Про звіт директора Івано-Франківського академічного обласного театру ляльок ім. Марійки Підгірянки Братковського Р.С.


УКРАЇНА
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА
Сьоме демократичне скликання

(Одинадцята сесія)

РІШЕННЯ

 

від 09.12.2016. № 374-11/2016
м. Івано-Франківськ

 

Про звіт директора
Івано-Франківського
академічного обласного театру
ляльок ім. Марійки Підгірянки
Братковського Р.С.

 

      Відповідно до статті 43 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, Положення про управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, затвердженого рішенням обласної ради від 10.06.2016. № 205-5/2016, Положення про порядок призначення на посаду та звільнення з посади керівників підприємств, установ, організацій спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, затвердженого рішенням обласної ради від 18.03.2016. № 121-4/2016, обласна рада

вирішила:

  1. Звіт директора Івано-Франківського академічного обласного театру ляльок ім. Марійки Підгірянки Братковського Р.С. про роботу взяти до уваги.

  2. Визнати роботу директора Івано-Франківського академічного обласного театру ляльок ім. Марійки Підгірянки Братковського Р.С. задовільною.
  3. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника голови обласної ради В. Гладія і постійну комісію обласної ради з питань гуманітарної політики та свободи слова (Ю. Черневий).

 

Голова обласної ради                                                                   Олександр Сич


Додаток
до рішення обласної ради
від ____________ № _________

 

 

ЗВІТ
директора Івано-Франківського академічного обласного
театру ляльок ім. Марійки Підгірянки
Братковського Романа Степановича про роботу

 

    Упродовж 2011-2016 року Івано-Франківським академічним обласним театром ляльок ім. Марійки Підгірянки було продовжено роботу щодо розвитку творчого процесу та зміцнення матеріально-технічної частини установи.

Завершено комп’ютеризацію робочих місць адміністративно-управлінського та художньо-керівного персоналу театру.

Оновлена база звукового та світлового оформлення (придбання прожекторів, стаціонарних та виносних пультів, комп’ютерів, мікрофонів, мультимедійної системи, нового програмування для роботи над художнім оформленням сцени та інше).

Театром виграно два творчі проекти – театральні Гранти Благодійного Фонду Ріната Ахметова «Розвиток України». За кошти Фонду поставлено дві вистави для юнацтва і дорослих: Б.Стельмаха «Цахес» та Гальдерода «Витівки Великого Мертвіарха».

Щорічно здійснюється по шість прем’єр для дітей та по одній виставі для дорослих.

Успішно здійснюється програма щодо роботи з підшефними школами-інтернатами, особливо з дітьми-інвалідами, дітьми учасників АТО, чорнобильцями та дітьми-сиротами.

В театрі щомісячно проводяться тематичні виставки художніх робіт відвідувачів театру спільно з Івано-Франківським центром народної творчості для дітей та юнацтва, школами мистецтв обласного центру та районів.

Популярними заходами в театрі для дітей є організовані майстер-класи з виготовлення іграшок, глиняних виробів, ляльок-мотанок та інше.

Перед виставами для дітей проводяться ігрові програми, таким чином дитина краще сприймає пропоноване дійство казки.

Два роки тому запроваджено «Театральне таборування». Під час літніх та зимових канікул для дітей різного віку проводяться лабораторії з вивчення та практичного виготовлення ляльки до власної постановки вистави з своєю участю у ній.

Проведено V Міжнародний фестиваль «Обереги» з участю чотирьох країн Євросоюзу та чотирьох країн близького зарубіжжя.

Продовжена участь у міжнародному театральному проекті «Європейський дім. Летючий фестиваль» на правах партнерства.

Постійно підтримуються творчі контакти через обмін виставами з сусідніми театрами ляльок (Черкаським та Тернопільським театрами ляльок), Молдовою, Естонією і Румунією.

Спільно з управлінням культури, національностей та релігій облдержадміністрації, департаментами освіти і науки облдержадміністрації та міськвиконкому проводяться «березневі» театральні уроки «Театр для дітей» в дитячих дошкільних закладах міста та навчальних закладах районів.

У творчому процесі спостерігається розвиток професійної майстерності акторського складу, завдяки запрошенню режисерів-педагогів з інших театральних установ.

За останні п’ять років працівники театру ляльок отримали почесні звання «Заслужений артист України» та «Заслужений працівник культури України».

В плані зміцнення матеріально-технічної бази театру, проведено часткові поточні ремонти у фойє театру, повністю замінено вікна та частково двері, здійснено ремонт сценічної підлоги з заміною сценічного покриття.

Щорічно оновлювався меблевий інвентар, набір необхідних інструментів для машиністів сцени, обслуговуючого персоналу, придбано новий верстат для столярного цеху.

Проводяться капітальні ремонти трьох транспортних одиниць, які знаходяться на балансі театру ляльок.

Постійно виконуються фінансові плани щодо надходження коштів від продажу квитків на вистави.

 

 

Директор театру                                                                  Роман Братковський

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]