Стенограма пленарного засідання (23.03.2022)

С Т Е Н О Г Р А М А

ТРИНАДЦЯТОЇ СЕСІЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
ВОСЬМОГО ДЕМОКРАТИЧНОГО СКЛИКАННЯ
від 23.03.2022 р.

 

О.Сич. Шановні депутати та запрошені, дорогі краяни!

До обласної ради восьмого демократичного скликання обрано 84 депутати.

За результатами письмової реєстрації до цієї хвилин мені подають, що 55 присутніх, очевидно, зараз є більше, бо я бачу: ще трохи депутати підійшли.

Відсутні 29 депутатів.

Відповідно до пункту 11.3 статті 11 Регламенту обласної ради депутати повинні зареєструватися за допомогою електронної системи. Прошу увімкнути електронну систему, депутатів прошу зареєструватися.

Згідно з електронною реєстрацією присутні 53 депутати. Сесія є повноважною, і відповідно до статті 46 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” та пункту 5.2 Регламенту я оголошую її відкритою.

(Звучить Гімн України).

Шановні колеги, ми трошки зараз поступимо не по Регламенту. Замість того, щоб прозвучала молитва в запису, ми запросимо Високопреосвященних владик прочитати молитву, в тому числі пом’янувши всіх убієнних в Україні під час російської агресії.

(Молитва).

В.Війтишин. Слава Ісусу Христу!

Голоси із залу. Слава навіки Богу!

В.Війтишин. Дорогий пане голово, дуже дякуємо за запрошення! Дорогі в Христі, ми би хотіли коротенько сьогодні до вас звернутися з Божим Благословенням, тому що неспокійний час, час війни, а в цьому часі ми маємо показати направду свою єдність. У нас дороги назад немає, бо дорога назад – це в неволю. А воля – попереду, яку потрібно всім нам разом з вами, до неї прийти. Тому коли ми будемо співпрацювати всі разом, Боже Благословення буде з нами, і ми отримаємо цю нашу перемогу для нашого народу, для наших сімей, родин, дітей і майбутніх поколінь.

Церква з самого початку, з першого дня, стала працювати ближче разом з вами. Пам’ятаєте, пани голови, ми вас запросили на зустріч з духовенством, а також ми створили Координаційний антикризовий центр, де по сьогодні приймаємо біженців і в Духовній семінарії, а також і в Католицькій школі, і по наших монастирях, по парафіях, по тих всіх центрах, які є. Десь на сьогодні маємо біля тисячі людей, які перебувають у церковних будинках, а також ті, які були і поїхали дальше, більше півтори тисячі людей.

Від ранку до вечора стараємось надавати обіди. Як ви знаєте, і “Карітас”, і “Мальтійська служба” перед Архікатедральним собором, де стоять кухні, і ті, хто з різних причин є голодними, можуть прийти, і ми можемо їх погодувати. Також “Карітас” надає допомогу й медичну, допомогу в одежі, в їді, тих перших засобів.

Я думаю, що та наша співпраця тут, в Івано-Франківську, на Прикарпатті, має бути єдиною, всіх разом. Наші храми, які мають підвальні приміщення, є переорганізовані у ті місця, бомбосховища, наприклад, тільки  в Івано-Франківську ми маємо 24 облаштованих приміщення, не тільки облаштованих, а де дійсно перебувають люди.

Тому хотів би просити сьогодні нас всіх разом, щоб ми всі були єдині, щоби ми всі подали один одному руку. Немає різниці, хто до якої течії належить, партії чи ще чогось, у нас є одне завдання всіх разом: зберегти Україну і працювати всі разом, спільно. Армія тоді сильна, коли сильні тили, коли ми це зможемо з вами зробити, у нас буде все в порядку.

Тому щиро дякую і направду прошу до співпраці, так як я попередньо, пане голово, казав, так і сьогодні кажу, що 24 години на добу, якщо є така потреба, телефонуйте, ми разом з вами. Дякую. Божого вам благословення.

Кир Іоасаф. Ваше Преосвященство, вельмишановні пані й панове, дорогі браття і сестри, духовні отці! Перш за все дозвольте передати вам благословення від Предстоятеля Православної церкви України Митрополита Епіфанія, який від самого початку до сьогоднішнього дня перебуває, незважаючи на те, що три рази групи були, які хотіли вбити Предстоятеля, він знаходиться у Михайлівському монастирі, відкрито про це заявляє, говорить, кожен день звершує богослужіння, і як він сказав, що він Київ не покине, він буде разом зі священиками, він буде разом в Києві з людьми, які захищають нашу столицю. Нелегко, безперечно, там, бо як вчора розмовляючи, я чую, що щось гримить, а він каже: це взриви, і у Михайлівському монастирі їх дуже добре чути. Але Бог з нами.

Я хотів би сьогодні від себе подякувати усім нашим Збройним силам України,
територіальним громадам і всім вам, тому що вистоїмо ми в тилах, вистоять і Збройні сили. Ми – невід’ємна частина. І тому безперечно наша церква також немало працює. Ми від самого початку війни вже не одну машину відправили до Києва, до Бучі, до Миколаєва з гуманітарною допомогою, і сьогодні ми отримуємо, співпрацюємо гарно і плідно з Румунською православною церквою та іншими церквами, і дійсно допомагаємо і медикаментами, одежами і так далі. В Манявському монастирі діти, група дітей була з Києва, з Бучі. Можу такий приклад сказати жахливий, коли родина збиралась виїхати, погрузили все в машину в Бучі, старший син говорить: я вже заводжу машину, а ви, тато, мамо, дружино, діти, збирайтесь, виїжджаємо. Виходять на вулицю, снаряд падає, його розірвало, машини не стало. Батько залишився з покійним сином, щоби похоронити, а всі інші пішли пішки вибиратись із Бучі. Це страшне!

Владика Сергій наш Маріупольський, який вийшов вже з групою людей, вивели, він і ще деякі священники наші вивели людей із Маріуполя, як розповідав вчора, каже: Владико, ви не можете собі там уявити, що таке є смерть, коли у вас на руках вмирає дитина, їй 5 чи 7 років, з якої внутрішні органи виходять, у мене на руках дитинка. Друга лежить на землі рядом біля тебе з відірваними ногами. Маса трупів, мирних людей, жінок, дітей по вулиці лежать. Це рускій мір, ідеологія патріарха московського Кіріла.

Я нікого тут не звинувачую, я констатую факт. Нам несуть інший мир, інший світ, нам несуть збочені погляди на наше життя. І тому ми повинні всі працювати. І сьогодні у Манявському монастирі у нас є люди, які вийшли, які зуміли вийти по коридору із Миколаєва. Те, що вони розповідають, повірте, це жахливо слухати, це мороз проходить по твоєму тілу.

Тому я дякую предстоятелям церков, які допомагають нашій церкві, нашій єпархії збирати гуманітарну допомогу, допомагати, підтримувати людей. Я дякую усім вам за те, що ви є, те, що ви тут, те, що ви з українським народом, те, що ви робите дуже багато для того, щоби Україна вистояла, і Україна вистоїть, бо за нами наші рідні, бо за нами наші святині, бо за нами наші могили… не наші могили, я перепрошую, могили наших батьків, матерів, дідів і дідусів. Тому ми зобов’язані вистояти, зберегти Україну для наших нащадків. Хай Благословення Всемогутнього Бога буде з усіма вами! Слава Ісусу Христу!

О.Сич. Слава навіки Богу Святому!

Дякую, владики, за молитву. Сьогодні вона, як ніколи, нам потрібна, як ніколи сьогодні потрібне єднання церкви, суспільства, єднання в суспільстві всіх його прошарків, всіх політичних сил, всіх громадських організацій, бо всі ми є невід’ємні клітинки одного національного організму, який бореться за право на життя.

А зараз, шановні, прошу всіх вшанувати хвилиною мовчання всіх воїнів української армії, всіх цивільних осіб, всіх дітей, які загинули під час російської агресії в Україні.

(Хвилина мовчання).

Дякую. Прошу сідати.

Шановні колеги! В роботі сесії беруть участь голова обласної державної адміністрації Онищук Світлана Василівна, керівники правоохоронних органів області.

З уваги на заходи безпеки обласне телебачення “Галичина” не здійснює пряму трансляцію сьогоднішнього пленарного засідання. Думаю, всі ви розумієте, чому. Також прошу усіх
присутніх утриматись до завершення сесії від якихось ваших сигналів у соціальних мережах щодо факту проведення цієї сесії. Знову ж таки, я думаю, що всі ви розумієте, з мотивів безпеки.

Інформую вас про те, це дуже важливе повідомлення, шановні колеги-депутати, що відповідно до роз’яснень Національного агентства з питань запобігання корупції щорічна декларація за 2021 рік особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, буде подаватись протягом  трьох місяців, починаючи з дня завершення воєнного стану, припинення війни. Прошу це взяти до уваги.

Продовжуємо роботу. Відповідно до пункту 12.1 Регламенту обласної ради після відкриття сесії перед затвердженням порядку денного відводиться до 15 хвилин для стислих (до
3 хвилин) виступів і заяв уповноважених представників депутатських фракцій з внесенням пропозицій, повідомлень без прийняття рішень по них.

Якщо, шановні колеги, у вас в когось є пропозиції, бажання щось виголосити, прошу записатись до виступу. Прошу увімкнути систему.

Виноградник Тарас Теофілович, будь ласка.

Т.Виноградник. Дякую. Слава Україні!

Голоси із залу. Героям слава!

Т.Виноградник – депутатська фракція політичної партії “Всеукраїнське об’єднання “Платформа Громад”. Пане голово, щиро дякую, що ви своїм розпорядженням скликали сесію обласної ради для того, щоб ми нашому Прикарпаттю, суспільству показали, що як ніколи депутатський корпус, політичні партії, керівництво обласної ради, керівництво облдержадміністрації та правоохоронних органів всі на місці, функціонують, і всі разом, як ніколи, єдині. Про це також сказав у своєму виступі Владика, і ви у своєму пості написали, що зараз у нас саме важливе, щоб ми сконсолідувались.

В той же час я би хотів звернути увагу на той факт, що ми думали, що це бюрократизм, бо багато журналістів вже підходили й питали, який порядок денний. Це моя особиста точка зору. Хотів би сказати про те, чи можемо ми питання з п’ятого по двадцяте внести в іншій редакції в порядку денному? Адже є хороший досвід, і показав це нам і Президент, і Кабінет Міністрів, і Верховна Рада, і всі державні органи виконавчої гілки влади в Україні про те, що на період військового часу згідно Указу Президента № 64/2022 можна продовжити термін дії керівників на період військового часу, а також ще на місяць після закінчення військового часу, щоб зараз ні в кого не закралась думка, що ми призначаємо, ділимо посади і тому подібне. Я переживаю за інсинуації. Тому я вношу як би пропозицію, щоби більше приділити уваги доповіді або інформації голови облдержадміністрації про стан справ в Івано-Франківській області, підготовки до посівної, ці питання. Це така моя пропозиція. Але вона вноситься на ваш розгляд, врахуйте, я буду вам вдячний.

О.Сич. Дякую, Тарасе Теофіловичу. Ну, ви зразу захопили дві позиції Регламенту: і виступ від імені фракції, і перейшли до формування порядку денного, хоча ми ще не приступали до нього. Ви трошки випереджаєте час.

Шановні колеги! Абсолютно я навіть дякую за таке запитання, що задав Тарас Теофілович. В його контексті десь так звучало в підтексті: а наскільки доцільною була сесія, чи має правові підстави? Абсолютно є правові підстави для проведення сесії обласної ради. І сьогодні по Україні відбуваються сесії обласної ради. Я спеціально дав доручення промоніторити, ну, ті ради, в яких сайти працюють, бо в багатьох не працюють. До речі, і наш сайт не працює, тому що зазнав нападу. Як мінімум вісім рад в період від початку війни до сьогоднішнього дня, обласних рад проводили сесії, я вже не кажу про ради іншого рівня. І стаття 9 Закону України “Про правовий режим воєнного стану” чітко вказує про те, що органи місцевого самоврядування повинні виконувати свої повноваження, надані Конституцією України та законами України. Це перше.

Друге, є цей же Закон і Указ Президента, вони не охоплюють весь спектр діяльності влади, є дуже багато неврегульованих питань, незважаючи на ті високі повноваження, які надаються сьогодні військовим адміністраціям, є ряд питань неврегульованих, які військова адміністрація і не може вирішувати, окрім як обласної ради.

Насправді мотивів для проведення сесії є декілька: юридичні, політичні, морально-психологічні. От, з юридичної точки зору і з господарської ми вважаємо, що є декілька питань архіважливих, щоб сьогодні їх обласна рада розглянула. В порядку денному ви побачите: підготовка до посівної кампанії, от, це звільнення сьогодні орендарів, а серед них більше дві третини наших орендарів, які орендують наше майно, майно спільної власності, а це є бізнес, для того, щоб дати якийсь невеличкий поштовх для бізнесу. Дальше залишається актуальним питання звернення, про що я буду трошки далі говорити, звернення про закриття українського неба, от, і ті питання, скажімо, які належать до повноважень, до речі, вони в Законі не врегульовані достатнім чином, кадрові питання. Я на розгляд їх просто дам депутатам, нехай депутати самі висловлюються, варто чи не варто їх розглядати.

З точки зору політичної наша сесія є демонстрацією того, що, незважаючи на війну, ніхто нас не залякав, ми є тут, на місці, ми не в закордонних відрядженнях, ми працюємо, причому працюємо спільно, злагоджено: обласна рада, обласна адміністрація. Сьогоднішня сесія – це намагання… ми не можемо навіть сьогодні в умовах воєнного часу диктувати щось адміністрації, це намагання нашим колективним розумом допомогти обласній адміністрації у вирішенні тих актуальних питань, які я подав.

І я скажу, що з морально-психологічної точки зору, ми даємо сигнал у суспільстві: ми тут, ми працюємо, влада є, влада дбає за виборців, які обирали цю владу.

Шановні колеги! Оскільки з цим пунктом ми завершили, переходжу до формування порядку денного. Оскільки тринадцяту сесію обласної ради було заплановано на 25 лютого
2022 року, то засідання президії обласної ради відбулося 22 лютого 2022 року.

Президія рекомендувала внести на розгляд тринадцятої сесії обласної ради 85 питань та питання “Різне”.

Проект порядку денного формувався з дотриманням термінів, встановлених Регламентом обласної ради, а також Законом України “Про доступ до публічної інформації”.

Проекти рішень проаналізовані на засіданнях постійних комісій обласної ради.

За результатами вивчення і розгляду постійними комісіями обласної ради надано відповідні висновки та рекомендації.

Проекти рішень з питань, внесених до порядку денного, розміщені на вебсайті обласної ради, щоправда у цей період, з огляду на ту небезпеку, яка є, вебсайт виключений.

Однак у зв’язку з введенням 24 лютого 2022 року воєнного стану в Україні було видано розпорядження про перенесення засідання тринадцятої сесії обласної ради.

Оскільки у період дії правового режиму воєнного стану в Україні повноваження обласної ради визначені відповідним Законом, обласна рада діє в обмежених рамках, а фінансово-матеріальні питання вирішує обласна військова адміністрація, а тому власне сьогодні й планується цілий блок питань, які стосуються фінансово-матеріального забезпечення, винести поза дужки того проекту порядку денного, який був затверджений і рекомендований президією обласної ради. А тому той проект порядку денного, який вам запропонований, становить 21 питання і питання “Різне”.

Інформую вас про те, що до проекту порядку денного також внесено 4 питання, які не були розглянуті на засіданні президії обласної ради, однак є нагальна потреба заслухати їх на сесії. Я вже попередньо їх називав. Це питання з першого по четверте.

Є пропозиція наданий проект порядку денного тринадцятої сесії взяти за основу.

Прошу визначатись.

За – 58, не голосував – 1: рішення прийнято.

Колеги, уже прозвучала пропозиція щодо проекту порядку денного від Тараса Теофіловича, я буду ставити її на голосування. Чи є ще якісь пропозиції щодо проекту порядку денного?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Немає пропозицій.

В такому разі є пропозиція від депутата Виноградника питання з п’ятого і до кінця, Тарасе Теофіловичу, так?

Голос із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. По двадцяте? Ну, кадрові питання, по двадцяте включно у порядок денний сьогодні не вносити, тобто, з порядку денного виключити.

Голос із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Будь ласка, дайте ще раз слово Тарасу Теофіловичу.

Т.Виноградник. Пане голово, дякую вам за можливість. Дивіться, якщо воно не актуальне, ми можемо його не піднімати, бо я це говорив у зверненні від фракції, що важливо, що сьогодні збирається сесія, консолідація суспільства, органів влади, а також ми покажемо не тільки івано-франківцям, нашим виборцям, але й тим, хто не приймав участь, виборців, що Прикарпаття – єдине, і у нас одна мета – перемогти ворога. Я говорив про те, що є хороший досвід, і згідно указів Президента, Верховної Ради, рішення Кабінету Міністрів, що на військовий період часу продовжити термін дії керівників контракти, і продовження після завершення військового стану. Якщо ви вважаєте, що цього не потрібно, я можу зняти це питання і не ставити його в пропозиціях. Дякую.

О.Сич. Я в такому разі знімаю цю пропозицію з розгляду. Оскільки всі інші питання, а вони назрівають, я зараз не хочу перераховувати кількість наших установ, де знову ж таки контракти закінчились, і сьогодні ми з Світланою Василівною обговорювали питання, яким чином поступати з керівниками, де контракти закінчились. А ці питання, які винесені, в належному порядку відбулися конкурси відповідні, люди перемогли, пакет документів поданий, вони розглянуті на комісіях обласної ради. Чому їх обмежувати, цих людей, тільки рамками воєнного часу, якщо, скажімо, у звичному режимі вони можуть бути нами призначені на ці посади?

Одним словом, пропозицію Тарас Теофілович відкликав, я питання знімаю і ставлю
проект порядку денного в цілому. Будь ласка, прошу голосувати.

За – 59, не голосував – 1: рішення прийнято.

Приступаємо до розгляду питань порядку денного.

Отже, розглядається перше питання – “Про ситуацію в області в умовах воєнного стану в Україні”.

Проект рішення номер 1 – на окремому аркуші.

Доповідає Онищук Світлана Василівна – голова обласної державної адміністрації –
начальник обласної військової адміністрації.

Шановні колеги! Насправді, це не є обов’язок, це була моя пропозиція і прохання до Світлани Василівни як голови військової адміністрації окреслити вам, депутатам обласної ради, які вибрані виборцями, які повинні орієнтуватись в ситуації, який сьогодні стан в області, і чи є якась до вас так само потреба, залучити вас до виконання тих чи інших завдань.

Будь ласка, Світлано Василівно.

С.Онищук. Дорогі українці та українки! Вже 28 днів на території нашої держави триває війна. Від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Прикарпаття об’єдналось, щоб єдиним фронтом протистояти ворогу: органи державної влади та органи місцевого самоврядування, військові та правоохоронці, лікарі, освітяни, кухарі, водії, комунальники, усі на місцях, працюють і забезпечують країні надійний тил.

24 лютого 2022 року близько 5 год. ранку Росія розпочала широкомасштабне вторгнення в Україну. Того дня було завдано удару і по нашій області. Під обстрілами опинився аеропорт у м.Івано-Франківську та Коломийський аеродром. На всій території України було оголошено воєнний стан та загальну мобілізацію.

Нова реальність вимагала швидких рішень для забезпечення оборони держави та області зокрема. Того ж дня моїм розпорядженням було оновлено склад Ради оборони області та Штабу зони територіальної оборони. Зазначу, що засідання оперативно-регіонального штабу відбувається щоденно. Штабом розглядаються найнагальніші проблеми та приймаються невідкладні рішення, необхідні для життєдіяльності області в умовах воєнного часу.

З перших днів війни в області сформовано та укомплектовано бригади сил територіальної оборони та батальйони територіальної оборони, які відповідно до Закону України “Про основи національного спротиву” здійснюють заходи щодо оборони області.

Крім цього, на території області у відповідності до частини другої статті 8 Закону України “Про основи національного спротиву” та постанови Кабінету Міністрів України, якою затверджено Положення про добровольчі формування територіальних громад, організовано створення та формування їх на території області. Зокрема, станом на сьогодні уже створено більше 20 таких формувань.

З метою перешкоджання діяльності розвідувально-диверсійних груп противника в області запроваджена комендантська година, яка діє з 22 год. до 7 год. ранку. А також організована робота необхідної кількості блок-постів, налагоджено пропускний режим, відкореговано роботу системи оповіщення в області, яка функціонує належним чином.

Ми приймаємо на Івано-Франківщині міжнародну гуманітарну допомогу… в області її
сортуємо, формуємо вантажі та надсилаємо вантажі у ті області нашої країни, де зараз тривають активні бойові дії. У вантажах – найнеобхідніше: їжа, одяг, медикаменти, засоби особистої гігієни. За цей час ми вже отримали гуманітарну допомогу з Польщі, Румунії, Італії, Угорщини, Швейцарії. З метою залучення міжнародної підтримки та надання консультацій щодо логістики та перевезення вантажів з-за кордону в Івано-Франківській області створено координаційний центр з питань міжнародної гуманітарної допомоги.

Хочу сьогодні щиро подякувати міжнародним друзям і партнерам, українській діаспорі, волонтерам за допомогу та підтримку. Також з перших днів війни ми організували в області збір та відправку продуктів харчування для наших захисників в областях, де тривають активні бойові дії. Щоденно надсилаємо продукти туди, де найбільше їх потребують.

Дякую за підтримку церкві. Війна не лише вкотре довела, що церква є надійним соціальним партнером держави, українська церква, яка стоїть на захисті як моральних, так й національних цінностей, та найважливіше – на захисті найціннішого – людського життя.

Також завдяки сприянню благодійних церковних організацій у райони проведення бойових дій надіслано численні гуманітарні вантажі. Війна відібрала дім у мільйонів українців. Вони під звуки сирен та вибухів “зеленими коридорами” та блок-постами пробирались туди, де тихо та безпечно, відносно безпечно.

На сьогодні ми прийняли в області вже більше 92 тис. людей. Ми їх зустрічаємо, розміщуємо та надаємо найнеобхідніше: їжу, одяг, засоби особистої гігієни. Також в області створено координаційний штаб по розміщенню тимчасово переміщених осіб. Працюють цілодобові телефонні гарячі лінії, на які можуть звертатись всі, кому потрібна наша допомога. Також нами передбачено заклади для людей, які прибувають в область після 19 год, тобто, транзитом.

На сьогодні в області налічується 31 такий заклад соціальної сфери, в яких можуть розміщуватись в загальному більше 1300 людей на ніч, зокрема у м.Івано-Франківську функціонує чотири такі заклади, де розгорнуто 350 ліжко-місць. Тут люди мають можливість відпочити, повечеряти і поснідати. Якщо мають намір залишитись на розміщення в нашій області, то наступного дня ми їм пропонуємо житло відповідно до вільних місць в закладах державної чи комунальної форми власності. Станом на сьогодні, на зараз, ми розгорнули також додаткові ліжко-місця і готові прийняти ще додатково в нашій області 18 тис. людей. Над цим питанням ми щоденно активно працюємо.

Війна вкотре показала нам, що чужих дітей не буває. Для трьох сотень дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, а також діточок з обмеженими можливостями Прикарпаття стало прихистком та другою домівкою. Нашим обов’язком сьогодні є зробити все для того, щоб вони почували себе в безпеці, відчували нашу любов, турботу та піклування.

Ми спрацювали на випередження та першими в Україні запровадили на території області видачу тимчасових посвідчень особам, постраждалим від воєнної агресії на території України, яке діяло виключно в Івано-Франківській області. Проте тепер постановою КабМіну визначено порядок оформлення і видачі довідок про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи. Внесення в реєстр та видача відповідних довідок відбувається в ЦНАПах, а також в територіальних громадах нашої області, в залежності від місця розміщення даних осіб.

Держава турбується про кожного свого громадянина, а особливо про тих, хто внаслідок воєнних дій був змушений залишити власне помешкання, роботу, майно. Українці в областях, де ведуться найактивніші бойові дії, можуть отримати 6,5 тис. гривень від держави. Також це підтримує ФОПів, які не можуть забезпечити себе через початок війни.

Уряд також затвердив програму допомоги українцям, які вимушено покинули свої домівки через бойові дії. Її складові: гроші, робота, житло. Держава виплатить кожному переселенцю в Україні мінімальну грошову щомісячну допомогу в сумі 2 тис. гривень. Також 3 тис. гривень будуть виплачені на кожну дитину, яка через війну вимушено переїхала у більш безпечні регіони. Розпочинається програма працевлаштування всіх переселенців. Для цього держава починає виплати тим роботодавцям, які беруть на роботу переселенців з постраждалих регіонів. Виплата становитиме 6,5 тис. гривень за кожного працевлаштованого.

Зазначу, що наразі вже майже 3 сотні переселенців звернулися до обласного центру зайнятості за допомогою в працевлаштуванні. Тиждень тому уряд вже прийняв рішення про механізми компенсації комунальних витрат громадянам, які надають безкоштовний прихисток переселенцям у школах, садочках, будинках культури та комунальних установах. Тепер програму доповнили таким чином, що компенсацію за комунальні платежі також отримають сім’ї, які приймають переселенців у себе вдома. Всі ті, хто відгукнувся на біду, надав дах переселенцям, надав безкоштовний прихисток, отримає 450 гривень у місяць за кожного, кому допомогли, на компенсацію комунальних послуг.

Усі три програми вже затверджені урядом. Їхня реалізація розпочалася 21 березня з реєстрації тимчасово переміщених осіб територіальними громадами та ЦНАПами. З 30 березня може здійснюватись також через реєстрацію через “Дію”.

Івано-Франківщина стає прихистком не лише для людей, але й для бізнесу. Ми проводимо зараз активну роботу щодо створення комфортних умов та розміщення бізнесу саме в нашій області, який через агресію росії був змушений припинити роботу в окремих регіонах нашої держави. Зокрема станом на сьогодні вже 67 суб’єктів господарювання задекларували чіткий намір переїхати на Івано-Франківщину, з них 7 вже перевезли своє обладнання, в тому числі 2 вже працюють і здійснюють випуск продукції, 5 приступають до його монтажу. В очікуванні на державну підтримку перевезення техніки та обладнання перебуває на даний час 8 підприємств.

Перелік підприємств, які хочуть вести бізнес в нашій області, постійно збільшується. Ми пропонуємо вільні виробничі та складські площі, паралельно сприяємо у розміщенні людей, які змушені були покинути рідні домівки.

Ми розуміємо, що посівна кампанія цього року буде надзвичайно важливою, найважливішою за всю історію незалежної України. Щоб запобігти дефіциту  продуктів сільськогосподарського виробництва, ми збільшимо в області посівні площі. Також проводимо накопичення матеріально-технічних ресурсів: насіння, мінеральних добрив, засобів захисту рослин. Впевнені, що проведення посіву на території області відбудеться в повному обсязі.

Війна забирає найцінніше…

О.Сич. Прошу, прошу увімкнути мікрофон.

С.Онищук. …життя українців, усіх, хто воював, і всіх цивільних, дорослих і дітей. Пам’ять про них завжди житиме в наших серцях, їх імена буде закарбовано в новітній історії України та нагадуватиме прийдешнім поколінням про незламність нашого духу, відвагу воїнів і перемогу світла над темрявою.

Дорогі прикарпатці! Кожного дня ми стаємо все ближче до перемоги. Нас ніхто не здолає, допоки ми міцно стоїмо на своїй землі і самовіддано боремось за неї. Ми чинимо запеклий опір, даємо гідну відсіч ворогу. Наша єдність, а також віра у Збройні сили України допоможе нам перемогти. Ми – єдині, ми – сильні, ми – українці, і ми обов’язково переможемо.

Слава Україні! Героям слава!

О.Сич. Дякую, Світлано Василівно. Шановні колеги! Чи є запитання?

Немає. Є. Будь ласка, Іваночко. Увімкніть мікрофон.

М.Іваночко. Слава Україні! Світлано Василівно!

С.Онищук. Героям слава!

М.Іваночко. Ви якраз у своїй доповіді згадали за посівну кампанію. І у мене зразу навіть не так запитання, а звернення. Адже на комісії, яка проходила на минулому тижні, я задав питання вашому представнику департаменту, яка доля земель, які орендували підприємства, наближені до промосковського олігарха Медведчука? Ми знаємо, що є закон… указ, підписаний Президентом, закон про націоналізацію всього майна, і у мене вже зразу таке виникає питання, напевно, яка ще доля того врожаю минулорічного? Адже він зібраний і він, наскільки мені відомо, знаходиться на території нашої області. А там чималі суми. Тому я готовий надати перелік тих компаній, які є… мають ймовірно відношення до цього олігарха, які відповідають за це майно. Я думаю, що нам в державі пригодились би ці кошти, і націоналізувати це все зерно. Тому я готовий вам…

С.Онищук. Дякую. Дякую за запитання. Шановні колеги! Я особливої уваги не приділяла питанням посівної кампанії, оскільки воно винесено окремим пунктом в порядку денному сесії. Тому відповідно доповідач – керівник департаменту агропромислового розвитку більше зупиниться. Зараз, справді, у військовій адміністрації чітко ми пропрацьовуємо питання посівної кампанія всіх земель. Наша область – сільськогосподарська, у нас родюча земля, і земля повинна родити для того, і ми повинні її засіяти, щоб максимально зібрати урожай. Тому що
Прикарпаття – це дійсно сьогодні, як показав час, є надійним тилом для нашої держави, для наших захисників.

О.Сич. Присядьте, будь ласка, Світлано Василівно. Світлано Василівно, насправді, там трошки інший контекст був. Депутат звертає увагу, що у нас є земельні ресурси, власником яких або співвласником яких є Медведчук або ж наближені до нього компанії, і пропонує відповідно до тої націоналізації того майна, яке відбувається в Україні, і це майно піддати відповідним процедурам. Я єдине, що можу рекомендувати: якщо у вас є такі матеріали, передати їх правоохоронним органам, хай вони проаналізують.

Шановні колеги! Чи є бажаючі..? Є. Будь ласка, увімкніть мікрофон Галини Карп.

Г.Карп. Слава Україні! Світлано Василівно! Крім вашої доповіді, звучало про те, що обласна державна адміністрація надає непосильну допомогу для нашої перемоги сьогодні у війні. Ви, мабуть, також знаєте, що поширений в області й волонтерський рух, і також забезпечують доставку продуктів харчування, іншого виду допомоги на окуповані території.

У мене до вас запитання. Скажіть, будь ласка, чи звертались волонтерські організації до вас за допомогою, зокрема щодо фінансової підтримки забезпечення пальним? А якщо звертались, то яка фінансова допомога була надана?

С.Онищук. Дякую за запитання. Справді, працюємо всі разом. Обласна державна адміністрація, військова адміністрація надавала відповідні документи волонтерським організаціям, тим, які працювали з нами, для ввезення гуманітарної допомоги, одразу ми формували вантажі, вагони і передавали в ті області, де зараз проходять активні бойові дії.

Вся інформація по співпраці з громадськими організаціями, волонтерськими… можу вам також надати, тому що справді це дуже великий об’єм роботи, створений цілий координаційний центр по гуманітарній допомозі, і щоденно ми працюємо в цьому напрямку.

О.Сич. Будь ласка, увімкніть мікрофон Виноградника Тараса.

Т.Виноградник. Дякую. У мене питання є суттєво до вас, Світлано Василівно, з приводу наступного. Був сформований батальйон територіальної оборони м.Калуша, вони виїхали зараз на передову, знаходяться… більше скажу, північно-східна частина України, але питання, суть в тому, що вони за свої гроші, хлопці, коли їхали, заправляли автобуси, транспорт, коли їхали туди, хоча їм обіцяли, що будуть заправляти. І вже на місці вони також заправляють за свої кошти.

Якщо можна, візьміть це  питання на контроль…

С.Онищук. Я хочу його прокоментувати, це питання.

У нас щоденно проходять засідання оперативного штабу, ми розглядаємо найпроблемніші питання. Коли звертаються до нас військові і кажуть, що є потреба забезпечити, заправити автобуси, забезпечити продуктами харчування, ми терміново реагуємо і все, що від нас потрібно, забезпечення ми даємо. Тобто, жодного разу не було, що військова адміністрація щось проігнорувала і когось не забезпечила.

О.Сич. Колеги, чи є ще бажаючі взяти участь в обговоренні? Немає.

Шановні колеги! Дійсно, як сказала Світлана Василівна, є сформований оперативний штаб, щоденно він засідає, там є блок військових питань, про які ми не можемо говорити, там є блок питань життєдіяльності області, цивільної життєдіяльності. Дуже активно працює штаб по прийому переміщених осіб, дуже активно працює штаб по процедурах переміщення гуманітарної допомоги. Кожного дня всі ці питання перебувають на контролі. Повірте мені: робота є дуже системна, про неї… про всю не можна і не треба говорити, але вона є достатньо системного характеру. Я навіть можу сказати, що я був приємно вражений тим, як буквально з першого дня війни, а штаб почав працювати з першого дня війни, він почав працювати буквально “з коліс”, достатньо злагоджено, а особливо як діяли злагоджено і професійно військові, правоохоронні органи.

Шановні колеги! Чи є пропозиції до проекту порядку денного? Немає. Ставлю на голосування. Прошу визначатись.

Голос із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. За основу і в цілому.

За – 59, не голосував – 1: рішення прийнято.

Розглядається питання “Про проведення комплексу весняно-польових робіт на території області в умовах воєнного стану в Україні”.

Проект рішення номер 2 – на окремому аркуші.

Доповідає Андріїшин Іван Петрович – директор департаменту агропромислового розвитку обласної державної адміністрації.

Проект напрацьовано постійною комісією обласної ради з питань аграрної політики, земельних відносин та розвитку гірських територій спільно з департаментом агропромислового розвитку обласної державної адміністрації, рекомендовано до розгляду на сесії обласної ради.

Будь ласка.

І.Андріїшин. Шановний Олександре Максимовичу, Світлано Василівно, шановні депутати та запрошені!

Сьогоднішня посівна кампанія є однією з найскладніших посівних кампаній за всю історію нашої держави. У зв’язку із вторгненням російської федерації по аналізу аналітиків сільськогосподарського виробництва є під загрозою практично посіву третина території наших
українських чорноземів. Це дуже боляче слухати, тому перед нами, перед нашою областю, як тиловою областю стоїть надзвичайно важливе завдання – відсіятись в повному обсязі. І ми прикладаємо всі зусилля.

Хотів би проінформувати вас, шановні депутати, про те, що вся посівна площа в цьому році складає 383 тис. га, в тому числі по сільськогосподарських підприємствах  – 86 тис. га. Це практично на рівні попереднього року. Озимі зернові посіяні на площі 58,5 тис. га, що на 6,8 тис. га більше, як було в попередньому році. Це дуже добре. Це є наш “золотий” фонд. Якщо взяти цю цифру, помножити десь на 5 тонн з гектара,  це буде майже 300 тис. тонн. А цього уже достатньо для того, щоб прогодувати населення нашої області. Але нам цього мало. Нам, можливо, буде потрібно також допомагати й іншим областям нашої держави.

Тому на сьогоднішній день  хотів би констатувати про те, що озимі зернові перезимували добре, завершується перше підживлення, і ми очікуємо хороший урожай. Ярих культур по всіх категоріях господарств прогнозується посіяти на площі 244 тис. га, в тому числі пшениці – 4,5 тис. га, ячменю – 15 тис. га, кукурудзи на зерно – 69 тис. га, вівса, гречки – 1 тис. га, зернобобових – 5 тис. га і так дальше. Тобто, практично весь спектр культур планується сіяти.

По сільськогосподарських підприємствах планується посіяти 134 тис. га, особистих селянських господарствах – 110 тис. га.

На сьогоднішній день, я щоденно веду розмову з десятками керівників сільськогоспо­дарських підприємств, фермерських господарств, уже розпочали окремі господарства сіяти яру пшеницю і ярий ячмінь. Посіяли на сьогоднішній день понад 1 тис. га ярої пшениці і ярого ячменю. 

Я просто, користуючись нагодою, хотів би ще раз звернутись до всіх агроформувань, до населення, продовжувати те, що вони роблять, розширити площі посіву ярої пшениці, вівса, ячменю, гречки, тобто, круп’яних культур, які будуть потрібні нам для забезпечення харчування нашого населення.

Щодо матеріально-технічних ресурсів, це насіння, мінеральні добрива, засоби захисту рослин, то на даний час продовжується їх поповнення. Ранню групу ми сіємо, а поповнюємо ресурси на посів середньої і пізньої групи.

Хотів би проінформувати також, що в області працюють 77 фізичних осіб-підприємців, які займаються реалізацією посівного матеріалу, насіння, мінеральних добрив, засобів захисту рослин, в основному, для особистих селянських господарств. Це дуже добре. Ми частково переглядали, що у них є в асортименті, то є все необхідне для того, щоб ми відсіяли в цьому році в повному обсязі.

В цей складний час хочу також проінформувати про те, що Кабінет Міністрів, уряд намагається допомогти і допомагає нашим аграріям. 12-ю постановою Кабінету Міністрів України від 12 березня 2022 року № 274 спростив доступ аграріїв до кредитів. Тобто, цією постановою уряд дозволив через певні банки, я їх пізніше назву, оформляти кредити під 0 відсотків річних. Господарства мають право оформити ці кредити терміном на 6 місяців до 1 червня поточного року. 80 відс. застави за ці кредити гарантує держава, 20 відс. – сільськогосподарські підприємства. Це дасть змогу тим господарствам великим і дрібним, які не мають обігових коштів, ще закупити матеріально-технічні ресурси і також відсіяти.

Надважливою проблемою у проведенні комплексу весняно-польових робіт є забезпечення паливно-мастильними матеріалами. Ми цю інформацію зібрали у розрізі суб’єктів господарювання, це 2200 тонн потреба. Хочу сказати, що ви знаєте, що 85 відс. дизельного палива до початку війни поставляла росія, білорусь, а також з моря. І це терміново потрібно було вирішувати, міняти джерела постачання. І уряд прийняв правильні рішення, розумні, і на сьогоднішній день відмінений акциз, зменшено податок на додану вартість від 20 до 7 відс., і це дало змогу спрямувати поставки пального, в тому числі для сільськогосподарського виробництва, з Європи. І на сьогоднішній день вже спадає той ажіотаж, що був в перші дні, зменшуються обмеження, і ми також будемо по цих списках через оптових постачальників пального забезпечувати проведення посівної кампанії.

Також для своєчасного проведення комплексу весняно-польових робіт надважливою є проблема мобілізації. Бо в окремих сільгосппідприємствах мобілізували механізаторів, інших працівників, і це правильно, бо потрібно захищати державу. Але уряд розробив спрощену систему бронювання, і на сьогоднішній день по цій системі уже заброньовано наших аграріїв, тих, які будуть працювати в посівній кампанії, 110 підприємств. І цей процес продовжується.

Аналізуючи все вище сказане, аналізуючи ту ситуацію, яка є в сільськогосподарських підприємств при щоденній розмові, хочу сказати, що немає жодного, жодного, повторюю, аграрія, який не посіє. Посів буде здійснений в повному обсязі у визначені терміни.

Дякую за увагу.

О.Сич. Дякую, Іване Петровичу. Колеги, чи є запитання?

Голос із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Є. Запишіться, будь ласка, для запитань.

Карп Галина Василівна.

Г.Карп. Іване Петровичу, у мене до вас два запитання.

Скажіть, будь ласка, крім проблеми забезпечення пальним, чи є якісь проблемні питання щодо успішного проведення цих весняно-польових робіт? Це перше питання.

І друге запитання. Чи фінансується в повному обсязі з обласного бюджету програма підтримки агропромислового комплексу? Дякую.

І.Андріїшин. Перше  питання: проблеми із забезпеченням пальним є, але ми їх постепенно вирішуємо, і постепенно йде закупівля пального, аграрії сіють. Я вам вже наводив цей приклад.

Щодо фінансування програм як з державного, так і обласного бюджету, вони всі… ну, державний бюджет… вони всі перенесені в резервний фонд Кабінету Міністрів, вони всі спрямовані на оборону держави. Дякую.

О.Сич. Іваночко Михайло Степанович.

М.Іваночко. Пане Іване, скажіть, будь ласка, до мене звертаються фермери, яких викликають у військкомат. Це зрозуміло, це загальна мобілізація. Але чи є така можливість їм на час посівної зробити бронь, щоб вони могли посіяти і піти служити? Дякую.

І.Андріїшин. Я у своєму виступі це говорив. Є відповідна постанова Кабінету Міністрів України. Ми розіслали… за моїм підписом листи у всі громади, без виключення, в тому числі і у вашу громаду, у всі районні адміністрації. Там дуже проста схема. Лист-обгрунтування, чому потрібна ця людина, що була заброньована, і заповнюється табличка, і скидається на електронну пошту Міністерства аграрної політики та продовольства України.

І ще раз повторюю: на сьогоднішній день ми вже отримали четвертий наказ. Понад
110 різних сільгосппідприємств, фермерів заброньовані на час проведення весняно-посівної кампанії.

Тому, будь ласка, якщо щось не зрозуміло, можна в подальшому подавати. Процес від подання до бронювання приблизно 5-7 днів. Дякую.

О.Сич. Є процедура бронювання, її треба просто дотримуватись, і все. І кожен фермер, який зацікавлений зберегти кадри, повинен просто це робити. Не просто казати, що “йой, біда”, а робити речі, які КабМін дозволив робити.

Вітенко Микола Іванович.

О.Сич. Вітенко Микола Іванович.

М.Вітенко. Іван Петрович, чи не звертались ви з ініціативою до вищих законодавчих органів стосовно все ж таки спрощення в ProZorro-процедурі з надання послуг посіву відповідно земель? Це перше.

Друге, стосовно знову ж таки спрощення закупівлі посівних матеріалів, засобів захисту і мінералів. Ми розуміємо, що ціни і знову ж таки матеріали – це досить складне зараз питання, і дозволити собі цих ще 25 днів на проведення необхідних тендерних процедур… як би не всі підприємства можуть. Це перше питання.

І друге питання. Чи відома вам площа земель, які обробляє фермерське господарство “Оскар”, зокрема на території області? Це є то підприємство, яке, наскільки я розумію, приближене власне до Медведчука.

І.Андріїшин. Значить, на перше питання щодо закупівлі матеріально-технічних ресурсів, значить, яка спрощена система? На сьогоднішній день, на жаль, всі оператори ринку хочуть попередньої оплати, по факту. Тому і наша держава дала доступ до кредитів з нульовою ставкою. Інших варіантів просто не може бути.

Щодо питання, чи відомі мені площі “Оскара”, на жаль, невідомі. Мені не доступні реєстри агроформувань. Ці питання… на ці питання повинні дати відповідь відповідні компетентні органи згідно чинного законодавства.  Дякую.

О.Сич. Шановні колеги! Якщо потреба буде, потім буде обговорення, можна буде ще сказати якісь свої думки, пропозиції тощо.

Шановні колеги! Чи є бажаючі взяти участь в обговоренні? Є. Запишіться, будь ласка.

Іване Петровичу, присідайте, будь ласка.

І.Андріїшин. Дякую.

О.Сич. Вітенко Микола Іванович. Будь ласка.

М.Вітенко. Давайте я сформулюю як пропозицію: дозволити фермерам, державним, комунальним підприємствам закупляти продукцію, яка зараз є, а “не бавитись” у тендер місяць, тому що пройде місяць, пізно буде сіяти.

О.Сич. Отже, мова йде про державні…

М.Вітенко. Про скасування цього пункту державних закупівель, зробити виключення в частині посівних матеріалів, в частині засобів захисту, в частині мінеральних… і в частині власне послуг – найняти тракториста, солярку і так далі, щоб він мав можливість замовити у нього без ProZorro цю послугу. Це важливо.

О.Сич. Давайте так, пане Миколо. Ви це будете пропонувати як пропозицію до проекту рішення, чи ми це як протокольне, скажімо, як протокольне, скажімо, навіть не доручення, а протокольна пропозиція, надішлемо військовій адміністрації для реагування?

М.Вітенко. Байдуже, головне, щоб…

О.Сич. Байдуже, як. Зрозуміло.

М.Вітенко. Головне, щоб почули.

О.Сич. Давайте ми це протокольно оформимо, надішлемо для реагування просто, чи до взяття до уваги обласній військовій адміністрації.

Книшук Орися Володимирівна, будь ласка.

О.Книшук. Доброго дня, шановні колеги! Напевно сьогодні ні в кого немає сумніву, що сільське господарство – це не просто бізнес, а це є продовольча і не тільки продовольча безпека України. Тому надіємось, що це питання, яке сьогодні розглядається, буде не тільки до посівної кампанії, а й до іншого комплексу сільськогосподарських робіт, включаючи жнива і реалізацію продукції.

Ми не знали, що буде війна, але ми всі знали, що прийде весна. І тому на сьогоднішній день аграрії Прикарпаття в основному готові, уже сіють, і напевно всі земельні участки будуть засіяні.

Проблеми, можливо, є у малих фермерських господарствах, які не мають паливних складів, які працюють “з коліс”, і які на сьогоднішній день не можуть продати вирощене зерно, за яке би могли робити посіви і обробіток, включаючи до жнив.

Також для них не зовсім доступними є кредити через відсутність реєстрації, відсутність бухгалтерського обліку і застави.

Ми почули про державну допомогу і державні кредитні гарантії, спрощене оподаткування і багато ще чого, але і це… ці державні… державна підтримка мала би бути мотивацією для реєстрації бізнесу. Попри те, що не працюють реєстри, легалізувати ведення бізнесу в даний час набагато простіше. Тому скаржитись, звичайно, немає на що поки що.

Попри те комісія аграрної політики, яка засідала на минулому тижні, звертається до голови військово-цивільної адміністрації при можливості надати допомогу саме малим фермерським господарствам, тим, які вирощують критично необхідні продукти, і де ця допомога спрацює найкраще.

Але посіяти – це ще не все. Для догляду за посівами, збирання вирощеного врожаю і головне – його реалізації потрібні не тільки кошти, але й наявність критично незамінних імпортних продуктів, таких як дизельне пальне, засоби захисту рослин, мінеральні добрива, техніка і запчастини… імпортна техніка і запчастини. І з цим усім виникають проблеми.  Надіюся, що до жнив вони будуть так чи інакше вирішені.

Друге питання – це збут залишків врожаю 2021 року, і вже треба подумати про збут урожаю 2022 року. Нагадую, що до війни Україна виробляла у чотири рази більше сільськогосподарської продукції, ніж споживала. І майже весь цей сільськогосподарський бізнес експортно орієнтований, і експорт відбувався з тих портів, які зараз тимчасово окуповані. І той… (Без мікрофона).

О.Сич. Увімкніть мікрофон, будь ласка.

О.Книшук. І той об’єм продукції поки що нереально вивезти ні залізничним, ні
автомобільним транспортом.

Також ми всі бачимо в магазинах непомірні ціни на овочі та інші продукти. Це пов’язано, в першу чергу, з тим, що основними виробниками овочів були південні області – Каховка, Херсон, Миколаїв, центральні. Крім того, розподільні центри супермаркетів знаходяться біля мегаполісів, тому коли розірвався цей логістичний ланцюжок, ситуація досить таки ускладнилась. І зараз нам треба змінити структуру посівів з метою отримання більше овочевої продукції і тої, яка реально користується попитом, і змінити схеми постачання цих продуктів до магазинів.

Сьогодні велике питання до державного підприємства “Аграрний фонд”, який в наших умовах мав би працювати і на…

О.Сич. Увімкніть мікрофон ще раз.

О.Книшук. Комісія напрацювала звернення до аграріїв, жителів області з метою успішного проведення всього комплексу сільськогосподарських робіт від посіву і до жнив. Сьогодні це наша відповідальність за внесок у майбутню перемогу.

Прошу підтримати. І слава Україні! Дякую.

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Колеги, ви вже так даруйте за моє ліберальне відношення до Регламенту, бо насправді це важливі речі, про які говорилось.

Одну хвильку! Я пропоную, щоб ми зробили таким чином, щоб ми взяли і зробили витяг з розгляду цього питання, з тих пропозицій, що прозвучали з уст Орисі Володимирівни, пропозиції, яка прозвучала від Миколи Вітенка, от, і надіслали це обласній адміністрації, а ви вже будете мати просто як пропозиції для реагування, щоб врахувати ті проблемні місця, які були озвучені.

Ще хтось піднімав руку, я бачив, здається. Так? Будь ласка. Олександр Шевченко.

О.Шевченко. Добрий день, шановна президіє, шановні колеги-депутати! Враховуючи, що зараз такий час, напевно, такого великого сумління кожної особи, то якщо ми говоримо зараз про аграрні землі, якщо ми говоримо про землі Медведчука, інші, то  би хотів, щоби кожен аграрій і ми як обласна рада і адміністрація, військова й обласна, щоби поставили на контроль взагалі використання земель. Тому що деякі аграрії, вони… так получається, що десятиліттями чи роками обробляли не тільки офіційні землі, але ще трохи так неофіційні. Тобто, ті землі, які ніде абсолютно не числяться, як землі, які вони обробляють. Тобто, це називається “ліва
продукція”. Тому враховуючи, що зараз війна все-таки і час такої підвищеної відповідальності і сумління, я дуже прошу, щоб ми це поставили на власну відповідальність і відповідальність тих всіх аграріїв, і зробили звірочку. І я вже навіть не хочу, щоби висвітлювали тих людей, які обробляли неофіційні землі, уже хай то буде як би в минулому, але давайте то легалізуємо, щоб все було прозоро і так, знаєте, відповідально по відношенню до нашої держави. Дякую.

Слава Україні!

О.Сич. Героям слава!

Шановні колеги! Обговорення завершено. Чи є пропозиції до проекту порядку денного… до проекту рішення? Але є пропозиція… у депутатів немає, є пропозиція, вона технічна, є від комісії. Суть її полягає в тому, що у констатуючій частині додати посилання на закони… А ні, то інша комісія, наступне питання, я прошу вибачення.

Шановні колеги! Не було пропозицій, я ставлю проект рішення за основу і в цілому. Прошу визначатись.

За – 58, не голосували – 2: рішення прийнято.

Ну, ще раз повторюю, як ми домовлялись: виступи, які прозвучали від трьох депутатів, вони всі раціональні, ми їх обробимо після обробки стенограми, надішлемо для врахування обласній військовій адміністрації.

Шановні колеги! Розглядається наступне, третє питання – “Про тимчасове звільнення орендарів від плати за користування майном спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області на період дії правового режиму воєнного стану в Україні”.

Проект рішення номер 3 – на окремому аркуші.

Доповідає Даниш Василь Степанович – начальник управління з питань майна спільної власності територіальних громад області.

Проект рішення розглянуто на засіданні постійної комісії обласної ради з питань комунального майна та житлово-комунального господарства, рекомендовано до розгляду на сесії обласної ради з врахуванням пропозиції комісії. Пропозиція вам додана.

Коротенько, Василь Степанович, по суті питання.

В.Даниш. Шановний Олександре Максимовичу, Світлано Василівно, шановні депутати! Відповідно до Закону “Про місцеве самоврядування”, Цивільного кодексу, а також указів Президента “Про введення воєнного стану в Україні” та “Про продовження строку дії воєнного стану в Україні” пропонується звільнити орендарів від плати за користування нерухомим майном спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області тимчасово, на період дії правового режиму воєнного стану, який введений в Україні з 24 лютого 2022 року.

О.Сич. Шановні колеги! Суть питання зрозуміла. Ми звільняємо всіх орендарів, більшість з них, повторюю, з 333-х 201 – це суб’єкти бізнесової діяльності, чи фізичні особи, чи юридичні, знову ж таки цілий ряд – це державні органи. Ну, не будемо ми сьогодні брати гроші від, скажімо, правоохоронних чи якихось інших структур державних органів в умовах воєнного часу. Знову ж таки, коли навіть мова йде про громадські організації, там сьогодні всі вони зайняті шляхетною справою, волонтерською справою, тому ми беремо і просто всіх звільняємо на час дії воєнного стану.

Чи є запитання? Немає. Дякую.

Чи є бажаючі взяти участь в обговоренні? Запишіться, будь ласка.

Василь Степанович, дякую.

Мошура Роман Богданович, будь ласка.

Голос із залу. Випадково.

О.Сич. Випадково. Лащук Дмитро Васильович.

Голос із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Випадково. Виноградник Тарас Теофілович.

Т.Виноградник. Дякую. Пане голово, з цього приводу. Це дуже правильне рішення, воно вчасне, особливо в контексті того, що зробила в доповіді голова облдержадміністрації щодо підтримки бізнесу, а також правоохоронних органів, силових структур, що використовують комунальне майно. Але у мене буде пропозиція щодо преамбули зміни в тексті, більше конкретніше, яка буде впливати на цей процес, на прийняття рішення. А також слід зауважити, що є і роз’яснення Торгово-промислової палати України, що дані події, військовий стан є форс-мажорною обставиною, яка не впливає на здійснення діяльності громадян, а також підприємств та установ.

У мене буде пропозиція по тексту проекту рішення. Дякую.

О.Сич. Я потім поставлю за основу і дам можливість внести пропозицію.

Мельниченко Оксана Михайлівна.

Голос із залу. Прошу вибачення.

О.Сич. Помилково.

Шановні колеги! Ставлю питання… проект рішення за основу. Прошу визначатись.

За – 58, не голосували – 2: рішення прийнято.

Спочатку ставлю на голосування пропозиції комісії. Отже, комісія запропонувала в констатуючій частині дати посилання на закони України “Про правовий режим воєнного стану” і про затвердження Указу Президента України “Про введення воєнного стану в Україні”. Ставлю на голосування.

За – 57, не голосували – 3: рішення прийнято.

Будь ласка, увімкніть мікрофон депутата Виноградника.

Т.Виноградник. В преамбулі у нас йде посилання на статті 43, 60 Закону України, частину шосту статті 762 Цивільного кодексу. Я би хотів, щоб ми добавили також статтю 4 Цивільного кодексу. Чому? Тому що там стаття 6 стосується того приміщення, того майна, яке перебуває в зоні бойових дій, а стаття 4 говорить про і неможливість використання в силу певних обставин. Тобто, стаття 4 762 статті кодексу.

А також я би хотів…

О.Сич. Одну хвильку, по черзі будемо. Бо це різні пропозиції очевидно.

Отже, зрозуміла суть пропозиції. Ставлю на голосування.

За – 32, утримався – 1, не голосували – 27: рішення не прийнято.

Будь ласка, наступна.

Т.Виноградник. І наступна пропозиція: також зробити посилання на постанову Кабінету Міністрів № 483 від 3 червня 2020 року, яка регулює деякі питання оренди державного та комунального майна, а також яка затверджує сам порядок, 483-й. Там у пункті 12… 91, вказано, що тимчасово припиняється орендна плата на майно комунальної та державної власності.

О.Сич. Ставлю на голосування.

За – 16, не голосували – 44: рішення не прийнято.

Є ще пропозиції?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Немає. Ставлю на голосування проект рішення в цілому.

За – 57, не голосували – 3: рішення прийнято.

Розглядається питання “Про затвердження звернення обласної ради до Президента США Джозефа Байдена, Прем’єр-міністра Великобританії Бориса Джонсона, Президента Франції Еммануеля Макрона, Федерального канцлера Німеччини Олафа Шольца, Президента Європейської комісії Урсули фон дер Ляєн, Генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга щодо негайного закриття повітряного простору над Україною”.

Проект рішення номер 4 – в окремій брошурі.

З вашого дозволу, доповідати буду я.

Шановні колеги! Це була така, знаєте, загальноукраїнська ініціатива, щоби органи місцевого самоврядування поряд з іншими структурами прийняли звернення, оскільки це, скажемо, було 5 березня, тоді ще йшли активні бойові дії, ми вважали за доцільне, порадившись з головами фракцій, аби таке звернення за вказаними адресами підписало керівництво обласної ради і голови фракцій, і ми його надіслали на адресу, бо навіть важко було по адресатах надіслати, на адресу Міністерства закордонних справ, щоби вони могли оперувати цим зверненням.

Насправді, якщо говорити з юридичної точки зору, то єдиним правовим актом, який може приймати обласна рада, який має законну силу, – це рішення. Тому я пропоную сьогодні нашим рішенням затвердити відповідне звернення.

Але даруйте, можливо, за такий експромт. Практично десь за пів години до початку засідання я подумав, що насправді питання… актуальність питання, вона не зникла. І якщо ми зібрались сьогодні, то ми можемо, крім того, що ми затвердили попереднє звернення, ми можемо зараз сформулювати, я вам запропоную текст наступного звернення, знову ж аналогічного змісту, але з вказанням тих актуальних даних, які на сьогоднішній день вже є.

Тому я пропоную зараз проголосувати це звернення за основу, а потім запропоную той текст, який я вважаю, що був би корисним, якби ми його зараз ухвалили.

Чи є запитання, колеги?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Немає. Ставлю на голосування проект рішення за основу.

За – 57, не голосували – 3: рішення прийнято.

Колеги, пропоную вашій увазі такий текст нового звернення.

Отже, “Президенту США Джозефу Байдену, Прем’єр-міністру Великобританії Борису Джонсону, Президенту Франції Еммануелю Макрону, Федеральному канцлеру Німеччини Олафу Шольцу, Генеральному секретарю НАТО Єнсу Столтенбергу, Президенту Європейської комісії Урсулі фон дер Ляєн.

Ми, депутати Івано-Франківської обласної ради, проводячи сесію в умовах перманентної небезпеки повітряного нападу з боку російського агресора, підтверджуємо своїм рішенням звернення, підписане 5 березня 2022 року керівництвом обласної ради та головами всіх політичних фракцій, і вчергове звертаємося до вас із проханням закрити українське небо від смертоносної небезпеки.

За час, що минув від нашого попереднього прохання, і з причини відсутності позитивної реакції на нього в Україні від авіанальотів російської авіації та від крилатих ракет різного способу базування, в тому числі і сучасних надзвукових, майже вщент зруйновані українські міста Харків, Чернігів, Маріуполь, Волноваха, Суми, Мелітополь та ряд інших. Агресор планомірно знищує древній Київ. Цілеспрямовано ліквідовується цивільна інфраструктура, гинуть тисячі громадян України, зокрема, за цей час загинула 121 українська дитина, а ще 167 отримали поранення.

Отримуючи поразку за поразкою на полі військового протистояння, несучи значні втрати особового складу та бойової техніки, представники кремлівської влади все частіше погрожують застосуванням проти України та її західних союзників хімічної, біологічної й, щонайстрашніше, ядерної зброї.

Непрогнозованими залишаються сценарії використання ядерного потенціалу захоплених російськими агресорами українських атомних електростанцій.

Все це становить апокаліптичну загрозу не тільки для України, але й для всього світу. У разі її здійснення кожен із лідерів західного світу, який сьогодні утримувався від рішучих дій, що могли б попередити цю катастрофу, ввійде в історію із навічно заплямованим іменем й буде нести відповідальність за всі теперішні і за ще більші потенційні людські втрати не тільки перед людським судом, але й перед судом Всевишнього”.

Ось такий проект звернення пропоную прийняти. Якщо є пропозиції, можемо обговорити, змінити, добавити тощо.

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Не буде інших пропозицій, колеги?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Не буде. Тоді ставлю на голосування, як внесення змін до проекту рішення ось такий проект звернення. Прошу визначатись.

За – 60: рішення прийнято.

Колеги, якщо ми його ухвалили, тоді нам треба змінити і сам проект рішення, бо це був як додаток, звернення.

В такому разі той єдиний пункт, який у нас був, мав би звучати як пункт 1, а пункт 2 – ухвалити звернення, і знову ж таки аналогічно  – до всіх адресатів. Пункт 3: надіслати звернення на адресу Міністерства закордонних справ України, і пункт 4 – традиційно: контроль покласти на заступника голови обласної ради Миколу Палійчука.

Чи є інші пропозиції до тексту самого рішення?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Немає. Немає, так, колеги?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Ставлю на голосування такий проект зміни. Прошу визначатись.

За – 59, не голосував – 1: рішення прийнято.

Колеги, в такому разі ставлю на голосування проект рішення в цілому разом з проголосованими пропозиціями. Прошу визначатись.

За – 59, не голосував – 1: рішення прийнято.

Колеги, переходимо до наступних питань. Отже, розглядається питання “Про звіт генерального директора Івано-Франківського обласного телебачення “Галичина” Дебенка Ігоря Богдановича”.

Проект рішення номер 5 – в окремій брошурі.

Доповідає Дебенко Ігор Богданович – генеральний директор Івано-Франківського обласного телебачення “Галичина”.

Проект рішення розглянуто на засіданні постійної комісії обласної ради з питань культури, духовності та інформаційної політики, рекомендовано до розгляду на сесії обласної ради з врахуванням пропозиції комісії.

Пропозиція – у цій же брошурі.

Чи є запитання до доповідача?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Немає запитань. Чи є пропозиції до проекту рішення?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Немає. Ставлю на голосування за основу.

І.Дебенко. З мотивів голосування я не буду брати…

О.Сич. З мотивів голосування Дебенко Ігор Богданович, аби не було конфлікту інтересів, не бере участі у голосуванні. Враховується для протоколу.

За основу. Прошу визначатись.

За – 57, не голосували – 3: рішення прийнято.

Колеги, оскільки проект рішення передбачає оцінку діяльності керівника, комісія запропонувала оцінити  діяльність Ігоря Богдановича Дебенка задовільно.

Ставлю на голосування проект… зміну комісії. Прошу визначатись. Рекомендацію комісії. Прошу визначатись.

За – 57, не голосували – 3: рішення прийнято.

Ставлю на голосування проект рішення в цілому. Прошу визначатись.

За – 58, не голосували – 2: рішення прийнято.

Розглядається питання “Про продовження терміну дії контракту з генеральним директором Івано-Франківського обласного телебачення “Галичина” Дебенком Ігорем Богдановичем”.

Проект рішення номер 6 – на окремому аркуші.

Доповідає Гладій Василь Іванович – перший заступник голови обласної ради.

Проект розглянуто на засіданні постійної комісії обласної ради з питань культури, духовності та інформаційної політики, рекомендовано до розгляду на сесії обласної ради.

Шановні колеги! Чи є запитання до Василя Івановича?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Немає. Чи є пропозиції до проекту рішення?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Немає. Будь ласка, увімкніть мікрофон Дебенка.

І.Дебенко. Шановні колеги! З мотивів голосування участі не буду брати.

О.Сич. Приймається, для протоколу.

Ставлю на голосування. Прошу визначатись.

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Конфлікт інтересів.

За – 57, не голосували – 3: рішення прийнято.

Розглядається питання “Про звіт директора комунального підприємства Івано-Франківської обласної ради з експлуатації майна”.

Проект рішення номер 7 – в окремій брошурі.

Доповідає Костишин Віталій Іванович – директор комунального підприємства Івано-Франківської обласної ради з експлуатації майна.

Проект розглянуто на засіданні постійної комісії обласної ради з питань комунального майна та житлово-комунального господарства, рекомендовано до розгляду на сесії обласної ради з врахуванням пропозиції комісії.

Пропозиція – у цій же брошурі.

Чи є запитання?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Немає. Чи є пропозиції до проекту рішення? Немає.

Дякую. Ставлю на голосування проект рішення за основу.

За – 57, не голосували – 2: рішення прийнято.

Шановні колеги! Пропозиція комісії: оцінити роботу керівника підприємства задовільно. Прошу визначатись.

За – 53, не голосували – 6: рішення прийнято.

І ставлю на голосування проект рішення в цілому з врахуванням проголосованої пропозиції. Прошу визначатись.

За – 56, не голосували – 3: рішення прийнято.

Шановні колеги! Воєнний час, в кожного багато роботи. Тому, з вашого дозволу, і голова обласної адміністрації, керівники правоохоронних органів, ну, відлучились для того, щоб виконувати свої функціональні повноваження.

Голос із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Ну, ми ж вам казали: телебачення в прямому ефірі зараз трансляцію не здійснює. Тому, бачите, й сесія проходить так достатньо лаконічніше.

Голоси із залу. (Без мікрофона).

Наступне питання – “Про продовження терміну дії контракту з директором комунального підприємства Івано-Франківської обласної ради з експлуатації майна Костишиним Віталієм Івановичем”.

Проект рішення номер 8 – на окремому аркуші.

Доповідає Гладій Василь Іванович – перший заступник голови обласної ради.

Проект розглянуто на засіданні постійної комісії обласної ради з питань комунального майна та житлово-комунального господарства, рекомендовано до розгляду на сесії обласної ради.

Чи є питання до доповідача, колеги?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Немає. Чи є пропозиції до проекту рішення?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Немає. Ставлю на голосування за основу і в цілому.

За – 57, не голосували – 2: рішення прийнято.

Розглядається питання “Про продовження терміну дії контракту з генеральним директором Івано-Франківського обласного комунального агролісогосподарського підприємства “Івано-Франківськоблагроліс” Олійником Олегом Богдановичем”.

Проект рішення номер 9 – на окремому аркуші.

Доповідає Палійчук Микола Васильович – заступник голови обласної ради.

Проект розглянуто на засіданні постійної комісії обласної ради з питань аграрної політики, земельних відносин та розвитку гірських територій, рекомендовано до розгляду на сесії обласної ради.

Чи є запитання?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Немає. Чи є пропозиції до проекту рішення?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Немає. Ставлю на голосування за основу і в цілому.

Колеги, до вашого відома, Олег Богданович Олійник мобілізований, перебуває у лавах Збройних сил України на теперішній час.

58 – за, не голосував – 1: рішення прийнято.

Розглядається питання “Про звіт керівника комунального підприємства Івано-Франківської обласної ради “БУДІНВЕСТ” Сурело Дар’ї Володимирівни”.

Проект рішення номер 10 – в окремій брошурі.

Доповідач: Сурело Дар’я Володимирівна – в. о. директора комунального підприємства Івано-Франківської обласної ради “БУДІНВЕСТ”.

Проект рішення розглянуто на засіданні постійної комісії обласної ради з питань промисловості, підприємництва, будівництва та дорожнього господарства, рекомендовано до розгляду на сесії обласної ради.

Чи є запитання, колеги?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Немає. Чи є пропозиції до проекту рішення? Немає.

Шановні колеги! Пропозиція потрібна, тому що в проекті рішення немає оцінки діяльності. Тому я ставлю на голосування за основу, а потім попрошу дати оцінку. Голова наглядової ради тоді оголосить оцінку, яка прозвучала на наглядовій раді.

Ставлю проект рішення за основу.

За – 56, не голосували – 3: рішення прийнято.

Будь ласка, Микола Васильович.

М.Палійчук. Пропоную визнати… оцінку задовільно.

О.Сич. Шановні колеги! Є пропозиція наглядової ради визнати роботу задовільною. Прошу визначатись.

За – 56, не голосували – 3: рішення прийнято.

Ставлю на голосування проект рішення в цілому з врахуванням проголосованої пропозиції.

За – 57, не голосували – 2: рішення прийнято.

Розглядається питання “Про призначення директора комунального підприємства Івано-Франківської обласної ради “БУДІНВЕСТ”.

Проект рішення номер 11 – в окремій брошурі.

Доповідач: Палійчук Микола Васильович – заступник голови обласної ради.

Проект розглянуто на засіданні постійної комісії обласної ради з питань промисловості, підприємництва, будівництва та дорожнього господарства, рекомендовано до розгляду на сесії обласної ради.

Колеги, чи є запитання? Чи є пропозиції до проекту рішення?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Немає. Ставлю на голосування за основу і в цілому.

За – 57, не голосували – 2: рішення прийнято.

Розглядається питання “Про призначення директором Прикарпатського фахового коледжу лісового господарства та туризму Черневого Юрія Івановича”.

Проект рішення номер 12 – в окремій брошурі.

Доповідач: Кімакович Віктор Євстахійович – директор департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації.

Проект рішення розглянуто на засіданні постійної комісії обласної ради з питань освіти, науки, спорту та молодіжної політики, рекомендовано до розгляду на сесії обласної ради з врахуванням пропозиції комісії.

Пропозиція – у цій же брошурі.

Чи є запитання до доповідача?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Немає. Чи є пропозиції до проекту рішення?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Немає. Ставлю на голосування за основу.

За – 56, не голосували – 3: рішення прийнято.

Пропозиція комісії – пункт 1 проекту рішення обласної ради викласти в такій редакції: “Призначити Черневого Юрія Івановича на посаду директора Прикарпатського фахового коледжу лісового господарства та туризму”. Ну, я не знаю, які там розбіжності були, але є пропозиція комісії, ставлю її на голосування, очевидно, якісь технічні питання. Прошу визначатись.

За – 54, не голосували – 5: рішення прийнято.

І ставлю на голосування проект рішення в цілому з врахуванням проголосованої пропозиції.

За – 58, не голосував – 1: рішення прийнято.

Розглядається питання “Про призначення директором Калуської спеціальної школи Івано-Франківської обласної ради Дзундзи Світлани Петрівни”.

Проект рішення номер 13 – в окремій брошурі.

Доповідач: Кімакович Віктор Євстахійович – директор департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації.

Проект рішення розглянуто на засіданні постійної комісії обласної ради з питань освіти, науки, спорту та молодіжної політики, рекомендовано до розгляду на сесії обласної ради з врахуванням пропозиції комісії.

Пропозиція – у цій же брошурі.

Чи є запитання до доповідача?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Немає. Чи є пропозиції до проекту рішення?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Немає. Ставлю на голосування за основу.

За – 56, не голосували – 3: рішення прийнято.

Пропозиція комісії: “Призначити Дзундзу Світлану Петрівну на посаду директора Калуської спеціальної школи Івано-Франківської обласної ради”.

Ставлю на голосування.

За – 56, не голосували – 3: рішення прийнято.

І ставлю на голосування проект рішення в цілому з врахуванням проголосованої пропозиції.

За – 57, не голосували – 2: рішення прийнято.

Розглядається питання “Про звіт директора – художнього керівника Івано-Франківського академічного обласного театру ляльок імені Марійки Підгірянки
Братковського Романа Степановича”.

Проект рішення номер 14 – в окремій брошурі.

Доповідач: Братковський Роман Степанович – директор – художній керівник Івано-Франківського академічного обласного театру ляльок імені Марійки Підгірянки.

Проект розглянуто на засіданні постійної комісії обласної ради з питань культури, духовності та інформаційної політики, рекомендовано до розгляду на сесії обласної ради.

Чи є запитання до доповідача, колеги?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Немає. Чи є пропозиції до проекту рішення?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Немає. Ставлю на голосування за основу і в цілому. Прошу визначатись.

За – 57, не голосували – 2: рішення прийнято.

Розглядається питання “Про призначення директора – художнього керівника Івано-Франківського академічного обласного театру ляльок імені Марійки Підгірянки”.

Проект рішення номер 15 – в окремій брошурі.

Доповідач: Федорак Володимир Васильович – начальник управління культури, національностей та релігій обласної державної адміністрації.

Проект розглянуто на засіданні постійної комісії обласної ради з питань культури, духовності та інформаційної політики, рекомендовано до розгляду на сесії обласної ради.

Чи є запитання, колеги?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Немає. Чи є пропозиції до проекту рішення?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Немає. Ставлю на голосування за основу і в цілому.

За – 58, не голосував – 1: рішення прийнято.

Розглядається питання “Про призначення директора Івано-Франківського фахового музичного коледжу імені Дениса Січинського”.

Проект рішення номер 16 – в окремій брошурі.

Доповідач – той же: Федорак Володимир Васильович – начальник управління культури, національностей та релігій обласної державної адміністрації.

Проект розглянуто на засіданні постійної комісії обласної ради з питань культури, духовності та інформаційної політики, рекомендовано до розгляду на сесії обласної ради з врахуванням пропозиції комісії.

Пропозиція – у цій же брошурі.

Чи є запитання?

Голос із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Немає. Чи є пропозиції? Немає. Ставлю на голосування за основу і в цілому…

Голос із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. За основу.

За – 56, не голосували – 3: рішення прийнято.

Шановні колеги! Пропозиція комісії: пункт 1 проекту рішення викласти в редакції – “Призначити Гундера Петра Михайловича на посаду директора Івано-Франківського фахового музичного коледжу імені Дениса Січинського”.

Ставлю на голосування. Прошу визначатись.

За – 55, не голосували – 4: рішення прийнято.

І ставлю на голосування проект рішення в цілому з врахуванням проголосованої пропозиції.

За – 57, не голосували – 2: рішення прийнято.

Розглядається питання “Про призначення директора фахового коледжу культури і мистецтв (м. Калуш)”.

Проект рішення номер 17 – в окремій брошурі.

Доповідач: Федорак Володимир Васильович – начальник управління культури, національностей та релігій обласної державної адміністрації.

Проект розглянуто на засіданні постійної комісії обласної ради з питань культури, духовності та інформаційної політики, рекомендовано до розгляду на сесії обласної ради з врахуванням пропозиції комісії.

Пропозиція – у цій же брошурі.

Чи є запитання, колеги?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Немає. Чи є пропозиції?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Немає. Ставлю на голосування за основу.

За – 57, не голосували – 2: рішення прийнято.

Шановні колеги! Пропозиції комісії: пункт 1 проекту рішення викласти у редакції – “Призначити Яціва Ярослава Петровича на посаду директора фахового коледжу культури і мистецтв (м. Калуш)”.

Прошу визначатись.

За – 57, не голосували – 2: рішення прийнято.

Ставлю на голосування з врахуванням проголосованої пропозиції.

За – 58, не голосував – 1: рішення прийнято.

Розглядається питання “Про звіт генерального директора комунального некомерційного підприємства “Обласний клінічний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Івано-Франківської обласної ради” Матейка Мирона Федоровича”.

Проект рішення номер 18 – в окремій брошурі.

Доповідач: Матейко Мирон Федорович – генеральний директор комунального некомерційного підприємства “Обласний клінічний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Івано-Франківської обласної ради”.

Проект розглянуто на засіданні постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики, рекомендовано до розгляду на сесії обласної ради з врахуванням пропозиції комісії.

Пропозиція – у цій же брошурі.

Чи є запитання, колеги?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Немає. Чи є пропозиції інші, крім комісії, до доповідача?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Немає. Ставлю на голосування за основу.

За – 58, не голосував – 1: рішення прийнято.

Пропозиція комісії. пункт 2 проекту рішення викласти в такій редакції – “Роботу генерального директора комунального некомерційного підприємства “Обласний клінічний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Івано-Франківської обласної ради”
Матейка Мирона Федоровича визнати задовільною”. Ставлю на голосування.

За – 56, не голосували – 3: рішення прийнято.

Ставлю на голосування проект рішення в цілому з врахуванням проголосованої пропозиції.

За – 58, не голосував – 1: рішення прийнято.

Розглядається питання “Про продовження трудових відносин з генеральним директором комунального некомерційного підприємства “Обласний клінічний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Івано-Франківської обласної ради” Матейком Мироном Федоровичем”.

Проект рішення номер 19 – на окремому аркуші.

Доповідає Дмитренко Ігор Анатолійович – директор департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації.

Проект розглянуто на засіданні постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики, рекомендовано до розгляду на сесії обласної ради.

Чи є запитання, колеги?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Немає. Чи є пропозиції до проекту рішення?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Немає. Ставлю на голосування за основу і в цілому.

За – 57, не голосували – 2: рішення прийнято.

Розглядається питання “Про призначення на посаду генерального директора комунального некомерційного підприємства “Івано-Франківська обласна клінічна інфекційна лікарня Івано-Франківської обласної ради” Миколи Стовбана”.

Проект рішення номер 20 – в окремій брошурі.

Доповідач: Дмитренко Ігор Анатолійович – директор департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації.

Постійна комісія обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики не прийняла рішення та рекомендувала визначитися на сесії обласної ради. Однак напрацювала пропозицію до проекту рішення. Пропозиція – у цій же брошурі.

Не зрозуміло. Рішення вона не прийняла, але пропозицію до нього напрацювала. Якось воно трохи дивно звучить.

Якщо ви вже, скажемо, рішення не прийняли, то, будь ласка, і пропозиції не напрацьовуйте до нього.

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Також до проекту рішення долучено концепцію стратегічного розвитку закладу, копію протоколу засідання конкурсної комісії та копію листа ОДА щодо наявності у кандидата відповідного управлінського стажу, надані облдержадміністрацією на виконання протокольних доручень постійної комісії обласної ради.

Шановні колеги! Чи є запитання до доповідача?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Немає запитань? Чи є пропозиції до проекту рішення, крім пропозиції комісії?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Немає. Ставлю на голосування проект рішення за основу. Прошу визначатись.

За – 54, не голосували – 5: рішення прийнято.

Пропозиція комісії: пункт 2 проекту рішення викласти в такій редакції – “Доручити
департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації укласти контракт з генеральним директором комунального некомерційного підприємства “Івано-Франківська обласна клінічна інфекційна лікарня Івано-Франківської обласної ради” терміном на 3 роки”.

Ставлю на голосування.

За – 53, не голосували – 6: рішення прийнято.

Шановні колеги! Ставлю на голосування проект рішення в цілому з врахуванням проголосованої пропозиції. Прошу визначатись.

За – 53, не голосували – 6: рішення прийнято.

Розглядається питання “Про виконання постанови Верховного Суду у справі
№ 0940/2394/18 (№ К/9901/26524/19), постанови Восьмого апеляційного адміністративного суду у справі № 857/5629/19 (№ 0940/2394/18) та рішення Івано-Франківського окружного адміністративного суду у справі № 0940/2394/18 щодо надання товариству з додатковою відповідальністю “Рогатинпісок” гірничого відводу для розробки Північно-Західної ділянки Москалівського родовища піску”.

Проект рішення номер 21 – на окремому аркуші.

Доповідає Гладій Василь Іванович – перший заступник голови обласної ради.

Проект розглянуто на засіданні постійної комісії обласної ради з питань захисту прав людини, законності та правопорядку, рекомендовано до розгляду на сесії обласної ради.

Зазначений проект також розглядала комісія обласної ради з питань екології, раціонального природокористування та розвитку туризму, однак рішення не прийняла.

Чи є запитання до доповідача?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Немає. Чи є пропозиції до проекту рішення?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Немає. Чи є бажаючі взяти участь в обговоренні?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Немає. Ставлю на голосування за основу і в цілому.

За – 16, утримався – 1, не голосували – 27: рішення не прийнято.

Шановні колеги! Розглядається питання “Різне”.

Чи є у когось з депутатів бажання висловитись щодо якихось питань, без прийняття рішення?

Голоси із залу. (Без мікрофона).

О.Сич. Немає? Шановні колеги! Ми з вами всі питання затвердженого нами проекту порядку денного тринадцятої сесії обласної ради восьмого демократичного скликання… вичерпаний.

Всім дякую за роботу. Всім бажаю мирного, спокійного неба, і всім бажаю наснаги на перемогу над російським агресором в Україні.

Дякую за увагу і за роботу.

(Звучить Гімн України).

Голова обласної ради                                                                               Олександр Сич

 

Консультант                                                                                              Галина Кубік