ПРОТОКОЛ № 32 першого пленарного засідання двадцять шостої сесії обласної ради сьомого демократичного скликання


ПРОТОКОЛ № 32
першого пленарного засідання
двадцять шостої сесії обласної ради
сьомого демократичного скликання

7 грудня 2018 року
Зал засідань Івано-Франківської
 обласної ради (IV поверх)

Засідання розпочалося о 10.00 год.,
завершилося – о 17.00 год.

Усього обрано депутатів – 84:

присутні – 73,

відсутні – 11 (список додається).

Державний Гімн України

Молитва “Отче наш”

На сесії присутні:

голова обласної державної адміністрації, депутат обласної ради Гончарук Олег Романович, заступники голови обласної державної адміністрації, директори департаментів та начальники управлінь обласної державної адміністрації, голови районних рад, голови районних державних адміністрацій, міські голови міст обласного значення, голови об’єднаних територіальних громад, керівники правоохоронних та судових органів, обласних підприємств і установ, обласних організацій політичних партій та громадських організацій, представники засобів масової інформації (списки додаються).

Голова засідання:

О. Сич – голова обласної ради

Президія:

О. Сич – голова обласної ради,

В. Гладій – перший заступник голови обласної ради,

С. Басараб – заступник голови обласної ради,

О. Гончарук – голова обласної державної адміністрації, депутат обласної ради

Голова обласної ради О. Сич привітав депутатів обласної ради, депутатів місцевих рад усіх рівнів та керівників органів місцевого самоврядування області з Днем місцевого самоврядування, а захисників Вітчизни – з Днем Збройних Сил України, який відзначався 6 грудня.

Голова обласної ради О. Сич та голова обласної державної адміністрації О. Гончарук вручили нагороди:

посвідчення про присвоєння почесного звання “Заслужений економіст України” Блінніковій Олені Володимирівні – начальнику Головного управління статистики в області – за вагомий особистий внесок у державне будівництво, забезпечення реалізації державної політики у сфері державної служби, сумлінне та бездоганне служіння Українському народу та з нагоди
100-річчя державної служби в Україні;

за значний особистий внесок у державне будівництво, соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток України, вагомі трудові здобутки та високий професіоналізм:

посвідчення про присвоєння почесного звання “Заслужений працівник сфери послуг України” Парипі Івану Васильовичу – голові правління Івано-Франківського акціонерного товариства по туризму та екскурсіях “Івано-Франківськтурист”,

посвідчення про присвоєння почесного звання “Заслужений юрист України” Глушкову Любомиру Олексійовичу – голові Коломийської районної державної адміністрації,

посвідчення про присвоєння почесного звання “Заслужений працівник фізичної культури і спорту України” Оробець Інні Петрівні – тренерові-викладачу виробничо-структурного підрозділу “Коломийський фізкультурно-спортивний клуб “Локомотив” імені П. Федоровича”, депутату Івано-Франківської обласної ради сьомого демократичного скликання;

Грамоту Верховної Ради України Лущаку Анатолію Романовичу – Старолисецькому сільському голові Тисменицького району – за вагомий особистий внесок у реформування місцевого самоврядування, соціально-економічний розвиток територіальних громад, багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм та з нагоди Дня місцевого самоврядування;

за багаторічну сумлінну працю в органах місцевого самоврядування, активну громадську діяльність та з нагоди відзначення Дня місцевого самоврядування:

Цінний подарунок голови Івано-Франківської обласної ради:

Кузьмі Миколі Миколайовичу – депутату Івано-Франківської обласної ради п’ятого, шостого та сьомого демократичних скликань,

Озоровичу Василю Васильовичу – депутату Івано-Франківської обласної ради сьомого демократичного скликання,

Сенатовичу Василю Федоровичу – депутату Івано-Франківської обласної ради сьомого демократичного скликання,

Фрику Олексію Богдановичу – депутату Івано-Франківської обласної ради сьомого демократичного скликання;

Подяку голови Івано-Франківської обласної ради:

Токарчуку Олегу Володимировичу – депутату Івано-Франківської обласної ради сьомого демократичного скликання,

Цимбалюку Юрію Володимировичу – начальнику відділу з питань міжнародних зв’язків, інвестицій та проектної діяльності виконавчого апарату Івано-Франківської обласної ради.

 

СЛУХАЛИ:Заяви депутатських фракцій в обласній раді:
ВИСТУПИЛИ:О. Книшук – депутат обласної ради – заявила про необхідність забезпечення максимальної прозорості процедурних механізмів розподілу коштів державного бюджету, спрямованих на підтримку аграрної галузі, з метою їх доступності для малих і середніх фермерських господарств, а також звернулася з пропозицією створити комісію у складі представників постійної комісії обласної ради з питань аграрної політики та земельних відносин, департаменту агропромислового розвитку облдерж­адміністрації, виробників сільськогосподарської продукції і заслухати інформацію про основні принципи розподілу коштів державного бюджету на фінансування програм підтримки сільського господарства.
Голова обласної ради О. Сич рекомендував постійній комісії обласної ради з питань аграрної політики та земельних відносин розглянути питання про ефективність використання коштів державного бюджету через механізми державних програм підтримки сільського господарства України і подати свої висновки та рекомендації.
О. Галабала – голова депутатської фракції Політичної партії “Воля” в обласній раді – заявила про неприпустимість та абсурдність дій української влади,
а саме: введення оподаткування доходів трудових мігрантів та податку на посилки з-за кордону вартістю понад 100 євро; підвищення ціни на газ для населення; проведення перевірок підприємців управліннями Держпраці і накладення на них значних сум штрафів; прийняття закону про оподаткування та розмитнення ввезених в Україну автомобілів.
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття порядку денного двадцять шостої сесії обласної ради за основу:“За” – 67, “проти” – 0, “утрималися” – 0.Порядок денний двадцять шостої сесії обласної ради прийнято за основу.
ВИСТУПИВ:М. Піцуряк – депутат обласної ради – подав пропозицію додатково внести до порядку денного першого пленар­ного засідання двадцять шостої сесії питання “Про стан виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ області”.
ГОЛОСУВАЛИ:За внесення до порядку денного першого пленарного засідання двадцять шостої сесії питання “Про стан виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ області”:“За” – 48, “проти” – 0, “утрималися” – 0.Пропозиція прийнята.
За прийняття порядку денного першого пленарного засідання двадцять шостої сесії обласної ради в цілому, з урахуванням проголосованої пропозиції:“За” – 67, “проти” – 0, “утрималися” – 0.Порядок денний першого пленарного засідання двадцять шостої сесії обласної ради прийнято в цілому.
За пропозицію розглянути питання “Про стан виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ області” восьмим у порядку денному двадцять шостої сесії:“За” – 54, “проти” – 0, “утрималися” – 0.Пропозиція прийнята.

Порядок денний:

 

1.СЛУХАЛИ:Про мораторій на публічне використання російсько­мовного культурного продукту агресора на території Івано-Франківської області
Доповідав:І. Дебенко – депутат обласної ради
ВИСТУПИли:О. Галабала, С. Никорович, В. Попович – депутати обласної ради
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проекту рішення за основу:“За” – 68, “проти” – 0, “утрималися” – 0.Проект рішення прийнято за основу.
За пропозицію депутата обласної ради О. Галабали:“За” – 51, “проти” – 0, “утрималися” – 0.Пропозиція прийнята.
За пропозицію депутата обласної ради О. Галабали:“За” – 66, “проти” – 0, “утрималися” – 0.Пропозиція прийнята.
За прийняття проекту рішення в цілому, з урахуванням проголосованих пропозицій:“За” – 67, “проти” – 0, “утрималися” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 984-26/2018 додається).
2.СЛУХАЛИ:Про звернення обласної ради щодо неприпустимості підвищення ціни на газ для населення
Доповідав:В. Гладій – перший заступник голови обласної ради
ВИСТУПИли:М. Піцуряк, М. Королик, О. Токарчук, О. Галабала, О. Дзеса, А. Левкович, Ю. Голіней, В. Попович – депутати обласної ради
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проекту рішення за основу:“За” – 52, “проти” – 0, “утрималися” – 0.Проект рішення прийнято за основу.
За пропозицію депутата обласної ради О. Токарчука:“За” – 47, “проти” – 0, “утрималися” – 0.Пропозиція прийнята.
За прийняття проекту рішення в цілому, з урахуванням проголосованої пропозиції:“За” – 52, “проти” – 0, “утрималися” – 1.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 985-26/2018 додається).
Голова обласної ради О. Сич оголосив заяви депутатів обласної ради Т. Виноградника та В. Озоровича про зарахування їх голосів як “за” при голосуванні за прийняття проекту рішення “Про мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту агресора на території Івано-Франківської області” у зв’язку із неспрацюванням кнопок для голосування на їх персональних пультах і доручив виконавчому апарату обласної ради врахувати їх при розміщенні на офіційному веб-сайті обласної ради результатів поіменного голосування із зазначеного вище питання.
3.СЛУХАЛИ:Про звернення обласної ради щодо захисту інституції сім’ї в Україні
 Доповідав:М. Іваночко – депутат обласної ради
ВИСТУПИли:О. Галабала, М. Королик, І. Дебенко, М. Піцуряк, П. Книшук – депутати обласної ради
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проекту рішення за основу:“За” – 55, “проти” – 0, “утрималися” – 0.Проект рішення прийнято за основу.
За пропозицію депутата обласної ради О. Галабали:“За” – 11, “проти” – 3, “утрималися” – 2.Пропозиція не прийнята.
За пропозицію депутата обласної ради О. Галабали:“За” – 8, “проти” – 3, “утрималися” – 0.Пропозиція не прийнята.
За прийняття проекту рішення в цілому:“За” – 56, “проти” – 0, “утрималися” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 986-26/2018 додається).
4.СЛУХАЛИ:Про звернення обласної ради щодо приведення у відповідність до частини 5 статті 46 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” постанови Кабінету Міністрів України від 30.05.2011. № 615 “Про затвердження Порядку надання спеціальних дозво­лів на користування надрами” (зі змінами)
 Доповідав:А. Левкович – голова постійної комісії обласної ради з питань екології та раціонального природокористування
 ВИСТУПИли:О. Сич – голова обласної ради,О. Галабала – депутат обласної ради
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проекту рішення за основу і в цілому:“За” – 58, “проти” – 0, “утрималися” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 987-26/2018 додається).
5.СЛУХАЛИ:Про звіт голови обласної ради
 Доповідав:О. Сич – голова обласної ради
 ВИСТУПИли:С. Никорович, М. Піцуряк, П. Книшук, М. Королик, О. Галабала – депутати обласної ради,О. Гончарук – голова обласної державної адміністрації, депутат обласної ради
 Враховуючи пропозицію депутата О. Галабали, голова обласної ради О. Сич доручив виконавчому апарату при підготовці проекту рішення “Про план роботи обласної ради сьомого демократичного скликання на 2019 рік” врахувати розгляд на сесії у I кварталі питання “Про стан і готовність системи цивільного захисту до дій за призначенням у разі виникнення надзвичайних ситуацій воєнного характеру”.
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проекту рішення за основу і в цілому:“За” – 70, “проти” – 0, “утрималися” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 988-26/2018 додається).

 

Голова обласної ради О. Сич оголосив обідню перерву у першому пленарному засіданні двадцять шостої сесії.

 

Перерва (12.15 год. – 13.15 год.)

 

За результатами реєстрації за допомогою електронної системи після перерви на сесії присутні 52 депутати обласної ради.

 

6.СЛУХАЛИ:Про звіт постійної комісії обласної ради з питань соціально-економічного розвитку, управління кому­нальною власністю, розвитку малого і середнього бізнесу
 Доповідав:О. Дзеса – голова постійної комісії обласної ради з питань соціально-економічного розвитку, управління комунальною власністю, розвитку малого і середнього бізнесу
ВИСТУПИВ:М. Піцуряк – депутат обласної ради
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проекту рішення за основу і в цілому:“За” – 53, “проти” – 0, “утрималися” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 989-26/2018 додається).
7.СЛУХАЛИ:Про виконання обласного бюджету за 9 місяців 2018 року
Доповідала:І. Мацькевич – директор департаменту фінансів обласної державної адміністрації
ВИСТУПИв:М. Піцуряк – депутат обласної ради
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проекту рішення за основу і в цілому:“За” – 57, “проти” – 0, “утрималися” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 990-26/2018 додається).
8.СЛУХАЛИ:Про стан виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ області
Доповідала:І. Мацькевич – директор департаменту фінансів обласної державної адміністрації
ВИСТУПИли:М. Рудик, М. Піцуряк, Б. Станіславський – депутати обласної ради,М. Палійчук – голова постійної комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та податків
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проекту рішення за основу і в цілому:“За” – 67, “проти” – 0, “утрималися” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 991-26/2018 додається).
9.СЛУХАЛИ:Про внесення змін до обласного бюджету на 2018 рік
Доповідала:І. Мацькевич – директор департаменту фінансів обласної державної адміністрації
ВИСТУПИли:О. Кисилиця, С. Коцюр, О. Атаманюк, М. Піцуряк, П. Книшук, О. Тебешевська, М. Рудик, С. Никорович, Ю. Голіней, Н. Іванів, М. Якимчук – депутати обласної ради
Голова обласної ради О. Сич доручив департаменту фінансів обласної державної адміністрації спільно з відділом правової та кадрової роботи виконавчого апарату обласної ради вивчити питання щодо можливості виділення з обласного бюджету коштів на фінансову підтримку літературно-художнього і громадсько-політичного журналу “Перевал” у процесі реформування цього друкованого засобу масової інформації та його редакції і надати обласній раді свої висновки.
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проекту рішення за основу:“За” – 62, “проти” – 0, “утрималися” – 0.Проект рішення прийнято за основу.
За пропозицію депутата обласної ради М. Рудик:“За” – 60, “проти” – 0, “утрималися” – 0.Пропозиція прийнята.
За пропозицію депутата обласної ради С. Никоровича:“За” – 58, “проти” – 0, “утрималися” – 0.Пропозиція прийнята.
За пропозицію депутата обласної ради Ю. Голінея:“За” – 63, “проти” – 0, “утрималися” – 0.Пропозиція прийнята.
За пропозицію депутата обласної ради Н. Іваніва:“За” – 63, “проти” – 0, “утрималися” – 0.Пропозиція прийнята.
За пропозицію депутата обласної ради М. Якимчука:“За” – 62, “проти” – 0, “утрималися” – 0.Пропозиція прийнята.
За пропозиції постійної комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та податків:“За” – 63, “проти” – 0, “утрималися” – 0.Пропозиції прийняті.
За прийняття проекту рішення в цілому, з урахуванням проголосованих пропозицій:“За” – 64, “проти” – 0, “утрималися” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 992-26/2018 додається).
10.СЛУХАЛИ:Про внесення змін до рішення обласної ради від 16.02.2018. № 760-20/2018 “Про розподіл коштів бюджету розвитку обласного бюджету на 2018 рік” (зі змінами)
Доповідав:В. Рачкевич – директор департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури обласної державної адміністрації
виступив:С. Никорович – депутат обласної ради
Голосували:За прийняття проекту рішення за основу і в цілому:“За” – 50, “проти” – 0, “утрималися” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 993-26/2018 додається).
11.СЛУХАЛИ:Про внесення змін до рішення обласної ради від 16.02.2018. № 761-20/2018 “Про фінансування приро­доохоронних заходів з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища за рахунок планових надходжень у 2018 році” (зі змінами)
Доповідав:А. Пліхтяк – заступник начальника управління екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації
виступив:М. Піцуряк – депутат обласної ради
Голосували:За прийняття проекту рішення за основу:“За” – 52, “проти” – 0, “утрималися” – 0.Проект рішення прийнято за основу.
За пропозиції постійної комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та податків:“За” – 55, “проти” – 0, “утрималися” – 0.Пропозиції прийняті.
За прийняття проекту рішення в цілому, з урахуванням проголосованих пропозицій:“За” – 56, “проти” – 0, “утрималися” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 994-26/2018 додається).
12.СЛУХАЛИ:Про внесення змін до рішення обласної ради
від 26.05.2016. № 175-5/2016 “Про Регламент Івано-Франківської обласної ради сьомого демократич­ного скликання” (зі змінами)
Доповідав:М. Торб’як – голова постійної комісії обласної ради з питань депутатської діяльності, етики та регламенту
виступила:О. Галабала – депутат обласної ради
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проекту рішення за основу:“За” – 55, “проти” – 0, “утрималися” – 0.Проект рішення прийнято за основу.
За пропозицію депутата обласної ради О. Галабали:“За” – 52, “проти” – 1, “утрималися” – 1.Пропозиція прийнята.
За прийняття проекту рішення в цілому, з урахуванням проголосованої пропозиції:“За” – 56, “проти” – 0, “утрималися” – 1.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 995-26/2018 додається).
13.СЛУХАЛИ:Про внесення змін до рішення обласної ради
від 17.12.2015. № 7-1/2015 “Про обрання голів, заступників голів, секретарів та членів постійних комісій обласної ради” (зі змінами)
Доповідав:О. Сич – голова обласної ради
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проекту рішення за основу і в цілому:“За” – 55, “проти” – 0, “утрималися” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 996-26/2018 додається).
14.СЛУХАЛИ:Про навчання депутатів та осіб, які працюють або перебувають у кадровому резерві органів місцевого самоврядування
Доповідав:В. Мельничук – голова постійної комісії обласної ради з питань регіональної політики, децентралізації та розвитку місцевого самоврядування
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проекту рішення за основу і в цілому:“За” – 55, “проти” – 0, “утрималися” – 1.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 997-26/2018 додається).
15.СЛУХАЛИ:Про внесення змін та доповнення до Програми розвитку місцевого самоврядування в Івано-Фран­ківській області на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 09.10.2015. № 1773-39/2015 (зі змінами)
Доповідав:В. Гладій – перший заступник голови обласної ради
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проекту рішення за основу і в цілому:“За” – 61, “проти” – 0, “утрималися” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 998-26/2018 додається).
16.СЛУХАЛИ:Про внесення змін до обласної комплексної Програми соціального захисту населення Івано-Франківської області на 2017-2021 роки, затвер­дженої рішенням обласної ради від 23.12.2016. № 402-12/2016 (зі змінами)
Доповідав:В. Корженьовський – директор департаменту соціальної політики обласної державної адміністрації
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проекту рішення за основу і в цілому:“За” – 59, “проти” – 0, “утрималися” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 999-26/2018 додається).
17.СЛУХАЛИ:Про внесення змін до обласної програми підтримки сімей загиблих і постраждалих під час масових акцій громадського протесту в період з 21 листопада 2013 року по 21 лютого 2014 року, учасників бойових дій, осіб, які перебувають чи перебували у складі добровольчих формувань, що утворилися для захисту незалежності, суверенітету та терито­ріальної цілісності України, та інших громадян, які залучалися і брали безпосередню участь в антитерористичній операції в районах її проведення, затвердженої рішенням обласної ради від 06.06.2014. № 1259-28/2014 (зі змінами)
Доповідав:В. Корженьовський – директор департаменту соціальної політики обласної державної адміністрації
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проекту рішення за основу і в цілому:“За” – 61, “проти” – 0, “утрималися” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 1000-26/2018 додається).
18.СЛУХАЛИ:Про внесення змін до рішення обласної ради від 05.12.2014. № 1467-33/2014 “Про затвердження обласної програми соціальної підтримки та реабілітації інвалідів зору на 2015-2019 роки”
Доповідав:В. Корженьовський – директор департаменту соціальної політики обласної державної адміністрації
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проекту рішення за основу і в цілому:“За” – 62, “проти” – 0, “утрималися” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 1001-26/2018 додається).
19.СЛУХАЛИ:Про внесення змін до обласної комплексної програми “Відзначення в області 100-річчя ство­рення Західноукраїнської Народної Республіки і
100-річчя Акту Злуки Української Народної Респуб­ліки та Західноукраїнської Народної Республіки” на 2018-2019 роки (зі змінами)
Доповідав:В. Джигіта – начальник управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної державної адміністрації
виступив:О. Сич – голова обласної ради
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проекту рішення за основу:“За” – 62, “проти” – 0, “утрималися” – 0.Проект рішення прийнято за основу.
За пропозицію голови обласної ради О. Сича:“За” – 60, “проти” – 0, “утрималися” – 0.Пропозиція прийнята.
За прийняття проекту рішення в цілому, з урахуванням проголосованої пропозиції:“За” – 62, “проти” – 0, “утрималися” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 1002-26/2018 додається).
20.СЛУХАЛИ:Про внесення змін до Регіональної програми будівництва, реконструкції та модернізації об’єктів дорожньо-транспортної інфраструктури Івано-Франківської області до 2020 року
Доповідав:В. Рачкевич – директор департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури обласної державної адміністрації
виступили:В. Попович, М. Королик, М. Піцуряк – депутати обласної ради
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проекту рішення за основу і в цілому:“За” – 55, “проти” – 0, “утрималися” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 1003-26/2018 додається).
Перший заступник голови обласної ради В. Гладій оголосив заяву депутата обласної ради П. Книшука з проханням не зараховувати його голос як “за” при голосуванні за прийняття проекту рішення “Про навчання депутатів та осіб, які працюють або перебувають у кадровому резерві органів місцевого самоврядування” у зв’язку з наявністю у нього конфлікту інтересів і вважати його таким, що не брав участі у голосуванні з цього питання.
Голова обласної ради О. Сич доручив виконавчому апарату обласної ради врахувати заяву депутата обласної ради П. Книшука при розміщенні на офіційному веб-сайті обласної ради результатів поіменного голосування із зазначеного вище питання.
21.СЛУХАЛИ:Про внесення змін до Цільової програми запобігання виникненню надзвичайних ситуацій природного і техногенного характеру та підвищення рівня готовності аварійно-рятувальної служби області до дій за призначенням на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 10.06.2016. № 228-5/2016 (із змінами)
Доповідав:В. Чернецький – начальник управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проекту рішення за основу і в цілому:“За” – 55, “проти” – 0, “утрималися” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 1004-26/2018 додається).
22.СЛУХАЛИ:Про внесення змін до комплексної цільової соціальної програми розвитку цивільного захисту Івано-Франківської області на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 03.07.2015. № 1686-37/2015 (зі змінами)
Доповідав:І. Дембич – заступник начальника управління з питань цивільного захисту обласної державної адміністрації
виступили:О. Галабала, М. Піцуряк – депутати обласної ради
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проекту рішення за основу і в цілому:“За” – 55, “проти” – 0, “утрималися” – 1.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 1005-26/2018 додається).
23.СЛУХАЛИ:Про внесення змін до обласної цільової соціальної програми розвитку фізичної культури та спорту на 2017-2021 роки
Доповідав:О. Оклієвич – начальник управління спорту обласної державної адміністрації
виступив:О. Атаманюк – депутат обласної ради
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проекту рішення за основу і в цілому:“За” – 51, “проти” – 0, “утрималися” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 1006-26/2018 додається).
24.СЛУХАЛИ:Про внесення змін до Програми фінансової підтримки Івано-Франківського обласного комуналь­ного агролісогосподарського підприємства “Івано-Франківськоблагроліс” на 2015-2019 роки
Доповідав:О. Олійник – генеральний директор Івано-Франківського обласного комунального агролісогосподарського підпри­ємства “Івано-Франківськоблагроліс”
виступили:О. Галабала, С. Никорович, Р. Осташук – депутати обласної ради
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проекту рішення за основу і в цілому:“За” – 53, “проти” – 1, “утрималися” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 1007-26/2018 додається).
25.СЛУХАЛИ:Про внесення змін до рішення обласної ради від 09.12.2016. № 347-11/2016 “Про регіональну цільову програму діяльності господарського підрозділу господарського управління облдержадміністрації на 2017-2019 роки” (із змінами)
Доповідав:В. Антоняк – начальник господарського підрозділу господарського управління обласної державної адмі­ністрації
виступив:В. Попович – депутат обласної ради
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проекту рішення за основу і в цілому:“За” – 56, “проти” – 0, “утрималися” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 1008-26/2018 додається).
26.СЛУХАЛИ:Про внесення змін до рішення обласної ради від 24.07.2015. № 1722-36/2015 “Про перспективний план формування територій громад області” (зі змінами)
Доповідав:Б. Кобилянський – заступник голови обласної державної адміністрації
виступили:В. Попович, М. Піцуряк, М. Королик, І. Дебенко – депутати обласної ради,О. Сич – голова обласної ради,В. Мельничук – голова постійної комісії обласної ради з питань регіональної політики, децентралізації та розвитку місцевого самоврядування
Голова обласної ради О. Сич доручив постійній комісії обласної ради з питань регіональної політики, децентралізації та розвитку місцевого самоврядування підготувати і подати на розгляд чергової сесії проект звернення обласної ради до Кабінету Міністрів України про необхідність дотримання вимог законодавства України у процесі добровільного об’єднання територіаль­них громад.
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проекту рішення за основу і в цілому:“За” – 53, “проти” – 0, “утрималися” – 1.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 1009-26/2018 додається).
27.СЛУХАЛИ:Про стан, ремонт та утримання автомобільних доріг в області у 2018 році
Доповідав:В. Рачкевич – директор департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури обласної державної адміністрації
виступили:М. Піцуряк, О. Атаманюк, М. Іваночко, М. Королик, М. Рудик, В. Попович, А. Романюк, О. Тебешевська, В. Дудкевич, Ю. Черневий, С. Никорович, О. Атаманюк, О. Дзеса – депутати обласної ради,О. Гончарук – голова обласної державної адміністрації, депутат обласної ради,О. Сич – голова обласної ради
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проекту рішення за основу і в цілому:“За” – 55, “проти” – 0, “утрималися” – 1.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 1010-26/2018 додається).
28.СЛУХАЛИ:Про план діяльності обласної ради з підготовки проектів регуляторних актів на 2019 рік
Доповідав:В. Даниш – начальник управління об’єктами спільної власності територіальних громад області
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проекту рішення за основу і в цілому:“За” – 56, “проти” – 0, “утрималися” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 1011-26/2018 додається).
29.СЛУХАЛИ:Про погодження надання у користування ділянки надр з метою геологічного вивчення нафтогазо­носних надр, у тому числі дослідно-промислової розробки, з подальшим видобуванням нафти, газу (промислова розробка родовищ) нафти, газу природного, конденсату Дихтинецької площі, шляхом продажу на аукціоні спеціального дозволу на користування надрами
Доповідав:А. Пліхтяк – заступник начальника управління екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації
виступила:О. Галабала – депутат обласної ради
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проекту рішення за основу:“За” – 51, “проти” – 0, “утрималися” – 0.Проект рішення прийнято за основу.
За пропозицію постійної комісії обласної ради з питань екології та раціонального природокористування:“За” – 55, “проти” – 0, “утрималися” – 2.Пропозиція прийнята.
За прийняття проекту рішення в цілому, з урахуванням проголосованої пропозиції:“За” – 56, “проти” – 0, “утрималися” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 1012-26/2018 додається).
30.СЛУХАЛИ:Про погодження надання у користування ділянок надр з метою геологічного вивчення нафтогазо­носних надр, у тому числі дослідно-промислової розробки, з подальшим видобуванням нафти, газу (промислова розробка родовищ) шляхом продажу на аукціоні спеціальних дозволів на користування надрами
Доповідав:А. Пліхтяк – заступник начальника управління екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проекту рішення за основу:“За” – 56, “проти” – 0, “утрималися” – 0.Проект рішення прийнято за основу.
За пропозицію постійної комісії обласної ради з питань екології та раціонального природокористування:“За” – 58, “проти” – 0, “утрималися” – 0.Пропозиція прийнята.
За прийняття проекту рішення в цілому, з урахуванням проголосованої пропозиції:“За” – 57, “проти” – 0, “утрималися” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 1013-26/2018 додається).
31.СЛУХАЛИ:Про непогодження надання у користування ділянки надр з метою видобування валунно-гравійно-піщаних порід родовища Підберезьке-ІІ (Північна і Південна ділянки) шляхом продажу на аукціоні спеціального дозволу на користування надрами
Доповідав:А. Пліхтяк – заступник начальника управління екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проекту рішення за основу і в цілому:“За” – 57, “проти” – 0, “утрималися” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 1014-26/2018 додається).
32.СЛУХАЛИ:Про погодження надання товариству з обмеженою відповідальністю “Кердін Груп” у користування ділянки надр
Доповідав:А. Пліхтяк – заступник начальника управління екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації
виступила:О. Галабала – депутат обласної ради
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проекту рішення за основу:“За” – 60, “проти” – 0, “утрималися” – 0.Проект рішення прийнято за основу.
За пропозицію депутата обласної ради О. Галабали:“За” – 8, “проти” – 0, “утрималися” – 4.Пропозиція не прийнята.
За прийняття проекту рішення в цілому:“За” – 51, “проти” – 1, “утрималися” – 1.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 1015-26/2018 додається).
33.СЛУХАЛИ:Про погодження надання товариству з обмеженою відповідальністю “ДІСАНС” у користування ділянки надр
Доповідав:А. Пліхтяк – заступник начальника управління екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації
виступили:О. Галабала, С. Никорович – депутати обласної ради
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проекту рішення за основу:“За” – 58, “проти” – 0, “утрималися” – 0.Проект рішення прийнято за основу.
За пропозицію депутата обласної ради О. Галабали:“За” – 8, “проти” – 1, “утрималися” – 3.Пропозиція не прийнята.
За прийняття проекту рішення в цілому:“За” – 51, “проти” – 2, “утрималися” – 1.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 1016-26/2018 додається).
34.СЛУХАЛИ:Про утворення Івано-Франківської дитячо-юнацької спортивної школи № 1 обласної ради та затвер­дження її Статуту
Доповідав:О. Оклієвич – начальник управління спорту обласної державної адміністрації
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проекту рішення за основу і в цілому:“За” – 56, “проти” – 0, “утрималися” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 1017-26/2018 додається).
35.СЛУХАЛИ:Про утворення Івано-Франківської дитячо-юнацької спортивної школи № 2 обласної ради та затвер­дження її Статуту
Доповідав:О. Оклієвич – начальник управління спорту обласної державної адміністрації
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проекту рішення за основу і в цілому:“За” – 57, “проти” – 0, “утрималися” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 1018-26/2018 додається).
36.СЛУХАЛИ:Про затвердження Національному музею народного мистецтва Гуцульщини та Покуття імені Й. Кобрин­ського технічної документації із землеустрою
Доповідав:А. Прокопів – начальник відділу земельних ресурсів
та раціонального природокористування виконавчого апарату обласної ради
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проекту рішення за основу і в цілому:“За” – 55, “проти” – 0, “утрималися” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 1019-26/2018 додається).
37.СЛУХАЛИ:Про надання дозволу Солотвинській загально­освітній санаторній школі-інтернату І-ІІІ ступенів Івано-Франківської обласної ради на розроблення технічної документації
Доповідав:А. Прокопів – начальник відділу земельних ресурсів
та раціонального природокористування виконавчого апарату обласної ради
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проекту рішення за основу і в цілому:“За” – 55, “проти” – 0, “утрималися” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 1020-26/2018 додається).
38.СЛУХАЛИ:Про укладення з громадською організацією “Всеукраїнське об’єднання “Українці Донбасу і Криму” договору на безоплатне користування нерухомим майном
Доповідав:В. Даниш – начальник управління об’єктами спільної власності територіальних громад області
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проекту рішення за основу і в цілому:“За” – 53, “проти” – 0, “утрималися” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 1021-26/2018 додається).
39.СЛУХАЛИ:Про укладення з Івано-Франківським обласним комунальним агролісогосподарським підприємст­вом “Івано-Франківськоблагроліс” договору на безоплатне користування нерухомим майном
Доповідав:В. Даниш – начальник управління об’єктами спільної власності територіальних громад області
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проекту рішення за основу і в цілому:“За” – 51, “проти” – 0, “утрималися” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 1022-26/2018 додається).
40.СЛУХАЛИ:Про приміщення Народного дому “Просвіта” на
вул. Грушевського, 18 у м. Івано-Франківську
Доповідав:В. Даниш – начальник управління об’єктами спільної власності територіальних громад області
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проекту рішення за основу і в цілому:“За” – 51, “проти” – 0, “утрималися” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 1023-26/2018 додається).
41.СЛУХАЛИ:Про укладення з обласним фондом підтримки індивідуального житлового будівництва на селі договору на безоплатне користування нерухомим майном
Доповідав:В. Даниш – начальник управління об’єктами спільної власності територіальних громад області
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проекту рішення за основу і в цілому:“За” – 48, “проти” – 0, “утрималися” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 1024-26/2018 додається).
О. Сич – голова обласної ради – повідомив депутатам обласної ради, що друге пленарне засідання двадцять шостої сесії заплановано провести 21 грудня 2018 року.

 

 

Голова обласної ради                                                              Олександр Сич

 

Протокол вела:
Заступник начальника відділу
документообігу виконавчого
апарату обласної ради                                                               Ольга Данилів

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]