Про ситуацію із забезпеченням фінансування заробітної плати працівникам охорони здоров’я області за листопад-грудень 2016 року


УКPАЇНА
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА
Сьоме демократичне скликання

(Одинадцята сесія)
РІШЕННЯ

 

від 09.12.2016. № 335-11/2016
м. Івано-Франківськ

 

Про ситуацію із забезпеченням
фінансування заробітної плати
працівникам охорони здоров’я області
за листопад-грудень 2016 року

 

Відповідно до статті 43 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, висновку постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики від 22.11.2016 року, проаналізувавши хід виконання рішень обласної ради від 26.05.2016. № 171-5/2016 “Про звернення обласної ради”, від 12.08.2016. № 263-7/2016 “Про стан виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ області”, від 23.09.2016. № 272-9/2016 “Про стан виконання рішення обласної ради від 12.08.2016. № 263-7/2016 “Про стан виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ області” та заслухавши інформацію обласної державної адміністрації, обласна  рада

вирішила:

  1. Інформацію обласної державної адміністрації про ситуацію із забезпеченням фінансування заробітної плати працівникам закладів охорони здоров’я області взяти до уваги.
  2. Рекомендувати обласній державній адміністрації, головам районних державних адміністрацій, головам районних рад, міським головам міст обласного значення негайно вжити всіх необхідних заходів щодо виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ області за 2016 рік у повному обсязі, не допустивши виникнення простроченої кредиторської заборгованості з її виплати.
  3. Звернутись до Голови Верховної Ради України А. Парубія, Перем’єр-міністра України В. Гройсмана, Міністра охорони здоров’я України У. Супрун щодо забезпечення коштами на виплату заробітної плати працівникам бюджетних установ області, що фінансуються з місцевих бюджетів (звернення додається).
  4. Звернення надіслати Голові Верховної Ради України А. Парубію, Перем’єр-міністру України В. Гройсману, Міністру охорони здоров’я України
    У. Супрун, народним депутатам України від області.
  5. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника голови обласної ради В. Гладія і постійні комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та податків (М. Палійчук), з питань охорони здоров’я та соціальної політики (М. Піцуряк), з питань гуманітарної політики та свободи слова (Ю. Черневий).

 

 

Голова обласної ради                                                                   Олександр Сич


Додаток
до рішення  обласної ради
від 09.12.2016. № 335-11/2016

 

Голові Верховної Ради України
А. Парубію

Прем’єр-міністру України
В. Гройсману

Міністру охорони здоров’я України
У. Супрун

Народним депутатам України
від області

 

ЗВЕРНЕННЯ

            Ми, депутати обласної ради в черговий раз звертаємось до Вас щодо напруженої ситуації, яка склалася із забезпеченням видатками на виплату заробітної плати працівникам бюджетних установ, які фінансуються з місцевих бюджетів Івано-Франківської області.

Станом на 8 грудня п.р. незабезпеченість бюджетними призначеннями на виплату заробітної плати працівникам бюджетної сфери області до кінця 2016 року складає 56,7 млн. гривень, з них по установах, які утримуються за рахунок коштів медичної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам – 35,4 млн. гривень.

Впродовж року з метою недопущення виникнення простроченої кредиторської заборгованості із виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ області із місцевих бюджетів всіх рівнів додатково спрямовано на  вказану мету 138,7 млн. гривень, в тому числі на освіту – 46,3 млн. гривень, охорону здоров’я – 38,2 млн. гривень.

Найгіршою є ситуація з виплатою заробітної плати працівникам закладів охорони здоров’я, які фінансуються за рахунок коштів медичної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам. Це стосується в першу чергу установ Богородчанського, Верховинського, Галицького, Калуського, Косівського, Рожнятівського, Тлумацького районів, де не в повному обсязі буде виплачена заробітна плата за другу половину грудня 2016 року.

Враховуючи зазначене, з метою недопущення виникнення простроченої кредиторської заборгованості із виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ, зокрема галузі охорони здоров’я, уникнення росту соціальної напруги серед населення просимо вишукати можливість надання для області додаткового фінансового ресурсу в сумі 56,7 млн. гривень.

 

Прийнято на одинадцятій сесії
Івано-Франківської обласної ради
сьомого демократичного скликання
9 грудня 2016 року

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]