній.

Обласна організація політичної партії “Всеукраїнське об’єднання “Батьківщина”: Бардяк Євгенія Мар’янівна.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Гладій Василь Іванович – за, Гладун Василь Васильович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Гоголь Ярослава…

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Грицюк Дмитро Онуфрійович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Іваськів Андрій Степанович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Кава Наталія Михайлівна.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Книшук Богдан Петрович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Книшук Орися Володимирівна.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Когут Оксана Володимирівна.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Левицький Олександр Михайлович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Ленігевич Богдан Васильович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Мельничук Василь Іванович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. І Слободян Любомир Ярославович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. 14 депутатів, 14 – “за”.

Обласна організація політичної партії “Всеукраїнське об’єднання “Платформа Громад”: Боднарчук Володимир Дмитрович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Виноградник Тарас Теофілович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Гончарук Олег Романович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Депутович Іван Ілліч.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Дзвінчук Дмитро Іванович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Іванів Назарій Іванович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Карп Галина Василівна.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Корнелюк Мирослава Мирославівна.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Семенюк Володимир Петрович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. І Тринів Ігор Васильович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. 10 депутатів, 10 – “за”.

Обласна організація політичної партії “Слуга Народу”: Грищук Остап Іванович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Івасик Василь Васильович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Качур Олег Васильович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Кизимишин Назарій Михайлович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Левконович Надія Михайлівна.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Савка Марія Володимирівна.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. Відсутня. Саїв Сергій Степанович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Сивак Аріна Володимирівна.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. І Яворський Андрій Михайлович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. З 9 депутатів 8 – “за”, одна – відсутня.

У підсумку голосування 82 депутати “за”, двоє – відсутні.

Рішення прийнято.

Шановне товариство! Ми з вами утворили тимчасову лічильну комісію у складі 10 депутатів з вказаними прізвищами, за які ми щойно проголосували.

Прошу тимчасову лічильну комісію зараз провести перше організаційне засідання у кабінеті номер 500, 5 поверх, малий зал засідань обласної ради, біля кабінету голови обласної ради.

Ми вас чекаємо. Чим швидше, тим краще.

Шановні колеги-депутати! Ми з вами маємо… з вами час, і я пропоную даний час використати для оголошення заяв, звернень, можливо, вони є, про об’єднання депутатів у фракції. Ви знаєте, що момент оголошення рахується моментом утворення депутатської фракції. Ви можете подавати ці матеріали в президію, тоді я їх оголошу, можете самі оголосити, якщо маєте таке бажання.

Чи є бажаючі виступити з заявою? Я бачу, що є. Прошу. Третій мікрофон.

М.Королик – депутатська фракція політичної партії “Всеукраїнське об’єднання “Свобода”. Вітаю, шановні колеги, з обранням.

Відповідно до статті 27 Закону України “Про статус депутатів місцевих рад” повідомляємо про утворення в Івано-Франківській обласній раді восьмого демократичного скликання фракції “Всеукраїнське об’єднання “Свобода” у складі 18 депутатів, а саме: Вітенко Микола Іванович, Головатюк Людмила Дмитрівна, Головчук Михайло Михайлович, Гринечко Мар’яна Валеріївна, Дебенко Ігор Богданович, Дяків Юрій Миколайович, Іваночко Михайло Степанович, Копильчук Інна Зіновіївна, Королик Михайло Михайлович, Понайда Олег Володимирович, Рудик Марія Олександрівна, Сич Олександр Максимович, Тебешевська Оксана Степанівна, Федорців Сергій Іванович, Чаплинська Наталія Любомирівна, Шевчук Ігор Михайлович, Щербій Наталія Олегівна, Яцишин Володимир Богданович. Уповноваженим представником Всеукраїнського об’єднання “Свобода” є Сич Олександр Максимович.

В.Гладій. Дякую. Голосно, впевнено, зрозуміло. Вітаю з народженням фракції
“Всеукраїнське об’єднання “Свобода”.

Так, бачу, другий мікрофон. Прошу включити.

Голос із залу. Доброго дня! Володимир Кушнір – “Європейська Солідарність”.

Відповідно до частини 15 пункту 2 Закону України “Про статус депутатів місцевих рад” хочемо оголосити про створення депутатської фракції політичної партії “Європейська Солідарність” в Івано-Франківській області.

До нашої фракції увійшли 17 депутатів, а саме: Глинський Юрій Степанович, Федорук Олександра Володимирівна, Дьоміна Наталія Миколаївна, Кушнір Володимир Степанович, Перцович Наталія Святославівна, Кукурудз Ростислав Степанович, Пліс Богдан Богданович, Ткач Роман Володимирович, Магаль Володимир Васильович, Очкур Ігор Васильович, Мазур Юрій Йосифович, Волошин Сергій Ярославович, Федоришин Володимир Євгенійович, Левкович Андрій Васильович, Приймак Іван Васильович, Басараб Сергій Михайлович, Князевич Володимир Романович.

В.Гладій. Дякую. Оголошення з президії. Палійчук Микола Васильович.

М.Палійчук. Шановні колеги! Доводимо до вашого відома, що 20.11.2020 року в Івано-Франківській обласній раді восьмого скликання утворена депутатська фракція політичної партії “За Майбутнє” у складі 16 депутатів, а саме: Білик Роман Павлович, Бриндальський Андрій Петрович, Ганиш Ольга Іванівна, Гондурак Віталій Федорович, Гораль Ліліана Тарасівна,  Лащук Дмитро Васильович, Мединський Микола Васильович, Мельниченко Оксана Михайлівна, Мірус Антоніна Петрівна, Мошура Роман Богданович, Палійчук Микола Васильович, Сіреджук Дмитро Дмитрович, Томенчук Богдан Михайлович, Шевченко Віктор Леонідович,
Шевченко Олександр Леонідович, Якимчук Михайло Ігорович.

В.Гладій. Дякую. Шановні колеги! Я маю повноваження від Всеукраїнського об’єднання “Батьківщина” оголосити заяву.

“Президії Івано-Франківської обласної ради. Заява.

Відповідно до статті 27 Закону України “Про статус депутатів місцевих рад”, статті 22 Регламенту Івано-Франківської обласної ради заявляємо про створення депутатської фракції “Батьківщина” в Івано-Франківській обласній раді восьмого демократичного скликання в кількості 14 депутатів, а саме: Гладій Василь Іванович, Бардяк Євгенія Мар’янівна, Гладун Василь Васильович, Гоголь Ярослава Михайлівна, Грицюк Дмитро Онуфрійович, Іваськів Андрій Степанович, Кава Наталія Михайлівна, Книшук Богдан Петрович, Книшук Орися Володимирівна, Когут Оксана Володимирівна, Левицький Олександр Михайлович, Ленігевич Богдан Васильович, Мельничук Василь Іванович та Слободян Любомир Ярославович”.

Біля мікрофонів немає нікого.  Тоді прошу другий мікрофон.

Т.Виноградник. Пане голово, панове новообрані депутати! Згідно Закону України та Регламенту також буде сформована фракція політичної партії “Платформа Громад”, адже щойно відбулося засідання фракції, є подані заяви. Тому після того, як виборча комісія визначила, що ми є депутатами обласної ради, згідно з Регламентом зберуться наші депутати, також буде сформована фракція, будуть подані заяви, і вони належним чином будуть передані в апарат обласної ради. Дякую. Вітаю вас.

В.Гладій. Дякую. З нетерпінням очікуємо створення вашої фракції. Якщо би часом вона не утворилась, то запрошуємо до інших фракцій долучатись…

(Оплески в залі).

Другий мікрофон.

Н.Левконович. Вітаю новообраних депутатів. Відповідно до Регламенту Івано-Франківської обласної ради та Закону України “Про статус депутатів місцевих рад” повідомляю про формування депутатської фракції в Івано-Франківській обласній раді восьмого скликання від партії “Слуга Народу” у складі 9 осіб: Левконович Надія Михайлівна, Саїв Сергій Степанович, Яворський Андрій Михайлович, Качур Олег Васильович, Сивак Аріна Володимирівна, Савка Марія Володимирівна, Кизимишин Назарій Михайлович, Івасик Василь Васильович, Грищук Остап Іванович.

В.Гладій. Дякую. Матеріали про утворення фракції “Слуга Народу” є вже в президії, вони будуть долучені до протоколу нашої першої сесії.

Можливо, ще є фракції якісь бажання утворити?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. Немає, так?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. Немає більше депутатів.

Інші заяви звернення, колеги? Немає ні в кого?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. Немає. Ми так домовились, що на цих словах має увійти лічильна комісія. Її немає, розумієте? Ми маємо з вами трошки часу і чекаємо лічильну комісію для того, щоб продовжити нашу роботу.

Р.Ткач. (Без мікрофона).

В.Гладій. Є питання? Будь ласка, до мікрофону підійдіть.

Р.Ткач. (Без мікрофона).

В.Гладій. Ми почуємо, так?

Р.Ткач. (Без мікрофона).

О.Сич. Я почув, що питання до головуючого, а головуючий – Гладій, але якщо у вас було питання щодо реєстрації чи не реєстрації депутатів, то для цього тут сидів голова обласної територіальної виборчої комісії, ви могли задати. Я не знаю всіх нюансів, хто обраний, хто не обраний, хто зареєструвався, хто не зареєструвався. Даруйте, відповісти не можу.

В.Гладій. Ну, я як головуючий вам відповім. Я зустрічався з Манолієм Васильовичем напередодні сесії і дуже сильно його агітував, щоб він був депутатом обласної ради. Приведу яскраві приклади. У нас вже є практика, коли людину обирають головою громади і депутатом, і людина надає перевагу обласній раді. І казав йому, що він буде не єдиним. Ну, не зміг його переконати, на жаль. Тому ви добре розумієте, що обласна рада без Манолія Піцуряка – такого ще не було. Це буде вперше. Ну, побачимо, побачимо.

(Оплески в залі).

Рекламу ми йому вже зробили на все Прикарпаття.

Голоси із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. Ви дивитесь, зараз Манолій Васильович приходить і каже: якщо ви мене так просите, то я…

(Сміх у залі).

О.Сич. Працівники апарату інформують, що якраз члени лічильної комісії підписують протоколи. Ну, ви розумієте, кожен підпис – це дорого, тому вони зараз якраз дискутують.

В.Гладій. Тут найважливіше, щоби в них не було п’ять на п’ять. Десять депутатів входять до складу лічильної комісії.

Питається Микола Васильович, як згідно гендерної квоти. Кажу так, як є. В кожній п’ятірці – дві жінки, в лічильній комісії. Ну, насправді, не витримана гендерна квота: 7 на 3.

Голоси із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. Так, шановні колеги, вітаємо нашу тимчасову лічильну комісію і запрошую представника лічильної тимчасової комісії довести до відома депутатів обласної ради протокол № 1 засідання тимчасової лічильної комісії обласної ради. Прошу.

І.Дебенко. Шановна президіє, шановні колеги-депутати! Всечесні отці! Дозвольте до вашого відома довести протокол № 1 засідання тимчасової лічильної комісії Івано-Франківської обласної ради восьмого демократичного скликання від 20 листопада 2020 року.

Присутні: Дебенко Ігор Богданович, Шевчук Ігор Михайлович, Слободян Любомир Ярославович, Мельничук Василь Іванович, Глинський Юрій Степанович, Пліс Богдан Богданович, Мірус Антоніна Петрівна, Ганиш Ольга Іванівна, Семенюк Володимир Петрович, Сивак Аріна Володимирівна.

Порядок денний: “Про обрання голови, заступника голови та секретаря тимчасової лічильної комісії обласної ради”.

Слухали: “Про обрання голови, заступника голови та секретаря тимчасової лічильної комісії обласної ради”.

Виступили: Василь Мельничук.

Вирішили: Обрати головою тимчасової лічильної комісії обласної ради Дебенка Ігоря Богдановича, заступником голови тимчасової лічильної комісії обласної ради – Мірус Антоніну Петрівну, секретарем тимчасової лічильної комісії обласної ради – Мельничука Василя Івановича.

Голосували: За – 10, проти – 0, утримались – 0.

Рішення прийнято.

Члени тимчасової лічильної комісії, разом з підписами, передаю один протокол в президію, один залишаю в себе. Дякую.

В.Гладій. Дякую. Шановні колеги-депутати!

Прошу, сідайте, Василю Івановичу.

Ми з вами почули текст протоколу № 1 засідання тимчасової лічильної комісії, і нам
потрібно його затвердити. Питання – процедурне, проводимо голосування не поіменне. Тому прошу затвердити протокол № 1 засідання тимчасової лічильної комісії обласної ради.

Хто за? Прошу голосувати. Дякую. Комісія рахує. Хто проти? Хто утримався?

Пане голово комісії, прошу результати голосування. У мікрофон.

І.Дебенко. 82 – за, проти – нуль, утримались – нуль.

В.Гладій. Дякую. Рішення прийнято.

Переходимо до наступного і найголовнішого питання нашого порядку денного, а саме: “Про обрання голови Івано-Франківської обласної ради”.

Відповідно до статті 55 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” голова обласної ради обирається шляхом таємного голосування з числа її депутатів на строк повноважень ради. Висунення кандидатур на посаду голови обласної ради здійснюється відповідно до законодавства депутатами, депутатськими групами, у нас вони ще не створені, або депутатськими фракціями. У нас вони вже створені: п’ять фракцій.

Переходимо до висунення кандидатур на посаду голови обласної ради.

У кого які будуть пропозиції? Прошу, третій мікрофон.

М.Королик. Шановні колеги! Фракція “Всеукраїнське об’єднання “Свобода” висуває на посаду голови обласної ради нашого колегу-депутата Сича Олександра Максимовича.

В.Гладій. Дякую.

Шановні колеги-депутати! Чи будуть інші пропозиції щодо кандидатур на посаду голови обласної ради?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. Немає. Добре. Точно немає?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. Немає. Тоді є пропозиція припинити висунення кандидатур… Є пропозиція припинити висунення кандидатур на посаду голови обласної ради.

Можемо голосувати за цю пропозицію?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. Можемо. Питання – процедурне, тому прошу голосувати. Хто за те, щоб припинити на цьому висунення кандидатур на посаду голови обласної ради? Хто за? Тимчасова лічильна комісія рахує. Дякую. Хто проти? Хто утримався?

Прошу, пане голово комісії, підсумки голосування.

І.Дебенко. 82 – за, проти – нуль, утримались – нуль.

В.Гладій. Дякую. Рішення прийнято. Шановні колеги-депутати! У нас одна кандидатура, а саме Сича Олександра Максимовича, – на посаду голови обласної ради.

Є пропозиція надати слово кандидату на посаду голови і перейти до запитань і відповідей.

Немає заперечень?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. Тоді ставлю дану пропозицію на голосування. Знову ж таки процедурне голосування. Хто за дану пропозицію? Прошу голосувати. Дякую. Хто проти? Хто утримався?

Прошу, підсумки голосування.

І.Дебенко. 82 – за, проти – нуль, утримались – нуль.

Рішення прийнято.

В.Гладій. Дякую. Відповідно до Регламенту обласної ради, а ви знаєте, що допоки ми не прийняли Регламент восьмого скликання, у нас чинним є Регламент сьомого скликання. На другій сесії обласної ради ми з вами будемо приймати новий Регламент. Але сьогодні відповідно до чинного Регламенту встановлюють такі обмеження часу, нагадаю нам усім: виступ кандидата на посаду голови обласної ради – до 10 хвилин, виступи в обговоренні – до 3 хвилин,
повторні виступи – до 1 хвилини, запитання до кандидата – до 1 хвилини, відповіді на запитання – до 1 хвилини, репліка за порядком ведення – до 1 хвилини.

Перед тим, як надати слово для виступу кандидату на посаду голови обласної ради, прошу тимчасову лічильну комісію провести своє друге засідання, на якому визначитись з наступними питаннями: порядок процедури таємного голосування з обрання голови обласної ради, порядок процедури таємного голосування з обрання першого заступника та заступника голови обласної ради, затвердити взірець бюлетеня для таємного голосування з обрання голови обласної ради, а також затвердити форму протоколу тимчасової лічильної комісії про результати таємного голосування з виборів голови обласної ради.

Прошу тимчасову лічильну комісію на своє друге засідання знову ж таки – 500 каб., малий зал засідань обласної ради.

А ми тим часом продовжуємо нашу роботу.

Слово для виступу надається кандидату на посаду голови Івано-Франківської обласної ради Олександру Максимовичу Сичу.

О.Сич. Високопреосвященний владико, преосвященний владико, всечесні отці, шановні колеги-депутати, шановні мешканці Прикарпаття, краяни!

Якщо Господь Бог дарував мені жити і працювати, то і на це буде ваша воля – очолити Івано-Франківську обласну раду, то я постараюсь працювати з якнайбільшою користю для громади.

Я маю честь втретє виходити на цю трибуну у статусі кандидата на голову Івано-Франківської обласної ради. У цьому залі сьогодні присутні 38 депутатів з попереднього скликання, а це 45 відс. від складу обласної ради сьомого скликання, ще два депутати – шостого скликання. А загалом тих людей, які є в цьому залі, серед депутатського корпусу, окрім ще депутатів, з якими я близько в житті працював, знаюся, є більше 70 відс. Кажу це до того, що не вважатиму за доцільне доповідати ще раз свою біографію, свій життєвий шлях, і ті його віхи, які дозволяють мені мати досвід і застосувати його для роботи в обласній раді і на користь громади.

Однак, коротко і втретє повторю те, що вже два рази говорив: один раз – під завершення каденції, відповідаючи на запитання журналістів, другий раз – 5 листопада, кінцево звітуючи перед депутатами сьомого скликання і перед громадськістю згідно із Законом про виконану роботу.

Всі, хто працював у попередньому скликанні, знають: наша робота носила максимально консолідований і конструктивний характер. Незважаючи на те, що у нашому залі були присутні як тепер, так і тоді представники шести політичних сил, кожна з яких мала свою ідеологію, свою програму, історію своїх взаємин між собою, тим не менше, нам вдалося добитись такої атмосфери. Вважаю, що ми багато корисного зробили. Вважаю, що ми в тих умовах, які були – і соціально-економічних, і політичних, – досягли максимум порозуміння між собою. У нашій діяльності, незважаючи на те, що ми пережили і вибори Президента України, і вибори депутатів Верховної Ради України, було мінімум політики, але максимум прагматичного підходу до вирішення актуальних питань.

Наша робота була новаторською, наша робота характеризувалась наступністю, в нас в залі панувала справедливість, і справедливість по відношенню до кожного депутата, незалежно від того, до якої фракції він належить, і як він голосував на старті за керівництво обласної ради, і як він критикував чи не критикував керівництво обласної ради, – всі були однакові, коли доводилось приймати бюджетні рішення, а отже і враховувати ті пропозиції, які депутати подавали для того, щоб вирішувати проблеми на своїх округах, і вирішувати ті питання, які делегували їм вирішувати виборці.

Я казав тоді і кажу сьогодні: я щиро зичу, аби і обласна рада восьмого демократичного скликання так само працювала у такій атмосфері. І тут я абсолютно солідарний з тими словами, які сьогодні виголосили і владики, і всечесні отці.

За дві останні каденції ми досягнули максимуму у піднятті авторитету обласної ради як реально вищого самоврядного органу Прикарпаття. Постає питання: що далі? А далі те, що є нашим головним викликом: підготувати грунт до перебрання виконавчих повноважень, підготувати грунт, аби завтра обласна рада, і я сподіваюся, цього скликання, постане перед завданням – формувати виконавчий комітет, тут, у цьому залі, а не в Києві. І, кажучи це, я далекий від думки, щоб кинути хоч якусь малесеньку ниточку непорозуміння між обласною радою і адміністрацією, бо у нас завжди панувала хороша і конструктивна співпраця.

Але я просто наголошую: це є веління часу, і тільки питання техніки, аби це веління часу у відповідне законодавство імплементувала Верховна Рада України. І це відповідає абсолютній логіці демократичного суспільства: нас люди обрали, ми найкраще бачимо проблеми, які є на території нашого краю, ми бачимо перспективи розвитку нашого краю, ми будемо їх пропонувати, ми будемо їх втілювати, маючи як інструмент у власних руках виконавчий орган – виконавчий комітет Івано-Франківської обласної ради.

Я щиро зичу, щоб ми були саме такими: консолідованими, конструктивними, відпові­дальними. Дякую.

(Оплески в залі).

В.Гладій. Шановні колеги-депутати! Чи є у вас запитання до Олександра Максимовича? Якщо є, будь ласка, підходьте до мікрофонів, які є в залі, бо мікрофони на вашому робочому місці не працюють, бо ще не увімкнена система “Віче” і не зроблені електронні картки для голосування депутатів. Але це буде зроблено. Звичайно, що ви будете мати можливість виступати зі свого робочого місця. А зараз, якщо є запитання, підходьте до мікрофонів.

Немає. Олександре Максимовичу, прошу, сідайте.

О.Сич. Дякую.

В.Гладій. Якщо вони виникнуть, будь ласка, задавайте питання.

Хтось бажає, можливо, виступити, якщо немає запитань?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. Немає таких бажаючих. Воно логічно, бо коли є декілька кандидатур, тоді є потреба виступити у підтримку тієї чи іншої кандидатури. Коли кандидатура одна, це все зрозуміло, це найвищий вияв демократії в Івано-Франківській обласній раді. Тому зрозуміло, що запитань немає, бажаючих виступити немає. Це дуже добре. Це те, про що говорив кандидат на посаду голови Івано-Франківської обласної ради Олександр Максимович Сич: консолідація наша і об’єднання зусиль. Дуже тішить, що ми розпочинаємо свою роботу, саме використовуючи такі принципи. Це дуже важливо й обнадіює і нас з вами, і громаду Прикарпаття.

Ми з вами чекаємо лічильну комісію, тимчасову, яка повернеться, зачитає нам протокол № 2, і тоді, виконавши певні процедурні моменти, ми оголосимо перерву для проведення голосування за голову Івано-Франківської обласної ради, тоді буде оголошена перша перерва. Для цього нам треба дочекатись, щоб завершила свою роботу тимчасова лічильна комісія, затвердити їхній протокол, і будемо рухатись дальше.

Не появився Манолій Васильович?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. Люба Василівна Романів є в залі?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. Немає, вона працює з комісією. Добре, тоді пізніше.

Так, шановні колеги-депутати, шановні присутні! Увага! Запрошую всіх до сесійної зали депутатів. Продовжуємо нашу роботу. Колеги, прошу заходити, продовжуємо нашу роботу.

Так, шановне товариство, у нас є потреба проголосувати по ще одному процедурному питанню, а саме: припинити обговорення кандидатури на посаду голови обласної ради. Хто за дану пропозицію? Прошу голосувати. Хто за? Дякую. Хто проти? Хто утримався?

Прошу голову тимчасової лічильної комісії оголосити результати голосування.

І.Дебенко. 80 – за, проти – нуль, утримались – нуль.

В.Гладій. Дякую. Рішення прийнято.

Шановні депутати! Слово для інформації надається голові тимчасової лічильної комісії, депутату обласної ради Дебенку Ігорю Богдановичу. Прошу бути уважними, тому що протокол № 2 є дуже важливий для нашої  подальшої роботи. Прошу.

І.Дебенко. Шановні колеги-депутати! До вашого відома протокол № 2 засідання тимчасової лічильної комісії Івано-Франківської обласної ради восьмого демократичного скликання від 20 листопада 2020 року.

Присутніми були всі члени комісії. Зачитувати прізвища не буду.

Порядок денний, який ми розглядали, наступний: перше, “Про порядок таємного голосування з виборів голови обласної ради, першого заступника голови обласної ради та заступника голови обласної ради”; друге, “Про затвердження форми бюлетеня для таємного голосування з обрання голови обласної ради восьмого демократичного скликання”; третє, “Про затвердження форми протоколу тимчасової лічильної комісії про результати таємного голосування з виборів голови обласної ради”.

Слухали: перше питання “Про порядок таємного голосування з виборів голови обласної ради, першого заступника голови обласної ради та заступника голови обласної ради”.

Виступили: Ігор Дебенко.

Вирішили: Затвердити наступний порядок таємного голосування.

Шановні колеги-депутати! Прошу вашої уваги.

Отже, перше, таємне голосування проводиться виключно в сесійній залі обласної ради.

Видання бюлетенів для таємного голосування та вкидання бюлетенів у скриньку для голосування здійснюється у сесійній залі.

Всі депутати зобов’язані голосувати особисто.

Друге, тимчасова лічильна комісія ознайомлює депутатів з порядком денним таємного голосування.

Для таємного голосування тимчасова лічильна комісія виготовляє бюлетені однакового зразка, розміру, кольору та форми.

Третє, у сесійній залі перед початком голосування голова лічильної комісії ознайомлює присутніх з вмістом скриньки для таємного голосування, закриває та пломбує її двома паперовими стрічками, на яких ставлять свої підписи всі члени комісії, ставиться печатка обласної ради у місцях закріплення її зі стінками скриньки.

Фіксується час початку голосування.

Четверте, у скриньку вкидається “Контрольний лист” із зазначенням назви обласної ради, черговості скликання та сесії, питання, з якого проводиться голосування, дати голосування, ставляться підписи голови, заступника голови, секретаря лічильної комісії та усіх членів комісії.

Якщо член комісії не підписав протокол, то навпроти його прізвища зазначається причина відсутності підпису, ставиться печатка обласної ради.

П’яте, бюлетені для голосування видаються депутатам обласної ради окремо по політичних партіях (фракціях), починаючи з партії, яка має найбільшу кількість мандатів, фіксується час початку голосування з моменту видачі бюлетеня для голосування першому депутату. Відведений час для голосування – 40 хвилин.

Шосте, голова тимчасової лічильної комісії зачитує прізвище, ім’я, по батькові депутата, який підходить до столу та під розписку отримує бюлетені.

Депутат, отримавши бюлетень, заходить в кабіну для таємного голосування та заповнює бюлетень. Кабіна розташована на сцені залу.

Сьоме, у квадраті навпроти прізвища відповідного кандидата, якого він підтримує, депутат робить позначку “+” або іншу, яка засвідчує його волевиявлення.

У випадку, якщо депутат не підтримує жодного кандидата, він робить одну позначку “+” або іншу навпроти фрази “Не підтримую жодного кандидата”.

Заповнений бюлетень депутат опускає у виборчу скриньку.

Недійсним вважається бюлетень невстановленого зразка, або який не заповнений, або в якому є більше ніж одна позначка.

Восьме, біля виборчої скриньки спостереження постійно ведуть два члени лічильної комісії і роблять відмітки про кількість депутатів, що проголосували.

Дев’яте, після закінчення голосування тимчасова лічильна комісія погашає невикористані бюлетені шляхом відрізання верхнього лівого кута бюлетеня. Ці бюлетені вважаються невикористаними і їх запаковують в окремий пакет, на якому робиться напис “Невикористані бюлетені”, проставляється кількість невикористаних бюлетенів цифрами і прописом, ставиться відтиск печатки обласної ради, підписи усіх членів тимчасової лічильної комісії та дата і час пакування.

Десяте, виборча скринька відкривається на сцені сесійної зали, бюлетені викладаються на стіл, перевіряється “Контрольний лист”.

Одинадцяте, тимчасова лічильна комісія розкладає виборчі бюлетені на столі, сортуючи їх, залежно від волевиявлення, з відокремленням бюлетенів, які вважаються членами комісії сумнівними чи недійсними.

Тимчасова лічильна комісія підраховує кількість голосів, отриманих кожним кандидатом.

Дванадцяте, тимчасова лічильна комісія складає окремий протокол про результати голосування у двох примірниках, один з яких передає головуючому на засіданні, а другий примірник протоколу залишається у голови тимчасової лічильної комісії.

Тринадцяте, голова тимчасової лічильної комісії оголошує у сесійній залі результати голосування за кандидатів на посаду голови обласної ради, першого заступника та заступника голови обласної ради.

Чотирнадцяте, враховуючи протоколи про результати таємного голосування депутатів обласної ради з виборів голови обласної ради, першого заступника та заступника голови обласної ради, обласна рада приймає відповідні рішення про їх обрання.

П’ятнадцяте, обраним вважається кандидат, який отримав більше половини голосів від загального складу ради.

Шістнадцяте, якщо за результатами голосування жоден з кандидатів не отримав необхідної кількості голосів, проводиться нове висування кандидатур.

Сімнадцяте, кандидат, який не отримав необхідної кількості голосів, може бути повторно внесений до бюлетеня, якщо за це попередньо проголосувала більшість депутатів обласної ради.

Вісімнадцяте, протокол таємного голосування разом з бюлетенями комісія направляє на зберігання в архів обласної ради.

Дев’ятнадцяте, цей порядок діє при обранні керівного складу обласної ради.

Друге, голові тимчасової лічильної комісії ознайомити депутатів обласної ради з порядком денним голосування. За це рішення проголосували: 10 – за, проти – нуль, утримались – нуль. Відповідно рішення про порядок таємного голосування було прийнято.

Друге питання: “Про затвердження форми бюлетеня для таємного голосування з обрання голови обласної ради восьмого демократичного скликання”.

Виступили: Дебенко Ігор, Мельничук Василь та пан Глинський Юрій.

За результатами вирішили затвердити форму бюлетеня для таємного голосування з обрання голови обласної ради восьмого демократичного скликання. Ось цей бюлетень (показує).

Голосували: за – 10, проти – нуль, утримались – нуль. Рішення відповідно прийнято.

І третє питання: “Про затвердження форми протоколу тимчасової лічильної комісії про результати таємного голосування депутатів обласної ради з виборів голови обласної ради”.

Виступили: Ігор Дебенко.

Вирішили: затвердити форму протоколу тимчасової лічильної комісії про результати
таємного голосування депутатів обласної ради з виборів голови обласної ради.

За – 10, проти – нуль, утримались – нуль. Відповідно, ось зразок цього протоколу.

На цьому все. Дякую.

В.Гладій. Дякую вам, Ігоре Богдановичу.

Шановні депутати! Ми з вами почули протокол № 2 засідання тимчасової лічильної комісії і наступний наш крок – потрібно його затвердити.

Тому прошу затвердити протокол № 2 засідання тимчасової лічильної комісії обласної ради. Це процедурне питання.

Прошу голосувати. Хто за? Дякую. Хто проти? Хто утримався?

Прошу, результати голосування.

І.Дебенко. 82 – за, проти – нуль, утримались – нуль. Рішення прийнято.

В.Гладій. Дякую. Рішення прийнято.

Наступний етап. Є пропозиція внести до бюлетеня таємного голосування з виборів голови Івано-Франківської обласної ради кандидатуру депутата Сича Олександра Максимовича. Питання процедурне. Ставлю на голосування. Хто за дану пропозицію? Прошу голосувати. Хто за? Дякую. Хто проти? Утримався? Прошу, результати голосування.

І.Дебенко. 82 – за, проти – нуль, утримались – нуль. Рішення прийнято.

В.Гладій. Шановні колеги! Прошу зараз проголосувати за оголошення перерви на 20 хвилин в роботі першої сесії обласної ради. Цей час потрібний для підготовки тимчасовою лічильною комісією обласної ради проведення процедури таємного голосування з виборів голови обласної ради. Ставлю дану пропозицію як процедурне питання на голосування. Хто за? Прошу голосувати. Дякую. Хто проти? Утримався?

Прошу, результати голосування.

І.Дебенко. 82 – за, проти – нуль, утримались – нуль. Рішення прийнято.

В.Гладій. Шановні колеги! Ми зараз маємо 11.45, о 12 год. 5 хв. розпочинаємо процедуру голосування.

Оголошую перерву на 20 хвилин.

(Перерва 11.45 – 12.05 год.).

І.Дебенко. Шановні колеги! Прошу займати місця.

Отже, шановні друзі, шановні колеги-депутати! Я бачу, що абсолютна більшість з вас уже в сесійній залі. Відтак ще раз прошу вас підготуватись до процедури таємного голосування за обрання голови Івано-Франківської обласної ради. Також попрошу підійти до президії всіх членів тимчасової лічильної комісії, оскільки ми починаємо саму процедуру.

Отже, друзі, ви бачите… Підходьте ближче, члени комісії.

Ви бачите скриньку для голосування. Вона порожня. Чи є якісь застереження у депутатів обласної ради присутніх щодо даного моменту?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

І.Дебенко. Немає?

Ми тоді вкидаємо контрольний лист. Опечатуємо найперше. Є контрольні талони, в яких підписи всіх членів комісії, до вашої уваги.

Друзі, скринька опечатана. Прошу членів комісії продемонструвати це депутатам обласної ради. І, з вашого дозволу, ми вкидаємо в неї контрольний талон, підписаний членами комісії.

Зразу попрошу скриньку поставити на видне місце – справа від нас, а членів виборчої комісії зайняти місця згідно того… лічильної комісії згідно того порядку, як ми домовлялись з кожним з вас.

Також передаю бюлетені виборчі секретарю лічильної комісії, який буде видавати кожному депутату обласної ради бюлетень для голосування.

Бюлетенів 84 виготовлено. Тому, шановні колеги, прошу вас максимально ретельно і виважено підходити до голосування і не робити там більше, ніж одної позначки.

Згідно нашого порядку таємного голосування на процедуру голосування відводиться 40 хвилин часу з моменту отримання першого бюлетеня депутатом.

Ми з заступником будемо почергово зачитувати прізвища колег-депутатів пофракційно, починаючи з найбільшої фракції. Відповідно кожен з вас, шановні колеги, буде підходити до столика, за яким стоять два члени виборчої комісії, матиме можливість підписатись, отримати бюлетень і проголосувати за ту кандидатуру, яка внесена до виборчого бюлетеня. Голосуєте, в скриньку вкидаєте бюлетень, і прошу тим боком виходити, щоби уникати скупчення.

Також прошу шановних депутатів по черзі по одному підходити, знову ж таки, щоб не було скупчення, щоби ми максимально дотримувались всіх карантинних норм.

Чи є зауваження?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

І.Дебенко. Дякую. Тоді, з вашого дозволу, в нас на годиннику зараз 12.23 год., і ми починаємо процедуру голосування, 12.24 год., яка триватиме до 13.04 год.

Отже, фракція “Всеукраїнське об’єднання “Свобода”: Вітенко Микола Іванович, Головатюк Людмила Дмитрівна. Людмила  Дмитрівна, прошу, підходьте.

Л.Головатюк. Відповідно до статті 59 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” публічно оголошую про наявність конфлікту інтересів при розгляді питання “Про обрання голови обласної ради”.

І.Дебенко. Головчук Михайло Михайлович, Гринечко Мар’яна Валеріївна.

М.Гринечко. Відповідно до статті 59 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” оголошую про наявність конфлікту інтересів при голосуванні з даного питання.

А.Мірус. Дебенко Ігор Богданович, Дяків Юрій Миколайович, Іваночко Михайло Степанович, Копильчук Інна Зіновіївна, Королик Михайло Михайлович, Понайда Олег Володимирович, Рудик Марія Олександрівна, Сич Олександр Максимович.

О.Сич. Шановні колеги! Відповідно до статті 591 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” публічно оголошую про наявність конфлікту інтересів при розгляді питання “Про обрання голови обласної ради”.

А.Мірус. Тебешевська Оксана Степанівна, Федорців Сергій Іванович, Чаплинська Наталія Любомирівна, Шевчук Ігор Михайлович, Щербій Наталія Олегівна, Яцишин Володимир Богданович.

І.Дебенко. Івано-Франківська територіальна організація політичної партії “Європейська Солідарність”: Басараб Сергій Михайлович, Волошин Сергій Ярославович, Глинський Юрій Степанович, Дьоміна  Наталія Миколаївна, Князевич Володимир Романович, Кукурудз
Ростислав Степанович, Кушнір Володимир Степанович, Левкович Андрій Васильович, Магаль Володимир Васильович, Мазур Юрій Йосифович, Очкур Ігор Васильович, Перцович Наталія Святославівна, Пліс Богдан Богданович, Приймак Іван Васильович, Ткач Роман Володимирович, Федоришин Володимир Євгенійович, Федорук Олександра Володимирівна.

Івано-Франківська обласна організація політичної партії “За Майбутнє”: Білик Роман Павлович, Бриндальський Андрій Петрович, Ганиш Ольга Іванівна, Гораль Ліліана Тарасівна, Лащук Дмитро Васильович, Гондурак Віталій Федорович, перепрошую, Мединський Микола Васильович, Мельниченко Оксана Михайлівна, Мірус Антоніна Петрівна, Мошура Роман Богданович, Палійчук Микола Васильович, Сіреджук Дмитро Дмитрович, Томенчук Богдан Михайлович, Шевченко Віктор Леонідович, Шевченко Олександр Леонідович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

І.Дебенко. Якимчук Михайло Ігорович.

Івано-Франківська обласна організація політичної партії “Всеукраїнське об’єднання
“Батьківщина”: Бардяк Євгенія Мар’янівна, Гладій Василь Іванович, Гладун Василь Васильович, Гоголь Ярослава Михайлівна, Грицюк Дмитро Онуфрійович, Іваськів Андрій Степанович, Кава Наталія Михайлівна, Книшук Богдан Петрович, Книшук Орися Володимирівна, Когут Оксана Володимирівна, Левицький Олександр Михайлович, Ленігевич Богдан Васильович, Мельничук Василь Іванович.

В.Мельничук. Пане голово, відповідно до статті 591 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” публічно оголошую про наявність конфлікту інтересів при розгляді питання про вибори голови обласної ради.

І.Дебенко. Прошу голосувати. Слободян Любомир Ярославович.

Івано-Франківська обласна організація політичної партії “Всеукраїнське об’єднання
“Платформа Громад”: Боднарчук Володимир Дмитрович, Виноградник Тарас Теофілович, Гончарук Олег Романович, Депутович Іван Ілліч, Дзвінчук Дмитро Іванович, Іванів Назарій Іванович, Карп Галина Василівна, Корнелюк Мирослава Мирославівна, Семенюк Володимир Петрович, Тринів Ігор Васильович.

Івано-Франківська обласна організація політичної партії “Слуга Народу”: Грищук Остап Іванович, Івасик Василь Васильович, Качур Олег Васильович, Кизимишин Назарій Михайлович, Левконович Надія Михайлівна, Савка Марія Володимирівна, Саїв Сергій Степанович, Сивак Аріна Володимирівна, Яворський Андрій Михайлович.

Шановні колеги-депутати! Чи є такі, що не взяли участі у голосуванні? А вони є. У нас ще є 20 хвилин часу. Відповідно ми вимушені і маємо можливість зачекати. Можливо, колеги-депутати, які не взяли бюлетені, чи які наразі відсутні в сесійній залі, матимуть час для того, щоби взяти участь в голосуванні.

Голос із залу. (Без мікрофона).

І.Дебенко. Романе Володимировичу, може бути всяке, але є процедура, і ми змушені її дотримуватись. Тому я думаю, що не так багато часу залишилось, тому, шановні колеги, давайте зачекаємо. А ви маєте можливість спілкуватись один з одним.

Зараз члени лічильної комісії нададуть мені інформацію, я її озвучу.

Шановні колеги-депутати, прошу займати свої місця в залі.

До завершення часу, відведеного на таємне голосування, залишилось менше 3 хвилин, відтак за 3 хвилини ми будемо розпочинати процедуру підрахунку.

Шановні колеги-депутати! Одна хвилина до завершення голосування.

Прошу займати місця в залі.

Шановні колеги-депутати! Будь ласка, увага! Час, відведений для процедури таємного голосування, вичерпався: 40 хвилин минуло. Отож, ми завершуємо процедуру голосування, відповідно переходимо до пункту 9, згідно якого після закінчення голосування тимчасова лічильна комісія погашає невикористані виборчі бюлетені шляхом відрізання верхнього лівого кута бюлетеня. Ці бюлетені вважаються невикористаними, і їх запаковують в окремий пакет, на якому робиться напис “Невикористані бюлетені”, проставляється кількість невикористаних бюлетенів цифрами і прописом, ставиться відтиск печатки обласної ради і підписи усіх членів тимчасової лічильної комісії та дата їх пакування.

Доводжу до вашого відома, що у нас є один невикористаний бюлетень, ось він. Я передаю його нашому секретарю Василю Івановичу Мельничуку. Зараз ми погашаємо цей бюлетень і ховаємо його у відповідний конверт з невикористаними бюлетенями. На конверті ставимо підписи всіх членів комісії і фіксуємо час, Василю Івановичу, – 13.05 год. І ставимо на конверті печатку обласної ради. Василю Івановичу, прошу.

Тепер, шановні колеги, відкриваємо скриньку для голосування. Прошу там, де вона знаходиться, шановні члени комісії, Василю Івановичу, прошу підійти туди також, перевірити, чи дотримані всі процедури щодо опечатання. Шановні колеги, ви бачите. Прошу зірвати тоді контрольні стрічки. Василю Івановичу, прошу викласти бюлетені на стіл та перевірити наявність контрольного листа.

Василю Івановичу, акуратно, бо скринька нам ще знадобиться для обрання заступників. Контрольний лист є, як ви бачите. Прошу відкласти скриньку вбік. Прошу розкласти бюлетені, посортувати їх належним чином.

Так, шановні члени лічильної комісії, допоможіть, будь ласка, Василю Івановичу.

Сортуємо, а потім будемо рахувати. Прошу здійснити підрахунок, шановні члени лічильної комісії, і повідомити мені результати.

В.Мельничук. Сич Олександр Максимович, Сич Олександр Максимович, Сич Олександр Максимович… Сич, знову Сич, Сич…

І.Дебенко. Шановні колеги! Прошу уваги!

В.Мельничук. Сич, Сич…

(Оплески в залі).

В.Мельничук. Знову Сич, знову Сич, знову, знову Сич…

(Оплески в залі).

В.Мельничук. Сич, Сич…

(Оплески в залі).

В.Мельничук. Знову Сич, Сич, Сич… Сич Олександр Максимович.

(Оплески в залі).

В.Мельничук. 83 – за.

(Оплески в залі).

І.Дебенко. Шановні колеги! Зараз ми оформимо протокол…

Ми завершили нашу роботу по першому питанню.

Шановні члени президії, прошу приступити до продовження роботи.

В.Гладій. Шановне товариство! Продовжуємо нашу роботу.

Слово для повідомлення результатів таємного голосування з виборів голови Івано-Франківської обласної ради надається голові тимчасової лічильної комісії обласної ради, депутату обласної ради Дебенку Ігорю Богдановичу. Прошу.

І.Дебенко. Дякую, Василю Івановичу. Шановні колеги-депутати! Шановні присутні! До вашої уваги протокол тимчасової лічильної комісії Івано-Франківської обласної ради восьмого демократичного скликання від 20 листопада 2020 року про результати таємного голосування з виборів голови обласної ради.

Тимчасова лічильна комісія провела таємне голосування депутатів обласної ради та встановила: кількість обраних депутатів обласної ради – 84, кількість виготовлених бюлетенів – 84, кількість депутатів обласної ради, присутніх на засіданні обласної ради, – 83, кількість депутатів, які отримали бюлетені, – 83, кількість невикористаних бюлетенів – 1, кількість депутатів, які взяли участь у голосуванні, – 83, кількість бюлетенів, визнаних недійсними, – нуль, кількість голосів депутатів, поданих “за”, – 83, кількість голосів депутатів, які не підтримали кандидата, – нуль.

За результатами голосування з обрання головою обласної ради Сича Олександра Максимовича проголосувало, я думаю, що це вперше в історії Прикарпаття, – 83 депутати Івано-Франківської обласної ради. Вітаємо!

(Оплески в залі).

Отже, одностайне рішення депутатського корпусу. Протокол складений у трьох примірниках, підписали його всі члени виборчої… лічильної комісії, перепрошую, і, з вашого дозволу, передаю їх у президію. Василю Івановичу, прошу.

В.Гладій. Шановні колеги-депутати! Враховуючи результати таємного голосування з виборів голови Івано-Франківської обласної ради, пропоную прийняти рішення про обрання голови обласної ради. Проект цього рішення у вас є в матеріалах сесії.

“Відповідно до статті 43, частини  першої статті 55 Закону України “Про місцеве
самоврядування в Україні”, враховуючи протокол тимчасової лічильної комісії обласної ради про результати таємного голосування з виборів голови обласної ради, обласна рада вирішила: обрати головою Івано-Франківської обласної ради восьмого демократичного скликання депутата Івано-Франківської обласної ради Сича Олександра Максимовича від політичної партії
“Всеукраїнське об’єднання “Свобода”.

Будемо голосувати в поіменному режимі.

Запрошується до голосування фракція “Всеукраїнське об’єднання “Свобода”: Вітенко Микола Іванович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Головатюк Людмила Дмитрівна.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Головчук Михайло Михайлович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Гринечко Мар’яна Валеріївна.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Дебенко Ігор Богданович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Дяків Юрій Миколайович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Іваночко Михайло Степанович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Королик Михайло Михайлович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Понайда Олег Володимирович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Рудик Марія Олександрівна.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Сич Олександр Максимович.

Голос із залу. За.

В.Гладій. Тебешевська Оксана Степанівна.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Федорців Сергій Іванович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Чаплинська Наталія Любомирівна.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Шевчук Ігор Михайлович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Щербій Наталія Олегівна.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Яцишин Володимир Богданович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. 18 депутатів, 18 – “за”.

Фракція  територіальної організації політичної партії “Європейська Солідарність”: Басараб Сергій Михайлович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Волошин Сергій Ярославович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Глинський Юрій Степанович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Дьоміна Наталія Миколаївна.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Князевич Володимир Романович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Кукурудз Ростислав Степанович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Кушнір Володимир Степанович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Левкович Андрій Васильович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Магаль Володимир Васильович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Мазур Юрій Йосифович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Очкур Ігор Васильович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Перцович Наталія Святославівна.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Пліс Богдан Богданович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Приймак Іван Васильович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Ткач Роман Володимирович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Федоришин Володимир Євгенійович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Та Федорук Олександра Володимирівна.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. 17 депутатів, 17 – “за”.

Фракція обласної організації політичної партії “За Майбутнє”: Білик Роман Павлович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Бриндальський Андрій Петрович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Ганиш Ольга Іванівна.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Гондурак Віталій Федорович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Гораль Ліліана Тарасівна.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Лащук Дмитро Васильович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Мединський Микола Васильович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Мельниченко Оксана Михайлівна.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Мірус Антоніна Петрівна.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Мошура Роман Богданович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Палійчук Микола Васильович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Сіреджук Дмитро Дмитрович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Томенчук Богдан Михайлович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Шевченко Віктор Леонідович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Шевченко Олександр Леонідович – відсутній, Якимчук Михайло Ігорович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. З 16-ти депутатів 15 – “за”, 1 – відсутній.

Фракція політичної партії “Всеукраїнське об’єднання “Батьківщина”: Бардяк Євгенія Мар’янівна.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Гладій Василь Іванович – за, Гладун Василь Васильович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Гоголь Ярослава Михайлівна.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Грицюк Дмитро Онуфрійович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Іваськів Андрій Степанович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Кава Наталія Михайлівна.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Книшук Богдан Петрович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Книшук Орися Володимирівна.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Когут Оксана Володимирівна.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Левицький Олександр Михайлович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Ленігевич Богдан Васильович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Мельничук Василь Іванович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Слободян Любомир Ярославович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За.

Представники, можливо, майбутньої фракції…

(Сміх у залі).

В.Гладій. …політичної партії “Всеукраїнське об’єднання “Платформа Громад”: Боднарчук Володимир Дмитрович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Виноградник Тарас Теофілович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Гончарук Олег Романович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Депутович Іван Ілліч.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Дзвінчук Дмитро Іванович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Іванів Назарій Іванович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Карп Галина Василівна.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Корнелюк Мирослава Мирославівна.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Бачу. Семенюк Володимир Петрович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Та Тринів Ігор Васильович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. З 10-ти депутатів 10 – “за”.

Фракція обласної організації політичної партії “Слуга Народу”: Грищук Остап Іванович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Івасик Василь Васильович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Качур Олег Васильович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Кизимишин Назарій Михайлович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Левконович Надія Михайлівна.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Савка Марія Володимирівна.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Саїв Сергій Степанович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Сивак Аріна Володимирівна.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. Та Яворський Андрій Михайлович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. За. З 9 депутатів 9 – “за”.

Підсумки голосування: 83 – за, 1 – відсутній.

Рішення прийнято.

Запрошую голову Івано-Франківської обласної ради Сича Олександра Максимовича для складання присяги посадової особи місцевого самоврядування.

Прошу, голово.

О.Сич. Я, Сич Олександр Максимович, усвідомлюючи свою високу відповідальність, урочисто присягаю, що буду вірно служити громаді та народу України, неухильно дотримуватись Конституції України та законів України, сприяти втіленню їх в життя, охороняти права, свободи і законні інтереси громадян, сумлінно виконувати свої посадові обов’язки.

І нехай мені у цьому допоможе Господь Бог.

(Оплески в залі).

В.Гладій. Слово для виступу надається новообраному голові Івано-Франківської обласної ради восьмого демократичного скликання Олександру Максимовичу Сичу. Прошу, пане голово.

О.Сич. Шановні колеги! Я дуже коротко. Я дякую всім за такий надзвичайно високий рівень довіри, аж страшно, що він такий високий, і грішній людині його потім важко оправдати. Я докладатиму зусиль, щоб це зробити, цього досягнути. Я дякую кожному з вас і дякую всім виборцям Прикарпаття, які за вас проголосували, а ви передовірили мені честь всіх разом вас представляти. Прошу до плідної, конструктивної роботи на благо громади Прикарпаття. Дякую.

В.Гладій. Дякую. Шановне товариство! Тимчасова президія обласної ради виконала свою місію, далі сесію обласної ради веде Олександр Максимович Сич.

О.Сич. Продовжуємо роботу сесії.

Шановні колеги! Є пропозиція зафіксовані у нашому порядку денному питання номер 5 “Про обрання першого заступника голови обласної ради” і номер 6 “Про обрання заступника голови обласної ради” розглянути як одне питання: “Про обрання першого заступника голови обласної ради і заступника голови обласної ради”. Питання процедурне, не потребує поіменного голосування. Тому тимчасову лічильну комісію прошу приготуватись. Ставлю на голосування. Хто за таку пропозицію? Прошу визначатись. Проти? Утримався?

Прошу оголосити результати голосування.

І.Дебенко. 82 – за, проти – нуль, утримався – 1. Рішення прийнято.

О.Сич. Дякую. Рішення прийнято.

Відповідно до статті 56 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” перший заступник та заступник голови обласної ради обираються радою в межах строку її повноважень шляхом таємного голосування.

Відповідно до пункту 3 частини 6 статті 55 цього Закону кандидатури на обрання першого заступника та заступника голови обласної ради представляє голова обласної ради.

Шановні колеги! Дозвольте перед цим коротеньке вступне слово. Два тижні минуло після оголошення результатів виборів і протягом цих двох тижнів я як представник тої політичної сили, що набрала найбільшу кількість голосів, докладав максимум зусиль, аби досягнути
компромісу, порозуміння між всіма тими фракціями, що сьогодні увійшли і сформовані в обласній раді. Я не можу сказати, що мені, на жаль, повноцінно вдалося це зробити.

Вибори ніби формально закінчились 25 жовтня, однак, насправді, вони ще вирують в душах і в головах основних суб’єктів виборчого процесу. Вирують емоції, вирують звинувачення, в тому числі і звинувачення, а який олігарх від якої політичної сили причетний, і мої намагання спілкуватись з одною чи другою політичною силою трансформувались у звинувачення, що я продався одному або іншому олігархові.

Насправді, я думаю, що вибори завершились. Виборчі дискусії треба припинити. Я переконаний і маю право це говорити з уваги на свій великий політичний досвід, і дуже добре розуміюсь в політичній ситуації, але я переконаний, що мешканці Прикарпаття не голосували ні за одного олігарха, вони голосували за достойних, високопрофесійних, порядних і сумлінних співгромадян, які живуть поряд з ними, яких вони, як правило, особисто знають.

І коли мова йде про олігархів, то мова, очевидно, йде про підготовку до президентських і парламентських виборів. Смію запевнити, що якщо нам вдалося у 2019 і 2020 роках утриматись від того, щоб обласна рада стала майданчиком для таких передвиборчих дебатів, то ми зможемо це зробити і в подальшому. Для цього є достатньо майданчиків, і найкращий з них – обласне телебачення “Галичина”, власником якого від імені громади Прикарпаття ми є. Генеральний директор обласного телебачення “Галичина” є наш колега-депутат. Будь ласка, на рівних умовах, оскільки ніхто не займає домінуючих позицій обласної ради, приходьте, дискутуйте, доказуйте правоту.

Тим більше, що я знаю, що навіть коли запрошують представників політичних сил, далеко не завжди і не всі вони мають бажання вийти в аудиторію, в прямий ефір і перед громадою висловити свої погляди. Я запрошую дискутувати на політичні, загальноукраїнські теми там, а тут сконцентруватись над вирішенням насущних щоденних соціально-економічних, культурно-духовних проблем нашого краю.

Виходячи з того, що я тільки що сказав, я не буду поступати з точки зору політичної доцільності, я не знаю, чи я ще більше буду кудись балотуватись, тому дозволю собі робити прагматично так, щоб це було корисно громаді. Але я буду поступати з точки зору професійної компетентності і майстерності, і я буду пропонувати осіб на зайняття посад і на заступників, і на голів комісій, а як Господь Бог дасть, і ми всі того дочекаємось і доб’ємося, і будемо формувати виконком, то і виконком обласної ради саме за таким принципом, і не інакше.

А зараз представляю вам на посаду першого заступника голови обласної ради кандидатуру Гладія Василя Івановича – представника Всеукраїнського об’єднання “Батьківщина”, на посаду заступника голови обласної ради – Палійчука Миколу Васильовича – представника політичної сили “За Майбутнє”.

У мене є пропозиція розглянути ці кандидатури без обговорення.

Питання процедурне, не потребує поіменного голосування. Тому, лічильна комісія, прошу підготуватись, а всіх запрошую голосувати. Хто за? Чи лічильна комісія готова до наступного кроку? Дякую. Хто проти? Хто утримався?

Прошу оголосити результати голосування.

І.Дебенко. Секунду!

Шановний пане голово, за результатами підрахунку 63 – за, проти – нуль, утримались – 2.

О.Сич. Дякую. Рішення прийнято.

Наступний етап нашої роботи – внести зазначені кандидатури до бюлетеня для таємного голосування: на посаду першого заступника голови обласної ради внести кандидатуру Гладія Василя Івановича, на посаду заступника голови обласної ради внести кандидатуру Палійчука Миколи Васильовича. Питання процедурне, не потребує поіменного голосування. Лічильну комісію прошу зайняти свої робочі місця. Ставлю на голосування. Прошу голосувати.

Хто за?

І.Дебенко. “Європейська Солідарність”, хто за?

О.Сич. Хто проти? Хто утримався?

І.Дебенко. 79 – за, перепрошую, 69 – за, проти – нуль, утримались – нуль.

О.Сич. Дякую. Рішення прийнято.

Прошу тимчасову лічильну комісію відповідно до процедури приступити до роботи: вам відповідно виготовити бюлетені для таємного голосування з виборів першого заступника голови обласної ради та заступника голови обласної ради і, можливо, уточнити процедуру самого голосування.

Оголошується перерва на 30 хвилин в роботі першої сесії для підготовки тимчасовою лічильною комісією обласної ради проведення таємного голосування з виборів першого заступника голови обласної ради та заступника голови обласної ради. Питання ще потребує голосування. Питання – процедурне. Комісія! Лічильна комісія! Питання процедурне – про оголошення перерви, потребує простого голосування. Прошу голосувати. Хто за оголошення перерви на 30 хвилин? Членів лічильної комісії прошу рахувати. Хто проти? Хто утримався? Прошу оголосити.

І.Дебенко. 68 – за, проти – нуль, утримались – нуль.

О.Сич. Дякую. Оголошується перерва. Зараз 13.37 год., о 14 год. 7 хвилин прошу бути на робочих місцях у залі.

(Перерва 13.37 – 14.07 год.).

О.Сич. Шановні панове! Хто мене чує, ми домовлялись, що перерва на пів години, о 14.07 год. треба бути на робочих місцях. Зараз уже 14.06 год.

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Шановні колеги-депутати! Будь ласка, запросіть всіх ваших колег до зали, ми вже протермінували 5 хвилин, обіцяли зібратись о 14.07 год., а вже 14.12 год., нам треба приступати до процедури голосування за першого заступника, заступника голови обласної ради.

Запрошую всіх колег-депутатів до сесійної зали.

Шановні колеги, голови фракцій, запросіть, будь ласка, ваших членів фракцій до сесійної зали.

Шановні колеги! У нас є кворум у залі, тому я запрошую голову тимчасової лічильної комісії оголосити підсумки їхньої підготовки до проведення виборів першого заступника і заступника голови обласної ради. Будь ласка.

І.Дебенко. Дякую, пане голово. З вашого дозволу, зніму захисну маску.

Шановні колеги-депутати! Прошу вашої уваги.

Протокол № 3 засідання тимчасової лічильної комісії Івано-Франківської обласної ради восьмого демократичного скликання від 20 листопада 2020 року.

Присутні всі члени комісії. Порядок денний.

Перше, “Про доповнення до порядку таємного голосування з виборів голови обласної ради, першого заступника голови обласної ради та заступника голови обласної ради”.

Друге, “Про затвердження форми бюлетеня для таємного голосування з обрання першого заступника голови обласної ради та заступника голови обласної ради восьмого демократичного скликання”.

Третє, “Про затвердження форми протоколу тимчасової лічильної комісії про результати таємного голосування з обрання першого заступника голови обласної ради та заступника голови обласної ради восьмого демократичного скликання”.

Слухали: Перше, “Про доповнення до порядку таємного голосування з виборів голови обласної ради, першого заступника голови обласної ради та заступника голови обласної ради”.

В обговоренні взяв участь і виступив Василь Іванович Мельничук.

За результатами голосування комісія вирішила у пункті 5 порядку таємного голосування з виборів голови обласної ради, першого заступника голови обласної ради та заступника голови обласної ради змінити час, відведений для голосування, із 40 хвилин до 30 хвилин часу.

Друге, затвердити доповнення до порядку таємного голосування з виборів голови обласної ради, першого заступника голови обласної ради та заступника голови обласної ради.

Доповнити порядок таємного голосування з виборів голови обласної ради, першого
заступника голови обласної ради та заступника голови обласної ради пунктом 20 згідно з рішенням сесії обласної ради обрання першого заступника голови обласної ради та заступника голови обласної ради здійснюється пакетним голосуванням. Пункт 20 викласти в такій редакції: “У квадраті навпроти прізвища кандидатів, яких ви підтримуєте, депутат робить одну позначку “+” або іншу, яка засвідчує його волевиявлення. У випадку, якщо депутат не підтримує кандидатів, він робить позначку “+” або іншу у квадраті навпроти фрази “Не підтримую”. Заповнений бюлетень депутат опускає у виборчу скриньку.”

Стосовно другого питання комісія вирішила затвердити форму бюлетеня для таємного голосування з обрання першого заступника голови обласної ради та заступника голови обласної ради восьмого демократичного скликання. Зразок бюлетеня я вам демонструю (показує).

І третє, “Про затвердження форми протоколу тимчасової лічильної комісії про результати таємного голосування з обрання першого заступника голови обласної ради та заступника голови обласної ради восьмого демократичного скликання”. Він аналогічний до того протоколу, який був під час виборів голови обласної ради, тому члени комісії також його підтримали одноголосно. Дякую.

О.Сич. Шановні колеги! Нам потрібно затвердити протокол № 3 засідання тимчасової лічильної комісії обласної ради. Питання процедурне, не потребує поіменного голосування, простого голосування. Прошу лічильну комісію підготуватись. Ставлю на голосування.

Шановні колеги! Хто за? Прошу визначатись. Дякую. Хто проти? Утримався?

І.Дебенко. 64 – за, проти – нуль, утримались – нуль.

О.Сич. Дякую. Рішення прийнято. Тимчасову лічильну комісію прошу приступити до процедури голосування.

І.Дебенко. Шановні члени комісії! Прошу зайняти місця в президії.

Шановні колеги-депутати! З вашого дозволу зніму захисну маску.

Отож, переходимо до процедури обрання першого заступника голови обласної ради та
заступника голови обласної ради. Кандидатури, озвучені головою, ви знаєте. Згідно з процедурою голосування голосування відбуватиметься протягом 30 хвилин. Виборча комісія затвердила на своєму… лічильна комісія, перепрошую, затвердила на своєму засіданні відповідні зміни. Отож, голосуємо аналогічним чином, як голосували того разу, тобто, починаємо з найбільшої фракції. Ми з заступником будемо зачитувати депутатів. Зараз будемо опечатувати скриньку і перевіряти її цілісність, опускати туди контрольний талон. Будь ласка.

Як ви бачите, скринька порожня, прошу її опечатати.

На контрольному талоні ставимо печатку обласної ради і опускаємо контрольний лист в скриньку для голосування.

Шановні члени лічильної комісії! Прошу зайняти ваші місця згідно наших функціональних обов’язків. Ми розпочинаємо процедуру голосування. Івано-Франківська обласна організація “Всеукраїнське об’єднання “Свобода”: Вітенко Микола Іванович, будь ласка.

Час ми… 30 хвилин на голосування. О 13.54 год. ми завершуємо нашу процедуру таємного голосування.

Головатюк Людмила Дмитрівна.

Л.Головатюк. Відповідно до статті 59 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” повідомляю про наявність конфлікту інтересів при розгляді цього питання.

І.Дебенко. Дякуємо. Гринечко Мар’яна Валеріївна, Головчук Михайло Михайлович.

М.Гринечко. Оголошую про конфлікт інтересів при розгляді даного питання.

І.Дебенко. Дебенко Ігор Богданович.

А.Мірус. Дяків Юрій Миколайович, Іваночко Михайло Степанович.

І.Дебенко. Шановні колеги! Прошу уважно дивитись в бюлетень і дивитись, куди ви ставите позначку. Копильчук Інна Зіновіївна, Королик Михайло Михайлович. Нагадую також шановним колегам-депутатам, що у нас пакетне голосування, і ми ставимо одну позначку одночасно за двох запропонованих заступників. Понайда Олег Володимирович, Рудик Марія Олександрівна, голова обласної ради Сич Олександр Максимович, Тебешевська Оксана Степанівна, Федорців Сергій Іванович, Чаплинська Наталія Любомирівна. Я попрошу працівників апарату дати нам протоколи засідання, щоб ми могли працювати поволі з ними. Шевчук Ігор Михайлович, Щербій Наталія Олегівна, Яцишин Володимир Богданович.

Івано-Франківська територіальна організація політичної партії “Європейська Солідарність”: Басараб Сергій Михайлович, Волошин Сергій Ярославович, Глинський Юрій Степанович, Дьоміна Наталія Миколаївна, Князевич Володимир Романович, Кукурудз Ростислав Степанович, Кушнір Володимир Степанович, Левкович Андрій Васильович, Магаль Володимир Васильович, Мазур Юрій Йосифович, Очкур Ігор Васильович, Перцович Наталія Святославівна, Пліс Богдан Богданович, Приймак Іван Васильович, Ткач Роман Володимирович, Федоришин Володимир Євгенійович, Федорук Олександра Володимирівна. Ще буде час проголосувати.

Івано-Франківська обласна організація політичної партії “За Майбутнє”: Білик Роман Павлович, Бриндальський Андрій Петрович, Ганиш Ольга Іванівна, Гондурак Віталій Федорович, Гораль Ліліана Тарасівна, Лащук Дмитро Васильович, Мединський Микола Васильович, Мельниченко Оксана Михайлівна, Мірус Антоніна Петрівна, Мошура Роман Богданович, Палійчук Микола Васильович.

М.Палійчук. Пане голово комісії, дозвольте зробити оголошення.

Відповідно до статті 59 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” публічно оголошую про наявність конфлікту інтересів при розгляді  питання про обрання заступника голови обласної ради.

І.Дебенко. Дякуємо, Миколо Васильовичу. Прошу брати участь у голосуванні. Сіреджук Дмитро Дмитрович, Томенчук Богдан Михайлович, Шевченко Віктор Леонідович, Шевченко Олександр Леонідович, Якимчук Михайло Ігорович.

Івано-Франківська обласна організація політичної партії “Всеукраїнське об’єднання
“Батьківщина”: Бардяк Євгенія Мар’янівна, Гладій Василь Іванович.

В.Гладій. Шановний пане голово! Відповідно до статті 59 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” публічно оголошую про наявність конфлікту інтересів при розгляді  питання про обрання першого заступника голови обласної ради.

І.Дебенко. Дякую, Василю Івановичу. Прошу брати участь у голосуванні.

Шановні колеги! Мені починає подобатись, коли мені кажуть “пане голово”.

(Сміх у залі).

Гладун Василь Васильович. Я, звичайно, жартую.

Голоси із залу. (Без мікрофона).

І.Дебенко. Гоголь Ярослава Михайлівна, Грицюк Дмитро Онуфрійович, Іваськів Андрій Степанович, Кава Наталія Михайлівна, Книшук Богдан Петрович, Книшук Орися Володимирівна, Когут Оксана Володимирівна, Левицький Олександр Михайлович, Ленігевич Богдан Васильович, Мельничук Василь Іванович.

В.Мельничук. Шановний голово лічильної комісії, дозвольте. Відповідно до статті 59
Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” публічно оголошую про наявність
конфлікту інтересів щодо розгляду даного питання.

І.Дебенко. Щиро дякую, Василю Івановичу. Будь ласка, беріть участь у голосуванні. Слободян Любомир Ярославович.

Івано-Франківська обласна організація політичної партії “Всеукраїнське об’єднання
“Платформа Громад”: Боднарчук Володимир Дмитрович, Виноградник Тарас Теофілович, Гончарук Олег Романович, Депутович Іван Ілліч, Дзвінчук Дмитро Іванович, Іванів Назарій Іванович, Карп Галина Василівна, Корнелюк Мирослава Мирославівна, Семенюк Володимир Петрович, Тринів Ігор Васильович.

Івано-Франківська обласна організація політичної партії “Слуга Народу”: Грищук Остап Іванович, Івасик Василь Васильович, Качур Олег Васильович, Кизимишин Назарій Михайлович, Левконович Надія Михайлівна, Савка Марія Володимирівна, Саїв Сергій Степанович, Сивак Аріна Володимирівна, Яворський Андрій Михайлович.

Шановні колеги-депутати! Шановний пане голово обласної ради! Ми вичерпали склад депутатів обласної ради. Наразі 19 хвилин часу використано. Ще є 11 хвилин, відповідно ті наші колеги-депутати, які не отримали наразі виборчі бюлетені через відсутність у сесійній залі, мають можливість і час прийти і зробити свій вибір. Дякую.

Шановні члени лічильної комісії, після видачі останнього бюлетеня прошу приступити до виконання своїх обов’язків уже із протоколами.

Шановні колеги-депутати! До завершення процедури таємного голосування залишилось менше 5 хвилин.

Шановні колеги-депутати! До завершення часу, відведеного для процедури таємного голосування, залишилось 3 хвилини.

Остання хвилина до завершення процедури таємного голосування.

Шановні колеги-депутати! Прошу поволі займати місця в сесійній залі, повертатись до роботи. Через 1 хвилину ми продовжуємо роботу.

Шановні члени лічильної комісії, прошу поволі підходити до президії.

Шановні колеги-депутати! Займаємо місця в сесійній залі.

Щойно минуло 30 хвилин, відведених для процедури таємного голосування, передбаченої для обрання першого заступника та заступника голови Івано-Франківської обласної ради. Відтак ми припиняємо голосування. Ті депутати, які не взяли участь в ньому, вже не зможуть голосувати. Я прошу членів лічильної комісії підійти до скриньки, Василю Івановичу.

Голос із залу. (Без мікрофона).

І.Дебенко. А, так, перепрошую.

Отож, найперше погашаємо невикористані бюлетені. Зараз 14.54, є 18 невикористаних бюлетенів у нас. Зараз секретар тимчасової лічильної комісії буде проводити процедуру їх погашення. Василю Івановичу, продемонструйте, будь ласка, депутатам. Отож, пакуємо бюлетені в конверт, спеціально для цього відведений, і підписуємось на ньому, шановні члени лічильної комісії.

14.55 зараз. Прошу всіх членів лічильної комісії підписатись на конверті.

Василю Івановичу, будь ласка, продемонструйте скриньку для голосування і розпочніть процедуру зняття стрічок з неї.

Як бачите, все відбувається згідно передбаченої процедури.

Прошу висипати бюлетені, продемонструвати нам контрольний лист.

Прошу розпочати сортування бюлетенів.

Шановні члени комісії, прошу провести підрахунок бюлетенів і повідомити про це керівництво лічильної комісії.

Шановні колеги-депутати! Лічильна комісія завершує підрахунок голосів і оформляє протокол. За кілька хвилин ми повідомимо результати.

Голос із залу. (Без мікрофона).

І.Дебенко. Все добре, Олександре Михайловичу.

(Оплески в залі).

Голоси із залу. (Без мікрофона).

І.Дебенко. Дмитро Іванович, то озвучував Василь Іванович, я мовчав.

Голоси із залу. (Без мікрофона).

І.Дебенко. Шановні члени лічильної комісії! Прошу підписати протокол.

Шановний голово обласної ради Олександре Максимовичу! Лічильна комісія завершила підрахунок. А тому ми готові повідомити результати. Шановні члени лічильної комісії, дякую вам за сьогоднішню роботу. Вона ще не завершена.

Голоси із залу. (Без мікрофона).

(Оплески в залі).

О.Сич. Шановні колеги! Продовжуємо нашу роботу.

Слово для повідомлення результатів таємного голосування з виборів першого заступника голови обласної ради та заступника голови обласної ради надається голові тимчасової лічильної комісії Дебенку Ігорю Богдановичу.

І.Дебенко. Пане голово, шановні колеги-депутати!

Дозвольте мені привітати першого заступника голови Івано-Франківської обласної ради Гладія Василя Івановича.

(Оплески в залі).

І заступника голови Івано-Франківської обласної ради Палійчука Миколу Васильовича.

(Оплески в залі).

З абсолютною більшістю голосів їх обох обрано на посади відповідно першого заступника та заступника голови обласної ради, а саме: 64 голоси депутатів Івано-Франківської обласної ради підтримали зазначені кандидатури, кількість бюлетенів, визнаних недійсними, – 2, кількість голосів депутатів, які не підтримали кандидатів, – нуль, кількість невикористаних бюлетенів – 18, кількість депутатів, які взяли участь у голосуванні, – 66, кількість депутатів, які отримали бюлетені, – 66, кількість депутатів обласної ради, присутніх на засіданні обласної ради, – 83, кількість виготовлених бюлетенів – 84, кількість обраних депутатів обласної ради – 84.

Відзначу також, що участь в роботі тимчасової лічильної комісії з даного питання… брали участь 8 членів лічильної комісії.

Дякую, пане голово, і ще раз вітаю керівництво Івано-Франківської обласної ради з обранням і бажаю плідної роботи на благо громади Прикарпаття.

(Оплески в залі).

О.Сич. Дякую, Ігоре Богдановичу, за вашу роботу, дуже лаконічну, чітку.

Шановні колеги! За результатами таємного голосування першим заступником голови обласної ради обрано Гладія Василя Івановича….

(Оплески в залі).

…від обласної організації політичної партії “Всеукраїнське об’єднання “Батьківщина”.

Заступником голови обласної ради обрано депутата обласної ради Палійчука Миколу Васильовича…

(Оплески в залі).

…від обласної організації політичної партії “За Майбутнє”.

Враховуючи результати таємного голосування з виборів першого заступника та заступника голови обласної ради пропоную прийняти рішення про обрання першого заступника голови обласної ради та заступника голови обласної ради.

Отож, відповідно… Люба Василівна, де проект рішення?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Відповідно до статті 43 та статті 56 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, враховуючи протокол тимчасової лічильної комісії обласної ради про результати таємного голосування з виборів першого заступника та заступника голови обласної ради, обласна рада вирішила: обрати першим заступником голови обласної ради Гладія Василя Івановича, заступником голови обласної ради – Палійчука Миколу Васильовича.

Ставлю на голосування. Голосування поіменне. А тому я зачитую список депутатів пофракційно і прошу чітко демонструвати своє волевиявлення.

Івано-Франківська обласна організація “Всеукраїнське об’єднання “Свобода”: Вітенко Микола Іванович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Головатюк Людмила Дмитрівна.

Голос із залу. За.

О.Сич. Головчук Михайло Михайлович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Гринечко Мар’яна Валеріївна.

Голос із залу. За.

О.Сич. Дебенко Ігор Богданович.

Голос із залу. За.

О.Сич.  Дяків Юрій Миколайович.

Голос із залу. За.

О.Сич. Іваночко Михайло Степанович.

Голос із залу. За.

О.Сич. Копильчук Інна Зіновіївна.

Голос із залу. За.

О.Сич.  Королик Михайло Михайлович.

Голос із залу. За.

О.Сич.  Понайда Олег Володимирович.

Голос із залу. За.

О.Сич.  Рудик Марія Олександрівна.

Голос із залу. За.

О.Сич. Сич Олександр Максимович – за, Тебешевська Оксана Степанівна.

Голос із залу. За.

О.Сич. Федорців Сергій Іванович.

Голос із залу. За.

О.Сич.  Чаплинська Наталія Любомирівна.

Голос із залу. За.

О.Сич.  Шевчук Ігор Михайлович.

Голос із залу. За.

О.Сич.  Щербій Наталія Олегівна.

Голос із залу. За.

О.Сич. Яцишин Володимир Богданович.

Голос із залу. За.

О.Сич. З 18 членів фракції 18 – “за”.

Івано-Франківська територіальна організація політичної партії “Європейська Солідарність”: Басараб Сергій Михайлович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Відсутній. Волошин Сергій Ярославович – відсутній, Глинський Юрій Степанович – відсутній, Дьоміна Наталія Миколаївна – відсутня, Князевич Володимир Романович – відсутній, Кукурудз Ростислав Степанович – відсутній, Кушнір Володимир Степанович – відсутній, Левкович Андрій Васильович – відсутній,  Магаль Володимир Васильович – відсутній, Мазур Юрій Йосифович – відсутній, Очкур Ігор Васильович – відсутній, Перцович Наталія Святославівна – відсутня, Пліс Богдан Богданович – відсутній, Приймак Іван Васильович – відсутній, Ткач Роман Володимирович – відсутній, Федоришин Володимир Євгенійович – відсутній, Федорук Олександра Володимирівна – відсутня.

О.Сич. З 17 депутатів фракції 17 – відсутні.

Івано-Франківська обласна організація політичної партії “За Майбутнє”: Білик Роман Павлович.

Голос із залу. За.

О.Сич. Бриндальський Андрій Петрович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Ганиш Ольга Іванівна.

Голос із залу. За.

О.Сич. Гондурак Віталій Федорович.

Голос із залу. За.

О.Сич. Гораль Ліліана Тарасівна.

Голос із залу. За.

О.Сич. Лащук Дмитро Васильович.

Голос із залу. За.

О.Сич. Мединський Микола Васильович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Мельниченко Оксана Михайлівна.

Голос із залу. За.

О.Сич. Мірус Антоніна Петрівна.

Голос із залу. За.

О.Сич. Мошура Роман Богданович.

Голос із залу. За.

О.Сич. Палійчук Микола Васильович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Сіреджук Дмитро Дмитрович.

Голос із залу. За.

О.Сич. Томенчук Богдан Михайлович.

Голос із залу. За.

О.Сич. Шевченко Віктор Леонідович.

Голос із залу. За.

О.Сич. Шевченко Олександр Леонідович – відсутній, Якимчук Михайло Ігорович.

Голос із залу. За.

О.Сич. Дякую. З 16-ти членів фракції 1 відсутній, 15 – “за”.

Івано-Франківська обласна організація політичної партії “Всеукраїнське об’єднання
“Батьківщина”: Бардяк Євгенія Мар’янівна.

Голос із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Гладій Василь Іванович.

Голос із залу. За.

О.Сич. Гладун Василь Васильович.

Голос із залу. За.

О.Сич. Гоголь Ярослава Михайлівна.

Голос із залу. За.

О.Сич. Грицюк Дмитро Онуфрійович.

Голос із залу. За.

О.Сич.  Іваськів Андрій Степанович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Кава Наталія Михайлівна.

Голос із залу. За.

О.Сич. Книшук Богдан Петрович.

Голос із залу. За.

О.Сич. Книшук Орися Володимирівна.

Голос із залу. За.

О.Сич.  Когут Олександра Володимирівна, Оксана Володимирівна.

Голос із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Левицький Олександр Михайлович.

Голос із залу. За.

О.Сич. Ленігевич Богдан Васильович.

Голос із залу. За.

О.Сич. Мельничук Василь Іванович.

Голос із залу. За.

О.Сич. Слободян Любомир Ярославович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. З 14-и членів фракції 14 – “за”.

Івано-Франківська обласна організація політичної партії “Всеукраїнське об’єднання
“Платформа Громад”: Боднарчук Володимир Дмитрович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Відсутній. Виноградник Тарас Теофілович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Гончарук Олег Романович.

Голос із залу. За.

О.Сич. Депутович Іван Ілліч.

Голос із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Дзвінчук Дмитро Іванович.

Голос із залу. За.

О.Сич. Іванів Назарій Іванович.

Голос із залу. За.

О.Сич. Карп Галина Василівна.

Голос із залу. За.

О.Сич. Корнелюк Мирослава Мирославівна.

Голос із залу. За.

О.Сич. Семенюк Володимир Петрович.

Голос із залу. За.

О.Сич. Тринів Ігор Васильович.

Голос із залу. За.

О.Сич. З 10-и членів фракції 1 – відсутній, 9 – “за”.

Івано-Франківська обласна організація політичної партії “Слуга Народу”: Грищук Остап Іванович.

Голос із залу. За.

О.Сич. Івасик Василь Васильович.

Голос із залу. За.

О.Сич. Качур Олег Васильович.

Голос із залу. За.

О.Сич. Кизимишин Назарій Михайлович.

Голос із залу. За.

О.Сич. Левконович Надія Михайлівна.

Голос із залу. За.

О.Сич. Савка Марія Володимирівна.

Голос із залу. За.

О.Сич. Саїв Сергій Степанович.

Голос із залу. За.

О.Сич. Сивак Аріана Володимирівна.

Голос із залу. За.

О.Сич. Яворський Андрій Михайлович.

Голос із залу. За.

О.Сич. Шановні колеги! За результатами голосування 65 – за, нуль – проти, нуль – утримався, 19 депутатів відсутні при розгляді цього питання порядку денного.

Вітаю колег – Василя Івановича Гладія і Палійчука Миколу Васильовича. Прошу зайняти свої місця в президії.

(Оплески в залі).

Слово надається першому заступнику голови Івано-Франківської обласної ради восьмого демократичного скликання Василю Івановичу Гладію.

В.Гладій. Шановні депутати! Шановні присутні! Шановна громадо! Я хочу подякувати. Перш за все дякую нашим краянам, які довірили представляти всім нам їхні інтереси в Івано-Франківській обласній раді. Я дякую фракції Всеукраїнського об’єднання “Батьківщина” в обласній раді, дякую всім вам, депутати обласної ради з інших фракцій, дякую голові обласної ради Олександру Максимовичу Сичу за довіру, яку ви щойно висловили мені.

Наше спільне завдання – це розвиток Прикарпаття. І для того, щоби досягнути цієї мети, потрібні обов’язкові дві умови. Умова перша: консолідація зусиль всіх разом. І умова друга – це ефективність нашої роботи і якість її та професійність.

На посаді першого заступника голови обласної ради я докладу максимум зусиль для того, щоб саме така робота спільна наша і була. Це моє головне завдання. Я буду старатися виконувати його. І нехай мені і нам разом в цьому допоможе Господь Бог. Дякую.

(Оплески в залі).

О.Сич. Слово надається заступнику голови Івано-Франківської обласної ради восьмого демократичного скликання Миколі Васильовичу Палійчуку.

М.Палійчук. Шановні колеги! Щиро дякую всім за підтримку, дякую колегам з фракції “Свобода”, колегам з фракції Всеукраїнського об’єднання “Батьківщина”, колегам з фракції “Платформа Громад”, колегам з фракції “Слуга Народу”, звичайно, нашим колегам, з якими ми разом пройшли виборчий процес, – нашій фракції “За Майбутнє”.

Дякую голові за довіру і підтримку, і впевнений, що разом з Олександром Максимовичем, Василем Івановичем ми докладемо всіх зусиль. Я особисто прикладу всі свої знання, досвід, вміння для того, щоби і жителі нашого краю, і загалом Прикарпаття відчули нашу роботу.

Насправді, це нескладно, треба взятися, робити і працювати, і я на сто відсотків впевнений, що команда обласної ради це разом, спільно, зробить.

Також я хочу підтримати слова Владики, які були тут, і священників, які закликали нас до об’єднання. Вибори скінчились. Кого обрали, той став депутатом. Нам з вами потрібно об’єднатись, якісно працювати, зробити все можливе, щоби за п’ять років люди нас на вулиці зустрічали і казали “дякую”.

Всім успіху! І прошу, закликаю до об’єднання і співпраці.

(Оплески в залі).

О.Сич. Шановні колеги! Є пропозиція наступні питання, затверджені сьогодні у порядку денному, розглянути на другому пленарному засіданні першої сесії обласної ради, яке пропоную провести 1 грудня 2020 року. Це буде вівторок.

Прошу проголосувати. Ставлю на голосування. Питання процедурне, не потребує поіменного голосування, тому пропозицію ставлю на голосування. Хто за? Члени лічильної комісії, прошу рахувати. Дякую. Проти? Утримався?

Прошу оголосити результати голосування.

І.Дебенко. 65 – за, нуль – проти, нуль – утримались. Рішення прийнято.

О.Сич. Дякую.

Шановні колеги! А тепер увага! Згідно частини третьої статті 45 Закону України “Про запобігання корупції” особа, обрана депутатом місцевої ради, впродовж 15 календарних днів з дня набуття повноважень подає у встановленому Законом порядку декларацію осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік. Якщо обрана особа, незалежно від обставин, уже подала декларацію за минулий рік, який передує року обрання, тобто, за 2019 рік, її повторне подання не вимагається, оскільки така особа вже виконала обов’язок, визначений у статті 3… у частині 3 статті 45 зазначеного Закону.

Друзі! Дякую всім сьогодні за роботу. До зустрічі 1 грудня в цій же залі о 10.00 год.

До побачення!

Голова обласної ради                                                                               Олександр Сич

 

Консультант                                                                                              Галина Кубік

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]