Стенограма пленарного засідання (11.11.2022)

С Т Е Н О Г Р А М А

СІМНАДЦЯТОЇ СЕСІЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
ВОСЬМОГО ДЕМОКРАТИЧНОГО СКЛИКАННЯ
від 11.11.2022 р.

 

О.Сич. Доброго дня, шановні пані і панове! Шановні колеги, запрошені!

Отож, шановні колеги, розпочинаємо нашу роботу!

До обласної ради восьмого демократичного скликання обрано 84 депутати.

За результатами письмової реєстрації в сесійній залі присутні 70 депутатів, відсутні – 14, з них: у відрядженні – 1, на лікарняному – 2, у відпустці – 1, на навчанні – нікого, з інших поважних причин – 6 депутатів, з невідомих причин – 4 депутати, серед інших є й депутати, які виконують свій обов’язок у Збройних Силах України.

Відповідно до пункту 11.3. статті 11 Регламенту обласної ради депутати повинні зареєструватися за допомогою електронної системи. Тому я прошу оператора увімкнути електронну систему, а колег-депутатів – зареєструватися.

В залі присутні 67 депутатів. Відповідно до статті 46 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” та пункту 5.2. Регламенту обласної ради сесія є правомочною, і я її оголошую відкритою.

(Звучить Гімн України).

(Звучить молитва).

Продовжуємо роботу.

Шановні колеги! У роботі сесії бере участь голова обласної державної адміністрації,
начальник обласної військової адміністрації Світлана Василівна Онищук.

З уваги на заходи безпеки обласне телебачення “Галичина” вже традиційно в умовах воєнного часу не здійснює пряму трансляцію сьогоднішнього пленарного засідання. Також традиційно прошу усіх присутніх в сесійній залі до завершення сесії не поширювати в соцмережах інформацію про нашу роботу.

А зараз я, шановні колеги, прошу хвилиною мовчання вшанувати всіх захисників
Української держави, які в сучасних умовах ведуть боротьбу проти московського агресора, всіх тих, хто поліг у боротьбі, всіх, хто загинув від рук московських агресорів з цивільного населення, наших діток, і при тому прошу вшанувати пам’ять нашого колеги-депутата Василя Васильовича Гладуна, який 5 листопада відійшов у вічність.

(Хвилина мовчання).

Дякую. Таке життя, що поряд із сумними мотивами є й хороші, й радісні мотиви. Сьогодні день народження відзначає наш колега-депутат Дмитро Онуфрійович Грицюк. Тому давайте аплодисментами привітаємо, побажаємо йому всього найкращого і Господньої ласки – найголовніше.

Шановні колеги! З нагоди Дня української мови і писемності, який ми відзначали 9 листопада, а особливо не стільки з нагоди, а з уваги на актуальність української книги в умовах гібридної війни, бо сьогодні війни ведуться вже не стільки за ресурси і території, як за домінування ідей, ми сьогодні запросили до нас в хол сесійної зали видавництва, які згодились взяти участь у виставці-продажі книжок. Виставка буде працювати до 3 год. Прошу не тільки з нею знайомитись, але щось придбати й для власної бібліотеки, подумати над тим, чи не можна буде вам у цих видавництв щось придбати і для бібліотек ваших виборчих округів. Тому що коли сьогодні ми позбуваємось московського колоніального спадку, в тому числі й вичищаємо наші бібліотеки, а це ще буде достатньо довго тривати, то, знаєте, хоч і важко, але набагато легша справа бібліотеки почистити, але значно важча справа потім оголені полиці книжок чимось заповнити, бажано хорошим націоцентричним українським змістом. Тому до ваших послуг сьогодні ці видавництва. Будь ласка, підходьте, цікавтесь, придбавайте і для себе, і для бібліотек ваших округів.

А зараз, шановні колеги, традиційно дозвольте нам разом із Світланою Василівною вручити нагороди обласної ради, адміністрації для тих, хто їх заслужив.

Василь Іванович Гладій зачитає список.

В.Гладій. Колеги-депутати! Шановні присутні! Переходимо до процедури нагородження.

За жертовність та зусилля, проявлені у волонтерській діяльності, організації і наданні матеріальної, фінансової та іншої допомоги Збройним Силам України Івано-Франківською обласною відзнакою – медаллю “Доблесть Прикарпаття” нагороджується PIOTR SKOPIEC (Пйотр Скопєц) – керівник фундації “Гуманош імені Слави і Іцка Волосянських”.

Запрошую.

(Оплески в залі).

Голос із залу. (Без мікрофона).

(Оплески в залі).

В.Гладій. З нагоди відзначення 80-ї річниці Української Повстанської Армії за дослідження історії національно-визвольного руху, висвітлення і популяризацію діяльності
Української Повстанської Армії та її членів ювілейною медаллю Івано-Франківської обласної ради “80 років Української Повстанської Армії” нагороджуються завідувач кафедри теорії та історії держави і права Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, професор, доктор історичних наук Адамович Сергій Васильович.

(Оплески в залі).

Медаллю “80 років Української Повстанської Армії” нагороджується кандидат історичних наук, доцент кафедри історії Центральної та Східної Європи і спеціальних галузей історичної науки факультету історії, політології і міжнародних відносин, директор Навчально-наукового центру дослідження історії українського національного визвольного руху імені професора Олександра Юхимовича Карпенка Вітенко Микола Дмитрович.

(Оплески в залі).

За видання літератури національно-патріотичного та духовного спрямування, висвітлення і популяризацію діяльності Української Повстанської Армії та її членів нагороджуються медаллю “80 років Української Повстанської Армії” наступні видавництва області:

“Коломийська друкарня ім. Шухевича” (м. Коломия).

(Оплески в залі).

Видавництво “Лілея-НВ” (м. Івано-Франківськ).

(Оплески в залі).

Товариство з обмеженою відповідальністю “Місто-НВ” (м. Івано-Франківськ).

(Оплески в залі).

Видавництво “Нова Зоря” (м. Івано-Франківськ).

(Оплески в залі).

Приватне підприємство-видавництво “Писаний Камінь” (м. Косів).

(Оплески в залі).

Дякую. Вітаємо всіх нагороджених.

(Оплески в залі).

О.Сич. Шановні колеги! І так з нагоди ще того, що у нас в залі присутній представник, ну, даруйте, я вже не хотів, щоб це виглядало, скажемо, як штамп, але з уваги на ту допомогу, яку сьогодні польський народ нам надає, від польського братнього народу, я би хотів у його присутності привітати сьогодні всіх поляків, наших сусідів з Днем незалежності Польщі бурхливими аплодисментами.

(Оплески в залі).

Приступаємо до формування порядку денного сесії.

8 листопада… Ні, точніше, не так. У нас ще є по Регламенту можливість виступити від фракцій. Тому відповідно до пункту 12.1. Регламенту обласної ради після відкриття сесії перед затвердженням порядку денного відводиться до 15 хвилин для стислих (до 3 хвилин) виступів і заяв уповноважених представників депутатських фракцій з внесенням пропозицій, повідомлень без прийняття рішень по них.

Колеги, чи є хтось з уповноважених представників від фракцій у цій частині виголосити щось до відома колег? Є. Запишіться, будь ласка.

О.Сич. Пліс Богдан Богданович, будь ласка.

Б.Пліс. Доброго дня! Шановний пане голово, президіє! Шановна Світлано Василівно! На сьогодні маємо резонансну досить подію, яка набула і почала набувати дуже сильного розголосу як серед медичних працівників, так і серед засобів масової інформації. Це стосується комунального підприємства “Обласна інфекційна лікарня”, в якій на сьогоднішній день є існуюча заборгованість по заробітній платі – біля 4 млн гривень.

Я звертаюся до пана голови обласної ради Олександра Максимовича та голови обласної адміністрації пані Світлани Василівни доручення дати, протокольне доручення: в питанні
“Різне” директору департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації надати інформацію щодо даного питання: перше, існуюча заборгованість по заробітній платі на сьогоднішній день і причини її виникнення; друге, шляхи подолання та які заходи зараз проведені, і чи є заборгованість з Національною службою здоров’я України перед цим закладом. Дякую.

О.Сич. Шановні колеги! Я думаю, що ви не будете заперечувати, якщо у питанні “Різне” прозвучить така інформація від департаменту охорони здоров’я. Є згода?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Є. Світлано Василівно, дайте, будь ласка, доручення директору департаменту, нехай підготує інформацію про стан справ у лікарні і про можливі виходи з неї. Скажемо, ми неодноразово, особливо, скажемо, я хотів би почути при обговоренні того питання і думку голови комісії. Ми вже неодноразово стикались з фактом, що так звані, даруйте, я не спеціаліст, але так звані монопрофільні медичні заклади відчувають величезні проблеми, і нам з цим щось треба робити, не точково з точки зору сьогоднішнього дня погашати проблеми, які виникають, а концептуально, перспективно.

Приймається.

Приступаємо, шановні колеги, до формування порядку денного сесії.

Отже, 8 листопада 2022 року відбулося засідання президії обласної ради.

Президія рекомендувала внести на розгляд сімнадцятої сесії обласної ради 38 питань і питання “Різне”.

Проект порядку денного формувався з дотриманням термінів, встановлених Регламентом обласної ради і Законом України “Про доступ до публічної інформації”.

Проекти рішень проаналізовані на засіданнях постійних комісій обласної ради.

За результатами вивчення і розгляду постійними комісіями обласної ради надано відповідні висновки і рекомендації.

Інформую про те, що до проекту порядку денного додатково на президії внесено ще 6 питань, а саме:

– питання під номерами 1-3 – це звернення обласної ради;

– питання номер 7 – про внесення змін до вже діючої обласної програми;

– питання номер 9 – про внесення змін до рішення обласної ради про фінансування природоохоронних заходів;

– питання номер 29 – про передачу майна.

Відповідно до плану роботи обласної ради на цій сесії передбачалося також розглянути питання “Про стан серцево-судинних захворювань населення області”. Проект рішення надійшов до обласної ради своєчасно. Однак постійна комісія обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики рекомендувала обласній державній адміністрації доопрацювати зазначений проект рішення. Очевидно, що повторно подати на розгляд.

Окрім цього, до обласної ради надійшов лист обласної державної адміністрації  про те, що проект рішення “Про програму розвитку паліативної допомоги на Прикарпатті на 2023-2027 роки” подаватися не буде, оскільки надалі реалізація заходів, спрямованих на розвиток та вдосконалення служби паліативної допомоги, буде здійснюватися в межах діючих обласних програм і затверджених відповідних програмних заходів у сфері охорони здоров’я.

Порядок денний та матеріали сесії, колеги, ви отримали під час реєстрації, а частина з вас – під час засідання президії обласної ради.

Також під час реєстрації вам роздані і матеріали з інформацією про виконання діючих обласних програм.

Є пропозиція, шановні колеги, запропонований проект порядку денного взяти за основу.

Хто за? Прошу визначатись.

За – 69, не голосували – 3: рішення прийнято.

Чи будуть доповнення, пропозиції до проекту порядку денного?  Запишіться, будь ласка.

Мединський Микола Васильович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Напевно, помилково, так?

Голос із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Я зрозумів з вашої реакції.

Виноградник Тарас Теофілович.

Т.Виноградник. Дякую. Шановні колеги! Голово! Є пропозиція внести в порядок денний питання “Про внесення змін до рішення обласної ради від 23.04.2021 № 145-6/2021 “Про регіональну цільову програму профілактики правопорушень на 2021-2025 роки” (зі змінами)”.

Даний проект рішення розглянуто на спільному засіданні постійних комісій обласної ради з питань захисту прав людини, законності та правопорядку, а також комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та інвестицій. Рекомендовано до розгляду на сесії Івано-Франківської обласної ради. Доповідає з даного питання Лавринович Ростислав Михайлович – виконувач обов’язків директора юридичного департаменту обласної державної адміністрації. Прохання підтримати.

О.Сич. Шановні колеги! Є пропозиція. Вношу на голосування. І чисто… давайте спочатку внесемо на голосування. Прошу визначатись. Для цього потрібна 1/3 складу депутатського корпусу, щоб внести до проекту порядку денного.

За – 58, не голосували – 14: рішення прийнято.

Колеги, питання приймається, є пропозиція його розглянути до прийняття рішення “Про внесення змін до обласного бюджету на 2022 рік”. Чому? Тому що в тому рішенні вже передбачаються кошти, і перше для відповідних правоохоронних органів, і для того, щоб їх виділяти, ми повинні внести зміни до програми, збільшивши обсяг можливих коштів згідно програми. Тому після 9-го питання ми поставимо питання, тільки що анонсоване Тарасом Теофіловичем, а дальше будемо розглядати по тому порядку денному, який у нас є.

Колеги, чи є ще пропозиції до проекту порядку денного?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Немає. Ставлю на голосування за основу і в цілому з врахуванням прийнятої пропозиції.

За – 69, не голосували – 3: рішення прийнято.

Приступаємо до розгляду питань.

Отож, розглядається перше питання “Про звернення обласної ради щодо присвоєння звання Герой України командиру Окремої зведеної штурмової роти “Карпатська Січ” 93-ї механізованої бригади Збройних Сил України Олегові Куцину (посмертно)”.

Питання внесено на засіданні президії обласної ради.

Проект рішення номер 1 – в окремій брошурі.

Доповідає Дебенко Ігор Богданович – депутат обласної ради.

Проект розглянуто на засіданні постійної комісії обласної ради з питань культури, духовності та інформаційної політики, рекомендовано до розгляду на сесії обласної ради.

Будь ласка.

І.Дебенко. Доброго дня, шановний пане голово, шановні колеги-депутати! Власне я не буду зачитувати текст самого звернення, у кожного з вас він є, ви можете з ним ознайомитись. Лише відзначу те, що ми з колегами  просимо вас підтримати звернення для того, щоби звернутися до керівництва нашої держави щодо присвоєння звання Герой України з удостоєнням ордена “Золота зірка” (посмертно) Куцину Олегу Івановичу. Відзначу, що він загинув, на жаль, 19 червня цього року в боях на Ізюмському напрямку. Участь у війні з росією приймав безпосередньо з 2014 року. Саме з того періоду часу почалась ця війна. І також відзначу, що чого власне наша обласна рада звертається з цього приводу, – це через те, що Олег Куцин народився 23 листопада 1965 року саме у м.Івано-Франківську. У 1982-1984 роках навчався в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу.

Прохання підтримати.

О.Сич. Шановні колеги! Чи є запитання до доповідача?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Немає. Чи є пропозиції або бажаючі взяти участь в обговоренні?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Немає. Ставлю на голосування за основу і в цілому.

За – 69, не голосували – 3: рішення прийнято.

Розглядається питання “Про звернення обласної ради щодо зупинення дії ступеня локалізації державних закупівель на період дії правового режиму воєнного стану”.

Питання внесено на засіданні президії обласної ради.

Проект рішення номер 2 – в окремій брошурі.

Доповідає Виноградник Тарас Теофілович – депутат обласної ради. Будь ласка.

Т.Виноградник. Дякую. Шановні колеги! Звернення у всіх є на руках.

Суть питання, якщо дозволите, коротко. В Україні діє Закон “Про публічні закупівлі”, який передбачає, що на тендерних закупівлях понад 200 тис. гривень при придбанні товарів чи послуг має бути присутня українська локалізація.

Закон вступив… набрав чинності… Перехідні положення від 14 липня 2022 року, а постанова Кабінету Міністрів № 1178 від 12 жовтня 2022 року передбачила ці процеси.

Що получається? Зараз для закупівлі в цей військовий час чи збройним формуванням, чи формуванням територіальної оборони, чи місцевим бюджетам для того, щоб придбати товари та послуги на суму більше ніж 200 тис. гривень, необхідно, щоб в цих товарах, послугах була присутня українська складова. Що це передбачає? Зараз, у військовий час, коли практично інфраструктура знищена, промисловість не працює в тому режимі, як вона працювала до початку військового стану, придбання товарів та послуг зупиняється. Наприклад, той же ж приклад, коли недавно постановою Кабінету Міністрів було ліквідовано обмеження мита на придбання дизель-генераторів та акумуляторів. Чому? Тому що вони не виробляються в Україні. Так само суть звернення полягає в тому, щоб призупинити дію Перехідних положень, статті 6 пункту 1 щодо української локалізації в товарах та послугах на період військового часу для полегшення придбання товарів та матеріалів для Збройних Сил України та військових формувань.

Тому звертаємось з проханням до Кабінету Міністрів України, до Комітету Верховної Ради з питань економічного розвитку прийняти всі відповідні рішення щодо зупинення дії локалізації закупівлі товарів, необхідних для потреб Збройних Сил України та інших військових формувань.

Шановні колеги! Прошу підтримати дане звернення. Дякую.

О.Сич. Колеги, чи є запитання до доповідача?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Немає. Чи є бажаючі взяти участь в обговоренні?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Немає. Ставлю на голосування за основу і в цілому.

За – 66, не голосували – 6: рішення прийнято.

Розглядається питання “Про звернення обласної ради щодо внесення змін до постанови Правління Національного банку України від 24 лютого 2022 року № 18 (зі змінами)”.

Питання внесено на засіданні президії обласної ради.

Проект рішення номер 3 – на окремому аркуші.

Доповідає Приймак Іван Васильович – депутат обласної ради.

Проект рішення напрацьовано та рекомендовано до розгляду на сесії обласної ради постійною комісією з питань аграрної політики, земельних відносин та розвитку гірських територій.

І.Приймак. Шановна президіє, шановні колеги-депутати!

24 лютого 2022 року, в перший день повномасштабної агресії російської федерації проти України, Національним банком України було прийнято постанову № 18 “Про роботу банківської системи в період запровадження воєнного стану”.

Підпунктом 1 пункту 3 постанови передбачено заборону зняття з поточних рахунків готівкових коштів у гривнях, національній валюті, в обсязі, що перевищує 100 тис. гривень, крім виплати заробітних плат та соціальних виплат. В даному випадку регулятор не врахував той факт, що орендна плата за земельні частки (паї), яка зараз фактично на часі виплати, є також дуже суттєвими виплатами, плюс таку орендну плату треба виплачувати миттєво, разово в розрізі населених пунктів. А по 100 тис. гривень знімати і чекати 40 днів для того, щоб приїхати в одне село, то це нонсенс і порушення касових дисциплін.

Тому депутати Івано-Франківської обласної ради просять внести зміни до постанови Правління Національного банку України від 24 лютого 2022 року № 18 (зі змінами), виклавши підпункт 1 пункту 3 в такій редакції: “з метою виплати заробітної плати, орендної плати за земельні частки (паї) та соціальних виплат”. Дякую.

О.Сич. Чи є запитання до доповідача?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Немає запитань. Чи є бажаючі взяти участь в обговоренні?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Також я не бачу. Ставлю на голосування за основу і в цілому.

За – 69, не голосували – 3: рішення прийнято.

Розглядається питання “Про внесення змін до Регламенту Івано-Франківської обласної ради восьмого демократичного скликання, затвердженого рішенням обласної ради від 23.12.2020 № 10-2/2020, (зі змінами)”.

Проект рішення номер 4 – на окремому аркуші.

З вашого дозволу, доповідати буду я.

Проект рішення напрацьовано та рекомендовано до розгляду на сесії обласної ради
постійною комісією з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, міжрегіонального та міжнародного співробітництва.

Шановні колеги! Проект рішення є у вас на руках. Він поданий вам завчасно. Суть зміни полягає в тому, що додатки до рішень обласної ради від сьогоднішнього дня, якщо ми це ухвалимо, буде підписувати керівник виконавчого апарату обласної ради. До сьогоднішнього дня це була та особа, яка очолювала орган, що напрацьовував проект рішення і подавав його до розгляду на сесію обласної ради.

Чи є запитання?

Р.Ткач. (Без мікрофона).

О.Сич. Шановні колеги! Після попередньої сесії обласної ради два тижні не підписувались наші рішення з додатками по бюджетних питаннях. Це, ви самі розумієте, що означало: заблоковано все фінансування. Директор департаменту фінансів зробила зауваження, що це не відповідає чинному законодавству. Ми, звичайно, проаналізували. В чинному законодавстві не врегульовано питання, хто має підписувати додатки. Ми проаналізували практику. В різних обласних радах по-різному. Десь так, як у нас до теперішнього дня було: підписував той, хто подавав проект рішення, відповідальний, скажемо, підрозділ. Десь це підписує керівник апарату, десь це підписує заступник голови обласної ради, до повноважень якого відносяться ті чи інші питання, по-різному. Якщо в законодавстві не врегульовано, то має бути так, як прийняла обласна рада. Але питання дисципліни, це питання, напевно, до Світлани Василівни, до дисципліни в обласній державній адміністрації. Але щоб в подальшому уникнути можливий десь такий колапс, я вже не кажу про дурні думки, чутки, які ходили по області, бо всі знали, що бюджетні рішення не підписані, ми просто вносимо цю зміну, і в подальшому керівник апарату буде підписувати.

Чи є ще питання?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Немає. Чи є бажаючі взяти участь в обговоренні?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Немає. Ставлю на голосування за основу і в цілому.

За – 69, не голосували – 2: рішення прийнято.

Розглядається питання “Про внесення змін до програми розвитку місцевих та
добровільних пожежних формувань територіальних громад Івано-Франківської області на 2022-2026 роки”.

Проект рішення номер 5 – в окремій брошурі.

Доповідає Оксентюк Ігор Володимирович – перший заступник начальника Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області.

Проект розглянуто на засіданнях постійних комісій обласної ради з питань захисту прав людини, законності та правопорядку і з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та інвестицій, рекомендовано до розгляду на сесії обласної ради.

Будь ласка.

І.Оксентюк. Доброго здоров’я!

О.Сич. Якщо можна, лаконічно, в чому суть змін.

І.Оксентюк. Так, пропонуємо внести зміни в порядку збільшення на 3,6 відс. діючої програми кошти, заплановані для формування нових підрозділів місцевої і добровільної пожежної охорони, забезпечення необхідним оснащенням, навчання даних підрозділів як домедичної допомоги, так і первинних навичок, і також ряд заходів, які допомагають формувати саме добровільство на теренах нашої області. Дякую.

О.Сич. Колеги, якщо коротко, збільшення потенційно можливих коштів в програму для плекання мережі добровільних дружин, протипожежних.

Чи є запитання?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Немає. Чи є бажаючі взяти участь в обговоренні?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Немає. Ставлю на голосування за основу і в цілому. Прошу визначатись.

За – 71, не голосував – 1: рішення прийнято. Дякую.

І.Оксентюк. Дякую.

О.Сич. Розглядається питання “Про внесення змін до програми розвитку та фінансової підтримки комунальних некомерційних підприємств охорони здоров’я Івано-Франківської обласної ради на 2022-2023 роки”.

Проект рішення номер 6 – в окремій брошурі.

Доповідає Дмитренко Ігор Анатолійович – директор департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації.

Проект рішення розглянуто на засіданнях постійних комісій обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики і з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та інвестицій, рекомендовано до розгляду на сесії обласної ради.

В чому суть змін? Знову ж таки, лаконічно.

І.Дмитренко. Шановний пане голово, шановна президіє, шановні депутати! Ми вносимо зміни в програму…

О.Сич. Мікрофон ближче, будь ласка. Мікрофон ближче до себе.

І.Дмитренко. Збільшуємо фінансування даної програми на 270 млн гривень. Не обов’язково дана програма може бути профінансована, це буде профінансовано при можливості фінансування. Просто, щоб врегулювати питання з казначейством, щоб казначейство могло проводити платежі по наших лікувальних закладах, ми вносимо зміни в дану програму.

О.Сич. Колеги, практично аналогічно: збільшується обсяг можливого фінансування.

Чи є запитання?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Немає. Чи є бажаючі взяти участь в обговоренні? Немає.

Ставлю на голосування за основу і в цілому.

За – 67, не голосували – 5: рішення прийнято.

Розглядається питання “Про внесення змін до регіональної цільової програми розвитку соціальної інфраструктури Івано-Франківської області на 2022-2025 роки”.

Внесено питання на засіданні президії обласної ради.

Проект рішення номер 7 – в окремій брошурі.

Доповідає Орловська Зоряна Степанівна – заступник директора комунального підприємства Івано-Франківської обласної ради “БУДІНВЕСТ”.

Проект рішення рекомендовано до розгляду на сесії обласної ради постійною комісією з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та інвестицій.

Будь ласка. Так само лаконічно. Суть змін.

З.Орловська. Доброго дня, шановні голови, президіє, депутати! Прошу підтримати внесення змін до рішення “Про регіональну цільову програму розвитку соціальної інфраструктури Івано-Франківської області на 2022-2025 роки”.

Проект рішення стосується частини збільшення фінансування.

О.Сич. Аналогічно: збільшення обсягу потенційного фінансування. Тим більше, що вже навіть на цій сесії, коли були заборонені субвенції для громад, а роботи треба було виконувати, потім їх дозволили, то ми вже значну частину пропозицій переадресували на “БУДІНВЕСТ”. І для того, щоб вони могли ввійти в програму, треба програму збільшити для фінансування.

Чи є запитання, колеги?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Чи є бажаючі взяти участь в обговоренні?

Голос із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Немає. Ставлю на голосування за основу і в цілому.

За – 70, не голосували – 2: рішення прийнято.

Розглядається питання “Про внесення змін до рішення обласної ради від 23.04.2021
№ 145-6/2021 “Про регіональну цільову програму профілактики правопорушень на 2021-2025 роки” (зі змінами)”.

Питання внесено під час формування порядку денного сесії обласної ради Тарасом Теофіловичем Виноградником.

Проект рішення – в окремій брошурі.

Доповідає Лавринович Ростислав Михайлович – виконувач обов’язків директора юридичного департаменту обласної адміністрації.

Проект рішення розглянуто на засіданнях постійних комісій обласної ради з питань захисту прав людини, законності, правопорядку, з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та інвестицій, рекомендовано до розгляду на сесії обласної ради.

Будь ласка, аналогічно, лаконічно.

Р.Лавринович. Доброго дня, шановний пане голово, шановні депутати! До розгляду пропонується проект внесення змін до даної програми. Даною програмою передбачається доповнити пункт 4 розділу 5 “Протидія тероризму” для створення необхідних умов для ефективної підготовки та виконання завдань підрозділами, які безпосередньо здійснюють боротьбу з тероризмом, і відповідно збільшення фінансування на 6 млн гривень.

О.Сич. Колеги, аналогічно…

Р.Лавринович. Прошу підтримати.

О.Сич. …оскільки в подальшому бюджетному питанні ми передбачили фінансування для деяких наших правоохоронних органів з ціллю боротьби проти тероризму в умовах війни, ми додаємо один розділ для того, щоб обгрунтувати це фінансування.

Чи є запитання?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Немає. Чи є бажаючі взяти участь в обговоренні?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Немає. Ставлю на голосування за основу і в цілому.

За – 70, не голосували – 2: рішення прийнято.

Розглядається питання “Про внесення змін до рішення обласної ради від 23.12.2020
№ 30-2/2020 “Про Програму охорони навколишнього природного середовища Івано-Франківської області до 2025 року”.

Проект рішення номер 8 – в окремій брошурі.

Доповідач: Пліхтяк Андрій Дмитрович – начальник управління екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації.

Проект розглянуто на засіданнях постійних комісій обласної ради з питань екології,
раціонального природокористування та розвитку туризму і з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та інвестицій, рекомендовано до розгляду на сесії обласної ради.

Будь ласка, Андрій Дмитрович.

А.Пліхтяк. Доброго дня, шановні голови, шановні депутати! Даним рішенням передбачається зменшення фінансування по Програмі охорони навколишнього природного середовища у 2022 році у зв’язку зі спрямуванням частини коштів спецфонду в загальний фонд.

О.Сич. Колеги, пригадуйте: на попередній сесії обласної ради ми частину коштів переорієнтували, оскільки в умовах режиму воєнного часу неможливе фінансування природоохоронних заходів. Ну, відповідно це треба зафіксувати у Програмі.

Чи є запитання?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Немає. Чи є бажаючі взяти участь в обговоренні?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Немає. Ставлю на голосування за основу і в цілому.

За – 68, не голосували – 4: рішення прийнято.

Розглядається питання “Про внесення змін до рішення обласної ради від 24.12.2021
№ 355-11/2021 “Про фінансування природоохоронних заходів з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища за рахунок планових надходжень у 2022 році” (зі змінами)”.

Питання внесено на засіданні президії обласної ради.

Проект рішення номер 9 – в окремій брошурі.

Доповідач: Пліхтяк Андрій Дмитрович – начальник управління екології та природних ресурсів обласної адміністрації.

Проект розглянуто на засіданнях постійних комісій обласної ради з питань екології,
раціонального природокористування та розвитку туризму і з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та інвестицій, рекомендовано до розгляду на сесії обласної ради.

Будь ласка, Андрій Дмитрович.

А.Пліхтяк. Це  питання пов’язано з попереднім питанням у зв’язку зі зняттям коштів. Затверджується перелік у новій редакції на суму, яка залишилась.

О.Сич. Чи є запитання, колеги?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Немає. Чи є бажаючі взяти участь в обговоренні?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Немає. Ставлю на голосування за основу і в цілому.

А.Пліхтяк. Дякую.

О.Сич. За – 66, не голосували – 6: рішення прийнято.

Розглядається питання “Про внесення змін до обласного бюджету на 2022 рік”.

Проект рішення номер 10 – в окремій брошурі.

Доповідає Мацькевич Ірина Богданівна – директор департаменту фінансів обласної адміністрації.

Проект розглянуто на засіданні постійної комісії обласної ради з питань бюджету,
соціально-економічного розвитку та інвестицій, рекомендовано до розгляду на сесії обласної ради з врахуванням пропозицій комісії.

Пропозиції комісії – у цій же брошурі, а також в окремій брошурі, яка вам роздана
сьогодні, шановні колеги.

Будь ласка, Ірино Богданівно.

І.Мацькевич. Доброго дня, шановні депутати! Вашій увазі пропонується проект рішення “Про внесення змін до обласного бюджету на 2022 рік”.

Даний проект передбачає врахування в доходах загального фонду обласного бюджету субвенції з місцевих бюджетів і спрямування їх головним розпорядникам коштів обласного бюджету. Також передбачає затвердження розпоряджень Івано-Франківської обласної адміністрації про розподіл коштів додаткової дотації з державного бюджету між місцевими бюджетами за компенсацію вартості комунальних послуг комунальним закладам, за проживання тимчасово переміщених осіб.

Також даний проект рішення передбачає спрямування коштів загального фонду за рахунок залишку головним розпорядникам коштів обласного бюджету.

Також даний проект передбачає збільшення доходів обласного бюджету на 145,4 млн гривень та спрямування цих коштів головним розпорядникам коштів обласного бюджету.

Також даний проект рішення передбачає внесення змін до бюджетних призначень
головних розпорядників коштів обласного бюджету та внесення змін до наших рішень обласної ради, попередніх рішень, в частині уточнення назв заходів, на які спрямовувались дані кошти.

Шановні депутати! Прошу затвердити даний проект рішення.

О.Сич. Шановні колеги! Чи є запитання до доповідача?

Голос із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Є? Запишіться, будь ласка.

Томенчук Богдан Михайлович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Випадково. Виноградник Тарас Теофілович.

Т.Виноградник. Шановна Ірино Богданівно! На минулому засіданні сесії обласної ради від 16 вересня рішенням № 501-16/2022 “Про внесення змін до обласного бюджету на 2022 рік”, пунктом 13 ми передбачали, щоб внести пропозицію спрямовувати до 40 відс. коштів обласного бюджету на підтримку Збройних Сил і формувань. Відповідно фракція “Платформа Громад” звернулася, щоб спрямувати і передбачити в обласному бюджеті… спрямувати кошти в сумі 1,5 млн гривень для фінансування зміцнення матеріально-технічної бази. Скажіть, будь ласка, бо я не знайшов цього розділу. Дякую.

І.Мацькевич. Тарас Теофілович, ваша пропозиція є врахована в проекті бюджету, в колонці “Спрямування коштів з резервного фонду”, бо по-іншому ми не можемо спрямувати ці кошти, для закупівлі автотранспорту, я так розумію, для передання Збройним Силам України через господарське управління обласної державної адміністрації, яке зробить цю закупівлю і, напевно, ви потім будете їх передавати.

О.Сич. От яку я рису шаную Тараса Теофіловича  – це постійність. Якщо він сказав на засіданні президії, що будуть питання, питання є.

Колеги, більше запитань немає.

Чи є бажаючі взяти участь в обговоренні? В обговоренні, не пропозиції.

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. В обговоренні. Немає.

Колеги, оскільки я бачу, що в декількох депутатів будуть пропозиції до проекту рішення, окрім того, що у нас є зміни, внесені комісією, ставлю на голосування за основу.

За – 65, не голосували – 5: рішення прийнято.

Колеги, зважаючи на те, що у нас є пропозиції комісії, спочатку ставлю на голосування їх, а потім оголошу запис депутатів для оголошення пропозицій.

Шановні колеги! У вас є два типи пропозицій, напрацьованих комісією, оскільки комісія засідала з цього приводу двічі, останній раз – сьогодні, напередодні сесії. Спочатку у вас є ціла брошурка, і там є пропозиції комісії. Я не буду їх читати, вони дуже довгі, кожен з вас їх має. Думаю, що проаналізували, вони були заздалегідь роздані. Ставлю їх на голосування. Прошу визначатись.

За – 65, не голосували – 5: рішення прийнято.

Колеги, і ставлю на голосування пропозиції комісії, напрацьовані сьогодні. Вони вже в такій меншій брошурці, тільки така розгорточка двостороння. Будь ласка, ознайомтесь. Сподіваюсь, що ви вже встигли ознайомитись від початку роботи сесії. Ставлю на голосування.

За – 67, не голосували – 3.

Колеги, а тепер запишіться, будь ласка, для виголошення пропозицій.

Саїв Сергій Степанович.

С.Саїв – депутатська фракція “Слуга Народу”. Доброго дня, пане голово! У мене є… Хочу просити підтримати зміни такі. У додатку номер 1 зменшити бюджетні  призначення по обласній раді для КП “БУДІНВЕСТ” по спеціальному фонду на суму 500 тис. гривень та спрямувати їх як субвенцію бюджету Дзвиняцької сільської ради по спеціальному фонду в сумі 500 тис. гривень на капітальний ремонт даху Дзвиняцького ліцею Дзвиняцької територіальної громади Івано-Франківської області для облаштування місць проживання внутрішньо переміщених осіб та евакуйованих.

О.Сич. Колеги, ставлю на голосування пропозицію депутата. Прошу визначатись.

За – 58, не голосували – 12: рішення прийнято.

Будь ласка, увімкніть мікрофон, Федорук Олександра Володимирівна.

О.Федорук – депутатська фракція політичної партії “Європейська Солідарність”. У додатку 1 зменшити бюджетні призначення по обласній раді для КП “БУДІНВЕСТ” по
спеціальному фонду в сумі 400 тис. гривень та спрямувати їх як субвенцію бюджету Богородчанської селищної ради по загальному фонду в сумі 400 тис. гривень на благоустрій території парку у селищі Богородчани Богородчанської селищної ради Івано-Франківського району Івано-Франківської області.

Дякую.

О.Сич. Ставлю на голосування.

За – 63, не голосували – 7: рішення прийнято.

І ставлю питання в цілому з врахуванням проголосованих пропозицій. Прошу визначатись.

За – 63, не голосували – 7: рішення прийнято.

Розглядається питання “Про стан надання соціальних послуг в області”.

Питання – планове.

Проект рішення номер 11 – в окремій брошурі.

Доповідає Миронюк Уляна Григорівна – в. о. директора департаменту соціальної політики обласної державної адміністрації.

Проект рішення розглянуто на засіданні постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики, рекомендовано до розгляду на сесії обласної ради.

Будь ласка.

У.Миронюк. Доброго дня! Шановні голови, президіє, депутати та всі присутні!

Одним з пріоритетних завдань соціального захисту населення є підвищення якості та рівня доступу соціальних послуг для різних верств населення.

В умовах децентралізації та з прийняттям Закону України “Про соціальні послуги”, який вступив в силу з 1 січня 2020 року, передбачено, що соціальні послуги – це власні повноваження громад.

До відома територіальних громад органів місцевого самоврядування належить забезпечення надання базових соціальних послуг відповідно до Закону України “Про соціальні послуги”. Тому 2021 рік, він був важкий для всіх, він був перехідний, адже територіальним громадам довелось утворювати структурні підрозділи, які будуть надавати соціальні послуги, визначати потребу у наданні соціальних послуг та скеровувати в бюджет, який вони мають.

Протягом 2021 року соціальними послугами охоплено 12 тис. 829 осіб, протягом 9 місяців 2022 року – 9,5 тис. осіб, зокрема догляд вдома – 3 633 особи, у відділеннях адресної натуральної грошової допомоги – 4083 особи, відділеннях денного перебування – 849 осіб.

В минулому році були впроваджені два пілотні проекти. Наша область активно долучилась. 6 територіальних громад отримали субвенцію з державного бюджету для надання соціальних послуг в розмірі 2 млн 288 тис. гривень, чим ми зберегли, незважаючи на децентралізацію, всі стаціонарні відділення територіальних центрів, які були раніше в попередніх вже районах.

Другий пілотний проект такий був інноваційний в Брошнів-Осадській громаді: створено соціальне таксі для осіб з інвалідністю, де громада отримала спеціалізований транспортний засіб, і вже протягом двох років надає соціальні послуги таким людям.

Громади всі активно включились… В цьому році, звичайно, ми розуміємо, що соціальні послуги не можуть надаватись в такому повному обсязі, адже всі громади включились сьогодні до поселення внутрішньо переміщених осіб, громади почали приймати внутрішньо переміщених осіб, забезпечувати їх житлом, продуктами харчування, за що я хочу щиро подякувати всім.

В області функціонує 8 інтернатних установ. На сьогодні в них проживає 1098 осіб. Це є три геріатричні пансіонати, в яких проживає 371 людина, і 4 психоневрологічні будинки-інтернати, сьогодні в них проживає 700 підопічних. В Залучанському дитячому будинку-інтернаті сьогодні проживає 146 вихованців.

Від початку року в заклади влаштовано 169 осіб, з них: 52 особи – у психоневрологічні інтернати, 90 осіб – у геріатричні пансіонати, і 27 діток – у дитячі будинки-інтернати, з них 110 осіб з числа внутрішньо переміщених осіб.

Для забезпечення функціонування закладів на 2022 рік передбачено 154,9 млн гривень, що дає можливість сьогодні забезпечити комфортні мови для проживання підопічних та надати якісні соціальні послуги відповідно до державного стандарту.

Завдяки спільній співпраці військової обласної адміністрації з міжнародними благодійними організаціями в заклади, де проживають внутрішньо переміщені особи, було залучено і отримано багато продуктів харчування, засобів гігієни, а також покращена матеріально-технічна база, отримано побутову техніку та 2 транспортні засоби. Сьогодні транспортний засіб має спеціалізований Снятинський психоневрологічний інтернат та проводиться документація в оформленні Залучанському дитячому будинку-інтернату.

Щира подяка головам, також вам безпосередньо, депутати, які на місцях допомагаєте громадам, допомагаєте людям у такий нелегкий для України час.

Дякую за увагу. У мене все.

О.Сич. Колеги, чи є запитання до доповідачки?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Немає. Дякую. Уляно Григорівно, можете присісти.

Чи є бажаючі взяти участь в обговоренні питання, колеги?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Немає. Немає пропозицій до проекту рішення?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Ставлю на голосування за основу і в цілому.

За – 61, не голосували – 9: рішення прийнято.

Розглядається питання “Про програму розвитку та вдосконалення служби екстреної (швидкої) та невідкладної медичної допомоги Івано-Франківської області на 2023-2027 роки”.

Питання – планове.

Проект рішення номер 12 – в окремій брошурі.

Доповідач: Дмитренко Ігор Анатолійович – директор департаменту охорони здоров’я обласної адміністрації.

Проект розглянуто на засіданнях постійних комісій обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики і з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та інвестицій, рекомендовано до розгляду на сесії обласної ради.

Будь ласка.

І.Дмитренко. Шановний пане голово, шановні депутати! Дана програма передбачає розвиток екстреної медичної допомоги на період 5 років. Паспортом програми передбачено обсяг фінансування – 19,2 млн гривень. Загалом даною програмою буде  передбачено побудову боксу для дезінфекції автомобілів екстреної медичної допомоги, проектно-кошторисна документація на площадку гелікоптера в горах, це для того, щоб швидко доправляти пацієнтів з невідкладними станами і великими травмами, що погіршує особливо довіз пацієнта в гірській місцевості. Також закупівля спецодягу для працівників екстреної медичної допомоги, закупівля манекенів для навчально-тренувального центру, а також навчання закордоном працівників центру екстреної медичної допомоги.

Прошу вас підтримати.

О.Сич. Колеги, чи є запитання?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Немає. Знаєте, я запитаю таке. Якщо ви сказали, що там треба й бокс будувати, і ПКД оплачувати для будівництва вертольотної площадки, то передбачена сума… скільки там? 19 млн гривень?

І.Дмитренко. 19,2 млн гривень.

О.Сич. Піде тільки на це, тільки. А все решта, що ви перерахували, буде “висіти у повітрі”. Або ж навпаки: все решта, що ви перерахували, буде робитись, а ніхто ніякого боксу будувати не буде.

Ви ж розумієте, що щоб побудувати бокс і виготовити проектно-кошторисну документацію на вертольотну площадку… Спеціалісти нехай скажуть, скільки документація коштує від обсягу робіт, від обсягу кошторису?

Голос із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. До скількох? До 30 відс. Я думаю, що там якщо робити вертольотну площадку, то це буде немаленька сума – десятки мільйонів.

І.Дмитренко. Перепрошую, керівник закладу порахував і подав ці цифри для того, щоб…

О.Сич. Добре. Ні, я так, знаєте, ви поки говорили, я так собі аналітично порахував, і подумав, що вам прийдеться потім вносити зміни до програми.

Але запитань не було. Дякую. Ви можете присісти на своє робоче місце.

І.Дмитренко. Дякую.

О.Сич. Шановні колеги! Чи є бажаючі взяти участь в обговоренні?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Немає. Ставлю на голосування за основу і в цілому. Прошу визначатись.

За – 62, не голосували – 8: рішення прийнято.

В.Гладій. Шановні колеги! Розглядається питання “Про програму розвитку та оновлення матеріально-технічного забезпечення Івано-Франківського обласного телебачення “Галичина” на 2023-2027 роки”.

Проект рішення номер 13 – в окремій брошурі.

Доповідає генеральний директор Івано-Франківського обласного телебачення “Галичина” Дебенко Ігор Богданович.

Проект рішення розглянуто на засіданнях постійних комісій обласної ради з питань культури, духовності та інформаційної політики, а також з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та інвестицій, рекомендовано до розгляду на сесії обласної ради.

Прошу.

І.Дебенко. Шановні колеги-депутати! Передусім хочемо подякувати від імені телебачення обласній раді як нашому засновнику і безосібно депутатам обласної ради ще попереднього скликання за те, що прийняли відповідну програму 5 років тому. В проекті рішення ми подали звіт про виконання цієї програми на момент власне сьогоднішнього дня. Зазначу, що цього року зі зрозумілих об’єктивних  причин програма не виконувалась. Проект нової програми – це фактично продовження програми на наступні 5 років. І просимо вас, вашої підтримки щодо прийняття даного проекту рішення. Дякую.

В.Гладій. Чи є запитання до Ігора Богдановича?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

В.Гладій. Чи є бажаючі виступити в обговоренні питання? Немає.

Ставлю даний проект рішення на голосування за основу та в цілому. Прошу голосувати.

За – 57, проти, утримались – немає: рішення прийнято.

О.Сич. Розглядається питання “Про затвердження Програми підтримки місцевих органів виконавчої влади на 2023 рік”.

Проект рішення номер 14 – в окремій брошурі.

Доповідає Мацькевич Ірина Богданівна – директор департаменту фінансів обласної адміністрації.

Проект розглянуто на засіданні постійної комісії обласної ради з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та інвестицій, рекомендовано до розгляду на сесії обласної ради.

Будь ласка.

І.Мацькевич. Шановні депутати! Даний проект рішення про схвалення проекту Програми підтримки місцевих виконавчих органів влади на 2023 рік розроблений з метою… прийняття даної Програми дасть можливість забезпечити в умовах воєнного стану належне функціонування Івано-Франківської військової адміністрації, її структурних підрозділів та районних військових адміністрацій та передбачити кошти на оплату послуг зв’язку, інтернет-послуг, належне і безперебійне функціонування системи оповіщення та виплати заробітної плати.

Шановні депутати! Прошу підтримати дане рішення.

О.Сич. Колеги, чи є запитання?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Немає запитань.

Чи є бажаючі взяти участь в обговоренні?

В.Гладій. Немає.

О.Сич. Немає. Ставлю на голосування за основу і в цілому.

За – 61, не голосували – 10: рішення прийнято.

І.Мацькевич. Дякую.

О.Сич. Розглядається питання “Про регіональну цільову програму діяльності господарського підрозділу управління Івано-Франківської обласної державної адміністрації з питань ресурсного забезпечення на 2023-2025 роки”.

Проект рішення номер 15 – в окремій брошурі.

Доповідає Іванишин Михайло Петрович – в. о. начальника управління обласної державної адміністрації з питань ресурсного забезпечення.

Проект розглянуто на засіданнях постійних комісій обласної ради з питань комунального майна та житлово-комунального господарства і з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та інвестицій, рекомендовано до розгляду на сесії обласної ради.

Будь ласка.

М.Іванишин. Доброго дня, шановний пане голово, президіє, шановні депутати!

Дана програма подається на 3 роки. Її обсяги фінансування складають 54 млн 900 тис. гривень. Ця програма передбачає забезпечення діяльності обласної військової адміністрації.

Хочу просити підтримати дану програму, оскільки фінансова частина цієї програми погоджується щороку планово по календарному плану на наступні роки.

О.Сич. Чи є запитання?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Немає. Чи є бажаючі взяти участь в обговоренні?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Немає. Ставлю на голосування за основу і в цілому. Прошу визначатись.

За – 59, не голосували – 12: рішення прийнято.

Розглядається питання “Про навчання депутатів та осіб, які працюють або перебувають у кадровому резерві органів місцевого самоврядування”.

Проект рішення номер 16 – на окремому аркуші.

Доповідає Палійчук Микола Васильович – заступник голови обласної ради.

Проект розглянуто на засіданнях постійних комісій обласної ради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, міжрегіонального та міжнародного співробітництва і з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та інвестицій, рекомендовано до розгляду на сесії обласної ради.

Будь ласка.

М.Палійчук. Шановні колеги! На ваш розгляд вноситься проект рішення “Про навчання депутатів та осіб, які працюють або перебувають у кадровому резерві органів місцевого самоврядування”. Проект рішення у вас на руках. Перелік осіб зачитувати не буду, у вас також є. Прошу підтримати.

О.Сич. Чи є запитання?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Чи є пропозиції до проекту рішення?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Немає. Ставлю на голосування за основу і в цілому.

Голос із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Є? Я прошу вибачення. Оголошення є. Увімкніть, будь ласка, оголошення. Для виголошення оголошень.

Дзвінчук Дмитро Іванович.

Д.Дзвінчук. (Без мікрофона). Оголошую про конфлікт інтересів…

О.Сич. Будь ласка, депутат Кава.  Пані Наталя.

Н.Кава. (Без мікрофона).

О.Сич. Зафіксовано в стенограмі, в протоколі.

Чи є ще якісь оголошення, колеги?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Ставлю на голосування за основу і в цілому проект рішення.

За – 59, не голосували – 12: рішення прийнято.

Розглядається питання “Про звіт постійної комісії обласної ради з питань захисту прав людини, законності та правопорядку”.

Питання  – планове.

Проект рішення номер 17 – в окремій брошурі.

Доповідає Виноградник Тарас Теофілович – голова постійної комісії обласної ради з питань захисту прав людини, законності та правопорядку.

Проект напрацьовано та рекомендовано до розгляду на сесії обласної ради постійною комісією обласної ради з питань захисту прав людини, законності та правопорядку.

Будь ласка, Тарас Теофілович.

Т.Виноградник. Дякую. Шановні колеги! Матеріали звіту комісії у вас є. Постійна комісія засідала, підтримано даний звіт комісії. Тому відповідно до статті 47 Закону України “Про місцеве самоврядування” постійна комісія є органом ради, що обирається з числа її депутатів для вивчення, попереднього розгляду і підготовки питань, які належать до її функціонального відання, здійснення контролю за виконанням рішень ради.

Постійна комісія обласної ради з питань захисту прав людини, законності та правопорядку була утворена відповідно до рішень обласної ради від 01.12.2020 № 6-1/2020 “Про утворення постійних комісій обласної ради” та від 01.12.2020 № 7-1/2020 “Про обрання голів, заступників голів, секретарів та членів постійних комісій ”.

До складу постійної комісії входить 6 депутатів. Голова комісії – Виноградник Тарас Теофілович, заступник голови комісії – Понайда Олег Володимирович. Слід зазначити, що він зараз здійснює, проходить службу в Збройних Силах України по захисту теренів України від російських загарбників.

Свою діяльність постійна комісія здійснює на принципах законності, гласності, рівноправності, керується вимогами Конституції України, законів України, Регламенту обласної ради та Положенням про постійні комісії обласної ради. Хочу відмітити, що за звітний період постійна комісія провела 12 засідань. У вас у звіті вказано, що 11, але сьогодні у нас перед сесією відбулось ще одне спільне засідання з комісією з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та інвестицій. А загалом розглянуто 76 питань.

Засідання постійної комісії скликаються в міру необхідності, а також за дорученням голови обласної ради, першого заступника та заступника голови обласної ради з метою попереднього розгляду та прийняття рішень.

Також хочу сказати, що, крім того, що комісія тісно співпрацює з правоохоронними органами області, а саме: звернення, надіслані або скеровані керівництвом обласної ради на розгляд комісії, розглядаються за участю представників правоохоронних органів і скеровуються за належністю для вжиття відповідних заходів.

Необхідно відмітити той факт, що за потреби активну участь у роботі комісії беруть
представники правоохоронних органів, і також представники Івано-Франківської обласної державної адміністрації – обласної військової адміністрації, представники Головного управління Державної служби надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області, Служби безпеки України, прокуратура Івано-Франківської області.

Депутати постійної комісії працюють злагоджено і відповідально з метою вирішення основних завдань, поставлених перед постійною комісією.

Фаховість членів комісії та досвід роботи дозволяють компетентно та ґрунтовно вирішувати питання.

Також хочу сказати, що всіляко у своїй діяльності комісія надавала повністю керівництву обласної ради, а також обласної ради.

Шановні колеги! Звертаюся до вас: підтримати даний звіт. Дякую. Готовий відповісти на запитання.

О.Сич. Чи є запитання до доповідача, колеги?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Немає запитань? Чи є бажаючі взяти участь в обговоренні, подати пропозиції?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Немає. Ставлю на голосування за основу і в цілому.

За – 63, не голосували – 8: рішення прийнято.

Розглядається питання “Про звіт постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики”.

Питання – планове.

Проект рішення номер 18 – в окремій брошурі.

Доповідає Яворський Андрій Михайлович – голова постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики.

Проект рішення напрацьовано та рекомендовано до розгляду на сесії обласної ради
постійною комісією з питань охорони здоров’я та соціальної політики.

Будь ласка, Андрій Михайлович.

А.Яворський. Шановна президіє, колеги, громадськість! Дозвольте презентувати звіт. Зразу на екранах маєте можливість його побачити.

Отже, звіт постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики за період 10 грудня 2020 року по 1 листопада 2022 року.

Комісія у своїй діяльності керується Конституцією України, законами України, Регламентом обласної ради, рішеннями обласної ради та обов’язково планом роботи комісії, який затверджується комісією на початку року, включений до плану роботи обласної ради за відповідний рік.

Засідання комісії проходять з дотриманням принципів законності, відкритості та прозорості.

До складу комісії входять 8 депутатів обласної ради. Головою комісії обрано Яворського Андрія Михайловича, заступник голови комісії – Дьоміну Наталію, секретарем Комісії – Білика Романа.

За вказаний період комісія провела 26 засідань, з яких розглянуто 262 питання, опрацьовано 127 проєктів рішень, які були рекомендовані на розгляд сесії обласної ради, з них – 14 проєктів рішень відправлено на доопрацювання суб’єктам подання – департаменту охорони здоров’я та департаменту соціальної політики з метою усунення виявлених недоліків.

Окрім зазначеного, за звітний період комісія розглянула  18 проектів Статутів та 11 проектів Положень комунальних підприємств, звіти 7 керівників і рекомендувала 4 кандидатури на посади керівників комунальних підприємств.

Членами постійної комісії напрацьовано та рекомендовано на розгляд сесій обласної ради 5 проектів рішень, в т.ч. звернень до органів державної влади України вищого рівня, у яких, зокрема, були порушені такі питання, як ви пам’ятаєте:

– про закупівлю для онкологічного центру лінійного прискорювача;

– про необхідність підвищення пенсій і виплати додаткової пенсії;

– щодо належного фінансового забезпечення сфери охорони здоров’я;

– стосовно врегулювання на законодавчому рівні питань захисту прав дітей та функціонування закладів інституційного догляду і виховання дітей;

– про нагородження Почесною грамотою Верховної Ради України Мартинюка Арсена Васильовича;

– щодо внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України в частині включення коригувального коефіцієнта 1,25 до тарифної ставки за пролікований випадок на вторинному рівні для закладів охорони здоров’я, які розташовані в гірській місцевості.

Також надано 74 протокольні доручення та рекомендації з питань, які належать до відання комісії, відповідним структурним підрозділам обласної державної адміністрації, з яких 8 було не виконано.

Відповідно до планів роботи комісії та планів роботи обласної ради завданнями першорядної важливості у роботі були:

– аналіз роботи первинної та паліативної медичної допомоги в області;

– оцінка надання медичної допомоги пацієнтам з онкологічними, туберкульозними,
психіатричними захворюваннями;

– напрацьована була маршрутизація медичної допомоги пацієнтів з гострим мозковим
інсультом, мозковим інфарктом міокарду;

– медичне і соціальне забезпечення внутрішньо переміщених осіб і військовослужбовців на території області в умовах воєнного стану;

– стан захворюваності, вакцинації та поширення коронавірусної інфекції Covid-19 в
області;

– фінансове забезпечення закладів охорони здоров’я, закладів сфери соціального захисту.

Також не упустили ми й аналіз фінансової спроможності обласних медичних установ у нових умовах контрактування з Національною службою здоров’я України;

– забезпечення закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту автоматизованими протипожежними та енергетичними системами, недопущення заборгованості з оплати комунальних послуг та енергоносіїв у них;

– реформування та вдосконалення роботи інтернатних установ, закладів сфери соціального захисту населення області;

– моніторинг дотримання вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки у стаціонарних установах соціальної сфери області;

– організація надання соціальних послуг та виконання функцій соціального захисту населення в територіальних громадах.

За звітний період проведено 2 засідання спільних з постійною комісією обласної ради з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та інвестицій, за що щиро їм дякую, і одне виїзне на базі комунального некомерційного підприємства “Косівська центральна районна лікарня” з приводу пожежі, як ви пам’ятаєте. А також у межах повноважень з метою проведення грунтовного аналізу фінансової спроможності, оцінки якості надання медичної допомоги було проведено комплексну перевірку закладів, які надаються медичну допомогу пацієнтам з психіатричними захворюваннями. Водночас належну увагу комісією було приділено всебічному вивченню питань щодо розподілу додаткових коштів розподілу додаткових коштів медичної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення підтримки окремих закладів та заходів у системі охорони здоров’я. Таких було 23 питання. Забезпечення централізованою подачею кисню ліжкового фонду закладів охорони здоров’я, забезпечення хворих з рідкісними захворюваннями ліками та медичними виробами,  фінансової підтримки розвитку комунальних некомерційних підприємств, функціонування санаторно-курортних закладів в області, забезпечення належних умов проживання громадян похилого віку, та погодження календарних планів заходів  щодо реалізації  регіональних цільових програм галузей “Охорона здоров’я”. Таких було 29 питань.

Не залишилось поза увагою комісії контроль за виконанням рішень обласної ради, які належать до її повноважень. На особливому моніторингу комісії перебувають 13 регіональних цільових програм (у галузі охорони здоров’я – 5 програм, у галузі соціальної політики – 8 програм).

Упродовж 9 місяців фінансування з обласного бюджету здійснювалося на реалізацію
заходів 8 регіональних цільових програм.

На виконання двох програм у 2022 році було передбачено кошти, однак, зважаючи на
обмежене фінансування в умовах воєнного стану, воно не здійснювалося.

І по трьох програмах фінансування на поточний рік не передбачалося.

Дані фінансового аналізу регіональних цільових програм наведені у Таблиці 2, яка вам всім роздана в матеріалах. Можете оцінити.

Аналізуючи обсяги фінансування регіональних цільових програм у сфері охорони здоров’я та соціального захисту з обласного бюджету за 9 місяців 2022 року, слід виокремити основні програми, освоєння коштів яких становило від 27 до 62 відс. від запланованих, (Таблиця 2). Теж можете проаналізувати.

Зважаючи на це, комісія  на своїх засіданнях приділяє особливу увагу питанням про хід виконання регіональних цільових програм та контролю за їх виконанням.

У планах роботи комісії на прийдешній 2023 рік, поряд з іншими питаннями важливими сьогодення, виокремлено такі:

– формування структури госпітального округу з визначенням надкластерних, кластерних, загальних лікарень та лікарень територіальних громад;

– стан та розвиток медичної реабілітації в області;

– забезпеченість житлом пільгової категорії населення та соціальні гарантії внутрішньо переміщених осіб;

– робота служби у справах дітей обласної державної адміністрації щодо усиновлення,
інституційного догляду та виховання;

– робота сімейної медицини в умовах воєнного стану (особливо медичний супровід сімей військовослужбовців та внутрішньо переміщених осіб);

– аналіз надання медичної допомоги населенню  області з онкологічними захворюваннями та паліативна допомога;

– робота невідкладної (екстреної) медичної допомоги в області;

– забезпечення стоматологічною допомогою населення області.

Дякую за увагу.

О.Сич. Шановні колеги! Чи є запитання до доповідача?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Немає. Дякую. Чи є пропозиції до проекту рішення?

Ну, ми тут обговорили в президії. Хіба що одна, ну, не те що одна пропозиція, прохання до Ігора Анатолійовича Дмитренка: у вас така тісна співпраця, може би нагородили грамотою департаменту Андрія Михайловича…

А.Яворський. Дякую.

О.Сич. …за співпрацю.

Ставлю на голосування за основу і в цілому.

За – 63, не голосували – 8: рішення прийнято.

Шановні колеги! Я від початку ведення сесії, мені здається, достатньо зрозумілою, простою українською мовою висловив не прохання, а вимогу: не публікувати жодних оголошень про нашу роботу. Я бачу, окремим депутатам, ну, прямо таки “зірочки в одне місце колють”, щоб попіаритись. Чи може показати пальцем? Чи ви служите коригувальниками вогню?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Ну, так трошки думайте головою! Не все у цьому житті піар!

Розглядається питання “Про обрання представників до складу поліцейської комісії Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області”.

Проект рішення номер 19 – в окремій брошурі.

Доповідає Палійчук Микола Васильович – заступник голови обласної ради.

Проект рішення розглянуто на засіданні постійної комісії обласної ради з питань захисту прав людини, законності та правопорядку, рекомендовано до розгляду на сесії обласної ради з врахуванням пропозицій комісії.

Будь ласка, Микола Васильович.

М.Палійчук. Шановні колеги! У вас є проект рішення, і ми повинні делегувати двох представників до складу поліцейської комісії Головного управління Національної поліції.

Комісія з питань правоохоронної діяльності… постійна комісія з питань захисту прав людини, законності та правопорядку пропонує дві кандидатури: Костишина Віталія Івановича і Лиса Андрія Богдановича.

Тому, пане голово, я попрошу поставити за основу. Можливо, будуть ще якісь пропозиції від депутатів.

О.Сич. Чи є питання, шановні колеги, до доповідача? Немає?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Чи будуть ще пропозиції якісь?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Немає. Я поясню логіку: спочатку ми готували проект рішення рамковий про доцільність прийняття такого рішення, без персоналій. На самій комісії вже були напрацьовані пропозиції щодо того, хто конкретно має увійти. Може зараз у когось є якісь пропозиції? Може хтось хоче ввійти? Немає.

Ставлю на голосування проект рішення за основу.

За – 65, не голосували – 6: рішення прийнято.

Голосуються пропозиції комісії. Вони у вас є, і вони озвучені доповідачем. Ставлю на голосування пропозиції комісії.

За – 59, утримався – 1, не голосували – 11: рішення прийнято.

І ставлю на голосування проект рішення в цілому.

За – 66, не голосували – 5: рішення прийнято.

Розглядається питання “Про внесення змін до Програми приватизації майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області на 2021-2025 роки в новій редакції, затвердженої рішенням обласної ради від 24.12.2021 № 367-11/2021”.

Проект рішення номер 20 – в окремій брошурі.

Доповідає Даниш Василь Степанович – начальник управління з питань майна спільної власності територіальних громад області.

Проект рішення розглянуто на засіданні постійної комісії обласної ради з питань
комунального майна та житлово-комунального господарства, рекомендовано до розгляду на сесії обласної ради.

Будь ласка.

В.Даниш. Шановний Олександре Максимовичу, шановна Світлано Василівно, шановні депутати! Враховуючи зміни до Закону України “Про приватизацію державного і комунального майна” від 28.07.2022 року, даним проектом рішення пропонується внести зміни до Програми приватизації в частині затвердження попереднього договору купівлі-продажу шляхом викупу та договору купівлі-продажу на аукціоні та шляхом викупу, та уповноважити орган приватизації щодо їх укладення.

О.Сич. Чи є запитання, колеги?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Чи є пропозиції до проекту рішення?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Немає. Ставлю на голосування за основу і в цілому.

За – 64, не голосували – 7: рішення прийнято.

Розглядається питання “Про приватизацію будинку друкарні (літер А) площею
349,9 кв. м на вул. Антона Крушельницького, 3 у м. Городенці”.

Проект рішення номер 21 – на окремому аркуші.

Доповідач – той же: Даниш Василь Степанович – начальник управління з питань майна спільної власності територіальних громад області.

Проект рішення розглянуто на засіданні постійної комісії обласної ради з питань
комунального майна та житлово-комунального господарства, рекомендовано до розгляду на сесії обласної ради.

Будь ласка.

В.Даниш. Пропонується здійснити приватизацію будинку друкарні (літер А) площею 349,9 кв. м на вул. Антона Крушельницького, 3 у м.Городенці шляхом продажу на аукціоні без умов або шляхом викупу за наявності підстав, передбачених абзацом другим частини 8 статті 15. Стартова ціна – 412 514 гривень без ПДВ.

О.Сич. Чи є запитання до доповідача?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Немає. Чи є пропозиції до проекту рішення?

Немає. Ставлю на голосування за основу і в цілому.

За – 66, не голосували – 5: рішення прийнято.

Розглядається питання “Про приватизацію нежитлових будівель (літер А, Б, В, Г, Д) площею 2096,9 кв. м та споруд (літер Г1, естакада №) площею забудови 119,6 кв. м на
вул. Максимовича, 10 у м. Івано-Франківську”.

Проект рішення номер 22 – в окремій брошурі.

Доповідає Даниш Василь Степанович – начальник управління з питань майна спільної власності територіальних громад області.

Проект рішення розглянуто на засіданні постійної комісії обласної ради з питань комунального майна та житлово-комунального господарства, рекомендовано до розгляду на сесії обласної ради.

Будь ласка.

В.Даниш. Даним проектом рішення пропонується затвердити висновок приватизації нежитлових будівель (літер А, Б, В, Г, Д) площею 2096,9 кв. м та споруд (літер Г1, естакада №) площею забудови 119,6 кв. м на вул. Максимовича, 10 в сумі 8 млн 270 тис. 364 гривні та здійснити приватизацію вищевказаного майна у м.Івано-Франківську за ціною продажу – 6 млн 185 тис. 484 тисячі… 484 гривні.

О.Сич. Чи є запитання до доповідача?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Чи є бажаючі взяти участь в обговоренні? Пропозиції? Немає.

Ставлю на голосування за основу і в цілому.

За – 67, не голосували – 4: рішення  прийнято.

Розглядається питання “Про включення нового об’єкта до Переліку об’єктів малої приватизації спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, що підлягають приватизації у 2022 році”.

Проект рішення номер 23 – в окремій брошурі.

Доповідає Даниш Василь Степанович – начальник управління з питань майна спільної власності територіальних громад області.

Проект розглянуто на засіданні постійної комісії обласної ради з питань комунального майна та житлово-комунального господарства, рекомендовано до розгляду на сесії обласної ради.

Будь ласка.

В.Даниш. Пропонується включити новий об’єкт до Переліку об’єктів малої приватизації спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, що підлягають приватизації у 2022 році, а саме: нежитлове приміщення (літер Б) площею 174 кв. м на пл. Міцкевича, 4 у м.Івано-Франківську.

О.Сич. Чи є запитання, колеги?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Чи є бажаючі взяти участь в обговоренні?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Є питання? Будь ласка, запишіться для запитань.

Левкович Андрій Васильович, будь ласка.

А.Левкович. Дякую. Скажіть, будь ласка. Наскільки я розумію, це цілісний майновий комплекс, тобто, це цілий будинок з тими територіями, які є додаткові. Це перше питання. Чому його не в комплексі не подати на приватизацію? Це би була ціна значно вища, ніж ділити його по частинах.

І друге питання. Яка все ж таки земельна ділянка? Тут пусто. Чому тут не вказана кількість метрів земельної ділянки? Дякую.

В.Даниш. За цією адресою знаходяться дві будівлі. Одна будівля – це є… на пл. Міцкевича, 4, це є наше…, де профспілки розміщені, Будинок профспілок…

О.Сич. Популярно знаний в народі як “голубий Будинок профспілок”.

В.Даниш. …є пам’яткою архітектури, він не ставиться на приватизацію. Там сьогодні є оренда. Пропонується приватизувати сауну – окремо стоящу будівлю.

О.Сич. Яка земельна ділянка? Питали вас.

В.Даниш. Я не маю інформації про земельну ділянку.

О.Сич. А, ви пропонуєте продати будинок профспілок? В комплексі, так? Будинок профспілок?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Не сауну?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Мудро, мудро! Ви знаєте, це був би скандал на всю Україну, напевно. Гарна пропозиція від фракції.

А, треба подумати. Візьміть, занотуйте, подумайте. До планів приватизації на 2023 рік.

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Будь ласка, ще раз Андрій Васильович, хоче репліку.

А.Левкович. Колеги, по-перше, питання не готове. Ви не можете відповісти, яка земельна ділянка йде до того будинку, до тої сауни, чи як ви її назвали. Це перше питання.

Другий момент. Можливо, воно цікаво продавати, якщо продавати в комплексі або не продавати взагалі. Можливо, ця сауна – частина Будинку профспілок? Дякую.

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Шановні колеги! Запитання прозвучали. Відповіді отримали.

Чи є бажаючі взяти участь в обговоренні?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Немає. Ставлю на голосування за основу і в цілому. Прошу визначатись.

За – 40, не голосували – 31: рішення не прийнято.

Розглядається питання “Про безоплатну передачу нежитлових приміщень (літер А) загальною площею 306, 3 кв. м на вул. Гетьмана Сагайдачного, 42а у м. Івано-Франківську у державну власність”.

Проект рішення номер 24 – на окремому аркуші.

Доповідає Даниш Василь Степанович – начальник управління з питань майна спільної власності територіальних громад області.

Проект рішення розглянуто на засіданні постійної комісії обласної ради з питань комунального майна та житлово-комунального господарства, рекомендовано до розгляду на сесії обласної ради.

Будь ласка.

В.Даниш. Даним проектом рішення пропонується здійснити поділ адмінбудинку та архівосховища на два об’єкти: об’єкт № 1 площею 306,3 кв. м і об’єкт № 2 площею
2573 кв.м, 123,6 кв. м. І передати безоплатно для задоволення  потреб держави в умовах правового режиму воєнного стану спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області в державну власність, до сфери управління Служби безпеки України новоутворений самостійний об’єкт нерухомого майна № 1 на вул. Гетьмана Сагайдачного, 42а у м.Івано-Франківську з наданням його нової поштової адреси.

О.Сич. Чи є запитання, колеги?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Немає. Ну, ви, напевно, зрозуміли: ми це передаємо в умовах режиму воєнного часу для воєнних потреб. Чи є бажаючі… В державну власність.

Чи є бажаючі взяти участь в обговоренні? Немає.

Ставлю на голосування за основу і в цілому.

За – 62, не голосували – 9: рішення прийнято.

Розглядається питання “Про внесення змін до рішення обласної ради від 23.12.2020
№ 43-2/2020 “Про оренду майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області” (зі змінами)”.

Проект рішення номер 25 – на окремому аркуші.

Доповідає Даниш Василь Степанович – начальник управління з питань майна спільної власності територіальних громад області.

Проект рішення розглянуто на засіданні постійної комісії обласної ради з питань
комунального майна та житлово-комунального господарства, рекомендовано до розгляду на сесії обласної ради.

Будь ласка.

В.Даниш. Пропонується внести зміни до рішення обласної ради від 23.12.2020
(зі змінами), доповнивши словами “про продовження договору оренди без проведення аукціону”.

О.Сич. Чи є запитання до доповідача?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Немає. Чи є бажаючі взяти участь в обговоренні?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Немає. Пропозицій немає.

Ставлю на голосування за основу і в цілому.

В.Даниш. Дякую.

О.Сич. За – 55, не голосували – 12: рішення прийнято.

Розглядається питання “Про надання дозволу комунальному некомерційному
підприємству “Прикарпатський обласний клінічний центр психічного здоров’я Івано-Франківської обласної ради” на списання майна”.

Проект рішення номер 26 – в окремій брошурі.

Доповідає Дмитренко Ігор Анатолійович – директор департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації.

Проект рішення розглянуто на засіданнях постійних комісій обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики і з питань комунального майна та житлово-комунального господарства, рекомендовано до розгляду на сесії обласної ради.

Будь ласка.

І.Дмитренко. Шановний пане голово, шановні депутати! Пропонується проект рішення про надання дозволу списання некомерційному підприємству “Прикарпатський обласний
клінічний центр психічного здоров’я”. Даним проектом рішення передбачено списання медичного обладнання. Це енцифалограф, комп’ютерний енцифалограф з нульовою балансовою вартістю.

Прошу вас підтримати.

О.Сич. Чи є запитання, колеги?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Немає. Ви грамоту готові дати, чи ні, Андрію Михайловичу?

І.Дмитренко. Звичайно.

О.Сич. Так. Чи є пропозиції до проекту рішення? Немає.

Ставлю на голосування за основу і в цілому.

За – 62, не голосували – 8: рішення прийнято.

Розглядається питання “Про надання дозволу комунальному некомерційному підприємству “Обласна клінічна лікарня Івано-Франківської обласної ради” на списання майна”.

Проект рішення номер 27 – в окремій брошурі.

Доповідач – той же: Дмитренко Ігор Анатолійович – директор департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації.

Проект розглянуто на засіданнях постійних комісій обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики і з питань комунального майна та житлово-комунального господарства, рекомендовано до розгляду на сесії обласної ради.

Будь ласка.

І.Дмитренко. Шановні депутати! Вашій увазі представлений проект рішення на списання майна обласної клінічної лікарні Івано-Франківської обласної ради.

Дане обладнання, яке непригодне до використання, вона має залишкову балансову вартість, але воно не може використовуватись для надання медичної допомоги.

Відповідно даний лікувальний заклад надав нам пропозиції, щоб ми винесли, і ви погодили про те, що дане обладнання можна списати. Дякую. Прошу підтримати.

О.Сич. Чи є запитання?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Чи є пропозиції до проекту рішення? Немає. Ставлю на голосування за основу і в цілому.

За – 61, не голосували – 9: рішення прийнято.

Розглядається питання “Про безоплатну передачу іншого окремого індивідуально визначеного майна комунального некомерційного підприємства “Обласна клінічна лікарня Івано-Франківської обласної ради”.

Проект рішення номер 28 – в окремій брошурі.

Доповідач: Дмитренко Ігор Анатолійович – директор департаменту охорони здоров’я
обласної адміністрації.

Проект розглянуто на засіданнях постійних комісій обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики і з питань комунального майна та житлово-комунального господарства, рекомендовано до розгляду на сесії обласної ради.

Будь ласка.

І.Дмитренко. Шановні депутати! Пропонується проект рішення про передачу
ультразвукового сканера для надання діагностичної допомоги лікарні Службою безпеки України. Вони зараз проводять велику кількість діагностичних обстежень, особливо в той період часу, коли є зараз велика кількість поранених та військовослужбовців, у свою чергу. Відповідно даний проект рішення прошу вас підтримати.

О.Сич. Чи є запитання? Чи є пропозиції до проекту рішення?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Немає. Ставлю на голосування за основу і в цілому.

За – 61, не голосували – 9: рішення  прийнято.

Розглядається питання “Про безоплатну передачу іншого окремого індивідуально визначеного майна комунального некомерційного підприємства “Обласний клінічний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Івано-Франківської обласної ради”.

Питання внесено на засіданні президії обласної ради.

Проект рішення номер 29 – в окремій брошурі.

Доповідає Дмитренко Ігор Анатолійович – директор департаменту охорони здоров’я
обласної державної адміністрації.

Проект розглянуто на засіданнях постійних комісій обласної ради з питань охорони
здоров’я та соціальної політики і з питань комунального майна та житлово-комунального господарства, рекомендовано до розгляду на сесії обласної ради.

Будь ласка.

І.Дмитренко. Шановні депутати! Пропонується проект рішення про передачу майна
“Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф”. Мова йде про автомобіль для надання медичної допомоги військовослужбовцям. Відповідно прошу вас підтримати даний… Це автомобіль Mercedes-Benz Sprinter  з нульовою балансовою вартістю.

Це для військових.

О.Сич. Чи є запитання до доповідача?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Немає. Чи є пропозиції до проекту рішення?

Немає. Ставлю на голосування за основу і в цілому. Прошу визначатись.

За – 60, не голосували – 10: рішення прийнято.

Розглядається питання “Про надання Івано-Франківському обласному державному центру туризму і краєзнавства учнівської молоді в постійне користування земельної
ділянки на вул. Козацькій, 1 в м. Коломиї”.

Проект рішення номер 30 – в окремій брошурі.

Доповідач: Прокопів Анатолій Іванович – начальник відділу з питань земельних відносин та природних ресурсів виконавчого апарату обласної ради.

Проект рішення розглянуто на засіданнях постійних комісій обласної ради з питань аграрної політики, земельних відносин та розвитку гірських територій і з питань комунального майна та житлово-комунального господарства, рекомендовано до розгляду на сесії обласної ради.

Будь ласка.

А.Прокопів. Шановний пане голово, шановні депутати! Вашій увазі пропонується проект рішення, яким передбачається передати Івано-Франківському обласному державному центру туризму і краєзнавства учнівської молоді в постійне користування земельної ділянки, яка сформована для обслуговування майна спільної власності територіальних громад області по вул. Козацька, 1 у м.Коломиї. На сьогоднішній день земельна ділянка внесена в Державний реєстр речових прав на нерухоме майно спільної власності територіальних громад області, і відповідним проектом рішення пропонується закріпити за обласним комунальним закладом на праві постійного користування.

О.Сич. Чи є запитання, колеги?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Немає. Чи є пропозиції до проекту рішення?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Немає. Ставлю на голосування за основу і в цілому. Прошу визначатись.

За – 62, не голосували – 8: рішення прийнято.

Розглядається питання “Про безоплатну передачу майна (лісопродукції) Івано-Франківського обласного комунального агролісогосподарського підприємства “Івано-Франківськоблагроліс”.

Проект рішення номер 31 – в окремій брошурі.

Доповідає Палійчук Микола Васильович – заступник голови обласної ради.

Проект рішення розглянуто на засіданнях постійних комісій обласної ради з питань аграрної політики, земельних відносин та розвитку гірських територій і з питань комунального майна та житлово-комунального господарства, рекомендовано до розгляду на сесії обласної ради.

Будь ласка.

М.Палійчук. Шановні колеги! Даним проектом рішення планується безкоштовно передати для задоволення потреб держави в умовах правового режиму воєнного стану із спільної власності територіальних громад міст і селищ військовій частині, тут номер вказаний, лісопродукцію з наших агролісів (також є табличка). Всього 355 куб. м.

О.Сич. Чи є запитання, колеги?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Немає. Чи є пропозиції до проекту рішення?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Немає. Ставлю на голосування за основу і в цілому. Прошу визначатись.

За – 59, не голосували – 11: рішення прийнято.

Розглядається питання “Про затвердження Статуту Вигодської спеціальної школи Івано-Франківської обласної ради”.

Проект рішення номер 32 – в окремій брошурі.

Доповідає Сташків Андрій Борисович – заступник директора департаменту освіти і науки обласної адміністрації.

Проект розглянуто на засіданні постійної комісії обласної ради з питань комунального майна та житлово-комунального господарства, рекомендовано до розгляду на сесії обласної ради.

Постійна комісія з питань освіти, науки, спорту та молодіжної політики рекомендувала до розгляду на сесії обласної ради з врахуванням пропозицій комісії.

Пропозиції – у цій же брошурі.

Будь ласка.

А.Сташків. Доброго дня, шановний пане голово, шановні депутати!

Даний проект рішення передбачає затвердження Статуту Вигодської спеціальної школи в новій редакції. Ці статути розроблені відповідно до постанови Кабінету Міністрів № 221 від 6 березня 2019 року (зі змінами). Суть змін, які передбачено в цих нових статутах, – це можливість перебування  цілодобово дітей в закладах освіти, особливості функціонування  пансіонів у спеціальних наших закладах, також особливості надання корекційно-розвиткових послуг, що не було до цього часу, та особливості харчування дітей, які перебувають в наших закладах.

Прошу підтримати даний проект рішення.

О.Сич. Чи є запитання до доповідача? Є, колеги.

Запишіться для запитань.

Виноградник Тарас Теофілович. Будь ласка.

Т.Виноградник. Дякую. Андрій Борисович, скажіть, будь ласка, у нас є тут 7 змін до статутів. Тобто, у всі 7 змін до статутів вноситься ця норма, якщо я  правильно зрозумів?

А.Сташків. Так, це до всіх статутів, які в подальшому будуть розглядатись, аналогічна ситуація щодо внесення змін до статутів.

Т.Виноградник. Дякую.

О.Сич. Тебешевська Оксана Степанівна.

О.Тебешевська. Помилково.

О.Сич. Депутович Іван Ілліч.

Голос із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Помилково.

Чи є бажаючі взяти участь в обговоренні? Немає. Ставлю проект рішення за основу. Прошу визначатись.

За – 56, не голосували – 14: рішення прийнято.

Шановні колеги! Ставлю на голосування пропозиції комісії. Вони у вас є напрацьовані, вони ідентичні до всіх наступних питань, які стосуються статутів.

Чи є запитання до пропозицій комісії?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Немає? Ставлю на голосування пропозиції комісії. Прошу визначатись.

За – 61, не голосували – 9: рішення прийнято.

І ставлю на голосування проект рішення в цілому. Прошу визначатись.

За – 58, не голосували – 12: рішення прийнято.

Розглядається питання “Про затвердження Статуту Калуської спеціальної школи
Івано-Франківської обласної ради”.

Проект рішення номер 33 – в окремій брошурі.

Доповідач – той же: Сташків Андрій Борисович – заступник директора департаменту освіти і науки обласної адміністрації.

Проект розглянуто на засіданні постійної комісії обласної ради з питань комунального майна та житлово-комунального господарства, рекомендовано до розгляду на сесії обласної ради.

Постійна комісія з питань освіти, науки, спорту та молодіжної політики рекомендувала до розгляду на сесії обласної ради з врахуванням пропозицій.

Пропозиції – у цій же брошурі.

Будь ласка.

А.Сташків. Дане питання аналогічне попередньому щодо затвердження Статуту в новій редакції. Просимо підтримати.

О.Сич. Чи є запитання?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Немає. Чи є пропозиції?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Немає. Ставлю на голосування за основу.

За – 56, не голосували – 14: рішення прийнято.

Ставлю на голосування пропозиції комісії.

За – 56, не голосували – 14: рішення прийнято.

І ставлю на голосування проект рішення в цілому з врахуванням пропозицій.

За – 58, не голосували – 12: рішення прийнято.

Розглядається питання “Про затвердження Статуту Печеніжинської спеціальної школи Івано-Франківської обласної ради”.

Проект рішення номер 34 – в окремій брошурі.

Доповідач: Сташків Андрій Борисович – заступник директора департаменту освіти і науки обласної адміністрації.

Проект розглянуто на засіданні постійної комісії обласної ради з питань комунального майна та житлово-комунального господарства, рекомендовано до розгляду на сесії обласної ради.

Постійна комісія з питань освіти, науки, спорту та молодіжної політики рекомендувала до розгляду на сесії обласної ради з врахуванням пропозицій.

Пропозиції – у цій же брошурі.

Будь ласка, Андрій Борисович.

А.Сташків. Дане питання знову ж таки передбачає затвердження Статуту в новій редакції з тими самими особливостями, про які я говорив раніше.

О.Сич. Чи є запитання до доповідача?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Чи є пропозиції до проекту рішення? Немає.

Ставлю на голосування за основу.

За – 59, не голосували – 11: рішення прийнято.

Ставлю на голосування пропозиції комісії.

За – 58, не голосували – 12: рішення прийнято.

І ставлю на голосування проект рішення в цілому.

За – 59, не голосували – 11: рішення прийнято.

Розглядається питання “Про затвердження Статуту Рогатинської спеціальної школи Івано-Франківської обласної ради”.

Проект рішення номер 35 – в окремій брошурі.

Доповідає Сташків Андрій Борисович – заступник директора департаменту освіти і науки обласної адміністрації.

Проект розглянуто на засіданні постійної комісії обласної ради з питань комунального майна та житлово-комунального господарства, рекомендовано до розгляду на сесії обласної ради.

Постійна комісія з питань освіти, науки, спорту та молодіжної політики рекомендувала до розгляду на сесії обласної ради з врахуванням пропозицій.

Пропозиції – у цій же брошурі.

Будь ласка, Андрій Борисович.

А.Сташків. Даний проект рішення знову ж таки передбачає затвердження Статуту в новій редакції. Просимо підтримати з аналогічних мотивів.

О.Сич. Чи є запитання до доповідача?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Немає. Чи є пропозиції до проекту рішення?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Немає. Ставлю на голосування проект рішення за основу.

За – 63, не голосували – 7: рішення прийнято.

Ставлю на голосування пропозиції комісії.

За – 56, не голосували – 14: рішення прийнято.

І ставлю на голосування проект рішення в цілому.

За – 62, не голосували – 8: рішення прийнято.

Розглядається питання “Про затвердження Статуту Черченської спеціальної школи Івано-Франківської обласної ради”.

Проект рішення номер 36 – в окремій брошурі.

Доповідач: Сташків Андрій Борисович – заступник директора департаменту освіти і науки обласної адміністрації.

Проект розглянуто на засіданні постійної комісії обласної ради з питань комунального майна та житлово-комунального господарства, рекомендовано до розгляду на сесії обласної ради.

Постійна комісія з питань освіти, науки, спорту та молодіжної політики рекомендувала до розгляду на сесії обласної ради з врахуванням пропозицій комісії.

Пропозиції – у цій же брошурі.

Будь ласка, Андрій Борисович.

А.Сташків. Даний проект рішення передбачає затвердження Статуту в новій редакції. Зміни аналогічні тим, про які я говорив раніше. Прошу підтримати.

О.Сич. Чи є запитання до доповідача?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Немає. Чи є пропозиції до проекту рішення?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Немає. Ставлю на голосування проект рішення за основу.

За – 63, не голосували – 6: рішення прийнято.

Ставлю на голосування пропозиції комісії.

За – 62, не голосували – 7: рішення прийнято.

І ставлю на голосування проект рішення в цілому.

За – 60, не голосували – 8: рішення прийнято.

Розглядається питання “Про виконання постанови Верховного Суду у справі
№ 0940/2394/18 (№ К/9901/26524/19), постанови Восьмого апеляційного адміністративного суду у справі № 857/5629/19 (№ 0940/2394/18) та рішення Івано-Франківського окружного адміністративного суду у справі № 0940/2394/18 щодо надання товариству з додатковою відповідальністю “Рогатинпісок” гірничого відводу для розробки Північно-Західної ділянки Москалівського родовища піску”.

Проект рішення номер 37 – на окремому аркуші.

Доповідає Гладій Василь Іванович – перший заступник голови обласної ради.

Проект розглянуто на засіданні постійної комісії обласної ради з питань захисту прав людини, законності та правопорядку, рекомендовано до розгляду на сесії обласної ради.

Зазначений проект також розглядала постійна комісія з питань екології, раціонального природокористування та розвитку туризму, однак рішення не прийняла.

Будь ласка, Василь Іванович.

В.Гладій. Шановні колеги-депутати!  Даним проектом рішення пропонується взяти до відома постанову Верховного Суду, постанову Восьмого апеляційного адміністративного суду, рішення Івано-Франківського окружного адміністративного суду в даній справі і надати
товариству з додатковою відповідальністю “Рогатинпісок” гірничий відвід відповідної площі, відповідної ділянки, яка знаходиться на відповідній території. Прошу підтримати. Дякую.

О.Сич. Чи є запитання до доповідача?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Чи є бажаючі взяти участь в обговоренні?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Чи є пропозиції до проекту рішення?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Немає. Ставлю на голосування за основу і в цілому.

За – 17, не голосували – 37: рішення не прийнято.

Шановні колеги! Питання “Про депутатські запити”. До дня проведення сесії запитів не було. Але зважаючи на те, що згідно нашого Регламенту запити можна подавати навіть під час проведення сесії, ми питання не знімали під час формування проекту порядку денного. Оскільки до цієї хвилини запити не поступили, немає що розглядати, я пропоную питання зняти з порядку денного.

Ставлю на голосування питання про депутатські запити.

За – 39, не голосували – 25: рішення прийнято… на зняття скільки треба?

В.Гладій. Процедурне…

О.Сич. Це процедурне питання. Рішення прийнято.

Шановні колеги! Питання “Різне”.

Перш ніж хтось з вас зголоситься до виголошення якихось своїх пропозицій, думок, зауважень тощо, ми доручали, аби директор департаменту з питань охорони здоров’я доповів про стан ситуації в клінічній інфекційній лікарні Івано-Франківської обласної ради. Тому, Ігоре Анатолійовичу, будь ласка, до трибуни.

І.Дмитренко. Шановний Олександре Максимовичу, шановна президіє, шановні депутати!

Голос із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Ближче до мікрофону.

І.Дмитренко. По інфекційній лікарні, по заборгованості по заробітній платі. Станом на 4 лютого заборгованість по заробітній платі складає 3 млн 303 тис. гривень.

Голос із залу. (Без мікрофона).

І.Дмитренко. Перепрошую, 4 листопада. Вибачте, будь ласка.

Поточна заборгованість складає 2 млн 393 тис. гривень, по нарахуванню складає 463 тис. гривень.

Загалом даним закладом в період з перших трьох закладів було звільнено і оптимізовано штати на 36 одиниць, що зумовило економію лікувального закладу на 412 тис. гривень.

Також департаментом охорони здоров’я створена комісія для перевірки даного лікувального закладу. Після даної перевірки ми проведемо аналіз діяльності, проведемо… надамо рекомендації стосовно оптимізації штату лікувального закладу, якщо там перевищують штати згідно потреб даного лікувального закладу. І в планах у нас йде оптимізація лікувальних закладів, приєднання для того, щоби  оптимізувати видаткову частину, і заклади функціонували, існували, і якісно надавалась медична допомога.

О.Сич. Чи є запитання, колеги?

І.Дмитренко. Буде у нас на…

О.Сич. Запишіться для запитань, будь ласка.

І.Дмитренко. Буде у нас перевірка, після перевірки будуть вже…

О.Сич. Я прошу вибачення. Ви вже закінчили, я оголосив інший пункт Регламенту. Помовчіть уже, будь ласка! Якщо не мали раніше що сказати, то вже мовчіть!

І.Дмитренко. Вибачте, будь ласка.

О.Сич. Шановні колеги! Записались для обговорення. Будь ласка. Чи до запитань? Запитань.

Дебенко Ігор Богданович.

І.Дебенко – депутатська фракція Всеукраїнського об’єднання “Свобода”. Ігор Анатолійович, скажіть, будь ласка. Ця інформація по інфекційній лікарні, звичайно, вона вже тиждень мусується в інформаційному просторі. Але мене цікавить… це лише по цьому лікувальному закладу є заборгованість в області, чи є й по інших закладах? І яка загальна сума? Дякую.

І.Дмитренко. Ні, це не тільки по цьому закладу. У нас загалом 9 лікувальних закладів: і первинка, і лікувальні заклади іншого підпорядкування, тобто, територіальних громад. Загальна заборгованість складає по області 13 млн 481 тис. гривень по всіх лікувальних закладах.

О.Сич. Я уточню, бо я завжди наголошую: перш за все, ми – орган місцевого самоврядування, який захищає спільні інтереси, і не в нашій компетенції втручатись у господарську діяльність громад. Мене цікавить, а нашої обласної форми власності в закладах охорони здоров’я яка заборгованість?

І.Дмитренко. Разом з інфекційною лікарнею… У нас є три заклади, це обласна стоматологічна поліклініка, там вже є прострочена – 818 тис. гривень, і обласний психоневрологічний диспансер – 627 тис. гривень. Це те, що прострочено.

Голоси із залу. (Без мікрофона).

І.Дмитренко. Біля 4 млн гривень прострочена заборгованість.

О.Сич. Зрозуміло. Добре.

І.Дмитренко. Але вони там законтрактовані по 49…

О.Сич. Виноградник Тарас Теофілович, будь ласка.

Т.Виноградник. Дякую. Майже практично те саме питання, що сказав мій колега Ігор Дебенко. Але я би хотів сказати. Дивіться, шановні колеги, зміни до бюджету, ініціатором виступає Івано-Франківська військова адміністрація. Дивно якось получається, що по даному об’єкту те, що ви зараз говорите по інфекційній лікарні, не було подання щодо збільшення фінансування і погашення заборгованості, а по дитячій лікарні чомусь я побачив, що є 6 млн гривень. Дивно якось получається.

В той же час, ви зараз не можете сказати чітко по об’єктах комунальної власності, там, де є засновником Івано-Франківська обласна рада, яка є заборгованість. Але треба дивитись, яка заборгованість від кількості працюючих. Якщо ви сказали, що по інфекційній лікарні є понад 240 працівників, то, наприклад, стомат – скільки, а там – скільки, щоб воно було пропорційно видно. Дякую вам.

І.Дмитренко. Добре, ми вивчимо цю ситуацію, і я вам доповім.

О.Сич. Тобто, по пам’яті ви не пам’ятаєте, скільки працівників в стоматполіклініці, скільки в центрі психічного здоров’я, ні?

І.Дмитренко. Я боюся просто помилитись.

О.Сич. Я зрозумів. Добре.

Ткач Роман Володимирович.

Р.Ткач. Олександре Максимовичу, я впродовж того, що ви говорили. Це наша обласна комунальна власність – лікарня. От ми пережили COVID два чи три роки. Таких інфекційних лікарень в Україні буквально на пальцях можна порахувати. Я боюся слова “оптимізація”, Ігоре Анатолійовичу, ви вжили. Дивіться, щоб та оптимізація не призвела до того, щоб ми, не дай Бог, закрили її.

Таких лікарень немає. І тому якраз, виходячи з цього, все, що можливо, чи зарплата, чи матеріально підтримати треба цю лікарню. Дякую.

І.Дмитренко. Дякую за запитання. При оптимізації, при будь-яких ситуаціях наша інфекційна лікарня закрита не буде.

Р.Ткач. (Без мікрофона).

І.Дмитренко. Об’єднання лікувальних закладів.

Р.Ткач. (Без мікрофона).

І.Дмитренко. Планується створення центру інфекційних і небезпечних захворювань. Зараз ми це питання вивчаємо, вивчаємо енну кількість спроможних і неспроможних лікувальних закладів. Після того буде прийнято рішення, винесено на медичну комісію, і на наступну сесію обласної ради буде подано проект рішення.

О.Сич. Колеги, давайте ми не будемо обговорювати того, чого немає, те, що просто обговорюється як робочий варіант. Буде, не буде… а ми будемо тільки час тратити.

Дьоміна Наталія Миколаївна, будь ласка.

Н.Дьоміна – депутатська фракція політичної партії “Європейська Солідарність”. У мене таке запитання. Я не почула, які конкретно шляхи вирішення. Тому що люди, колектив хоче отримати свої кошти заробітної плати зараз. Я розумію, що ми говоримо про майбутнє, про оптимізацію, вивчення, роботу групи. Це перше питання.

Друге, маючи в департаменті економічний відділ, бухгалтерію, плановий відділ, чому
власне вчасно не інформуєте зокрема медичну комісію, обласну раду про те, що виникають проблеми у закладах охорони здоров’я? Адже щомісячно бухгалтерії всіх закладів надають звіти, окрім того, ви отримуєте звіти від Національної служби здоров’я, де чітко вказано, які кошти отримують ці заклади. Чому ніхто не займається аналізом і вчасною реакцією?

І.Дмитренко. На даний момент хоче звернути увагу, що лікувальний заклад має заключений 49-й пакет по підтримці лікувальних закладів, буде дофінансований до кінця року. Тобто, до кінця року по тому як… і по тій видатковій частині, що ініціювало НСЗУ, і за погодженням лікувального закладу і Національної служби здоров’я, дана заборгованість має бути погашена.

О.Сич. Кукурудз Ростислав Степанович.

Р.Кукурудз. Я може ще раз продублюю, бо так і не отримав відповіді на багато питань.

Скажіть, будь ласка, Ігоре Анатолійовичу. Які причини виникнення заборгованості? Чи є заборгованість Національної спілки здоров’я перед нашої лікарнею по оплаті її послуг? Друге питання.

І які заходи вживались керівництвом лікарні? І які будуть вживатись щодо подолання цієї заборгованості? Якщо можна, так прямо.

І.Дмитренко. Було скорочення штату, незначна кількість. Зараз також буде переглянуто… переглянута кількість штатів, відповідно буде зменшена кількість штатів, і буде економія бюджетних коштів.

На даний момент у звітах Національної служби здоров’я НСЗУ декларує, що не має. Ми дане питання службовою перевіркою зараз будемо вивчати стосовно надходжень тих коштів, які ініціювало НСЗУ.

О.Сич. Ну, можна багато запитань задавати. От мене цікавить запитання. То що, згідно того пакету послуг, на який лікарня заключила з НСЗУ, їй не вистачає для життя?

І.Дмитренко. Не вистачає, тому що інфекційна лікарня – монопрофільний заклад, і відповідно, коли лікувальний заклад має багато пакетів для контрактування, він має багато надходжень…

О.Сич. Добре, отже, це має системний характер, не випадковий. Тоді те запитання, що задавав Ростислав Степанович: то в такому разі що робити?

І.Дмитренко. Ну, не можна так сказати, але епідемії хіба що треба, велику кількість
пацієнтів. Не можна так… Вибачте, будь ласка.

(Оплески в залі).

О.Сич. Тобто, нагнітати епідемію, щоб більше платили грошей. Так?

І.Дмитренко. Є недостатньо… У монопрофільних закладах є недостатня кількість пацієнтів.

О.Сич. Андрій Михайлович! Зважаючи на те, що у вас така дуже тісна творча співпраця з департаментом охорони здоров’я, я би попросив, а може, не попросив, а дали би вам протокольне доручення: зробити окреме засідання постійної комісії і проаналізувати це питання. Може у вас більше снаги стане? Ви тоді, якщо у них немає бухгалтерії… У вас є бухгалтерія чи ні?

Голос із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Є, так? То може ви свою бухгалтерію залучіть для… бо там комусь треба рахувати, знаєте, там кісточка взад-вперед, як я пам’ятаю, рахували так, баланси збивали.

Добре, колеги, питання вичерпані.

Чи є бажаючі взяти участь в обговоренні?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Є. Запишіться для обговорення. А ви, будь ласка, присядьте на своє робоче місце. Маю на увазі, в залі, не в департаменті, в залі. Присядьте.

Федоришин Володимир Євгенійович, будь ласка.

В.Федоришин. Шановні депутати! Я розумію, що медицина зараз у пріоритеті, і виникає дуже багато питань по заборгованості і тої чи іншої ситуації.

Хочу вам довести коротко довідку. Ви знаєте, полтавську медицину колись лихоманило, вона була у пріоритеті, реформі. Зараз вона стоїть перша по заборгованості по зарплаті медичним закладам.

Тепер друге, те, що казали, чому інфекційна лікарня… Правда, інфекційна лікарня не існує в кожній області. Ми знаємо, як в тому році нам не хватало ні коштів, ні забезпеченості ліжкового фонду.

Чому зараз відбулась по інфекційній лікарні така ситуація? Зменшилась різко кількість хворих, а законтрактовані в тому році вони були дуже добре. Розрахували на той рік ліжка, штати і кошти. Різко впала, НСЗУ забрала гроші, функцію при цьому не зменшивши. А функцію зменшити одномоментно неможливо. Це так, для інформації.

І от зараз також постало питання… забезпеченість закладів не проаналізована, частина закладів не має грошей, і тут же ми сьогодні голосуємо за забезпеченість обласної клінічної
лікарні на 7 млн гривень по заробітній платі. Так виникає… аналіз, десь неправильний був аналіз. Може треба було правильно розподілити заборгованість цих закладів? Все. Дякую вам за увагу.

О.Сич. Кукурудз Ростислав Степанович.

Р.Кукурудз. Шановні колеги! Дивіться, я насправді не почув чітких відповідей на ті питання, про причини і про можливі способи виходу з цієї ситуації. Тому, Олександре Максимовичу, мені здається, що, можливо, було б доцільним нам окремим питанням на наступну сесію винести питання про стан заборгованості в комунальних закладах наших обласних, заборгованості заробітної плати і способи її подолання для того, щоб ми це питання розглянули вже не тільки в розрізі обласної клінічної лікарні, а в розрізі всіх наших комунальних закладів. Дякую.

О.Сич. Колеги, ми доручили комісії, вона проаналізує. Якщо вважатиме за доцільне напрацювати проект рішення, напрацює, дасть нам для розгляду. Що будемо наперед забігати?

Семенюк Володимир Петрович.

В.Семенюк – депутатська фракція політичної партії “Всеукраїнське об’єднання “Платформа Громад”. Користуючись нагодою, хочу подякувати за те, що все-таки допомогли у фінансуванні обласній дитячій лікарні. Тому ще раз дякую всім депутатам, що підтримали. І наступне скажу те, що дійсно, комунальне підприємство “Інфекційна лікарня” – це теж наше комунальне підприємство, яке у свій час, коли було збільшення коронавірусної інфекції, взяло саму більшу відповідальність на свої плечі. Тому в майбутньому працювати для того, щоб ми могли підтримати це комунальне підприємство, і, звичайно, воно мало бути готовим завжди, тому що COVID не закінчився.

О.Сич. Дякую. Яворський Андрій Михайлович.

А.Яворський. Дякую. Пане голово, ваше доручення, яке ви тільки що озвучили, виконано зранку. Зранку було у нас засідання нашої комісії. Ми дали департаменту, і в найкоротші терміни очікуємо відповіді щодо фінансового забезпечення і подальші шляхи вирішення, і ваші всі доручення в найкоротші терміни будуть виконані.

Щодо відповіді, ви сьогодні їх точно не отримаєте, яку ми би хотіли. Скажу, перше, чому. Перше, на початку року… якщо ми говоримо про обласні заклади, ми чітко всі знали, що у нас не вистачає понад 68 млн гривень, було менше фінансування, ніж в порівнянні з минулим роком.

Щодо дитячої лікарні, коротко. Ми дали на підтримку, але ми дали на підтримку тому, що в дитячій лікарні зараз привезено завдяки напрацюванням директора з міжнародними організаціями велику кількість обладнання реанімаційного відділення, і зараз мова йде… з метою підтримки цього реанімаційного відділення для наших немовлят підтягнути цю службу, реанімаційну. Тому це дуже правильні кроки, я дуже дякую всім, хто це підтримав.

Щодо інфекційної лікарні і щодо шляхів оптимізації, щодо інших. Завтра, вибачте, будь ласка, але якщо ми нічого не зробимо, завтра та сама ситуація буде.

По інших установах, про які ми говоримо зараз, не говорячи… направду, ми не знаємо
всієї інформації, але будете бачити, що заборгованість складає значно більше, ніж було сьогодні озвучено. По стоматологічній допомозі до кінця року не буде вистачати понад 3 млн гривень. По інфекційній лікарні, це на сьогодні така заборгованість, до кінця року ви будете бачити значно інше. Так само по інших лікарнях. Якщо поїхати, промоніторити, на жаль, там зараз на фоні війни, на фоні COVIDу працівники у відпустках без збереження заробітної плати. Головні лікарі чи генеральні директори шукають шлях оптимізації, відпустивши такий шлях оптимізації, відпустити працівників, щоб вони сиділи вдома, а заклад існував, щоб тільки не показати заборгованість, – це неправильно, і ми мусимо знайти шлях, щоби якісна медична допомога в наших установах надавалась.

Розмова… остання нарада, яка була з Національною службою здоров’я України, яка,
напевно, у найближчий час приїде сюди, чітко повідомила, що немає жодної заборгованості Національної служби здоров’я перед інфекційною лікарнею. Всі свої зобов’язання виконала на той об’єм роботи, який був наданий.

Щодо інших закладів, коли промоніторено було цілій Україні інфекційні лікарні, вони досить спроможні, на жаль, по відношенню до нашої. Там треба шукати шляхи залучення коштів в інфекційну лікарню. Візьмемо навіть банально обласну клінічну лікарню, про що ми говоримо, ми у себе відкрили паліативне відділення, ми в себе відкрили психологічне відділення, ми в себе відкрили інші відділення, щоб залучити максимально кошти для обласної клінічної лікарні. Так само треба робити кожній іншій лікарні: залучити кошти.

От і все.

О.Сич. Дебенко Ігор Богданович.

І.Дебенко – депутатська фракція Всеукраїнського об’єднання “Свобода”. Колеги, ну, досить складно буде говорити і виступати вже після голови комісії профільної. Але просто кілька ремарок. Ну, мене, чесно кажучи, трохи здивувало, що ми виокремлюємо зараз інфекційну лікарню, я розумію, що в інформаційному полі це протягом тижня мусується. Але власне перед сесією, перед розглядом цього питання поцікавився, яка заборгованість була по інших закладах. І чому я запитав Ігоря Анатолійовича? По всіх закладах станом на 28 жовтня було більше 23 млн гривень заборгованості. Стосовно обласних, інфекційна лікарня 3 млн 600 тис. гривень, фтизіопульмонологічний – 3 млн 50 тис. гривень, стоматологічна поліклініка – 2 млн 830 тис. гривень, заклад надання психіатричної допомоги – 627 тис. гривень.

Ну, в Ігоря Анатолійовича чуть-чуть кращі, свіжіші цифри, вже не на 28 жовтня, а на 4 листопада, і ми бачили, що заборгованість по тій самій інфекційній, вона трошки знизилась. Але я пригадую собі наступне, що коли наприкінці минулого року, в грудні місяці, ми обговорювали, в тому числі на бюджетних комісіях можливості і загрози, пов’язані із заборгованістю, нас запевняли посадові особи, що ніякої заборгованості не буде, і заробітної плати вистачить на всіх. Ну, зараз ситуація дещо інша, про що ми попереджали.

І так я би пропонував, доповнюючи голову комісії, все-таки всі заклади заслухати, відповідну інформацію, і розуміти, що ми робимо,  але заодно звернути на це увагу департаменту. Бо, звичайно, що говорити, що для того, щоб було краще фінансування, треба, щоб було більше вірусів в повітрі, ну, то це класно, але я думаю, що громада області буде з цим не згідна. Дякую.

О.Сич. Шановні колеги! Ми питання обговорили, взяли до відома, тому що в Різному рішення не приймаються.

Чи є ще у когось з депутатів бажання щось висловити у Різному?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Немає. Шановні колеги! Ми свій порядок денний вичерпали, всі питання розглянуті. Дякую всім за роботу.

Сесію оголошую закритою.

(Звучить Гімн України).

Слава Україні!

 

 

 

Голова обласної ради                                                                               Олександр Сич

 

Консультант                                                                                              Галина Кубік