Пленарне засідання – 19.10.2018


Протокол № 30
двадцять четвертої сесії обласної ради
сьомого демократичного скликання

 

19 жовтня 2018 року
Актовий зал Печеніжинської спеціальної школи-інтернату Івано-Франківської обласної ради

 

Засідання розпочалося о 12.10 год.,

завершилося – о 16.10 год.

 

Усього обрано депутатів – 84:

присутні – 58,

відсутні – 13 (список додається).

 

Державний Гімн України

Молитва “Отче наш”

 

На сесії присутні:

голова обласної державної адміністрації, депутат обласної ради Гончарук Олег Романович, заступники голови обласної державної адміністрації, директори відповідних департаментів та начальники окремих управлінь і відділів обласної державної адміністрації, керівники відповідних структурних підрозділів районних державних адміністрацій, виконавчих комітетів міських рад міст обласного значення та рад об’єднаних територіальних громад області, керівники правоохоронних органів, політичних партій та громадських організацій, представники засобів масової інформації (списки додаються).

 

Голова засідання:

О. Сич – голова обласної ради

 

Президія:

О. Сич – голова обласної ради,

В. Гладій – перший заступник голови обласної ради,

С. Басараб – заступник голови обласної ради,

О. Гончарук – голова обласної державної адміністрації, депутат обласної ради

 

СЛУХАЛИ:Заяви депутатських фракцій в обласній раді
ВИСТУПИВ:С. Никорович – депутат обласної ради, депутатська фракція політичної партії “Об’єднання “Самопоміч” – звернувся до керівництва обласної ради щодо сприяння в об’єктивному розслідуванні справи про напад на його брата, нанесення йому тілесних ушкоджень вночі з 13 на 14 жовтня групою осіб з погрозами вбивства через статтю, що може бути пов’язано з його депутатською діяльністю або журналістською діяльністю брата. Повідомив, що незважаючи на те, що нападників було троє і звучали погрози вбивства, поліцією відкрито кримінальне провадження за статтею “дрібне хуліганство”.
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття порядку денного двадцять четвертої сесії обласної ради за основу:“За” – 51, “проти” – 0, “утримались” – 0.Порядок денний двадцять четвертої сесії обласної ради прийнято за основу.
виступив:М. Піцуряк – голова постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики – запропонував внести в порядок денний двадцять четвертої сесії обласної ради питання “Про звернення обласної ради щодо запобігання знищенню в Україні екстреної медичної допомоги, збільшення оплати праці працівників системи екстреної медичної допомоги та медичної субвенції з державного бюджету України на 2019 рік”.
ГОЛОСУВАЛИ:За пропозицію голови постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики М. Піцуряка:“За” – 55, “проти” – 0, “утримались” – 0.Пропозиція прийнята.
За прийняття порядку денного двадцять четвертої сесії обласної ради в цілому, з урахуванням змін:“За” – 55, “проти” – 0, “утримались” – 0.Порядок денний двадцять четвертої сесії обласної ради прийнято в цілому.

Порядок денний:

 

1.СЛУХАЛИ:Про звернення обласної ради щодо невідкладного розгляду питання про прийняття до громадянства України бійця-добровольця антитерористичної операції Концелідзе Мераба Мурадовича
Доповідав:Т. Виноградник – депутат обласної ради
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проекту рішення за основу:“За” – 56, “проти” – 0, “утримались” – 0.Проект рішення прийнято за основу.
ВИСТУПИВ:О. Дзеса – голова постійної комісії обласної ради з питань соціально-економічного розвитку, управління комунальною власністю, розвитку малого і середнього бізнесу
ГОЛОСУВАЛИ:За пропозицію голови постійної комісії обласної ради з питань соціально-економічного розвитку, управління комунальною власністю, розвитку малого і середнього бізнесу О. Дзеси:“За” – 41, “проти” – 4, “утримались” – 9.Пропозиція не прийнята.
За пропозицію голови постійної комісії обласної ради з питань соціально-економічного розвитку, управління комунальною власністю, розвитку малого і середнього бізнесу О. Дзеси:“За” – 39, “проти” – 5, “утримались” – 7.Пропозиція не прийнята.
За пропозицію голови постійної комісії обласної ради з питань соціально-економічного розвитку, управління комунальною власністю, розвитку малого і середнього бізнесу О. Дзеси:“За” – 44, “проти” – 1, “утримались” – 3.Пропозиція прийнята.
За пропозицію голови постійної комісії обласної ради з питань соціально-економічного розвитку, управління комунальною власністю, розвитку малого і середнього бізнесу О. Дзеси:“За” – 44, “проти” – 0, “утримались” – 11.Пропозиція прийнята.
За пропозицію голови постійної комісії обласної ради з питань соціально-економічного розвитку, управління комунальною власністю, розвитку малого і середнього бізнесу О. Дзеси:“За” – 45, “проти” – 0, “утримались” – 6.Пропозиція прийнята.
За прийняття проекту рішення в цілому, з урахуванням проголосованих пропозицій:“За” – 48, “проти” – 0, “утримались” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 970-24/2018 додається).
Голова обласної ради О. Сич оголосив про присутність у залі 60 депутатів.
2.СЛУХАЛИ:Про звернення обласної ради щодо співфінансування з державного бюджету проектів-переможців Програм прикордонного співробітництва Європейського Інструменту Сусідства 2014-2020 років
ДоповідаВ:С. Басараб – заступник голови обласної ради
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проекту рішення за основу і в цілому:“За” – 56, “проти” – 0, “утримались” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 971-24/2018 додається).
3.СЛУХАЛИ:Про стан виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ області
 Доповідав:М. Піцуряк – голова постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики
ВИСТУПИли:Р. Білик, О. Левицький, М. Королик, С. Никорович, М. Іваночко – депутати обласної ради,О. Дзеса – голова постійної комісії обласної ради з питань соціально-економічного розвитку, управління комунальною власністю, розвитку малого і середнього бізнесу,О. Сич – голова обласної ради,В. Гладій – перший заступник голови обласної ради,Б. Кобилянський – заступник голови обласної державної адміністрації, депутат обласної ради
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проекту рішення за основу:“За” – 56, “проти” – 0, “утримались – 0.Проект рішення прийнято за основу.
ВИСТУПИВ:І. Дебенко – голова постійної комісії обласної ради з питань європейської інтеграції, міжнародного співробітництва, інвестицій та розвитку туризму – запропонував доповнити текст рішення останнім абзацом: “Окрім того, звертаємо увагу на необхідність впорядкування системи оплати праці працівників бюджетної сфери, що здійснюється відповідно до розмірів посадових окладів на основі єдиної тарифної сітки, забезпечення справедливості в оплаті праці шляхом повернення до практики прирівнювання розміру посадового окладу працівника I-го тарифного розряду до встановленого розміру мінімальної заробітної плати, а не чинного прожиткового мінімуму”.
ГОЛОСУВАЛИ:За пропозицію голови постійної комісії обласної ради з питань європейської інтеграції, міжнародного співробітництва, інвестицій та розвитку туризму
І. Дебенка:“За” – 57, “проти” – 0, “утримались – 0.Пропозиція прийнята.
За прийняття проекту рішення в цілому, з урахуванням проголосованої пропозиції:“За” – 48, “проти” – 0, “утримались” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 972-24/2018 додається).
4.СЛУХАЛИ:Про функціонування загальної середньої освіти області та реалізацію концепції Нової української школи
ДОПОВІДАВ:В. Кімакович – директор департаменту освіти, науки та молодіжної політики обласної державної адміністрації
ВИСТУПИЛИ:П. Книшук, І. Дебенко, О. Тебешевська, М. Іваночко, М. Піцуряк, Р. Білик, О. Книшук, М. Королик, А. Романюк, О. Дзеса, Н. Чаплинська – депутати обласної ради,О. Гончарук – голова обласної державної адміністрації, депутат обласної ради,Ю. Черневий – голова постійної комісії обласної ради з питань гуманітарної політики та свободи слова
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проекту рішення за основу і в цілому:“За” – 58, “проти” – 0, “утримались” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 973-24/2018 додається).
5.СЛУХАЛИ:Про шляхи розвитку професійно-технічної освіти та коледжів області
 Доповідав:В. Кімакович – директор департаменту освіти, науки та молодіжної політики обласної державної адміністрації
 ВИСТУПИли:О. Сич – голова обласної ради,П. Книшук, І. Приймак, А. Іваськів – депутати обласної ради,Ю. Черневий – голова постійної комісії обласної ради з питань гуманітарної політики та свободи слова
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проекту рішення за основу і в цілому:“За” – 56, “проти” – 0, “утримались” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято.
За повернення до голосування:“За” – 56, “проти” – 0, “утримались” – 0.Пропозиція прийнята.
За прийняття проекту рішення за основу:“За” – 56, “проти” – 0, “утримались” – 0.Проект рішення прийнято за основу.
За пропозицію постійної комісії обласної ради з питань гуманітарної політики та свободи слова:“За” – 56, “проти” – 0, “утримались” – 0.Пропозиція прийнята.
За прийняття проекту рішення в цілому, з урахуванням проголосованої пропозиції:“За” – 56, “проти” – 0, “утримались” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 974-24/2018 додається).
6.СЛУХАЛИ:Про стан та перспективи розвитку позашкільної освіти області в умовах децентралізації
Доповідав:В. Кімакович – директор департаменту освіти, науки та молодіжної політики обласної державної адміністрації
ВИСТУПИли:М. Піцуряк, А. Романюк, О. Дзеса – депутати обласної ради,О. Сич – голова обласної ради
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проекту рішення за основу і в цілому:“За” – 54, “проти” – 0, “утримались” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 975-24/2018 додається).
7.СЛУХАЛИ:Про реформування системи освітніх інтернатних закладів області в умовах Національної стратегії деінституалізації
Доповідав:В. Кімакович – директор департаменту освіти, науки та молодіжної політики обласної державної адміністрації
ВИСТУПИли:А. Марійчин, Н. Щербій, М. Королик, А. Мироняк – депутати обласної ради,О. Сич – голова обласної ради
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проекту рішення за основу і в цілому:“За” – 54, “проти” – 0, “утримались” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 976-24/2018 додається).
8.СЛУХАЛИ:Про внесення змін до рішення обласної ради від 22.06.2018. № 879-22/2018 “Про затвердження Звіту за результатами оцінки корупційних ризиків у діяльності Івано-Франківської обласної ради та Антикорупційної програми Івано-Франківської обласної ради на 2018 рік”
Доповідав:С. Басараб – заступник голови обласної ради
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проекту рішення за основу і в цілому:“За” – 46, “проти” – 0, “утримались” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 977-24/2018 додається).
9.СЛУХАЛИ:Про внесення змін до обласного бюджету на 2018 рік
ДоповідаЛА:І. Мацькевич – директор департаменту фінансів обласної державної адміністрації
 ВИСТУПИВ:М. Піцуряк – голова постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проекту рішення за основу:“За” – 46, “проти” – 0, “утримались” – 0.Проект рішення прийнято за основу.
За пропозиції департаменту фінансів обласної державної адміністрації:“За” – 46, “проти” – 0, “утримались” – 0.Пропозиції прийнято.
ВИСТУПИВ:М. Королик – депутат обласної ради
ГОЛОСУВАЛИ:За пропозицію депутата обласної ради М. Королика:“За” – 47, “проти” – 0, “утримались” – 0.Пропозиція прийнята.
ВИСТУПИВ:М. Королик – депутат обласної ради
ГОЛОСУВАЛИ:За пропозицію депутата обласної ради М. Королика:“За” – 46, “проти” – 0, “утримались” – 0.Пропозиція прийнята.
ВИСТУПИВ:І. Данів – депутат обласної ради
ГОЛОСУВАЛИ:За пропозицію депутата обласної ради І. Даніва:“За” – 38, “проти” – 0, “утримались” – 9.Пропозиція не прийнята.
За прийняття проекту рішення в цілому, з урахуванням проголосованих пропозицій:“За” – 46, “проти” – 0, “утримались” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято.
10.СЛУХАЛИ:Про призначення директора Івано-Франківського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій
Доповідав:В. Кімакович – директор департаменту освіти, науки та молодіжної політики обласної державної адміністрації
Голосували:За прийняття проекту рішення за основу і в цілому:“За” – 46, “проти” – 0, “утримались” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 979-24/2018 додається).
11.СЛУХАЛИ:Про погодження надання товариству з обмеженою відповідальністю Кердін Групу користування ділянки надр
ДоповідаВ:А. Пліхтяк – заступник начальника управління екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації

Голова обласної ради О. Сич
дав протокольне доручення управлінню екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації спільно з постійною комісією обласної ради з питань екології та раціонального природокористування підготувати звернення до Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України щодо протизаконних дій, пов’язаних з внесенням змін до Порядку надання спеціальних дозволів на користування надрами, стосовно термінів розгляду і погодження або відмови у погодженні надання дозволів.
 
виступили:М. Королик, О. Левицький – депутати обласної ради
Голосували:За прийняття проекту рішення за основу:“За” – 48, “проти” – 0, “утримались” – 0.Проект рішення прийнято за основу.
За пропозиції постійної комісії обласної ради з питань екології та раціонального природокористування:“За” – 50, “проти” – 0, “утримались” – 0.Пропозиції прийнято.
За прийняття проекту рішення в цілому, з урахуванням проголосованих пропозицій:“За” – 50, “проти” – 0, “утримались” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 980-24/2018 додається).
12.СЛУХАЛИ:Про погодження надання акціонерному товариству “Укргазвидобування” у користування ділянки надр
ДоповідаВ:А. Пліхтяк – заступник начальника управління екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації
ВИСТУПИЛИ:І. Шевчук, М. Королик – депутати обласної ради
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проекту рішення за основу:“За” – 48, “проти” – 0, “утримались” – 0.Проект рішення прийнято за основу.
За пропозицію депутата обласної ради М. Королика:“За” – 38, “проти” – 14, “утримався” – 1.Пропозиція не прийнята.
За прийняття проекту рішення в цілому:“За” – 15, “проти” – 0, “утримались” – 25.
Рішення не прийнято.
13.СЛУХАЛИ:Про погодження надання товариству з обмеженою відповідальністю “ДІСАНС” у користування ділянки надр
Доповідав:А. Пліхтяк – заступник начальника управління екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації
виступив:М. Королик – депутат обласної ради
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проекту рішення за основу:“За” – 48, “проти” – 0, “утримались” – 0.Проект рішення прийнято за основу.
За пропозиції постійної комісії обласної ради з питань екології та раціонального природокористування:“За” – 50, “проти” – 0, “утримались” – 0.Пропозиції прийнято.
За прийняття проекту рішення в цілому, з урахуванням проголосованих пропозицій:“За” – 50, “проти” – 0, “утримались” – 25.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 981-24/2018 додається).
14.СЛУХАЛИ:Про депутатські запити
ГОЛОСУВАЛИ:За зняття проекту рішення з порядку денного:“За” – 50, “проти” – 0, “утримались” – 0.
Проект рішення знято з порядку денного.
15.СЛУХАЛИ:Про звернення обласної ради щодо запобігання знищенню в Україні екстреної медичної допомоги, збільшення оплати праці працівників системи екстреної медичної допомоги та медичної субвенції з державного бюджету України на 2019 рік
Доповідав:М. Піцуряк – голова постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики
ГОЛОСУВАЛИ:За прийняття проекту рішення за основу і в цілому:“За” – 48, “проти” – 0, “утримались” – 0.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 982-24/2018 додається).
16.РІЗНЕ:І. Данів – депутат обласної ради – запропонував повернутись до розгляду питання 9 порядку денного “Про внесення змін до обласного бюджету на 2018 рік”, в частині виділення 100,0 тис. гривень на реконструкцію опалення з влаштуванням модульної газової котельні корпусу № 1 ЗОШ I-II ступенів в с. Завій Калуського району.
ВИСТУПИВ:М. Королик – депутат обласної ради
ГОЛОСУВАЛИ:За повернення до розгляду питання 9 порядку денного “Про внесення змін до обласного бюджету на 2018 рік”:“За” – 45, “проти” – 0, “утримались” – 0.Пропозиція прийнята.
За пропозицію депутата обласної ради І. Даніва щодо виділення 100,0 тис. гривень на реконструкцію опалення з влаштуванням модульної газової котельні корпусу № 1 ЗОШ I-II ступенів в с. Завій Калуського району:“За” – 46, “проти” – 0, “утримався” – 1.Пропозиція прийнята.
За прийняття рішення в цілому, з урахуванням проголосованої пропозиції:“За” – 46, “проти” – 0, “утримався” – 1.
ВИРІШИЛИ:Рішення прийнято (№ 978-24/2018 додається).
О. Дзеса – депутат обласної ради – про належний рівень підготовки і проведення сесійного засідання з питань функціонування галузі освіти в умовах реформування та дав пропозицію підготувати і провести тематичне сесійне засідання з питань реформування медичної галузі;О. Сич – голова обласної ради – про формування плану роботи обласної ради на 2019 рік та подання пропозицій до плану роботи щодо розгляду питань обласною радою;М. Піцуряк – депутат обласної ради – про підтримку пропозиції депутата обласної ради О. Дзеси.

 

Голова обласної ради Сич Олександр Максимович оголосив двадцять четверту сесію обласної ради закритою.

 

Державний Гімн України

 

Голова обласної ради                                                              Олександр Сич

 

Протокол вела:
Начальник відділу
документообігу виконавчого
апарату обласної ради                                                               Олександра Чорній

Звернення громадян
Розпорядник інформації
Івано-Франківська обласна рада (вул. Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004)
Кому
голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу
[contact-form-7 id="341" title="Контактна форма 1"]