Про внесення змін до Положення про порядок призначення на посаду та звільнення з посади керівників підприємств, установ, організацій спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, затвердженого рішенням обласної ради від 18.03.2016. № 121-4/2016


УКРАЇНА
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА
Сьоме демократичне скликання

(Одинадцята сесія)
РІШЕННЯ

 

від 09.12.2016. № 349-11/2016
м. Івано-Франківськ

 

Про внесення змін до Положення про порядок
призначення на посаду та звільнення з
посади керівників підприємств, установ,
організацій  спільної власності
територіальних громад  сіл, селищ, міст
області, затвердженого рішенням обласної
ради від 18.03.2016. № 121-4/2016

 

Керуючись статтею 43 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”,  обласна рада

вирішила:

  1. Внести зміни до Положення про порядок призначення на посаду та звільнення з посади керівників підприємств, установ, організацій спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, затвердженого  рішенням обласної ради від 18.03.2016. № 121-4/2016,  виклавши пункти 4.10., 4.11. у такій редакції:

“4.10. Ініціатива щодо звільнення із займаної посади Керівника та припинення дії контракту може виходити від голови обласної державної адміністрації за поданням Уповноваженого органу управління та/або голови  обласної ради за рекомендацією постійних комісій обласної ради, відповідно до їх повноважень.

4.11.  Контракт з Керівником може бути розірваний за ініціативою однієї зі сторін на підставах, встановлених чинним законодавством України, чи передбачених у контракті.

У разі ініціативи Керівника про звільнення його з посади за власним бажанням, рішення щодо звільнення із займаної посади Керівника і припинення дії контракту приймає Уповноважений орган управління та вчиняє всі необхідні дії, пов’язані з припиненням контракту та оформленням  припинення трудових правовідносин за розірваним контрактом.

У цьому випадку відповідальність за дотриманням норм трудового законодавства несе Уповноважений орган управління.

Рішення щодо звільнення з посади за власним бажанням Керівника підприємства, щодо якого обласна рада виконує функції з управління, приймає голова обласної ради, а у разі його відсутності, перший заступник голови обласної ради.”

  1. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника голови обласної ради В. Гладія і постійну комісію обласної ради з питань соціально-економічного розвитку, управління комунальною власністю, розвитку малого і середнього бізнесу (О. Дзеса).

 

 

Голова обласної ради                                                                          Олександр Сич

 

 

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]